A l e x

Aja Napa/Protaras 2014

16 poruka u ovoj temi

Hvala puno na detaljnom i korisnom opisu letovanja na Kipru. Planiram sledeci jun da idem na Kipar, Protaras pa me zanima da li mozda znas kako se krece cena rentacara i kako ste se prebacili od aerodroma do Aja Nape?

U kom ste periodu ili i koliko je bilo vruce? Ja planiram u junu pa se nadam da ce biti toplo...

Da li je na svim plazama na kojima ste bili u i oko Aja Nape obavezno da se uzmu lezaljke i suncobran ili moze ko u Grckoj da se stavi sopstveni peskir sa strane...?Koje su cene dve lezaljke i suncobrana?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cena komplet dve lezaljke i suncobran 7,5 e, na Konosu 8 e... mozete da stavite peskir sa strane. Cene rentacara imate na drugim temama, mi nismo uzimali pa necu da pisem, mislim da je najbolje preko neta rezervisati odavde. Transfer najbolje taxi pa podelite sa nekim i izadje 10 e po osobi ili bus 1,5 e.

U juni bi trebalo da bude toplo, ne prevruce, mi smo bili u septembru, idealno, topla voda, toplo i danju i nocu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jos jedno pitanje: mozete li mi reci nesto vise o muzeju Talasa koji ste posetili...da li je bas za malu deci ili bi bio zanimljiv i velikoj deci (20+) :)?

Izmenjeno (bojana88)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gradski muzej "Thalassa" je najbolji za decu školskog uzrasta, ali bi poseta verovatno svima bila zanimljiva - počev od njegove posvećenosti moru sa postavkama o pomorstvu i morskom svetu preko arheoloških eksponata do arhitekture samog objekta, primenjenih materijala u završnoj obradi i lepo uređenog enterijera.

110581.jpg

Kompleks gradskog muzeja u Aja Napi

Mislim da odsesti u Aja Napi, a ne otići u gradski muzej predstavlja najlošije ušteđenih par evrića :) Muzej je klimatizovan i predstavlja odlično utočište za jedno sparno letnje popodne (u pauzi između plaže i provoda).

110528.jpg

Replika trgovačkog broda iz antičkog perioda (400 p.n.e.)

Muzej ima tri etaže i sedam nivoa, a njegov glavni eksponat je replika trgovačkog broda "Kyrenia II" (u prirodnoj veličini) iz antičkog perioda (400 p.n.e.) koja se prostire kroz nekoliko nivoa.

110479.jpg

Repliku je 1985. godine u prirodnoj veličini izradio "Grčki institut za očuvanje pomorske tradicije" na osnovu olupine pronađene u blizini Kirenije (sada u turskom delu Kipra)

NAPOMENA: Sve fotografije su moje, nije dozvoljena njihova dalja distribucija ni obrada i smeštene su na sajtu dodaj.rs!

Izmenjeno (A l e x)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na detaljnom odgovoru i slikama

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,dobri ljudi!Imam tetku koja zivi u Protorasu vec nekoliko godina,otisla tamo 90tih,udala se,osnovala porodicu i svasta nesto...Nakon nekoliko njenih poziva,resim da odem i ja sa devojkom u periodu od 1jula do 15jula.Sestra je vec par puta bila,ja ni jednom,sta god da je pitam,ne dobijem potpuni odgovor.Nasao sam karte preko AIRSERBIA po ceni od 45000dinara za dve karte sa svim taksama i prtljagom.U pocetku mi je to bilo dosta para ali kada sam uporedio neke cene i vreme koje cu provesti tamo,kao isplati se.Molim Vas da mi neko sve lepo kaze o Protarasu,plazama,cenama,nocnom zivotu i sve sto se zna,vidim da su ljudi dosta upuceni.Zanima me i iznajmljivanje kvadova,da li jesto uopste voziti levom stranom,kako ide sa nasim dozvolama i bukvalno svaku sitnicu o tom mestu.Unapred zahvalan!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislila sam da si se prevario, i da si trebalo da kupis kartu u Wizzairu, ali sam proverila i ustanovila da je Airserbia jeftinija za taj period. Tako da si dobro odabrao...Neverovatno je da Airserbia prodaje po istoj ceni kartu u jednom smeru i povratnu kartu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao, da li u Aja Napi ima neki veci market tipa Lidl...ili samo lokalne prodavnice? Prvi put idemo pa da se informisemo...hvala. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Ayia Napi nema Lidla, ima u Protarasu. Ima puno supermarketa koji su sasvim dobro opremljeni, istina, neki bolje neki manje dobro. Nemojte da brinete jer ih ima na svakom koraku. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 21 sat, srcko je rekao/la:

Cao, da li u Aja Napi ima neki veci market tipa Lidl...ili samo lokalne prodavnice? Prvi put idemo pa da se informisemo...hvala. 

Lidl ima u Protarasu i znatno je jeftiniji od ostalih marketa u Ayia Napi i Protarasu. Iz Ayia Nape ima bus koji staje tacno ispred Lidl-a, videces ga desno od stanice i cena karte je 1,5euro. Kada ides ka tamo koristis 101 bus, a pri povratku ga ne cekas na istoj stanici gde ste sisli nego se spustis ulicu nize paralelno sa tom i koristis 102 za nazad. Evo ti link na kom mozes videti prevoz na Kipru.

http://www.cyprusbybus.com/busesmap.aspx

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Paralimniju(samo par km dalje) ima Veci Lidl nego u Protarasu,Carefour i Metro.Lidl    jeste najjeftiniji,ali po meni najbolji izbor je u Carefouru.Narocito ko je u Apartmanskom smestaju.Meso vrhunsko veliki izbor itd.Vino izbor od Kiparskog do Cileanskog,australijskog,Novi Zeland.Kozmetika-svi proizvodjaci.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Bojan Bgd je upravu. Kad vec sedate u autobus bolje je produziti u Paralimni, vise objekata, veci izbor!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je.Ima Veliki Metro,Carefour,,Lidl,Bili par puta na veceri  u Pralimniju(Gde su lokalci)-Svi znaju gde smo -:D.Imali smo komentar Only Serbia,Russia,spasavaju zemlju:neznam:,Pojedini pominju da su se zenili sa nasim devojkama ali sad imaju probleme..Who Nows?

Kaze Razmazene i mora da se chcapri SRBSKI u kuci al meni drago.Inace nas mnogo gotive.Scena-Sef konobara na Nissi Beach-Stariji gospodin u restoranu blue lagoon,na samojplazi kaze Najbolji ste Srbi...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907263
    Ukupno poruka