snezana81

Grupna grčka viza

616 poruka u ovoj temi

Da li se nekome desilo da je odbijen za grcku ili bilo koju drugu grupnu vizu? Kada je bio obavesten od strane agencije? Treba da putujem 4.maja u Pefkohori a agencija nam je rekla da se na dan putovanja zna da li smo dobili vizu ili ne? Meni to nije normalno? Prvi put idem na odmor preko agencije pa mi je sve ^sumnjivo^. :huh:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma opusti se, nece Grci odbiti grupne vize, to se bar nije desavalo, ako nista drugo. Dobijas 100%, ne brini se..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam se plasila da necu dobiti vizu (jer sam muvala nesto bez ikakve potrebe), pa je na kraju ipak sve bilo super, bez ikakvih problema.

Samo se ti spakuj i ne brini! ;)

I da, naravno, lep provod i srecan put! :D

Izmenjeno (Marina 03)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle godine, drug i njegov brat su hteli da idu na odmor u Grcku... desava se sledece on nezaposlen dobija vizu a brat ne, iako je zaposlen u najjacoj firmi u gradu... znaci nikad se nezna...

Ja isto ove godine planiram da idem u Grcku i nadam se da nece biti problema sto se tice vize... ali ove godine je i pomama za Grckom mnogo veca nego proslih godina, tako da ce automastki i vise ljudi biti odbijeno... :unsure:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo jos jedno pitanje, u principu vezano za grupne vize:

zbog odrdjenih obaveza tokom leta, ne mozemo da planiramo dugorocnije odmor...

koliko, otprilike, ranije mora da se ugovori /uplati/ odmor da bi se stigla zavrsiti grupna viza?

isli bi smo sigurno sopstvenim prevozom, ali problem nam je, kao sto sam rekao, relatno kratko vreme od odluke do putovanja...

poz...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U principu ti nece biti problem viza, jer ako je grupna - nju obezbedjuje agencija, nego ce ti problem biti aranzman, koji ce ti se rasprodati ako cekas poslednji trenutak. Ako stignes da uplatis aranzman sa grupnom vizom u agenciji, viza vise nije tvoj problem. A onda ne mozes sopstvenim prevozom, nego moras sa grupom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nažalost, evo novih informacija u vezi grupne grčke vize, pristiglih 8.5.2007:

Konzulat Republike Grčke je pooštrio kriteterijume za dobijanje grupnih viza, kako u Beogradu, tako i u Nišu, i to za:

* Sve stranke koje nisu u radnom odnosu - ne izdaje vizu

* Sve apsolevente kojima apsolventski staž traje duže od godinu dana - ne izdaje vizu.

* Kod bračnog para gde je jedan zaposlen, postoji šansa da se dobije viza za nezaposlenog bračnog druga.

Za sve podnete zahteve važi pravilo svih Ambasada:

1. Naknadni zahtevi za dodatnu dokumentaciju

2. odbijanje bez obrazloženja

Izvor: Putovanja.info Magazin - Turističke vesti

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neverovatno! Po ovim kriterijumima 50% ljudi koji su uplatili aranžmane ostaće kod kuće! Odakle ova informacija? Pokušavao sam da nađem na sajtu ambasade,ali nisam uspeo! Jel ovo važi za grupne ili pojedinačne?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaista neverovatno, s obzirom na potraznju za Grckom. Da li je ovo provereno, mnogi ce stvarno da otpadnu. Ja nisam cula nikakvu zvanicnu izjavu od ambasade.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel ovo važi za grupne ili pojedinačne?

Pa Milos rece grupne

A ata znaci 'Naknadni zahtevi za dodatnu dokumentaciju' ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nemam pojma sta komplikuju kad se ionako sve svodi na kljucnu tacku: "2. odbijanje bez obrazloženja"... Licno,nije mi neki problem ovo,al znam dosta ljudi kojima ce ovo itekako predstavljati problem,a meni licno samo dodje muka od ovakvih stvari,cekas leto-more godinu dana,stedis za to,trpis dosta toga da se odmoris to malo vremena jednom u godini i onda treba da molis boga,muvas,petljas da bi te pustili kao da smo...(a mozda i jesmo B) )

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne očekujte neko zvanično obaveštenje - ambasada je ovo javila agencijama pošto se na njih odnosi (samo grupne vize), a one su to prosledile nama. Verovatno će se uskoro naći i u programima i sajtovima agencija, u zavisnosti od njihove ažurnosti. Mi ćemo vam svakako prvi javiti ukoliko bude bilo još novosti.

'Naknadni zahtevi za dodatnu dokumentaciju' znači da ambasada može da zahteva dodatnu dokumentaciju, pored one koja se standardno predaje, ukoliko im je potrebno, za pojedine putnike na grupnoj vizi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi svako ko negde nešto vidi ili sazna,neka javi.... Ovo nas sve dovodi u jako nezgodan položaj... :angry: Ali ako ne odemo nigde gledaćemo slike sa MFT-a i podsećati se! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Divota....

A ja se cak nadao nekim olaksicama...

Ne mogu da verujem da sam osudjen na Grnu Goru :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a sta ce agencije uraditi, juce sam uplatio 30% aranzmana za grcku al sam apsolvent vise od godinu dana, hoce li agencija vratiti pare ili sta ce se sada desavati jer pitaj boga da li cu dobiti vizu...

Izmenjeno (nsboris)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907227
    Ukupno poruka