moremore

Tunis u oktobru

23 poruke u ovoj temi

Lokalni lanac hotela, gosti Arapi, skromne sobe....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja rekoh Tunisu laku noc:neznam:...umesto da se situacija popravlja, ono sve vise "protiv" nego "za". Njihova situacija s Covidom se jako popravila, ali su zbog lose situacije u zemljama dolazecih putnika nametnuli drasticne uslove za ulazak. Ali ono sto mi je definitivno precrtalo Tunis za dosta vremena je sto su nedavno uhvatili dve "celije" povezane sa ISIS-om (jedna "zenska"!) koje su planirale napade. Pritom stalno imaju "manje" incidente sa "samo" nekoliko zrtava koji i ne dobiju neku veliku paznju. Znaci, uz sva uveravanja o "tightened security", sve je moguce - ipak je Tunis dao najvise boraca za Kalifat, koji su se u Tunis i vratili posle propasti Kalifata.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izvini @bianca što komentarišem u vezi tvog posta a ne odnosi se na to o čemu si pisala.

Nego, vidim jednog našeg "starog" člana @Čika Zmaj Jova  koji je lajkovao tvoj post! Gde si bre? Nema onih tvojih komentara o Misiru i slično. Uvek su bili korisni. Znao si uvek da nam kažeš u koji autobus da udjemo i na kojoj stanici, da nam preporučiš da obidjemo neki mali gradić tipa Beni Khiar i gde je dobro jagnjeće pečenje! 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ama, no problem @dujaspasa, toliko volim da citam vase reporte sa putovanja da Vam je sve oprosteno:srce:

Takodjer, mislim da je funkcija ovog foruma, osim prvenstveno informiranja o putovanjima i svega sto se toga tice, i neka vrsta povezivanja ucesnika, pa, zasto ne, i pronalazenja "starih" znanaca.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Niko ziv ne napisa kakvo je ustvari vreme u Tunisu u oktobru. Avgust mi je prevruc, septembar mooozda, prosle godine u Egiptu samo sto ne skapah od vrucine u septembru. E sad, Tunis je severnije od Egipta, a juznije od Cg....  Jer oktobar za Cg vec nije... 

Ko je bio u oktobru? Kakvo je vreme?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Emy mi smo bili prošlog septembra u Primasol El Mehdi u Mahdiji. Pisala sam o tome ovde i biće ti sve jasno što se vremena i ostalog tiče.

More je bilo toplo, vetra je bilo povremeno vrlo jakog ali podnošljivog, sunce kao u sred leta. Bilo je bar 5-6 dana talasa i oni su naneli travu i zamutili pri obali more.

Krajem septembra uveče smo oblačili jaknice sa dugačkim rukavima i pantalone, a u toku dana je bilo pravo letnje vreme. 

Sve negativnosti su manje od pozitivnog i zato vredi ići u septembru, pogotovo južno (Djerba ili Mahdija). 

Mislim da je oktobar u Tunisu malo hladniji i ne bih eksperimentisala. 

A što se Egipta tiče, tek u oktobru je podnošljivo toplo. 

Izmenjeno (dujaspasa)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Niko ziv ne napisa kakvo je ustvari vreme u Tunisu u oktobru. Avgust mi je prevruc, septembar mooozda, prosle godine u Egiptu samo sto ne skapah od vrucine u septembru. E sad, Tunis je severnije od Egipta, a juznije od Cg....  Jer oktobar za Cg vec nije... 

Ko je bio u oktobru? Kakvo je vreme?

Evo ovako, da malo pripomognem,...a za sva ostala pitanja,može slobodno i u PP...

Po meni , i prema mojoj komunikaciji sa lokalcima ,..ja ne bih preporucio Oktobar, jer vec bude dosta kisnih dana,.iako je dnevni vrijeme toplo i bude fino i za kupanje.

Ovdje je totalna zabluda da se ne mze u Tunis u avgustu ,bio sma 2 puta u avgustu i jednom u septembru ,..i uopste nije toliko vruce u avgustu ,.. dani jesu topli ,ali je klima suva i saharska i ne osjeca se to toliko strasni narocito ako si veci dio dana pored bazena ili na plazi.

A vec septembar je extra divan.

Vise od vremena bih preporucio da se ipak obidje sto vise od Tunisa jer je fascinantna zemlja i ima se mnogo toga vidjeti a ne samo rizorti i plaže

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala drustvo, sada vec znam s cime mogu da racunam...

Jos se mislim gde i sta... Do duse, i da li, ali mislim da mi je odmor neophodan jer sam cak i posao pocela da dozivljavam kao stresan, a on to realno nije, bar ne toliko cesto... 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka