Banija

Kumbor

15 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima. Ove godine idemo prvi put na odmor u Kumbor,pa bih zamolio za bilo kakvu informaciju o tom mestu, znaci cene,plaze,stanje mora(cisto - prljavo,hladno - toplo). Na odmor idemo sa malim detetom pa me ne interesuje nocni zivot,idemo tamo 10. Jula. Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hah, sa malim djetetom vas nocni zivot definitivno interesuje jer ne treba da ga bude previse. :)

Kumbor je zapravo sjajan izbor za porodicu sa malim djetetom. Ne znam da li ste iznad ili ispod magistrale, ali evo nekih podataka:

Samo mjesto Kumbor je primarno stacionirano ispod magistrale i kroz naselje prolazi put koji nije previse prometan, mada nije na odmet povesti malo racuna. Kao zastita setaca, postavljeni su lezeci policajci. Iznad puta su obicno kuce, ispod je plaza.

Plaze su male, pretezno sljunkovite i prije svega veoma ciste ili makar znacajno cistije nego negdje drugo, jer su dovoljno daleko od brodogradilista, a i od najpopularnijih i samim tim, najzagadjenijih kupalista u opstini. zasigurno cete lako odabrati svoju "omiljenu" plazu i bicete zadovoljni.

Temperatura vode varira u skladu sa vremenskim prilikama, mada je sredinom jula, kada dolazite obicno topla. Ne postoji neki poseban faktor koji bi na nju uticao - nema podvodnih hladnih izvora, hladnih struja, ulivajucih hladnih potoka (ima, ali cete bez problema vidjeti gdje se uliva, pa cete otici negdje drugo).

Postoji nekoliko kafica i mozda poneka picerija. Mjesta za izlaske i nema previse, a buka od muzike lokalnih kafe barova obavezno prekida najkasnije u 1 posle ponoci, mada vjerujem da ce i ranije.

Postoje prodavnice mjesovite robe, snabdjevanje nije problem.

Ima i djecje igraliste.

Ako treba jos neka informacija, javite se i dobro dosli.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno, znam da smo ispod magistrale, negde blizu motela Olimpija (ili je restoran?). Mozes li mi reci da li se na tim malim plazama naplacuje ulaz,lezaljka,suncobran ili da ponesem svoje,ako nema prevelike guzve. Jos jednom hvala puno,svala informacija nam je dobrodosla.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema na cemu.

Restoran Olimpija je na magistrali, pa pretpostavljam da ste izmejdu magistralei setalista i to je ok lokacija nez mnogo buke.

Na vecini plaza postoje lezaljke i suncobrani koji se uglavnom placaju, ali te niko ne primorava da ih uzmes ako ne zelis. Dakle, ako vam odgovara da uzmete suncobran, ali ne i lezajlku, skroz je u redu. Cak i ako suncobran ne zelite, opet niko ne moze da vam prigovori.

Preporucujem da sa malim djetetom vodite posebno racuna o tome kada ga dovodite na plazu i uopst izvodite na sunce. Zracenje je posebno opasno u periodu od 11:00-16:00. Ja sam u drugom stanju i posle 11 nikada nisam na plazi, a popodne dodjem izmedju 15:30 i 16:00. Sa djetetom je mozda najzgodnije doci posle 16:00 i dok god vam se cini da je prejako sunce, drzati ga pod suncobranom koliko god treba.

Uzasavam se kada vidim snijezno bijelu djecicu od 2 godine kako golisavi trce po plazi u podne! Svakako, kasnije su ih prepuni domovi zdravlja, a odmor je definitivno pokvaren.

Svoj suncobran mozete ponijeti, mada je mozda samo teret vise, s obzirom na to da imate dijete koje svakako zahtjeva nosenje nekih dodatnih stvari.

Mozda cete pozeljeti da vidite i herceg Novi (Kumbor je naselje u gradu Herceg Novom). Taksi na tu daljinu kosta oko 5 eura, a bus oko 0.8 eur po osobi i imate redovne linije od Kamenara do Igala (krajnje tacke grada).

Pozdrav i drago mi je ako sam pomogla! Samo pitajte ako vas bilo sta zanima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

MI ove godine opet idemo u Kumbor,kazem opet jer smo i prosle godine bili,o ovom mestu se jako malo govori.Ono sto ja mogu da kazem za Kumbor je da je idealan za porodice sa malom decom.Jako malo mesto,sve je jako blizu...Apartman na samoj plazi,okruzen mirnim restoranima,ma stvarno sve najlepse...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

javite se, ko zna bilo sta o ovom mestu jer se ja razmisljam o letovanju tamo.

Upravo citam kako se od ove godine gradi ogroman Resort na mestu bivse kasarne pa se pitam da li je sada pravo vreme da se ide tamo? mozda ce more biti prljavo od radova i bucno? Da li neko ima da preporuci kakav smestaj?

Javite se i recite vasa iskustva

MI ove godine opet idemo u Kumbor,kazem opet jer smo i prosle godine bili,o ovom mestu se jako malo govori

kako ste se proveli 2014. u Kumboru, s obzirom da su tamo krenuli veliki radovi na mestu bivse kasarne?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li nekog sa iskustvom od prošle godine?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio sam kao klinac devedesetih u Kumboru nekoliko puta, međutim kako je to bilo pre skoro dvadeset godina uopšte nisam upoznat sa autobuskim prevozom. Izguglao sam da postoji "gradski" prevoz iz Kamenara do Igala, što podrazumeva i put od Kumbora do Herceg Novog, pa me zanima koliko bi koštala karta za isti?

I da li postoji neki prevoz koji je moguće uhvatiti iz Kumbora do Kotora, koji je ipak malo dalje?

Hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gradski je 0,80 po pravcu do Hn ,a do Kotora idu privatnici pa recimo 3 ili 4 evra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na brzom odgovoru! 

I samo još jedan manje bitan detalj pošto se za to mogu i tamo raspitati, ali kako sam radoznao da pitam i ovde, ti autobusi za Kotor idu verovatno nešto ređe, sat, dva, tri?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo smo se vratili sa ovogodisnjeg letovanja u Kumboru, pa da podelim utiske. Izbor je bio slucajan, otisli smo na bum da trazimo smestaj i na potezu od Herceg Novog do Bijele najvise nam se svideo, a i smestaj koji nam je tamo ponudjen bio je najbolji u odnosu kvalitet/cena. Mestasce ima svojih prednosti i mana pa evo i o tome.

Prednosti:

1.lokacija: zaista zgodna baza za obilazak okoline. Do Herceg Novog stize se i gradskim autobusom koji staje na magistrali, a ide na svakih pola sata. Cena je 0,70 eura (u jednom pravcu). To je zapravo linija Kamenari-Igalo. Setalistem uz more moze se stici do Djenovica i Baosica, zgodno za uvece. Ima i brodica koji voze po okolnim plazama, mi smo isli na izlet do Zanjica, cena 6 eura (odvezli su nas tamo u 10.30h a dosli po nas u 16.30h)

2.mir i opusteno

3.odlicni paratmani 99 u kojima smo bili smesteni, za sasvim pristojnu cenu. Imali smo potpunu privatnost

Mane:

1. Odmah pored naseg smestaja je veliki resort koji se gradi i povremeno se stvara buka i nanosi prasina

2. Plaze su prilicno lose, kao i u celom tom delu obale, mada u samom Kumboru su cak i najbolje (poredim ih sa onima u Djenovicima, Baosicima...). Najbolja je plaza ispred apartmana President. Vecina smestaja u cenu uracunava i lezaljke na plazi.  

3. Mesto nije bas najbolje snabdeveno. Zapravo, najvise sto nedostaje je pekara i ujutro ne moze da se kupi nikakvo pecivo. Pica na parce, pljeskavica i sl. moze da se kupi tek od 11.30h po restoranima. U mestu postoji Idea ali za sveze meso mora da se ide u Zeleniku. Odim Idee ima jedna piljara uz more i jedna na magistrali, i to je to.

4. U citavom tom delu obale oseca se, povremeno, miris kanalizacije. Ne kazem da je izbacuju u more ali... verovatno se sve to skuplja u neke kolektore ili vec nesto slicno... a more ko more, nije onako plavo, prozirno, tirkizno, ponekad cek deluje i mutno, nekada talasi donesu prjavstinu, verovatno je podloga tj. morsko dno takvo sivo... ali nema masnoca koje lebde po povrsini mora.   

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bubice,ja sam u Kumboru bila 1991 godine,(srednji vek)Za neverovati da je sve isto,kifle smo morali poručivati dan ranije kod trgovkinje:lud:ako imaš neku sliku molim te postavi,nismo nikad razvili film što smo se slikali,šteta uspomena...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavicu ovih dana foto turu a sada samo mali detalji

DSC02505.JPG

DSC02497.JPG

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

more i plaza su grozni....aman ljudi ....Grcka

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se da je Grcka neuporediva sto se tice mora i plaza, pogotovo Jonsko more, ali ja na svakih pet godina pozelim da vidim i Crnu Goru, a njene prednosti su prelepi gradovi Kotor i Herceg Novi, kilometarska setalista uz more... 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka