Dzurencici

Bukovička banja/Arandjelovac

31 poruka u ovoj temi

Planirali smo da do kraja leta odemo na par dana u Bukovicku banju. Da li neko moze da mi kaze koja je cena lezaja u privatnom smestaju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cene u privatnom smestaju su od 400 dinara dnevno ,malo dalje od centra sa zajednickim kupatilom, pa do 1500 din ceo apartman solidno opremljen bas u centru. Ima i skupljih apartmana koji su retko nesto bolji od ovih od 1500.Mi smo zakupili bili stan kod Prodanovic Bobana i u sustini smo zadovoljni.Mada to je jos uvek daleko od onih apartmana kakvi si mogu naci u Vrnjackoj Banji i Zlatiboru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam pocetkom avgusta boravila u Arandjelovcu, odnosno Bukovickoj banji i preko interneta sam se odlucila za smestaj u Vila Mili. Preporucujem svima u svakom smislu, jer je kuca na super lokaciji, opremljena je kao da ste usli u muzej. Stari, vredan i dobro ocuvan namestaj, docarace vam odmor jos interesantnijim. Moja soba je bila u znaku cara Dusana i carice Jelene, osecala sam se carski :))) Svaka soba ima kupatilo, koje je extra sredjeno i precisto! U delu dvorista ima letnja kuhinjica sa velikom terasom koja ima pogled na park banje i na kojoj je pravi odmor i uzivancija, svi gosti su mogli da koriste i tu smo doruckovali, pili kafu, sedeli i ceo dan je hlad. Isped je jos jedan parkic sa drvenim klupama i travnjakom, tako da i ko voli sunce mogao je da se sunca :))). Pored vile je takodje neki privatan smestaj Majur i tu za goste vila Mile moze da se ruca smo za 300 dinara! Mi nismo odmah shvatili kako funkcionise to sa klopom ali u principu najavite se tog dana ujutru kada planiraju sta je tog dana na meniju i to je to. Mi smo isli u obilaske i etno selo Vrtovi i vizije, tako da smo jeli samo jedan dan ali dobro je da mozete racunati i na rucaka za te pare. Auto smo takodje mogli da parkiramo ispred Majura. Vila Mila ima dva ulaza jedan je sa ulice iznad hotela Izvor a drugi je bas iz parka, tako da sve preporuke ko se odluci za odmor u tako zanimljivom prostoru. Mene je privukao zanimljiv izgled vile na slikama ali kada sam to sve videla uzivo nisam mogla da verujem svojim ocima da je tako neko u tom delu Srbije posvetio paznju i ulozio novac. Nadam se da ce se trud isplatiti. Sve preporuke.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trenutno sam ovde,smesten sam u hotelu Izvor,danas sam bio u poseti pecini ,ODUSEVIO SE...KAD ZAVRSIM S ODMOROM NAPISACU OPSIRNIJE...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vidim da se ova banja slabo eksplatise,a nije posteno,imalo bi sta da se vidi.

Supruga i ja bili na tri dana,smestaj u hotelu IZVOR...

Sto se tice samog hotela,primedbe ne bih imao,mogu reci da sam u svom zivotu,video malo hotela sa ovakvim RAFINMANOM....

Tamo sve funkcionise izvrsno,hrana usluga,sobe,bazeni SPA,akva park...sve...MALO JE SKUPO,mada kako sam primetio hotel je orjentisan na bolje plateznu klijantelu.

Sto se tice znamenitosti u gradu i okolini ,RISOVACKA PECINA,OPLENAC,KOJI JE NA 14 KM OD BANJE,Kraljevska vinarija,neke manje vinarije...

Vidikovac sa Bukulje...sve u svemu toplo preporucujem i spreman sam da pomognem ako nekom pomoc treba...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slažem se, dodao bih samo Orašac (škola, muzej...), Markićevića jarugu, restoran "Karađorđev vajat" iza mesta podizanja Ustanka. Hotel, besprekoran, koliko para toliko muzike, odnosno u ovom slučaju koliko muzike toliko para).

Po mom mišljenju i načinu odlazaka na izlete i sl, idealan za produžen vikend, posle toga dosadi pa makar i luksuz.

Dobra je varijanta i subota - check in od 14h (može i ranije, ako ima slobodnih soba); nedelja - produženi check out, koji je besplatan do 18h....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jos dobrih stvari u Arandjelovcu,,,

Pekara Kod dve zaove... ,na raskrsnici kod stadiona prema Izvoru

nedeljom normalno gledanje fudbala na obliznjem stadionu,pravo zadovoljstvo,

pa ko hoce pravu kamiondzijsku kafanu- Ispod oraha- klopa kako bog zapoveda...

inace ako nekoga i to zanima ,kad se popnete gore do kamenoloma ,prodaju se veoma povoljno mermerni spomenici i ploce,pa verovali ili ne mozete ustedeti i 300-400 evra , ako ga kupite tu i dogovorite ugradnju gde treba.

U parku Bukovicka banja imate gradski bazen sa onom forom , karta prejeftina , mozes da izadjes lupe ti na ruku pecat i dodjes popodne opet. Ima spa centar sa glinom i masazama i mlaznicama , vrlo povoljno. U parku se nalazi preko 100 skulptura poznatih umetnika.

Ja nemam , ali blago onom ko ima babu i dedu u Arandjelovcu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slažem se, dodao bih samo Orašac (škola, muzej...), Markićevića jarugu, restoran "Karađorđev vajat" iza mesta podizanja Ustanka. Hotel, besprekoran, koliko para toliko muzike, odnosno u ovom slučaju koliko muzike toliko para).

Po mom mišljenju i načinu odlazaka na izlete i sl, idealan za produžen vikend, posle toga dosadi pa makar i luksuz.

Dobra je varijanta i subota - check in od 14h (može i ranije, ako ima slobodnih soba); nedelja - produženi check out, koji je besplatan do 18h....

...i na sve ovo bih dodala etno-restoran "Lovacki raj"! :) Bili smo u njemu nekoliko puta na rucku...nalazi se na brezuljku, u sumarku...jednom prilikom je bilo 40* i nepodnosljivo u Beogradu...tamo je bilo "podnosljivih" 34*, pirkilo je od negde...imaju prostor i napolju, samo da pronadjem stare fotke...unutra je ugodno hladnjikavo...poslednji put smo ih posetili pre par nedelja, u povratku sa Oplenca...hrana je fantasticna, a cene, u poredjenju sa kvalitetom-smesne! Jeli smo divljac, pili domace crno vino, domaci sok, jeli domaci hleb (samo to da covek jede, uzivao bi!)...bas smo uzivali! (dve generacije!) :)

Nismo mogli sve da pojedemo, pa su nam ostatak spakovali...a jeli smo srnetinu pod sacem, rolovanu srnetinu u sosu od vrganja, kobasice od divlje svinje i srneci gulas...prijatno! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U spoljasnjem delu restorana imate nekoliko odvojenih delova...jedan deo je sa vise stolova...jedan deo je, u stvari, lovacka "ceka", :) , u jednom su samo mali stolovi i tronosci, da se popije pice...taj deo se nalazi na stubovima, ispod su torovi i ogradjeni deo po kome skakucu ovce i, cini mi se, koze...deluje domacinski, a opet super odradjeno, po mom sudu.....jedina zamerka, ali je generalno imam na takva mesta u Srbiji, je ta sto je toalet "cucavac".... :) ....nekome to mozda nece smetati, ali ja ih ne preferiram! ;) Nadam se da ne upropastih svu hvalu poslednjom recenicom! (zarad dobrog ambijenta i dobre hrane, pretrpeh i to!) :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da se prvo zahvalim Pef na preporuci!!!! Prosto smo ostali opcinjeni ovim restoranom.Sve od drveta i kamena,lovacki trofeji na sve strane,domacinska atmosfera,na ulazu u dvoriste vise koze divlih svinja. Zemljani tanjiri i cinije.

Evo par dana smo bili u Bukovickoj banji.

Smesteni smo u vili Mili,za koju sam preporuku nasla ovde na forumu.Takodje nam se dopalo.

Sama banja ne nudi neki poseban sadrzaj,mi smo obisli Bukulju,Garaska jezera,Oplenac,Orasac,pecinu. Pecina je izuzetna,osvetljena led rasvetom,koja daje posebnu draz,inace unutra nije hladno kao u ostalim pecinama.

Najjaci utisak na nas je ostavio Lovacki raj. Jeli smo prvo ono meze,koje se sastoji od mesa divljaci koje sami domacini suse,

i to od srne i divlje svinje,zatim suva slanina divlje svinje,domaca pasteta od fazana i divlje patke,pihtije od mesa divljaci,sir,kajmak,domaci hleb iz furune. A onda glavno, rolovana srnetina u sosu od vrganja i sampinjona,gulas,kobasice od divlje svinje.Prelepo je bilo domace crno vino,i to mesano od sorte grozdja tamnjanika i kupine,koji to miris ima....Dobili smo na kraju domace vanilice i oblande.

Sedeli smo bas pored odzklije,uz vatru i pucketanj varnica...

Svaka cast ljudima koji su ovo osmislili.E sad,verovatno je lepo i preko leta,sedeti na terasi,kad sve ozeleni,odaje utisak kao da ste usred sume.Trenutno od zivotinja imaju dve somalijske divlje ovce.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li u Bukovickoj banji postoji setaliste sa nekim zanimacijama za decu, igraliste za decu isl?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanimaju me apartmani Park, da li neko ima više informacija? Planiramo da odemo na na jedan dan da se iskupamo u akva parku ili u hotelu Izvor. Pošto planiramo da koristimo bazene, saunu u Izvoru, a nismo tamo smešteni da li neko ima više informacija oko toga.Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo nekoliko slika iz hotela Izvor i aqua parka

20130720155932.jpg20130720143332.jpg20130720170851.jpg20130720180215.jpg

20130720180237.jpg20130720180241.jpg20130720203217.jpg20130720203213.jpg

20130721095317.jpg20130721095319.jpgdsc04052.jpgdsc04053.jpg

Slike su od prosle i pretprosle godine. Hotelski bazeni su odlicn, mada je centralni bazen pomalu plitak oko 1.20 m, voda je topla (30 stepeni) a ima i nekoliko velikih kada i dzakuzi u kojima je voda 36-37 stepeni. Ima nekoliko instruktora za aquabik i slicne vezbe. Temperatura vode se redovno proverava. Tu su i saune, turska kupatila i veseli tusevi. Peskiri za bazen se dobijaju na samom bazenu, a bade mantili su u sobi. Standardne sobe su male taman dovoljne za dvoje i jedno dete do 2-3 god. Usluga je polupansion, svedski sto. Izbor jela je raznovrsan i uvek ih ima dovoljno, od domacih specijaliteta do skampa. U baru pored bazena moze se pojesti neki burger, raznjic ili nesto slicno.

Izmenjeno (Igor Lukač)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko od vas zna gde se tačno nalazi dečije odmaralište u Bukovičkoj banji?

http://www.cdlbgd.rs...B2%D1%86%D1%83/

Bilo kakva dodatna informacija o ovom odmaralištu je dobrodošla.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako znas ulicu kojom se dolazi od fudbalskog stadiona, pravo do hotela Izvor, pa kad nastavis nagore tom ulicom sa desne strane ti je odmaraliste, a sa leve bi bio park Bukovicka suma. U blizini je Aqvapark. Odmaraliste je ok, skromno, cisto, Moj komsija svake godine tu drzi skolu tenisa za decu i zadovoljan je. Ako se razmisljas dali da posaljes dete, slobodno, sve u redu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka