milanswe

Antalija, opšta tema

115 poruka u ovoj temi

Nisam nikad sama organizovala put.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam dva puta (2013 i 2014) išao u svojoj režiji u Tursku na letovanje. Prvo Lara Family club hotel na Lari, a prošle godine Sealife Family Resort u Antaliji.Uvek sam leteo Pegasus Airlinesom i rezervisao smeštaj preko booking.com. Naravno aranžmani su  bili na bazi all incl.

Inače 2013 sam bio prvo 4 dana u Istanbulu u obilasku i istraživanju, pa odatle nastavio za Laru i vratio se avionom za Beograd (sa konekcijom u Istanbulu) Ako ne računam troškove u  Istanbulu,  avionske karte i 8 dana na moru koštali su za dvoje 1100 E. (105 evra na dan hotel za dvoje plus avio karte).

Septembra 2014 leteo BGD-IST-ATY i bio 10 dana u gore navedenom hotelu. Smeštaj i let za dvoje cca 1000 E. (240 evra karte +760 E hotel).

Ako bog da i ove godine u septembru idem u Side. Karte sam kupio, rezervisao hotel i ohrabrio bih svakoga da proba da sam po svojoj meri i u skladu sa svojim željama organizuje letovanje. Meni je letovanje inače najveći izdatak u kućnom budžetu (mislim odjednom) u celoj godini i veoma sam posvećen tome, dugo planiram i bavim se time. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam za tu varijantu, i ja iskljucivo o sopstvenoj reziji , pa gde god...

Sve moze da se organizuje....

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam dva puta (2013 i 2014) išao u svojoj režiji u Tursku na letovanje. Prvo Lara Family club hotel na Lari, a prošle godine Sealife Family Resort u Antaliji.Uvek sam leteo Pegasus Airlinesom i rezervisao smeštaj preko booking.com. Naravno aranžmani su  bili na bazi all incl.

Inače 2013 sam bio prvo 4 dana u Istanbulu u obilasku i istraživanju, pa odatle nastavio za Laru i vratio se avionom za Beograd (sa konekcijom u Istanbulu) Ako ne računam troškove u  Istanbulu,  avionske karte i 8 dana na moru koštali su za dvoje 1100 E. (105 evra na dan hotel za dvoje plus avio karte).

Septembra 2014 leteo BGD-IST-ATY i bio 10 dana u gore navedenom hotelu. Smeštaj i let za dvoje cca 1000 E. (240 evra karte +760 E hotel).

Ako bog da i ove godine u septembru idem u Side. Karte sam kupio, rezervisao hotel i ohrabrio bih svakoga da proba da sam po svojoj meri i u skladu sa svojim željama organizuje letovanje. Meni je letovanje inače najveći izdatak u kućnom budžetu (mislim odjednom) u celoj godini i veoma sam posvećen tome, dugo planiram i bavim se time. 

​Oh, konacno da se jave ljudi slicnih razmisljanja... :) Citala sam i ranije Vase postove, bili su realni i korisni kao i sada. U troskovima ste zaboravili jedino transfer, ali nema veze :) .

Kada sam kupila karte za Pegasus jos prosle godine, bila sam otvorila temu oko transfera i samo ste mi se Vi javili tada na temi. Zapravo sam vise ocekivala pomoc od Alanya84 koja je svojim postovima dala puno korisnih pojasnjenja ljudima ovde. Steta sto je ove godine nema, ali i ja mogu samo da joj se zahvalim, jer su njene informacije za mene bile vrlo korisne narocito u zadnja tri dana koje smo proveli bas u Alanji obisavsi neka lepa mesta u gradu. Takodje i da se odlucimo da odemo tako rano (3.maja) u Tursku i uzivamo u za nas odlicnom vremenu. 

Posle ovogodisnjeg iskustva, Tursku smatram idealnom za organizovanje samostalnog putovanja. Redovan prevoz je odlican, jer cak ni Turkis nije skuplji od cartera, a o Pegasusu necu ni da pricam. Da se razumemo, time ne zelim da protivurecim ekipi za visoki turizam (svi imamo svoje potrebe i mogucnosti), jer sam poput Vas gledala samo narodne, da tako kazem, hotele, trudeci se da uskladim potrebe i finansije. Vazno je imati zamisljeni konfor, ali je ipak najvaznije biti sa dragim ljudima. Sledece godine ne u Tursku, a mozda neke tamo organizujemo isto kao Vi, 3 dana Istanbula, pa Alanja, mali jeftini hotel sa doruckom, pa Konja, Kapadokija par dana, pa Kemer, ili nesto tako i kupanje suncanje pa Demre, Mira, Kekova....ko zna sta jos padne na pamet... :).

Konkretnim informacijama na prethodnoj strani, pokusala sam samo da neko od ljudi kojima propada Argus 26-og i koji imaju mogucnosti i hrabrosti ode ipak tamo gde je zamislio sa da kazem istim novcem. Bilo bi mi drago da neko to iskoristi i da se javi sa korisnim informacijama i drugima. Jer, znate, cini mi se da je ovaj lepo zamisljen forum na svim temama skoro postao samo jedna beskorisna pricaonica za ubijanje dosade. Bilo bi lepo i da novi clanovi procitaju prvo prethodna pisanja na temi koja ih zanima, a ne da se iste osnovne stvari ponavljaju po ko zna koliko puta. 

Do nekih sledecih korisnih informacija.... :) 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Proveravao sam maločas: karta Beograd Antalya sa konekcijom u Istanbulu za termin 27.05 odlazak a povratak 06.06 (to je 10 dana za one kojima Argus otkaže za 26.05.) kod Pegasus Airlinesa je 210 evra sa svim taksama i 20 kg prtljaga ukoliko ne želite da birate sedište (to se dodatno plaća a ako Vam kod čekiranja oni odrede sedište onda je besplatno). Još bolji termini dolaska i povratka za avionski prevoz su recimo 29.05. do 08.06. kada je cena karte kod Pegasusa 190 evra. Ko je fleksibilan sa datumima može da da napravi bolji plan.

Prosečan hotel sa all inc uslugom imate od 620 evra za dvoje 

http://www.booking.com/hotel/tr/tourist.sr.html?aid=333373;label=orfeus-RdIsx8oGPjkoGm2o0skdXAS42534770992%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=4c70ffa164edbc4df75f42be6a7efaaf;dcid=4;checkin=2015-05-27;checkout=2015-06-06;dist=0;srfid=4d7ce174cf7297e9cf985252d22dcb8107da81d2X1;type=total;ucfs=1& 

do 1022 evra za bolji hotel Na Lari http://www.booking.com/hotel/tr/grand-park-lara.sr.html?aid=333373;label=orfeus-RdIsx8oGPjkoGm2o0skdXAS42534770992%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=4c70ffa164edbc4df75f42be6a7efaaf;dcid=4;checkin=2015-05-27;checkout=2015-06-06;dist=0;spdist=15.7;srfid=4d7ce174cf7297e9cf985252d22dcb8107da81d2X10;type=total;ucfs=1& 

ili recimo ovaj koji bih ja izabrao. Manji hotel u Sideu koji je otvoren ove godine http://www.booking.com/hotel/tr/side-rose.html?tab=1&origin=hp&error_url=%2Fhotel%2Ftr%2Fside-rose.sr.html%3Faid%3D333373%3Blabel%3Dorfeus-RdIsx8oGPjkoGm2o0skdXAS42534770992%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Bsid%3D4c70ffa164edbc4df75f42be6a7efaaf%3Bdcid%3D4%3B&do_availability_check=on&aid=333373&dcid=4&label=orfeus-RdIsx8oGPjkoGm2o0skdXAS42534770992%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg&sid=4c70ffa164edbc4df75f42be6a7efaaf&drexp=1&checkin_monthday=27&checkin_year_month=2015-5&checkout_monthday=6&checkout_year_month=2015-6#availability_target  gde je ukoliko odmah kod rezervisanja platite cena 430 evra za dvoje all in.

Znači od 850 evra do 1450 evra dve karte i smeštaj za dvoje plus računajte za transfer u oba smera oko 40 do 50 evra. Ako neko ima pitanja tu sam

Izmenjeno (padabre)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas su se javili iz agencije (1A Travel),sve je po planu i programu, sa Bgd aerodroma polećemo (ako se ne daj Bože ne dogodi neštonepredviđeno) u sredu u 10:25. Kažu da je gužva i da bi trebalo doći dva i po sata ranije.

Kada se vratimo pišem vam utiske o hotelu.

Svima koji krenu u međuvremenu želim srećan put i lep odmor.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo uplatili jos u martu Kemer  5* 18. 9 preko Argusa ,vratili su novac ,sad trazimo neki drugi aranzman,drugu agenciju,bilo koje mesto u antalijskom zalivu .Problem je sto su cene podigli u vasionu,htela sam da se posavetujem da li da sad kaparisem ili da cekam septembar last minute,idemo sa malom bebom pa ne znam da li da se kockam ,a nikad nisam ovako ranije uplacivala i uopste ne znam kakav je odnos cena i kako se menja iz meseca u mesec,ako last minute nije dosta povoljniji onda bolje da sad uplatim.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa nisi samo ti odustao od Turske.

" Najveći svjetski touroperator, njemačka TUI grupa objavila je da su rezervacije za Tursku za ovo ljeto pale za 40 posto...."  

http://rs.seebiz.eu/tui-rezervacije-za-tursku-pale-za-40-posto/ar-129556/ 

Biće interesantno pratiti kretanje cena turskih paketa na /malom/ tržištu Srbije. Prva prilika da se opipa puls je već sa 10. dana ("Sajam turizma").  

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

True ...true ...

Vec sam i opipao puls u 1A preko koje sam isao. Na rezervaciju tj Eary booking razlika u ceni prosle godine i ove je vec negde oko 100+ eura po osobi . Naravno to sve zavisi od hotela do hotela ...ali evidentaj je pad cena :/

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 3.2.2016. at 11:40, Markeez je rekao/la:

Ne bih da lozim ali definitivno ove godine nista od Turske...tj barem ja necu ..

How about ostali ?

E da i nekih cca 1300 hotela traze vlasnika :) opsirnije u tekstu dole : 

http://www.todayszaman.com/business_1300-hotels-in-turkish-resorts-up-for-sale-amid-tourism-woes_411102.html

Markeez sta reci, ja od turske prakticno odustao 2013, nazalost nisam pogresio u proceni da erdogan tera tu divnu zemlju u propast. Kemal Ataturk se verovatno prevrce u grobu.

S druge strane nemam dilema da ce cene aranzmana ici dole, nema rusa i nemaca. Eto prilike za ovu nasu ekipu sa foruma koja ide u egipat i tvrdi da je sve super da probaju stvarno dobre hotele u turskoj za mnogo manje para od realnog.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve je u tvojim rukama: i tvoj novac i tvoja odgovornost - pa i tvoj život. To niko  nemože da ti ospori. 

Mene, napr. MNOGO nerviraju " turistički stručnjaci iz JUTE" -  klipani kao što je navedni lik (vidi: 

http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/turci-spustili-cene-letovanje-nikad-povoljnije/2r5yqyh  ) 

koji se pravi blesav - naročito u pogledu Egipta. Sramota & bruka od čoveka! I koliko ljudi će ta budala da zavara svojim šećerlemama ! Za Boga milog - JUTA, moj brale!!! Marka za sve idi(J)ote...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bruka i sramota sta je sve nabaljezgao.

neka posalje svoje roditelje u hurgadu pa u tursku..

a i taj ''novinar'' neka se ubije.

za lek im zatrebale te pare sto su im agencije dale sa ovu reklamu prakticno...

phoooooooooy!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@glas1 , pa da otprilike je to to :/ 

Bas mi zao..

I dalje stojim da takav nivo za te pare ne moze nigde da se sretne :/

+1 Za Cika Jovu.

A za Egipat tek nemam reci ... samo cu reci : cast izuzecima !

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907236
    Ukupno poruka