miros

Beč

816 poruka u ovoj temi

Hvala puno, svi ste super, ziveo ovaj forum...ipak sam ja nova u svemu ovome, pa moram da pitam sve i svasta :-)

Cujemo se ovih dana ako negde zapne, a ja cu se baviti do tad bankama i karticama.. Kuku meni :-D

Pozdraaav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I nemoj da se plasis sajta air-bnb, ja sam mnogo puta tako uzimala smestaj i bilo je odlicno, sve kako napisano..

Inace se moze i vozom do Beca, preko Peste, ja sam isla tako jednom za 50evra (povratno), i uvek bih izabrala voz pre autobusa, izmedju ostalog sto se dobro drze reda voznje i na granici se zadrzava ~propisano vreme, retki su slucajevi da voz stoji, za razliku od buseva na granici.

Izmenjeno (andrassyut)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

voz je 70 evra povratna karta,bus ima i za 50,povratna iz Beograda

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Voz je 51e povratna. Do Pešte 26e, a Pešta - Beč je 25e.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E i ja videh za bus da je 4600 povratna.

Videh na airbnb neku kul sobu za 30€...kucala sam za dve osobe i lepo pise 30€ za noc, deluje simpa: 90+90€ to je super, sta kazete?

jos samo da udjem u stos sa placanjem ;-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

70 je ako se kupuje u Beogradu ,na stanici,a svakao je povoljnije ako se kupuje posebno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Opet ja :-)

Nikad nisam koristila kartice :-( i ici cu sl.sedmice u banku, ali bolje da vas pitam da odem tamo sa nekim predznanjem :-D

VISA poklon kartica-gledala sam, odgovaraju mi njeni uslovi, samo ne znam da li ima veze koja je "vrsta" VISA kartice u pitanju??? Da li kada pise u nekom hotelu da primaju VISA podrazumeva se da prihvataju i ova? Nadam se da ste me razumeli...

Preko moba saljem poruke...da sam pri kompu stavila bih onog postidjenog "smajlija"...realno bruka koliko se ne razumem u ove stvari o_O

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@bubanco - Poslao sam ti privatnu poruku jer smo mnogo otisli u off.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u

HOTEL RAMADA VIENNA SOUTH 4*?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nocas sam sanjala da smo opet u Becu...a idemo tek u septembru ( ako se ne odlucim opet na more :D ) I to smo odlucili uvece, da sutra putujemo! Nedostaje mi jer zelim da ga vidim na 30+ stepeni...

Da li ste imali iskustva sa smestajem preko airbnb...?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Нико не спомиње парк Augarten. Како, односно чиме да стигнем из Wimberger хотела (округ Noubau) до парка Augarten. Гугл мапа каже да је удаљен 5 километара и да се налази у округу Leopoldstradt.

Иначе црква Светог Саве и кућа са спомен плочом где је живео Вук Караџић су мало ближе, гугл мапа каже да од почетка улице Mariahilfer Straße има 1.6 км.

То може и пешака.

п.с. за остале знаменитости агенција води. И колико сам примтио само је једна преко моста.

Izmenjeno (Борча Борча)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam ja u tom parku, ali nema sanse da se setim kojim busem smo dosli do njega...Mi smo isli u svojoj reziji, kolima, ali smo ih slaobo koristili po gradu.

Evo nekoliko slicica parka :-)...Sada se setih da imam sliku mesta gde smo uhvatili prevoz...stavicu i njih i sliku V.Karadzica, moje su, ali necu ih potpisati ;-)

dsfd.jpg

swqsw.jpg

3q.jpg

sdqwq.jpg

qwsdwd.jpg

pa181902.jpg

Ovo je blizu parka:

pa181905.jpg

I Vuk :-)

pa181899.jpg

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tirkizna oдличне слике. Ја са сам се вратио из Беча, нажалост мало је један викенд да се све обиђе, тако да нисам успео да видим српске знаменитости, цркву, као ни српски односно балкански кварт.

Све остало што сам планирао стигао сам. Аугартен парк и флактурме смо нашли, кула је висока око 12 спратова тако да се лако може наћи у том округу, а систем метроа је тако прост и невероватно ефикасан.

Наравно задњи дан и посета Шенбруну је посебна прича, нисам имао времена да се спустим до бунара, као ни да посетимо зоо, лавиринт и да прошетам около шумом, али сам посетио сам замак.

Ту нас је чекао други водич и попут правих туриста са слушалицама у ушима смо пролетели кроз историју Хабзбурга која је трајала сат времена. Ту је забрањено сликање.

Водич пута је био прави професионалац, међутим аргус турс и даље користи расходоване аутобусе из 80их година, седишта тог обреновачког превозника су јако неудобна и то је једини минус.

Мени није проблем ни да платим нешто више аранжман, али да се возим у удобном и комфорном превозу.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kako se ide metroom koja je cena npr. od hotela piramida do pratera ili od piramide do maria hilfer strase

da li je taxi skup ? sa kojim prevozom idemo od piramide hotela do pratera i koliko je prater udaljen od centra

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hotel Piramida nalazi se u Voesendorfu. To je prva vanjska zona prevoza. U Becu imate vise zona prevoza. Centar i okolina su Kern Zone ili Zona100 dok vam je hotel u Aussenzone 1. Preko puta hotela nalazi se trzni centar SCS SUD. Odmah tu imate stajaliste za Badener Bahn voz. On vas vozi do samog centra tj do opere. Odatle se moze metrom do Pratera. Mislim da crvena linija ide do tamo a stanica se zove Prater. U Becu ima 5 linija metroa u1 u2 u3 u4 i u6 i svaka ima svoju boju. Sto se tice placanja prevoza karta se kupuje na automatu a automate imate na stajalistima. Konkretno za zone100 imate kartu za 1 voznju, za 24h, 48h, 72h itd. Hotel Piramida se nalazi samo jednu stanicu van te zone 100. Ja sam kupovala na automatu kartu za 1 voznju u jednoj zoni za 2.10e. A za sve ostalo sam imala 72h kartu. Kad udjem u voz otkucam tu kartu za 1 voznju koja mi pokriva jednu stanicu do zone 100 a posle mi vazi karta od 72h. U okviru te karte od 72h imate neogranicen broj voznji na svim metro linijama. Metro prevoznik je Wiener Linen i ima crveni logo dok je Badener Bahn samo voz i ima plavi logo. Preporucujem da nadjete mapu metroa i da je odstampate. Takodje na Google proverite aktuelne cene karate za Wiener Linen metro. Zelim vam lep provod u Becu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907236
    Ukupno poruka