Tirkizna

Kanali Beach

24 poruke u ovoj temi

Da li je neko bio u ovom mestu? Udaljeno je od Preveze i aerodroma oko 15km, 50km od Parge, ima plazu dugu oko 14km. Nalazi se duz puta koji povezuje Prevezu i Igumenicu.

Meni se ne svidja jer nema gde da se seta, niti ima park, niti neki trg. Super je sto je blizu Preveza jer je zaista jako lep grad!

image2.jpg

maxresdefault.jpg

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo dva puta prenocili u Kanaliju na putu za Kefaloniju. Jednom smo nasli smestaj malo dalje od mora, bili umorni pa meato nismo ni obisli. Drugi put smo prosetali samim mestom i okupali se na plazi.

Samo mesto je meni bas nikakvo, da ne kazem ruzno. Prednost je sto ima sta da ss obidje u okolini i sto je plaza lepa i gotovo prazna, bar u julu je bila.

Nikad necu zaboraviti kako smo uz porucena 4-5 pica u baru na plazi dobili gratis veceru. Porucimo jesno pice - dobijemo cips, porucimo dva pica - donesu nam kobasice i kackavalj, porucimo opet - dobijemo neke mini sendvice. Uglavnom, za nekih 10ak eura mi smi dobili lezaljke, suncobran, pice i veceru.

Preporuka za smestaj u Kanaliju, ako vam nije bitno da ste bas na plazi je Vila Papas. Prelep smestaj - prostrani super opremljeni apartmani sa dve veeelike terase sa kojih puca pogled na more (apartmani su na uzvisici), solidan bazen i lepo dvoriste sa zezalicama za decu. Domacini mladji ljudi - vrlo ljubazni.

Mu smo tad (2014. god) preko Booking-a apartman za jednu noc platili 40e, studio je bio 35e, ali se prodao bukvalno jedan dan pre nego sto smo mi rezervisali. Vidim da su sad cene duplo vece :neznam:ali verujem da to moze puno jeftinije ako licno kontaktirate vlasnike i na vise dana.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Blizu je i Nikopolis, to treba videti :-)

U Kanaliju bas nedostaje neki sadrzaj, ne mislim na trgovinu, nego neku zabavu, park, fontanu,setaliste...

Zasto ti je ruzno mesto?

Gledam bas sada tu vilu, stvarno lepo izgleda :-)

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav

bio sam i ja par dana u mestu Kanali.

Jeste malo, nema mnogo sadržaja, jedna lakat krivina sa par kafana, picerijom, barom. Tu je i igralište za decu, i mazga neka, pase travu :)

Iznad magistrale je stari deo sela, gde je i igralište veće i crkva, apoteka.

Za odmor je fenomenalno, Lefkada blizu, Vrahos blizu, Preveza na par km.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, smestaj je ovde noviji, i jeftiniji ,verovatno se ova mesta tek razvijaju. Taj slucaj smo videli i na Kefaloniji, gde su pre 4 god cene smestaja na Lurdati bile i po 2 puta nize , a plaza dugacka, siroka, pescana, ma van pameti.

Da li rezervisati Kanali ili Mitikas? Podjednako su neugledni. Sta kazete?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@rojjakobsen
Meni se licno Mitikas  vise svidja zbog mini sume eukaliptusa i cudesnih talasa soli na plazi Faros.ali Kanali je mnogo sadrzajnijii ima dugacku i sasvim korektnu plazu koja se proteze do samog Mitikasa (13km).
Osim toga u sklopu hotela "Kanali" imate mini aqua park gde ukoliko putujete sa decom,mozete da se zabavite.
Osim toga,iz Kanalija vam je bliza i prelepa Vrachos plaza .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Agios Nikitas kakvi su to talasi soli? Zvuci kao da su neke terme u pitanju.

Nama je u principu svejedno, kolima smo i sa detetom od 13 god. 

Bolje pitanje je koja plaza od ovih od Sivote do Preveze je bolja za ronjenje i pronalazenje skoljki  ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@rojjakobsen,
Ne nisu nikakve terme vec na desnoj strani plaze "Faros" se nalaze stene o koje udaraju talasi pa se u vazduhu oseca miris soli  U apartmanima pod istim imenom (Faros) su bili smesteni moji prijatelji. Nazalost,supruga mog druga je asmaticar a i deca im imaju problem sa disanjem. Oni su odusevljeni mestom i kazu da im je zaista prijao taj "slani" vazduh,poput inhalacije. U vreme dok su oni letovali u Mitikasu,ja sam bio sa porodicom na Lefkadi pa smo jedan dan proveli kod njih. Sedeli smo ispred njihovih apartmana i posle sat vremena ,bili smo beli od soli kao da smo tek izasli iz vode.
Sto se tice ronjenja,tu mozda moze neko drugi da ti vise pomogne jer ja ne ronim. Video sam ronioce oko tih stena kao i pecarose a da li su i sta nasli ne znam. 
Kanali su bolje mesto sto se tice plaza i sadrzaja a Mitikas sto se tice tih aktivnosti.
Obzirom,da ste kolima sve je to relativno blizu pa necete pogresiti sta god da izeberte kao svoju destinaciju.
Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Letovali smo u Kanaliju 2012. godine krajem juna. Mesto je, cini mi se, napravljeno kao vikend naselje za Grke. ali eto, trude se i da malo privuku turiste. Odseli smo u Sesa hotelu. To je onaj papreni :D tada je isto bio skup, ali ne toliko. Sprijateljili smo se sa vlasnikom, pa smo saznali da ima samo 3 zvezdice zbog nedostatka kvadrata u holu i recepciji, inace bi po svemu mogao da dobije 5*. Ne bih da duzim o hotelu jer imam samo reci hvale, posto ovo nije tema o tome...

Sto se plaze tice, jeste dugacka i pescana, moze da se nadje mesto za svakoga (inace, nije puna, ali i da jeste ne bi bio problem), ali ispred Sesa hotela postoji jedan problem a to je kameni sprud na neki mozda 10m ili manje u vodi. Tako da taman sto zaplivate, dalje se ne moze, pa moras da plivas poprecno. Srecom, plaza je dugacka, pa se moze naci alternativa.

U samom mestu prodavnice nema, tj. nije bilo, ali na 3 minuta voznje, na magistralnom putu, postoji jedan solidno opremljen supermarket. 

Kao sto su ljudi pisali, blizu je Preveza, pa je sve lako.

Takodje, blizu su i divne, skrovite plaze. 

Zakljucak, ako vas ne mrzi da se vozikate radi sadrzaja kako turistickih tako u smislu plaza, a opet volite mir i tisinu, onda je pravo mesto za vas.

PS. Sesa ima odlican restoran, meni je ogranicen, ali je sve vrhunski!

Izmenjeno (Anemona)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi forumaši, 
interesuje me da li postoji neka autobuska linija koja vozi do Preveze, koje su cene karata? Kako su opremljeni marketi? Ima li ikakvog sadržaja na plaži u smislu pedalina? Ima li onih klasičnih lokala koji prodaju giros, suvlaki...?
Svaka informacija je dobrodošla, hvala! 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratili se iz Mitikasa pre nekoliko dana. I zadovoljni smo i plazom i smestajem, Savrseno mirno mesto. Par restorana, pekara, apoteka, kafici...  Ipak, auto je neophodan. Obisli smo severozapadnu Lefkadu, Vrahos, Lihnos, Aheron i naravno Prevezu nekoliko puta. Vrlo lep odmor za vrlo razumnu cifru. Mesto nimalo nije komercijalno, plaza beskrajna, lezaljke jos uvek ne naplacuju. I samo jedne SRB table za 10 dana . Ocigledno da nasi turisti jos nisu spoznali ovaj deo 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Interesuje nas mesto Kanali. Da li neko može da napiše nešto više o njemu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mirno mesto za odmor, Mi smo boravili tamo u septembru 2017. i vec oko 10-og je bilo prilicno malo ljudi. Ima jedan veliki market u mestu, do njega pekara i poslasticarnica i jedan veliki na magistrali. Ima restorana koji su jako povoljni sa cenama (npr. mi smo dve zice suvlakija sa pomfrijem, hlebom i flasicom vode placali 3 evra pa sve to puta 2=6 evra). Ima siroko setaliste pored dugacke plaze. Imaju lezaljke i suncobrane, ali uslove iznajmljivanja ne znam, jer smo koristili iste besplatno od hotela Katerina na desnom kraju mesta kad se gleda prema moru (iako nismo bili njihovi gosti). Problem plaze je sto gotovo celom duzinom su kameni sprudovi na koje se mora paziti kad se pliva. Naravno, ima delova gde se moze proci bez problema. S druge strane, roditeljima sa jako malom decom moze to biti jako dobro - na samom ulazu u more svugde  je onaj sitan sljunak sto se ne lepi (ali ne moze nista da se od njega pravi) pa posle 2-5 metara pocinju sprudovi koji taj pocetni deo zagradjuju i prakticno prave bazencic u kome mala deca mogu da se igraju, a da ne mogu dalje....ako razumete sta hocu da Vam kazem. Nama se boravak tamo dopao - imali smo odlican povoljan smestaj (Ionion studios), plaza je nama bila ok, povoljne restorane, lak izlazak na put i blizinu Preveze, Lefkade.... Hteli smo i ovoga proslog leta da idemo u taj kraj, ali je prevagnula Albanija.

Ako Vas jos nesto zanima konkretno a da mogu pomoci, pitajte.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru. Odustali smo zbog plaže. Lokacija je savršena za obilazak tog dela Grčke. Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao drustvo,

Kakvi su utisci sa Kanali beach hotelom? Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka