alazovic

Zeleni karton osiguranja

5 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima,

Ističe mi registracija auta početkom aprila, a obično za Uskrs prošetamo do Makedonije/Grčke.

Ima li neko predstavu o tome da li se šta govori o uspostavljanju nekog bilateralnog ugovora između Srbije i Makedonije u vezi osiguranja vozila?

U suprotnom, sve sam bliži izbegavanju rute kroz Makedoniju, bez ozira na to koliko je put kroz Bugarsku loš i nesiguran. Znam da me tih 2.000 dinara za zeleni karton neće izvaditi u životu, ali da je ružno kupovati ga samo zbog jedne države - definitivno jeste ružno!!!

Pozdrav...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ne verujem da ce biti ukinut, ja sam kupio. A ako ce ti biti lakse, skokni do BIH po benzin pa amortizuj trosak, i kod njih traze zeleni karton.

Malo se salim, ali cisto sumnjam da ce se ista ukinuti, mozda uvedu jos nesto do leta.

;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

BiH i Makedonija nisu deo podsistema registarske oznake, tako da za njih novouvedene nalepnice koje dobijamo prilikom registracije vozila nisu dovoljan dokaz o postojanju osiguranja od autoodgovornosti za štete pričinjene trećim licima. Tek kada i oni postanu deo tog podsistema registarske oznake, u kojem su sada 33 evropske zemlje, zeleni karton nam neće biti potreban za ulazak na njihovu teritoriju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eh mirabi, al ga napisa...

I ja znam da čitam vesti, ali recimo Hrvatima ne trebaju ti zeleni kartončići, oni su ranije potpisali bilaterarne sporazume sa Makedonijom. Ne vidim razlog da i mi to ne uradimo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo placali najskupi zelni karton u evropi...bio je 40e za mesec dana i 140e za celu godinu :( Kad si bile izbore vetili su promene i mislili da ce da urade isto ko i Srbija ali doslo je do dogovor da postoji samo godisnji karton i kosta 60e sto je bolje nego 140e ali je bezveze kad vec Srbija to je ukinula i oko nas drugi drzava ima ga ali ga kupujes za 5-10e.

Znam da je glupo vaditi zeleni karton samo za Makedoniju narocito ako idete tranzit za Grcku ali to je to... Budite sigurni da ce to ostati tako jos neko vreme...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27106
    Ukupno tema
    907239
    Ukupno poruka