krem-bananica

Rim-restorani, poslastičarnice, kupovina

122 poruke u ovoj temi

Imam pitanje za Beograđane-koje restorane i poslasticarnice preporučujete , a da nisu skupi? U nekom vodicu sam procitala da je najbolji sladoled u poslasticarnici San Crispino...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

iskreno da vam kazem-ne znam,mi smo svuda ulazili,nije bitno koja poslasticarnica i svuda nam je bilo dobro.a prosecan sladoled je 3e.toliko je dobar,pravi da je kao uzina,bas zasiti jer nije voda.jeli smo 3-4puta dnevno sladoled.razne ukuse i svaki je dobar-neverovatno.

sto se restorana tice,toliko ima malih restorancica,lepih,sa basticama i skoro ispred svakog ima cenovnik,pa onda otprilike vidite cene,ali vam za rucak ili veceru ipak treba novca,barem 30e za dvoje(zavisi sta jedete,naravno,al to je minimum).

picu mozete pojesti i za 6 ali i za 12e,sve zavisi opet kazem.kao sto i kafu mozete popiti i za 2e,ali i za 5e!

staro je pravilo da izbegavate sve oko kljucnih turistickih atrakcija jer je skuplje,a nije i bolje.

...ali sladoled je-uff!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama! Imam jos vremena do avgusta da se dobro pripremim.:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne sumnjamo da cete se lepo provesti..zivo nas zanima da li je tacno da je Rim prazan u to vreme jer kao svi zbrisu!mi smo prosle god.bili u januaru,a ove u martu..i ne znas kad je gore koliko ljudi ima,tj.turistaosmeh.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

post-23781-1309375302,19_thumb.jpg

cuvena radnja kod spanskih stepenica sa koznim rukavicama i moja kupovinaosmeh1.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad se budem vratila, napisacu detaljan izvestaj. Super su rukavice, kako se krecu njihove cene?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

leve su zimske,deblje,postavljene kasmirom,meke,meke..posto je zima bila prosla spustene na 50e,bile 80e.

desne su za jesen,malo tanje,ali isto postavljene kasmirom-30e.

unutra etiketa i ono sto davno ne videh(kod nas)-made in italy

inace,nema cega nema od rukavica,boja..kad sam rekla boju kapucina.izvadila mi je 5 nijansi,mozes milsiti onda kad bih samo rekla npr.zelenu boju!

dugacke do laktova idu do 150e..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo konacno i ja da se javim iz Rima. Danas sam posetila Koloseum i Rimski forum nakon cega smo otisli do Pompi poslasticarnice

koja ima kako kazu najbolji tiramisu u Rimu. Probala sam klasicni i pina kolada(summer edition). Adresa je Via Albalonga 7 blizu

metro stanice Re di Roma. Inace u blizini je i robna kuca COIN za ljubitelje shoppinga. Sutra bih trebalo da idem do Tivolija.

Kad se vratim ocekujte detaljniji izvestaj... Puno pozdrava iz ovog prelepog grada!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jaoj bananice tako si mi zagolicala mastu sa ovim sladoledom, kapucinom i tiramisuom da cu morati da odvojim vreme i za njih i probam ih u tim kaficima gde kažeš da su najbolji:) Ne verujem da ću imati puno vremena za šoping ali kako se kreću cene cipela u toj Danielli prodavnici??:)

btw gde je ta Pompi poslastičarnica?:)

Izmenjeno (Tasha)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sandale na snizenju su se mogle naci za 30 evra, mada sam ja kupila kozne cizme i antilop polucizmice ( 95 e i 69e), cak su mi ispisali i obrazac za tax free, ali nisam stigla time da se pozabavim na aerodromu. Cene su sasvim pristojne kad uzmes da kod nas dobre cizme idu i do 15 000 dinara pa i vise.

Pompi se nalazi u Via Albalonga 7, metro stanica Re di Roma. Trenutno se rekonstruise ta linija metroa, pa ti preporucujem bus liniju 85 indipenenza koja staje ispred Coin robne kuce ( koja je blizu metro stanice San Giovano di Laterano). Od Coina do Pompija ti treba jedno 10 minuta pesice. www.barpompi.it/

Izmenjeno (Roli)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sad sam videla na mapi i njihov sajt...nisu baš blizu centru, morala bih posebno vreme za nju da izdvojim a mislim da to neću biti u mogućnosti...u svakom slučaju one sličice na njihovom sajtu su da ti podje voda na usta:))

Izmenjeno (Tasha)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ako metro bude u funkciji , od Terminija si za desetak -petnaest minuta tamo, pojedes tiramisu i opet u skitnju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hehe sad si me malo ohrabrila...ja sam tamo od 21.9. :D

Sad sam malo čitala komentare na tripadvisoru za Pompi...isuviše su dobri da bi se ta poslastičara zaobišla:))

Evo lepe vesti za one koji planiraju put u Rim, rekonstrukcija metroa trajaće do 29. 8.

@bananice jel' istina da metro radi od 5:30 - 23:30 od nedelje do četvrtka, a petkom i subotom od 5:30 - 1:30h?to sam našla na sajtu romefile.

mislim da jeste,ali noću nema klasičnog metroa nego voze busevi.A ima i noćnog saobraćaja.

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam se puno vozila metroom , ali član bbking je u pravu. Inače, zaboravila sam da pomenem da treba obavezno posetiti Campo di Fiori i Trastevere u vecernjim satima. Na Campo di Fioriju preporucujem Mercato wine bar, imaju odlicne koktele. U rimskim barovima i restoranima uobicajeno uvece sluze jela uz pice ( npr. platis koktel 8 e i pri tom mozes da jedes koliko hoces-obicno su im ponudi bruskete, mini pice, i sl.) U Trastevereu sam posetila Antico caffe del Moro, jako lep ambijent sa odlicnom muzikom ( pustaju unplugged verzije poznatih hitova). Takođe, u blizini mosta Sant Angelo se uz Tibar nalazi kafe bar sa otvorenim bazenom, ulaz je 10e, a nakon 15h 6e. Bazen je duzine jedno 30 -ak metara, cist, upotreba kapice je obavezna( oni vam daju kapicu), a imate fenomalan pogled na Vatikan i Sant Angelo.

Postavljena je i moja foto tura, pa možete pogledati...Rome 2011

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bananice, hvala ti na više nego korisnim informacijama.cela tema obiluje korisnim postovima, ali ti imaš neverovatan osećaj za meni jako zanimljive detalje... tipa šta i gde pojesti, popiti, kupiti....i koliko sve to košta :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907262
    Ukupno poruka