jelenabata

Evia-plaže

105 poruka u ovoj temi

Da li se bar zove Golden Coast na Hristi Akti plazi?

Ako je dosadno, da se odmorimo, a i blizu je Istiaia i Edipsos, tamo je valjda zivlje uvece

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evia je ogromno ostrvo i ko misli da će za desetak dana da ga upozna, grdno se vara.

Pored velikog broja plaža, Evia mnogo toga nudi u unutrašnjosti ostrva.

Edipsos je najživlji u severnom delu ostrva (u kojme naši ljudi najviše letuju), ali ni okolna mesta nisu loša, pogotovo za one sa sopstvenim prevozom.

Izmenjeno (putnik srećko)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ko obožava masovni turizam ne treba da mrda od Pefkija. Duga zaravan pored mora, tipa Paralije, Stavrosa, Asprovalte... koja epitet plaža zaslužuje samo zato što se Balkanci tu masovno kupaju. Nikada tu nećete sresti ni jednog Zapadnoevropljanina. Daleko je to od predivnih plaža po kojima je grčka čuvena. E sad... ko voli da se kupa u plićaku gde par hiljada ljudi par puta dnevno moča (što bi reko deda Tripko) i da se ko sardina stiska u masi oznojanih Srba, Bugara, Rumuna, Makedonaca i ostalih komšija nam, ne branim... njemu je sigurno lepo. Uostalom, ako na nekoj od društvenih mreža okačite slike sa letovanja u Grčkoj, a da to nisu Paralija ili Leptokarija, većina vaših prijatelja ili rođaka će prokomentarisati: Ma kakva Grčka, nisu ovi stigli dalje od Srebrnog jezera. 

Zato razbite šemu, smestite se u Novom Pirgu ili Orei-u, kupajte se na njihovim preslatkim gradskim plažama, na Nisiotisa plaži u blizini, na desetak kilometara udaljenim Vulkanskim ostrvima ( grčkim Sejšelima), na Sv. Nikoli dvadesetak kilometara istočno, Svetoj Ani još malo južnije, brčkajte se u vrelim izvorima Edipsosa...

A ako ne možete bez vašarske atmosfere, bez mirisa užeglog roštilja i tezgi sa kineskom robom, bez turbo-folka na svim balkanskim jezicima, onda birajte Pefki, tu neće biti greške.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ivanna74yu

Ako idete kolima, sasvim je nebitno gde će te biti stacionirani. Moja preporuka je Edipsos, jedini gradić na tom delu Evije. Tu se može i šetati i zabaviti, bez obzira što je banja, ima puno mladih, naročito naših. A što se tiče plaža, na Eviji ih je toliko da bi trebalo par godina tamo letovati da ih sve obiđeš, a ima ih svakojakih, i peščanih i šljunkovitih i kamenih i vulkanskih i pećinskih... A tu su i izleti na Skijatos, Skopelos, Alonisos, ostrva sa čuvenim plažama. Evo malo slika sa evijskim plažama sa severnog dela ostrva. 

6493389d8658b_21.nikoneuriuvodu.thumb.JP649338bdc3ed0_33.uspomenasaElinike-GM.th649338e0c8f40_37.LutraEdipsosbanjanje-G-64933901a259c_59.kamenakapijaHiliada.thu64933913e7d5e_77.Nisiotisa.thumb.JPG.462649339366d185_83.Hiliadaskriveniraj-G.th649339590d7d0_87.HiliadaSkoitata!-G-GM.t64933979d7dbd_91.plaaNisiotisa-G.thumb.J6493399d1802c_108.plimapolakogutaplau.th649339b878fbe_109.plaasaparkingom.thumb.649339cf2c399_146.guvauPefkiju-GM.thumb.649339f1ca042_182.grkoleto.thumb.JPG.49b64933a0cbc535_199.ispodgraneOrei-GM.thum64933a2ee20eb_209.predolujuOrei-G-GM.thu

Hvala puno!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Pefki nemam nameru da idem, plan je da obidjemo plaze u Gialtra zalivu do Gregolimana i naravno u blizini Neos Pirgosa. Nisam nasao skoro nista o tim plazama, pa cemo se baviti istrazivanjem, kao sto smo radili i na Sitoniji. Mozda se provozamo i do Kavos, a da li cemo na Vulkanska ostrva zavisi od trenutnih okolnosti.  Edipsos cemo obici uvece, a da li cemo na kupanje zavisi od utiska koji ostavi na nas. Naravno i parking je nesto sto ce u velikom meri odrediti kuda, kako i kada

Izmenjeno (drug.lukic)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mi mozete reci koliko je pametno smestiti se blizu Halkide da bi obisli grad i kao polaznu tacku da se obidje sto vise plaza.Ne postoji tema ili opis Halkide i boravka negde u blizini.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako planirate da obidjete centralnu i juznu Eviju, ja bih boravak podelila... Recimo par dana tu gde planirate i posle Karistos... 

Mi smo se krajem juna vratili, bili smo smesteni u blizini Nea Stire. U Halkidu nismo ni stigli cestito da odemo, osim u dolasku i odlasku, a juznu Eviju nismo ni zagrebali ...Evija je pravi, pravcati dzin, Glavni put je odlican, ali se do najlepsih plaza tesko stize, ne zbog kilometraze nego zbog toga sto put od recimo 7,8 kilometra vozite po pola sata...pa toliko nazad i tako...Jedna, dve plaze dnevno i to je to... ili plaza i klisura, plaza i dragon house... 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bila u Halkidi na jedan dan vozom iz Atine. Lep je gradic i prijatan ali mali, skoro i da nema turista. U centru ima mala mapa gde se sta nalazi. Ima dugo setaliste pored mora sa klupama i sa nizom kafica gde je i opstinska zgrada i mostic koji je blizu zel.stanice, ispod koga se moze videti onaj Aristotelov fenomen vode koja tece prvo u jednom smeru a zatim u drugom, kao i setaliste sa druge strane gde je i nekoliko restorancica. Gradic ima vise malih divljih plazica koje su pored stambenih zgrada i jednu kao fensi uredjenu, sa lezaljkama i par kafica.

Izmenjeno (vrtlarka)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako planirate da obidjete centralnu i juznu Eviju, ja bih boravak podelila... Recimo par dana tu gde planirate i posle Karistos... 

Mi smo se krajem juna vratili, bili smo smesteni u blizini Nea Stire. U Halkidu nismo ni stigli cestito da odemo, osim u dolasku i odlasku, a juznu Eviju nismo ni zagrebali ...Evija je pravi, pravcati dzin, Glavni put je odlican, ali se do najlepsih plaza tesko stize, ne zbog kilometraze nego zbog toga sto put od recimo 7,8 kilometra vozite po pola sata...pa toliko nazad i tako...Jedna, dve plaze dnevno i to je to... ili plaza i klisura, plaza i dragon house... 

Hvala na odgovoru.Tako smo nesto i mislili da podelimo na dva dela po sedam dana.Pa sta stignemo da obidjemo.

Ja sam bila u Halkidi na jedan dan vozom iz Atine. Lep je gradic i prijatan ali mali, skoro i da nema turista. U centru ima mala mapa gde se sta nalazi. Ima dugo setaliste pored mora sa klupama i sa nizom kafica gde je i opstinska zgrada i mostic koji je blizu zel.stanice, ispod koga se moze videti onaj Aristotelov fenomen vode koja tece prvo u jednom smeru a zatim u drugom, kao i setaliste sa druge strane gde je i nekoliko restorancica. Gradic ima vise malih divljih plazica koje su pored stambenih zgrada i jednu kao fensi uredjenu, sa lezaljkama i par kafica.

Mislila sam da je veci grad nesto sam.procitala 200000 stanovnika.Ne bih da bas budemo negde gde nema uvece da se proseta i nesto obidje.Da li ima nekih zanimljivih sela u unutrasnjosti.

Dvoumimo se izmedju Evie i Lutrakija.Gde ima vise da se obidje i lepse plaze ako je neko bio na oba mesta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa Halkida nije bas tako mala, ima itekako da se proseta. Kafici su puni predvece, mestani izadju. Samo nisam videla turiste tu, mozda po nekog.

Lutraki je pravo turisticko mesto, gde dosta ima turista Grka, sa velikim setalistem pored mora. Iz Lutrakija moze da se ode busom do Atine, do Korinta, do Epidaurusa (tu nekad organizuju predstave uvece, u amfiteatru na otvorenom preko lokalne agencije iz Lutrakija).

Od Evije sam videla samo Halkidu. Ubacila bih slike ali ne mogu da mi prodju jer su vece od 3.4 Mb.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa Halkida nije bas tako mala, ima itekako da se proseta. Kafici su puni predvece, mestani izadju. Samo nisam videla turiste tu, mozda po nekog.

Lutraki je pravo turisticko mesto, gde dosta ima turista Grka, sa velikim setalistem pored mora. Iz Lutrakija moze da se ode busom do Atine, do Korinta, do Epidaurusa (tu nekad organizuju predstave uvece, u amfiteatru na otvorenom preko lokalne agencije iz Lutrakija).

Od Evije sam videla samo Halkidu. Ubacila bih slike ali ne mogu da mi prodju jer su vece od 3.4 Mb.

Hvala puno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Pefki nemam nameru da idem, plan je da obidjemo plaze u Gialtra zalivu do Gregolimana i naravno u blizini Neos Pirgosa. Nisam nasao skoro nista o tim plazama, pa cemo se baviti istrazivanjem, kao sto smo radili i na Sitoniji. Mozda se provozamo i do Kavos, a da li cemo na Vulkanska ostrva zavisi od trenutnih okolnosti.  Edipsos cemo obici uvece, a da li cemo na kupanje zavisi od utiska koji ostavi na nas. Naravno i parking je nesto sto ce u velikom meri odrediti kuda, kako i kada

Da li ste u međuvremenu bili na Eviji? Kakvi su utisci?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ste u međuvremenu bili na Eviji? Kakvi su utisci?

Jesmo, a utisciiiii .....  pa ne smem da kazem da se ne razglasi, tako sam pricao za Sitoniju pre 10ak godina, eno nasta sad lici,  a cene da ne pominjem. Zato cutim ko zaliven i ljubomorno cuvam to parce raja za nas:D

Nazalost, temperatura je bila ubitacna, izmedju 33 i 48 stepeni, pa nismo mogli da obidjemo plaze u tom severnom delu. Sta cemo, moracemo da idemo ponovo:D

IMG_20230717_154708899_HDR.jpg

IMG_20230719_202238102_HDR.jpg

IMG_20230719_202247691_HDR.jpg

IMG_20230724_144721944.jpg

IMG_20230724_144728132_HDR.jpg

IMG_20230727_085043863.jpg

IMG_20230727_085054824.jpg

Izmenjeno (drug.lukic)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde ste sve bili? Koje su vam plaže najlepše?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nazalost, temperatura je bila ubitacna, izmedju 33 i 48 stepeni, pa nismo mogli da obidjemo plaze u tom severnom delu. Sta cemo, moracemo da idemo ponovo:D

Gde ste sve bili? Koje su vam plaže najlepše?

Bili smo samo uvece u Oreiu, Isteiji i Edipsosu. U Isetiji nije bilo nikog, bilo je 38 u 8h uvece, Orei nije los za neku veceru i malu setnju, dok za Edipsos treba vise od jedne vecernje posete, a i te veceri je bilo oko 33-34 u 22h.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907241
    Ukupno poruka