petronije2

Obavezna auto oprema u Makedoniji (paznja !)

11 poruka u ovoj temi

Od 11. marta je u Makedoniji kao sastavni deo opreme u vozilu obavezan i pp aparat. (amss)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala za ovu informaciju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako racunate tako onda treba i fluorescentni elek u opremu.To je novi zakon za lokalna Makedonska vozila.Vazeci zakoni za sve su upaljena svetla po danu,ne sme da se prica na mobilni telefon i te stvari ali ne verujem da bi ova odredba vazila i za turiste!? Bilo bi bezveze da recimo sad neko ide na 1 dan ili par dana, pa da investira u takve stvari koje druge drzave ne traze! Ne mogu tu da dam koncizan odgovor dali kao turista treba da se to poseduje!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja kao pravnik mogu da ti kazem da zakoni ipravila jedne zemje mora da ih postuje svako, znaci i drzavljanin i stranac. Sasvim normalno da mora da poseduju svi i stranci, kao sto mi moramo da posedujemo neke stvari kad putujemo u zemlje Eu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od 11. marta je u Makedoniji kao sastavni deo opreme u vozilu obavezan i pp aparat. (amss)

Inace, ovo je ukinuto, vazi samo za vozila koja idu na gas.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav! Da li neko može reći šta je potrebno tačno od opreme i dokumenata za put u Makedoniju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zalen karton, pp aparat ako vozis na lpg, elek za na putu,uze za vucenje, trougao, prva pomoc.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sve ful,samo aparat imam onaj kao dezodorans u limenci,trebao bih mozda uzmem onu klasicnu bocu pp S-1 ima je u maksiju 1306rsd nije skupa,ima i manometar i moze se puniti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hteo bih da putujem u Makedoniju sa svojim autom. Ali sam cuo da se placa neki ulaz (osiguranje) od 50e za strane drzavljane. Zanima me dali meni sa Srpskim tablicama vazi zeleni karton ili moram i to neko dodatno osiguranje da placam prilikom ulaska? Nesto slicno kao ulaz na Kosovo koji se placa 20e.... bez obzira sto imam zeleni karton???

Izmenjeno (highlander66)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za ulaz u BJRM je dovoljna i biometrijska licna karta ili, naravno, pasos. Za auto, obavezno zeleni karton i saobracajna na uvid. Nista drugo nije potrebno.

Ne zaboravi da su kratka svetla obavezna i tamo, postuj ogranicenja brzine jer se kazne ne placaju na licu mesta. Takodje je obavezan i PP aparat za vozila sa TNG

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru. Izgleda da sam dobio pogresnu informaciju o placanju ulaska u MK kao na Kosovo gde pouzdano znam da se placa 20e osiguranje vozila bez obzira na zeleni karton!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka