Mupovac

Roštilj(anje)

13 poruka u ovoj temi

Ovako, bio sam u Grčkoj i opet ću, ali pitanje je.... Neki dan dok sam roštiljao sa dragim mi ljudima sinula mi je ideja da ponesem roštilj. O'ma su startale priče te dobra ideja, te ne sme se zbog požara, te 6 x 5=35 i sl!

Pa me interesuju iskustva i saznanja drugih ljudi.

Unapred hvala.

Izmenjeno (Mupovac)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Rostilja se u grckoj savim normalno.

mahom sam vidjao zidane rostilje po dvoristima ili na onim ravnim krovovima.mislim da ne bi trebalo da bude problema sa rostiljanjem mada bi mene mrzelo da se dimim.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pravo pitanje na pravom mestu.Tacno da mnogi imaju zidane rostilje i koriste se kad god zatreba.Ja nosim uvek rostilj sa sobom i obavljam to kad god nam srce hoce.Obicno u zaledjima plaza.Mada sam nekad i na plazama rostiljao.I dosta ljudi to radi.I poslovica za Taliju:"ko se dima ne nadimi taj se rostilja ne najede".:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I poslovica za Taliju:"ko se dima ne nadimi taj se rostilja ne najede".:D

što jes jes :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

.... Neki dan dok sam roštiljao sa dragim mi ljudima sinula mi je ideja da ponesem roštilj. O'ma su startale priče te dobra ideja, te ne sme se zbog požara, te 6 x 5=35 i sl!

Pa me interesuju iskustva i saznanja drugih ljudi.

Pre par godina na nekoj plazi na Skiatosu (mislim Agio Eleni) doslo dve-tri porodice Grka i na kraju plaze u nekom stenju zapalili rostilj.

Zamirisao neki suvlaki zestoko (posle sam zenu morao voditi na klopu) ali posle samo nekih pola sata dolaze dva pandura i mogu reci da Grcima bas i nije bilo svejedno kako su ih ovi napicili.

Morali su ugasiti rostilj, a jedan od njih je morao otici sa pandurima (ne znam gde).

Naravoucenije, ne bi bilo lose pre nego sto upalis rostilj da se "konsultujes" sa Grcima da li je dozvoljeno!?!

Mislim da je "bolje pitati nego posle sa pandurima skitati"!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja već godinama roštiljam bez problema na plažama u Grčkoj. 

Ali, potrebno je da poštujete sledeća 3 pravila:

- Radite to na plaži koja je pusta ili gotovo pusta (ne samo da tako neće drugima smetati dim, nego što je i mala verovatnoća da će durpani tamo da vas napipaju).

- Vatru palite makar 5 metara (po mogućstvu i više) od najbližeg rastinja i obavezno u pesku (najbolje), šljunku ili kamenu. Naravno, nemojte da pravite "lomače", nego vatrice, kolko da se napravi žar.

- Obavezno zagasite žar povećom količinom vode a ako ima peska i njega nabacajte preko.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja već godinama roštiljam bez problema na plažama u Grčkoj. 

Ali, potrebno je da poštujete sledeća 3 pravila:

- Radite to na plaži koja je pusta ili gotovo pusta (ne samo da tako neće drugima smetati dim, nego što je i mala verovatnoća da će durpani tamo da vas napipaju).

- Vatru palite makar 5 metara (po mogućstvu i više) od najbližeg rastinja i obavezno u pesku (najbolje), šljunku ili kamenu. Naravno, nemojte da pravite "lomače", nego vatrice, kolko da se napravi žar.

- Obavezno zagasite žar povećom količinom vode a ako ima peska i njega nabacajte preko.

a ka'cemo da jedemo ? :):smorilo: :-P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad uteknemo od durpani.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a ka'cemo da jedemo ? :):smorilo: :-P

Kad se ohladi Mythos:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad se ohladi Mythos:D

ja na sve to moram da cekam na zalost bar 10 11 meseci :)

za ovu godinu ...totovo ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja...Na srecu poneo sam par Mythosa ovamo pa sam ih dobro o`ladio.Ni toga vise nema...:-P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja...Na srecu poneo sam par Mythosa ovamo pa sam ih dobro o`ladio.Ni toga vise nema...:-P

da znam osecaj...ja obicno tako nesto vrnem ovamo...

ah da, jedne godine sam tako poneo koka kolu koja je docekala pred istek roka trajanja, pa kazem ja ajde taman sad za Novu godinu:) i nista...ostade tako da stoji... :) Isto je bilo i sa nekim keksom ;)

drzis maltene ko suvenir samo ...sa rokom trajanja ;)

Zato je dobro vino, nema rok pa moze da stoji do sledeceg letovanja :) a pocastimo se njime tamo negde na prolece :)

najgori je taj efekat, mastas 360 dana, prodje za 1min i onda opet cekas ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zato sam ja ove godine kao suvenir doneo preostali ćumur za spremanje roštilja. Al ne bilo kakav, nego od maslinovih grančica.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka