Roli

Ah taj Kušadasi -opšta tema

2755 poruka u ovoj temi

@Purta

E da Purta,na nagovor Maryuce vratio sam putopis na prvoj strani ove teme,pa možeš da uživaš i ovde u njemu(mislim da ovde ima više slika,nego u Magazinu)!

Pozdrav

Roli probali smo picu u Pasportu i fantasticna je

Ozsut poslasticarnica ima divne kolace i sladoled

Nemoj mi pominjati ta dve mesta... rasplakani.jpg

Hvala na mapi, mi smo bili u Kusadasiju prosle godine tako da bi smo se lepo snasli ali tvoja iskustva su svakako bila uzeta u obzir.

Nema na čemu! :)

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Roli, hvala lepo na savetima i upustvu.

Izgleda da cu, ipak, fotke da postavim na nacin kako sam dosad probala, pa ko zeli neka klikne za veci size.

Jos razvrstavam fotografije, zelim da napravim neki red i u pisanju, pa mi je potrebno vremena. Pisemo se kasnije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ziv sam! :D

procitao sam sve od odlaska i spremam se da napisem izvestaj.svi bazeni su sigurni (sem jednog) i nije bilo molotovljev mortale nego ubistvo u efesu (ne gradu) :D .

rec extra je mala za opis provoda koji sam doziveo.ni sanjao nisam da ce ovako biti.

...

Drago mi je da si se lepo proveo! Da sve lepo napišeš i dokumentuješ fotkama! :) U jednom trenutku sam već pomislio da sam jedan od retkih koji se super proveo! :)

Izgleda da cu, ipak, fotke da postavim na nacin kako sam dosad probala, pa ko zeli neka klikne za veci size.

Možeš,ali ti sajt ograničava količinu memorije koliko možeš da uploaduješ,pa ćeš imati prostora za nekim maximalno 15 slika! A i mislim da je mnogo preglednije i lepše kada se vidi cela slika!

Izmenjeno (mikap)
spajanje poruka
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Beeeeeee! Pa gde si ti???? Nema da nam napišeš koju! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad smo vec kod slika!Moze li malo slika nacionalnog parka?Nisam nazalost bio,pa me zanima! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kusadasi by Ja_Mina.

Da napomenem da mi je pri ovome pomogao i moj decko sa svojim komentarima.

Dakle mi smo stigli u Kusadasi oko 11:30 po lokalnom vremenu, nismo hteli da izgubimo taj dan a nije nam se islo nigde daleko pa smo resili da proverimo gradsku plazu. Na zalost zaboravila sam da ponesem aparat ali plaza je apsolutno ok. Mi smo usli u deo koji je privatan. Za lezaljke i suncobran su nam trazili 10 lira ali smo uspeli da skinemo na 8. Plaza ima tus i kabinu za presvlacenje a u vodu se silazi sa drvene platforme, stepenicama. Drveni deo je prekriven zelenim itisonom i za taj deo traze 15 lira. Voda nije previse prljava ako uzmemo u obzir da je luka u blizini delovala je cak cisto, u CG sam videla mnogo gore. Poslepodnevni talasi su podigli dosta peska ali nam je posle dugog puta bilo bas lepo.

Sutradan smo odlucili da kuliramo i sacekamo Argusovo vece da bi se odlucili gde cemo i kako cemo. Dan smo proveli na Ladies beach-u, lezaljke i suncobran 15 lira, interesantno je da nisu ni hteli da se cenkaju, bili su u fazonu uzmi ili ostavi ali to kosta toliko.

Argus vece je ovaj put bilo organizovano u restoranu Nar. Klasicne informacije, koje su ovde vec opisane. Posle ovoga produzujemo jos par koraka i odlazimo do svima na ovom forumu poznate agencije, gde se raspitujemo o izletima.

Posle vecanja izbor je pao na by Argus:

Aquafantasy 17e

Pomukale 28e

Tursko vece 25e

I by Mamko agencija Tayf Tours

Jeep Safari 35e

Adaland cene 15e

Scuba Diving 35, za pratnju koja ne roni 15e

Ove cene su sa popustom od oko 5e po izletu koji smo dobili u startu, na kraju je za nas dvoje to sve iznosilo 120e pa nam je spustio na 110e.

O Fantasiju vas necu daviti, ljudi su vec pisli o tome

fantasy2pz4.jpg

fantasy1rx6.jpg

fantasy3id4.jpg

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tursko vece je Roli fantasticno opisao i opet to je dozivljaj za sebe. Naravno najveci utisak na sve je ostavila trbusna plesacica koja je ostavila celu salu bez daha.

covek koji svira drvenim kasikama

tirskoveceok8.jpg

zavrtelo bi vam se u glavi kada bi samo pokusali da izbojite koliko puta su se za vreme ove tacke obrnuli oko svoje ose

tirskovece4ah7.jpg

fantasticne trbusne plesacice

tirskovece3ek0.jpg

tirskovece6lr5.jpg

tirskovece2vj2.jpg

momak sa bakljama, prosli su kroz salu noseci baklje i jos nesto za sta sam ja zakljucila da je sladoled kojim su nas nakon toga posluzili

tirskovece1jl6.jpg

Izmenjeno (Ja_Mina)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Adaland – za ove stvari muskarci imaju bolju procenu pa ce opis dati moj decko

Na prvi pogled Adaland deluje jadnije od Aquafantasy-ja. Guzva na ulazu vec od 10h, mozda zato sto imaju samo 2 kabine za rad sa pridoslicama. Uloziti novac na karticu odmah po ulasku je prava nocna mora, pa je najbolje prvo pronaci mesto koje vam odgovara pa to uraditi kasnije. Kada ulozite novac na karticu uzimaju vam 5 lira po kartici koje vam kasnije vracaju. Odatle mozete da odete i uzmete kljuc od odmarica za koji nista ne garantuju i sefa koji se dodatno placa 5 lira koje vam ne vracaju.

Park ima tremine kada voznje rade sto je glupo u odnosu na Fantasy u kome sve radi non-stop.

Bazeni su mnogo bolji i interesantniji nego u fantasy-ju, imaju 2 veca bazena od kojih jedan ima skakaonicu i 3,5m dubine. Neke voznje na toboganima su brutalnije , mozete uhvatiti mnogo vise brzine ukoliko znate tehniku. Svaka voznja ima svoje kriticne deonice u kojim dozivljavate strah, dok to nedostaje u Fantasiy-u koji je posvecen najvise bezbednosti samih kupaca pa tako izostaje ono pravo uzbudjenje. Medjutim relativno lepu sliku kvari velika guzva na toboganima tj. mala propusna moc, na nekim toboganima cak 30 sekundi izmedju 2 coveka pa vi izracunajte koliko cekate ako ste 30ti ili pak negde 50ti na redu. Redovi ko za Dafinu i Jezdu a nigde hlada.

Park ima odlicnu reku koja se koristi za rafting, pravi neke vestacke talase i sve to sporo ide a dodatno se naplacuje, mozda bi bolje posluzila kao obicna reka.

Fast food skuplji nego u Fantasyju a porcije manje. Cene pica manje nego u Faqntasyju. Primera radi 0,5l vode ovde je 1,5 lira dok je u Fantasyju 2 lire itd.

Sve u svemu lep park, kome je jedima mana guzva na toboganima.

Dodacu jos samo da je unos hrane i pica zabranjen isto kao i u Fantasyju ali nas ovde nisu pretesali kao u Fantasyju pa je unos ipak moguc.

mapa Adalanda

adalendcc8.jpg

ponudjeni raspored desavanja

adalend2dw5.jpg

tobogani

adalend5wy3.jpg

adalend6mp1.jpg

dscn3023xk0.jpg

adalend4es9.jpg

adalend3qx0.jpg

rafting

adalend7ji3.jpg

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Scuba Diving

Predpostavljam da ovo interesuje dosta muskaraca.

Po nas su dosli u 9:40, po dogovoru. Dovezli su nas do marine gde je bio brodic. Na prvi pogled se vidi da je to vrlo profesionalna ekipa, dosta opreme za ronjenje, osoblje koje zna vise jezika tako da mogu da pomognu svima. Brod beo i cist, na ulazu su nas zamolili da se izujemo. Kada smo se smestili ronioci su dobili formulare osiguravajuceg drustva PEDI da ih popune. Kada smo uplacivali izlet receno nam je 45 min ronjenja, ovde saynajemo da osiguranje vcazi za od 2 do 7m dubine i za do 30 min ronjenja.

Prvo su nas odvezli malo na pucinu, do lokacije na koju su isli iskusni ronioci. Ovde smo proveli oko 45min-1sat. Kada su ronioci zaronili nama je receno da mozemo da se kupamo ili uzmemo maskice i malo ’snorkimo’ po okolini. Nakon pola sata pozvali su nas na brifing. Jedan od glavnih ronioca nam je objasnio kako se ponasati i koje signale koristiti u zavisnosti od situacije kada si pod vodom, takodje i kako se koristi oprema i sta ne raditi. Sve je objasnjeno na simpatican nacin na engleskom jeziku i svi su bili dobri djaci, cak i oni koji nisu ronili. Rekao je i da svaki ronioc ide sa pratnjom, iskusnim roniocem sa broda. U medjuvremenu smo ponovo zaplovili i otisli do mesta na kom ce neiskusni ronioci otici na svoje prvo ronjenje. Mesto je u blizini ostrva koje se nalazi levo od Zade plaze.

Ronilo se u grupama po petoro i imali smo 5 grupa. Moj decko je bio u trecoj grupi. Prvo su mu dali odgovarajuca peraja, zatim odelo, onda su ga poslali na zadnji kraj broda. Tu ga je sacekao covek koji mu je stavio tegove, rekao mu da sedne i na njega stavio ranac sa bocom, dao mu masku i pomogao mu da se spusti u vodu. U vodi ga je sacekao ronioc koji ga je uhvatio za ruku i pomogao mu da se privikne na situaciju a zatim su zaronili. Ja sam gledala kako odlaze. Nije ih bilo 15-ak minuta. Za to vreme oni su odronili do stene na nekih 7m dubine, tu mu je pokazno da se uhvati za stenu, ronioc je nasao jeza probuso ga nozem i time prizvao dosta ribica, i dao jeza njemu. Fotograf je pod vodom napravio par slika i mali filmic sa jezom i gomilicom ribica koja pliva oko njega (slike i fim naplacuju dodatnih 20e). Posto su svi ronili vrastili su nas u marinu oko 16h.

U cenu ovog izleta je uracunat rucak tj, sendvici koje morate sami da trazite, sto mi nismo znali pa smo za malo ostali bez njih, sve ostalo se placa.

brodici u marini

diving1nt6.jpg

priprema

dscn3218hv8.jpg

dscn3219hd1.jpg

dscn3221bo4.jpg

zaronjavanje

diving3xc6.jpg

diving4ym3.jpg

slikanje pod vodom

diving5eb0.jpg

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ove godine smo od plaza jos posetili Zade (Jade) i Greean Beach.

Zade je ustvari klub, dostupan je pesaka, nalazi se na putu za Ladys beach. Ulaz se naplacuje ali su na recepciji hotela Diaz i Santur mogli da se uzmu flajeri sa kojima je ulaz besplatan, ova informacija je dobijena od vodica i hvala im za nju. Cene su visoke, nes kafa 5 lira, voda 0,5l je 3 lire, limenka soka 5 lira, cezar salata 7,5 lira, bolonjeze pasta 13 lira. Karakteristicno za ovu plazu je da dno nije ocisceno pa stoga more ima zelenu vodu – otud i naziv. Imate cisto samo oko 1m prilaza u vodi sto je negde do kolena i onda morate da se bacite u vodu ukoliko ne volite setnju po travnatom dnu, ili mozete sici stepenicama ali ni taj prilaz nije bas dobro organizovan ukoliko je more valovito.

Green beach je odmah pored kluba Miracle. Suncobran i dve lezaljke 15 lira opet bez mogucnosti cenkanja. Plaza peskovita, prilaz u moru sljunkovit pa time i otezan, mogucnos igranja odbojke u vodi. Generalno lepa plaza.

Zade

zadeqo0.jpg

zade2ew0.jpg

Green Beach

greenbeachyw1.jpg

greenbeach2oi2.jpg

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Opazanja:

Prosle godine je u glavnoj ulici bazara trgovci su bili mnogo raspolozeniji za cenkanje, pa preporucujem setnje po ulicicam sa strane.

Sve je generalno za nijansu skuplje nego prosle godine.

Obratite paznju na vozace dolmosa, prisustvovali smo kada je vozac dolmosa za Ladys beach rekao ljudima koji su pitali za Long beach da vozi do tamo, a onda im kada su oni svatili gde ih je dovezao rekao:’Yes, Ladies beach, very long beach, yes’.

Toliko od mene, nadam se da nista nisam propustila, a ukoliko vas nesto interesuje stojim vam na raspolaganju.

brodovite2.jpg

pogledsaterasesy1.jpg

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, ljudi, krecem sa svojim pisanijem. Napisala sam nesto, malo je predugacko za pocetak, ali kasnije ce biti krace.

Sad cemo da vidimo sta ce od toga ispasti, zajedno sa fotkama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ziv sam! :D

procitao sam sve od odlaska i spremam se da napisem izvestaj.svi bazeni su sigurni (sem jednog) i nije bilo molotovljev mortale nego ubistvo u efesu (ne gradu) :D .

rec extra je mala za opis provoda koji sam doziveo.ni sanjao nisam da ce ovako biti

...

043.gif i tebi...a vec smo se zabrinuli, aj podeli te cajice pa da se druzimo :)

na nagovor Maryuce vratio sam putopis na prvoj strani ove teme,pa možeš da uživaš i ovde u njemu

he ja i moja sposobnost ubedjivanja :bez-zuba:

hvala roli i od mene, mnogima ce jos pomoci tvoj opis u to budi siguran

Izmenjeno (mikap)
spajanje poruka
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E pa ljudi evo i mene,juce sam stigla,odmorila se i sada sta god vas zanima tu sam :D

Naravno bilo je extra,hvala svima koji su mi pomogli na ovom forumu pre nego sto sam krenula u Tursku :stidljivko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@FunnY

Hoćemo sve da znamo u kratak opis sa slikama! :)

Izmenjeno (mikap)
Obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka