totalis

Acem 3* hotel

12 poruka u ovoj temi

https://youtu.be/O84nqM8qu4o

Pozdrav za učesnike foruma. Moja prva poruka ;) Idem u SS 06.juna i nadam se da nisam pogrešio. Pošto sam pročitao sve Vaše utiske i video da nema pravila kada će voda biti hladna sa tim sam se unapred pomirio. Probaću sa hotelom ACEM [renoviran 2014] - vidim da niko nije pisao o njemu, a i nov je u ponudi nekih agencija. Ima ga na linku na snimku od prvog minuta pa sledećih 25 sec kao i još nekih hotela koji se nude na našem tržištu. I obećavam detaljne utiske po povratku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi planiramo letovanje u SS u hotelu ACEM u periodu od 16. do 26 juna. Idemo kolika, pa me interesuje me da li neko ide u tom periodu u SS kako bi zajedno putovali. Takođe ako je neko bio već u hotelu ACEM dobro bi nam došlo iskustvo turista koji su već boravili u njemu. Pre svega me interesuje kakava je hrana, koliko često menjaju posteljinu i peškire, da li hotel ima svoj parking i sl.

Hvala unapred svima koji će preneti svoja iskustva.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,drugi put idemo u Sarimsakli u periodu od 21.06.do o6.o7. hotel Acem koji je prvi put u ponudi agencija.Na tom delu,plaza je mnogo sira pa se nadam da nece biti guzve.Inace ,utisci od proslog puta su nam jako lepi,moze se isplanirati jedan aktivan odmor sa dosta izleta i aktivnosti.Voda je bila topla i prijatna za kupanje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

rudy_kv Acem hotel izgleda spolja fantasticno verujem da je takav i unutra,u prvom redu fo plaze je ali je daleko od mora kad kazem daleko mislim ima nekih 300-400m put preko bugarske smo presli za nekih 13 sati voznje kraljevo-sarimsakli a vracam se preko grcke 17.06.dosli smo preko turisticke agencije mps trend nis,cena vode je os 1-2 lire za litar,cena piva u marketu  od 5-7lira limenka efesa ili tuborg sok 2 lire,a kurs je 3lire za 1 e.

pandorica sto se parkinga tice ima mesta oko hotela i neplaca se.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Simokv, hvala na informacijama. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratio se danas iz SS... Hotel ACEM od 06.-16.06. .... Hajde prvo da kažem da nam prva tri dana vreme nije bilo naklonjeno, ali je poslednjih 6 dana sunca u izobilju i prognoze su da će tura od 16.06. biti pun pogodak. 

Voda je bila vrlo hladna i umereno hladna da bi tek sada pred kraj bila dobra, znači treba samo sunca. Dubina se povećava postepeno pa ide do130cm da bi opet kasnije bila plića - oko 100cm ... po mojoj proceni nekih 150m od obale je ovako. Nije plaža daleko 400m od hotela, malo je preteran podatak. Predje se ulica, imate poravnjat i učišćen parking u tom delu pored plaže za dva reda vozila i prolazom izmedju i onda još 100m do mora. Hotel Acem, Amfora i Cinar su u tom po meni idealnom delu. Veća je gužva i uža plaža kod hotela B.Berk, Olivera i Mare, ali i malo uredjenija, ali se vozila parkiraju duž puta.

Hotel Acem je pristojan hotel sa fantastičnim osobljem i po kvalitetu sličan Amfori. Ima prednost jer svaka soba ima mini frižider i možete natočiti vodu u čaše besplatno tokom doručka i večere. I uz doručak imate alvu za desert ... toga u Amfori nema.

Napuštanje soba u Acemu je u 12h, u Amfori do 10h, ali oni dobiju zajedničku sobu sa tušem za smeštaj stvari do polaska.

Male su terase na Acemu, samo da se prostre veš, nema mesta za stolicu. Ali ni u jednom od ova dva hotela nećete dobiti sobe u prednjem delu hotela koji je rezervisan za domaće turiste, a to u Amfori i otvoreno kažu. Možete očekivati u najboljem slučaju neki indirektni bočni pogled ka moru.

Ergin je na samom kraju šetališta i dalje trotoara i nema, hotel je dobar ali plažu i more i ne vide, moraju malo da obilaze. Meni se ne svidja, a i sve im je daleko ... i centar, pošta, luna park, pekare, restorani ...

Novac najbolje menjati u pošti, po pravom kursu za bilo koji iznos. Kurs od 3 lire za evro za sume preko 50 e dobićete i u zlatari, od pošte ulisa prema moru, negde na sredini. Tu imate i dobru pekaru sa raznim pecivima.

Pored pošte, iza nje je solidno snabdevena prodavnica SOK (Šok) gde ćete najčešće kupovati. U blizini pošte je i luna park i pijaca - utorkom ... sve u drugoj ulici od mora.

Šok prodavnicu imate i iza hotela Cinar pa levo na100m. Tu u blizini čekate i dolmuš za Ajvalik, vrlo često na 15min, 2,5lira karta po osobi. Pijaca u Ajvaliku je četvrtkom.

Imate i od hotela Cinar na 100m u istoj ulici prema Erginu prodavnicu 101. Malo slabije snabdevena od Šoka ... i u jednoj i u drugoj imate vodu 1,5l po ceni 0,50 lira (20din) ... to su dve različite vrste, ali meni su imale ukus na baru. Uzimao sam najčešće u Šoku po 0,85lira vodu Saka, a imate i Holiday za 1liru.

Dobru alvu ćete kupiti povoljno u 101, 500gr za 3,60lira a skuplja je sa pistaćima - nešto preko 5lira.

Najbolje baklave razne se mogu naći u poslastičari iza hotela B.Berk, tj. Berk club, druga ulica od mora na raskrsnici.

Najbolja Domaća kafa i sladoled u LUNI - 200m od Amfore prema centru u istom redu pored mora i šetališta. Kafa sa bombonicama 5lira, sladoled 3 kugle porcija 4,5lire. To drži porodica sa naših prostora, a gazdarica je ekstra ljubazna i možda sedne sa vama da proćaskate. Svakog gosta isprati osmehom a i enterijer nije loš.

Evo ovako nabacano po nešto ... klopa je dobra, standardna za Turke i primerena po kvalitetu možda i za pola zvezdice više. Vi pitajte šta bi još želeli. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@totalis, svaka cast na iscrpnom izvestaju. Mi verovatno idemo u julu bas u ACEM, pa me interesuju jos neke stvari. Kakva je higijena soba, koliko cesto se menjaju posteljina i peskiri? Da li hotel ima sef za vredne stvari? Da li ima WiFi u sobama ili samo na odredjenim lokacijama? Negde sam procitao da se jako velika buka cuje od restorana u sobama koje su neposredno ispod njega, al ne znam da li je to tacno? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo još malo o Acem-u ... obzirom da je bio tek start predsezone osoblja je bilo malo ali kako su dani prolazili sve ih je bilo više. E tu je bio problem sa čišćenjem jer je u startu bila samo jedna starija čistačica. Prvi put su nam ispraznili kantu i zamenili peškire posle tri dana. Na moj zahtev i uz 5 lira jednom je usisala i prebrisala kupatilo. Ali morate se navići da prazne flaše izbacujete svakog dana. Pune sam unosio u torbici ili rancu. Dušečni čaršav su nam zamenili jednom, jorganski ne. Peškire su zamenili ukupno dva puta. Što se tiče jastuka malo su neudobni i nisu svi istog kvaliteta. Jorgani su malo deblji i nadam se da će to promeniti. Ali kako je došlo još čistačica mislim da će se to popraviti.

Što se sefa tiče ima ga samo na recepciji i ne znam da li se i koliko plaća. Ali kamere su svuda u hodnicima i u restoranu i nema kradje. Ja sam zaključavao u kofer dragocenosti ...

Ima wifi ... šifra je bila acem2014 ... dobićete je po prijavi na recepciji.

Restoran je na zadnjem spratu sa ekstra pogledom, a kod Amfore je na prvom iznad bazena sa pogledom na plažu. Sve prolaznike oduševljava položaj restorana. Ne znam kolika je buka u sobama ispod, ali je bilo reda i nije bilo buke. Svira lagana instrumentallla muzika. Hrana je ukusna, šefovi kuhinje su dobri i raspoloženi. Uz večeru uvek ima nešto od mesa, ribe je bilo dva puta, fileti i girice. U svakom slučaju toliko će učiniti da ne budete na 4-om spratu ako nećete. Ja sam bio na prvom, tj. to je kod njih drugi i terasa mi je gledala na otvoreni restoran Amfore i bočno na more, pa sam navlačio one deblje zavese u vreme doručka i večere, ali nema buke. Klima dobro radi, sve probajte od tehnike kad uzmete sobu da li je funkcionalno. Da ne prokaplje klima kad je isključite kao meni na krevet, pa su mi zamenili sobu. Frižideru treb ceo sat da bi počeo da ladi, a tv ima previše kanala više stotina uglavnom turskih.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav narode, prodje i ovogodisnji odmor u SS. Trazio sam na forumu pre odlaska na letovanje neka iskustva sa hotelom Acem u SS, ali nisam pronasao nista. Imajuci u vidu da je hotel tek od ove godine u ponudi u nasim agencijama mislim da ce ova tema dobro doci svima koji planiraju letovanje u ovom hotelu. Hotrl se nalazi odmah pored hotela Amphora. Sobe su lepe, ali nase agenvije naju ni jednu sobu sa pogledom na more, vec samo sa bocnim pogledom na more. Sobe su lepse nego u ostalim hotelima sa 3*. Hotel ima prelep bazen. Osoblje hotela veoma ljubazno, ali je komunikacija malo teza jer ne gpvore Srpski i retko ko zna engleski. Od gostiju koji su i prethodnih godina letovali u SS cuo sam da je ovaj hotel u svom rangu najbolji. Ono na sta smo imali zamerku je higijena u sobama, ali su nam rekli da se na recepciji kaze kada zelimo da se soba ocisti, da se zameni posteljina i peskiri i od tada nije bilo problema. Hotel je u mirnom delu SS-a i nema guzve na plazi. Mi smo letovali u periodu od 16. do 26. juna i vreme nije bilo bas najtoplije tako da je i voda bila prilicno hladna. Tacnije problem je bio dok se ne udje u vodu, nakon ulaska u vodu imao sam utisak da je toplije u vodi nego na plazi jer konstantno pirka vetar. Opsti utisak je dobar, a to sto nam vreme nije islo na ruku ne mogu da zamerim jer na to ne moze da se utice. 

Sto se tice puta, mi smo isli kolima sami i ako prvi put idemo u Tursku. Isli smo preko Bugarske. Putevi nisu losi, osim jedne deonice magistralnog puta kroz Bugarsku, gde je asfalt malo losijeg kvaliteta ima sitnih kamencica koji stvaraju buku, a ima i manjih rupa. Putevi kroz Tursku su odlicni o nemam nikakvih zamerki. Trajektom smo u odlasku presli na najjuznijem delu moreuza i cena je 30 Turskih lira sto je oko 10€. U povratku smo trajektom presli u mestu Lapseki, gde je voznja trajektom malo duza, a cena je 35 Turskih lira, sto je oko 12 €. Moj predlog ke da se trajektom predje kod mesta Lapseki jer je put od Lapsekija do najjuznijeg mesta sa Evropske strane uzan i sa dosta krivina, dok je put od Lapsekija do Canakalea sa Azijske strane sirok i sa po dve trake u jednom smeru. 

Toliko od mene za sada, ako nekog jos nesta zanima u vezi SS-a slobodno neka pita stojim na raspolaganju da podelim svoje utiske .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Potvrđujem gore navedeno. Upravo smo u hotelu Acem.

Hotel pristojan, renoviran, hrana pristojna. Ima lep restoran na zadnjem spratu, sa pogledom na more sa svih strana.

Čišćenje sobe i zamena posteljine i peškira ide na zahtev ka recepciji. Takvo je pravilo hotela.

Eure možete menjati u hotelu na recepciji, po kursu 2.9 Lire za Euro.

Plaža je tačno preko puta hotela, na 2 min pešaka.

U hotelu daju narukvice s kojima su ležaljke na plaži besplatne.

Put od Sofije do Turske granice je OK do Plovdiva, a deonica od Plovdiva do Turske granice (oko 160km), nije baš u najboljem stanju (ima dosta neravnina, bučna je, magistrala je...) i ovaj deo puta je meni bio najlošiji za vožnju.

Put od Turske granice do Sarimsaklija je odličan izuzev dela od 20km blizu mesta Eceabat, odakle kreće trajekt za Čanakakale, kao jedna deonica od 30km, koja se nalazi iza Troje.

Ko vozi na TNG, cena plina ume dosta da varira uz put kroz Tursku i kreće se od nekih 2.1 TL (88din) do 2.5 TL (105din).

Cene TNG-a, uz autoput su generalno veće nego u samim mestima.

U mestu Ayvalik, pored Sarimsaklija, cena je oko 2.2TL (92din) za 1l .

Prilikom dolaska, prenoćili smo u mestu Čanakale, pa sutradan nastavili put. Po preporuci nekog sa ovog foruma, prenoćili smo u hotelu Temizay, koji se nalazi na 200m, od iskrcavanja sa trajekta. Hotel ima iznajmljen parking na 200m od njega, u nekom školskom dvorištu, tako da će vam automobil biti obezbeđen tokom boravka. Cena hotela je 39e, za dve odrasle osobe i dete od 4 godina, sa doručkom i preporučujem ga za odmor za jednu noć.

DSC09392.jpg

Izmenjeno (Gari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogled sa terase hotela na more, i bazen hotela.

IMG_1178.jpg

IMG_1160.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio kraj jula 2015, hotel Acem.

Hotel odličan, sa restoranom na krovu. Na žalost ove godine nedostupan za turiste sa naših prostora.

Vreme putovanja od Srpsko-Bugarske granice do Sarimsaklija, oko 12-13h, kolima, sa graničnim prelazima. Ukupno 820km.

Preporučujem rezervaciju hotela preko booking.com i spavanje u gradu Jedrene (Edirne), zbog odmora, kao i prelazak Bugarsko-Turske granice u večernjim ili ranim jutarnjim časovima, zbog vrućine.

Grad Ayvalik, na 10km od Sarimsaklija ima nekoliko radnji sa Turskom brand name garderobom, LC Waikiki, Koton, kao i još neke, po dosta pristupačnijim cenama nego kod nas. Takođe ima nekoliko prodavnica nakita, razbacanih po sokacima.

Zbog niske vlažnosti vazduha visoke temperature se dobro podnose.

Mane: more ume da bude dosta hladno zbog morskih struja, kao i naplata parkinga na svim mestima, čak i na onim koja nisu obeležena za parkiranje.

Fotografija slikana na putu Sarimsakli-Ayvalik.

11817083_10206446689101929_3105754589675737378_n.jpg

Izmenjeno (Gari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907239
    Ukupno poruka