ech0

Autom do Beca?!

329 poruka u ovoj temi

Glupo je nekom govoriti, a da taj ima antagonizam prema onom sto mu pisem i ne slusa. To stani/kreni sam ja naveo da je 2 do 2 ipo sata duze po smeru

Za one koje zaista interesuje >

Do Graza sam detaljno opisao kako se stize tamo i nazad za 80 evra a ood Graza do Beca imas 189 km a u oba smera je 380km. To je za prosecnog dizelasa oko 32 evra goriva po Viamichelinu, ako se vozi 120km/h uz cenu od prosle nedelje kada sam ja bio od 1,29 evra po litru. Ja sam vozio 120 i auto mi je trosio 5,5 sto je 27 evra.

,

Naravno, Srbija je puna bogatih ljudi koji puno putuju ne pitajuci za cenu i za njih se ovaj opis ne odnosi.

Izmenjeno (sas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo da dodam da ako se tako ide za Beč (preko Graza,Maribora,Ptuja,Varaždina, itd) put je duži preko 170 kilometara po pravcu prema tom istom ViaMichelinu koji je pomenut.

Prema njemu tako put ima 780 kilometara a autoputem 611.

Po Google Map je razlika nešto manja 750 km izvan autoputa preko Graza a autoputem Beograd Budimpešta Beč 619 km.

Da se razumijemo -ja ne polemišem ni sa jednim postom ili forumašem,naprotiv.

Ja,kao i svi nadam se ovdje,iznosim podatke do kojih sam došao pa neka svako za sebe odluči kuda će i kako će.

Po mom mišljenju ova linija pomenuta izbjegava plaćanje putarina ali je značajno sporija i kao što vidimo duža po viamichelinu 170 km a po Googleu 130 km po pravcu.

Kako god ko da ide ja mu želim srećan put i da se lijepo provede,eto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozda sam ja glup ali ja i dalje ne vidim ustedu. Voziti 300+ km duze radi izbegavanja putarina bi trebalo doci na isto kao autoput ili uz minimalnu ustedu zbog koje se ne isplati cimati.

Ne vidim poentu ove polemike vise. Neka svako bira kako misli da je najbolje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tacno

Kao sto rekoh, Srbija je zemlja bogatih ljudi i kad nekom u Srbiji kazes da postoji alternativni put od Beograda do Graza i nazad da stignes za 80 evra umesto za 180 evra i tako ustedis 100 evra on pokusava na sve nacine da omalovazi to. Taj put je tamo i nazad traje 4 do 5 sati duze sto je kao da zaradjujes 20 evra na sat. Onaj koga to ne interesuje bar ne mora da omalovazama ljude kome 100 evra znaci.

Slicno sam napisao za Bec. Ide se preko Graza i ustedi se 50 evra isto za 4 do 5 sati duze putovanja. Jeste do Beca na ovaj nacin duze ali moj akcenat je bio na ceni od nesto malo preko 100 evra do Beca i nazad. Ovog puta se na ovaj nacin ustedi mizernih 50 evra sto je za prosecnog Srbina mizerija i za omalovazavanje, posto su nam plate svima preko 2000 evra mesecne i putujemo svuda po svetu ko Japanci.

Ja imam 2 prodavnice cipela i svaki dan mi u radnju udju musterije kojima cena cipela nije vazna, samo da su kvalitetne i udobne, a na nogama nose kineske iscepane cipele

PS<

Postujem ljude koji imaju novca i zaista im nije vazna cena, cipela, puta, smestaja, auta, benzina, garderobe i kupuju samo ono sta im se svidi i putuju tamo gde im je najlepse, na najkonforniji nacin ali postujem samo one koje ne omalovazavaju druge sto su u mogucnosti ono sto drugi nisu

Izmenjeno (sas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih volio da pojasnis kako to da se uštedi 50 € do Beča i nazad čisto da bude svima jasno jer ja i pored najbolje volje ne mogu da ukapiram tu matematiku obzirom da je put preko Graca duži ukupno za oba smjera oko 300 km.

Kako onda može da bude jeftiniji 50 eura??????????'

Ako preko Graca potrošiš kako kažeš 100 € za gorivo do Beča i nazad onda ćeš za 300 km manje autoputem potrošiti valjda manje a ne više?

Dakle 300 km manje onda valjda ide i 20-ak eura za gorivo manje?

Plus 30-ak eura za vinjete više matematika je neumoljiva a ona kaže da se uštedi 10 € MAKSIMALNO!

Ja lično zbog 10 eura uštede neću da putujem 10 sati duže a ko oće srećan mu put naravno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sas, pusti sad Grac, kolike su kome plate itd. Ne pricamo o tome.

Objasni mi na koji nacin pravis 50e ustede. Meni tih 50e nista ne znaci, ali me cisto zanima kako pravis tu razliku, matematike radi.

I niko nikoga ne omalovazava (daleko od toga), samo diskutujemo.

Stvar je u tome da se svi informisemo kada idemo na put o gledamo najbolju putanju. Uvek biram autoput jer necu da gubim vreme, ali kad kazes da ustedis 50e, iako nikad ne idem lokalnim putevima (gde ima autoput), prosto se zapitam da li.mi je nesto promaklo.

I nemoj da se ljutis jer niko nikoga ne omalovazava.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najlakse ti je da na www.maps.google.com kucas sledece jer tu mozes da kurserom i misom stelujes putanju:

Beograd

Šid

Donji Miholjac

Čakovec

Furstenfeld (ili Kobije, Slovakia)

Wien

....tim redom i dobices 683 kilometra u jednom smeru a uobicajen nacin preko Budapest je 619. Razlika je 64 km(u oba smera 128)

Istina duze je ali nema uopste putarine. i neceka se uopse nikada na granicama.

Na istoj temi 19. februara 2013 godine sam imao isto misljenje kao ti, da je mnogo duze i u kilometrima i vremenski, jer sam do tada uvek isao do Beča preko Budimpeste i to tada i napisao. Za Beč sam isao bar 10 puta tako, preko Budimpeste i stize se uvek malo vise od 6 sati.

Ovog leta zbog jako velikih guzvi na autoputevima, naplatnim rampama i granicama,prvi put sam isao ovako, prvo za Graz, pa iz Graza za Bec i onda gore napisanim putem Beč - Beograd

Prema history na Garminu

Beč- Beograd sam vozio 11;44 minuta ukupno

sa stajanjem 3;11 u Furstenfeldu(došao sam po ćerku koja je ovde 15. proslog meseca igrala teniski turnir)

-Ukupno vreme voznje 8;33 što je oko 2 ipo sata duze

Auto mi je trošio sa gorivom koje sam sipao u Austriji 5,5 l/100km sto je za 1366 km u oba smera 1366km x 5,5 x1 ,29evra=97 evra

Za Graz je mnogo,mnogo ocitija racunica, a za Beč, mozda si i u pravu...Ali eto ti prave informacije "Kako do Beca i nazad iz Beograda za manje od 100 evra>"

:-)

Pozdrav i nadam se zatvaramo temu.....

Izmenjeno (sas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tema sigurno nece biti zatvorena, mozda vasa diskusija, jer temu moze zatvoriti samo moderator :happy:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Čisto da uputimo ljude koji prvi put idu trasom preko Budimpešte, o kvalitetu autoputeva. Naš je takav kakav ga svi znate, mađarski je extra, ali deo od mađarske granice do Beča je isti kao naš (dżombast, zakrpljen i sl.). Ovo ističem zato što pročitah na prethodnoj stranici da je i ovaj put extra. Nije, lično sam se uverio u julu ove godine, a ne verujem da su ga sredili u zadnjih mesec-dva. Čisto da ljudi znaju šta ih čeka. Plus, na deonici od mađarske granice do Beča ima veliki broj kamera sa radarom, koje su sve češće kako se prilazi Beču, zato pripazite na brzinu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Beograd - Beč, starim putem, 552 km. u jednom pravcu. ( Beograd - Novi Sad - Subotica - Tompa - Kiškunhalaš - Šoltvadkert - Dunafeldvar - Sekešfehervar - Đer - Mošonmađarovar - Beč. Ovo je najkraća putanja, nema putarina, prolazi se samo jedna granica, Srpsko-Mađarska. Ovu relaciju, ali od Subotice do Beča sam prolazio svaki drugi dan krajem 80-tih godina. Tada još nije ni postajao auto-put od Segedina do Pešte, ili je bio samo do Kečkemeta izgrađen. Ne mogu se već setiti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A tek sto je dosadan taj deo od Bdp do Beca, da se roknes...narocito nocu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja ne mogu da posavetujem da bi trebalo ici busom za Bec, jer nisam nikad isao, ali vidim da je povratna karta 40 evra, sto je povoljni nego autom, cak iako vas je 3-4 u autu(jer moras dodati iznos parkinga u Becu ako ides autom)

Isao sam autom nekoliko puta i ako ne racunam zadnji put kada sam izbegavajuci autoput stigao Beograd-Bec- Beograd za 100 evra, put kosta negde oko 140-150 evra.

Malopre mi stigla ponuda na e-mail preko grupovine za Sarajevo.....bez spavanja 30 evra A za iste pare imas Bec (pa cak i Veneciju<)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na kojoj pumpi na Nikelsdorfu moze da se kupi austrijska vinjeta?

Idem na par dana do Budimpeste pa ako bude lepo vreme mozda skoknem do Beca na 2-3 dana kad sam vec blizu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Shell pumpa cim se predje granica,nema ni 200-300 m,tu obavezno kupiti jer je cesta kontrola posle pumpe.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stajem na tu pumpu stalno. Obicno kupujem na madjarskoj granici ali ovaj put ne.

Hvala u svakom slucaju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka