chilly

Mobilni telefon

9 poruka u ovoj temi

Da li je bolje kupiti karticu nekog Tuniskog mobilnog operatera ili koristiti nas broj u romingu? Koja je cena kartice i gde se kupuju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je bolje kupiti karticu nekog Tuniskog mobilnog operatera ili koristiti nas broj u romingu? Koja je cena kartice i gde se kupuju?

Zadnji put sam bio u Tunisu 2005. i tada je bilo tesko kupiti karticu za mobilni...

Prodavale su se samo uz pasos i neku kao privremenu dozvolu...Secam se da je jedan nas zemljak koji zivi u Tunisu cekao mesec dana da bi kupio broj....

Za razliku od Egipta gde je uvek bilo lako kupiti karticu ili Vodafona ili Mobi Nile-a u Tunisu je to bar tada bilo tesko izvodljivo ...

Mislim da je tada njihov operater Tunisie Telecom bio u drzavnom vlasnistvu i da je bilo dosta restrikcija za strance..

Mis mo svi telefonirali iz onih njihovih govornica...Ja nisam izlazio iz govornice preko puta El Hane u Susu..

Procitao sam u nekim francuskim novinama da je u Tunisu proradio neki privatni operater pa i mene bas zanima da li je sada moguce lako kupiti broj u Tunisu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice telefoniranja iz Tunisa najbolje resenje ti je da pricas preko njihovih govornica, kojih ima gde god hoces ubacis 1 TD (tunizanski dinar) i pricas prilicno dosta, a sto se tice rominga "UBIJA" koliko je skup, moj savet nemoj pokusavati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle godine je bila poruka 25 dinara,a kad zoves minut je bio oko 70 dinara.Iskreno potrosis kredit da nisi ni toga svestan.Zato ipak preporuka za govornice koje su mnogo jeftinije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo koristili nas mobilni, roming jeste skup ako planirate bas da pricate i porukate se, ali za par poruka nije tako strasno. Mi smo se javili odnosno poslali poruku kad smo stigli cisto da kazemo da je sve ok, par puta smo poslali drugarici poruku koja se poradjala pa nas je zanimalo da li je sve uredu, i poslali smo poruku kad smo se vracali cisto da bi javili kad nam krece avion i kad stize u Beograd da bi nas cekali na aerodromu. Tako da nas roming nije izasao puno, mozda par eura. Ali ako planirate cesce da se javljate pretpostavljam da je govornica bolje resenje. Sve zavisi od vas koliko planirate da razgovarate. Sigurno ce vas vodic uputiti u sve, ili ga pitajte.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I mi smo nosili telefon,ali smo potrosili mnogo iz razloga sto su nas ljudi zvali,i iz razloga sto nam je trebalo vremena da im objasnimo da bez obzira sto oni zovu nas,a ne mi njih skida nam se sa racuna(doduse manje,ali ipak se skida).Tako da se na kraju nismo ni javljali na pozive,samo smo konstatovali pozive i zvali iz govornice.Da nekom ovo ne zvuci da smo stipse :bez-zuba: ,ali da kosta kosta.Kad smo ukapirali da smo u roku od samo 5 dana zvali prijatelje da nam dopune kredit(koji smo natankovali kad smo posli,i za koji smo mislili da ce trajati i kad se vratimo),nismo mogli da verujemo.Ok je da nosis telefon,jer ce ti sigurno zatrebati,ali koriscenje govornice je mnogo isplativije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tuniski najpovoljniji operater je Tunisiana. U centru Tunisiane,koje ima i u Susu i u Hamametu,za 3e kupite karticu sa pasosem/do dushe :) i toliko i imate na racunu.Jedan minut sa Srbijom je oko 50 nasih dinara,sto mu dodje kao i sa internacionalne govornice.Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Verovali ili ne, kod mreze 064/065 je pre-paid jeftiniji za roming od post-paida.

Posto imam oba broja, koristio sam pre-paid da mene zovu, a ja sam zvao sa govornica gde pise taxi-phone. Velika je usteda.

Poruke za Srbiju su oko 25-30din.

ako zelite da zovete sa mobilnog onda vam je najpovoljnije da zovete uz "back-call" (ili kako se vec zove) a to znaci da ukucate *102*9938164...# pa poziv.

Za par sekundi vama ce zvoniti tel, javite se i onda cujete kako zvoni korisniku koga ste nazvali.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Govornice su ubedljivo najbolja varijanta u slučaju da nisi mobilni zavisnik. A ako jesi onda se naoružaj kreditom u ogromnim količinama ili se spremi za plaćanje računa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907236
    Ukupno poruka