alazovic

Bugarski vizni režim

40 poruka u ovoj temi

Eto, desilo se i to - Bugarska ušla u EU pa nam uvela vize... :(

Par puta godišnje sam išao autom do Sofije - malo u kupovinu, palo u provod. Iz Kraljeva sam pa mi razlika u kilometraži do Beograda i Sofije nije bila preterano bitna (Beograd 200 a Sofija 300 km) i lako sam se odlučivao na taj put.

Kako bi sada izgledalo vađenje vize za BG? Da li to može da se odradi agencijski ili je potrebno lično prisustvo? Šta je potrebno od papira?

Da li će uopšte biti moguće da se izvadi viza za vikend turu?

L.A.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

DOKUMENTA POTREBNA ZA IZDAVANJE BUGARSKE VIZE(i kratkoročno-ulazne i tranzitne):

- Potpisan pasoš koji važi 6 meseci od isteka putovanja i fotokopija pasoša( prve strane i Šengen viza ukoliko postoji neka u pasošu),

- 1 fotografija novijeg datuma dimenzija 3,5 X 4,5 sa belom pozadinom

- Rezervacija hotela - Voucher ( dobija se u Agenciji ),

- Polisa osiguranja ( može se dobiti u Agenciji ),

- Za maloletne izvod iz matične knjige rođenih, a zatim:

ukoliko putuje bez roditelja kopija saglasnosti oba roditelja overena u opštini ili sudu, ako su roditelji razvedeni kopija saglasnosti zakonskog staratelja overena u opštini ili sudu i kopija rešenja o razvodu braka, a ako je jedan od roditelja preminuo kopija saglasnosti zakonskog staratelja overena u opštini ili sudu i kopija izvoda iz matične knjige umrlih preminulog

ukoliko putuje sa jednim roditeljem kopija saglasnosti drugog roditelja overena u opštini ili sudu, ako su roditelji razvedeni, kopija rešenja o razvodu braka, a ako je jedan od roditelja preminuo kopija izvoda iz matične knjige umrlih preminulog

- Popunjen formular ( podaci potrebni za izdavanje bugarske vize ).

Za izdavanje vize neophodno je pasoše dostaviti u agenciju najkasnije deset radnih dana pre početka aranžmana ( radni dani ne uključuju subotu ).Za putnike koji vizu vade individualno, prema informaciji bugarskog konzulata, rok za izdavanje vize je sedam radnih dana.Konzulat Republike Bugarske u Beogradu se nalazi na Neimaru, ul. Hadži Melentijeva br. 69

ovo je kada ides preko agencije

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je vaucer agencije tj. rezervacija hotela obavezna.Vec par godina letujem u Bugarskoj i uvek sam na licu mesta trazila smestaj, tako da me sad to nervira. Da li je neko sam sredjivao njihovu vizu i kakva su iskustva? B)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma daj nije valjda, u slucaju da je to neophodno idem u Crnu Goru pa makar platio sve duplo. Em jos treba da strepim za auto i sitne lopine koji ce nasrtati, pa jos i to...

Zna li neko tacno o cemu je rec i kakav je kriterijum za turisticku individualnu vizu???

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi pa da li je moguce da jos niko nije vadio sam vizu, a redovi pred konzulatom su ogromni-koliko sam cula. Daj, ako je neko sredio vizu nek se javi. :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam iz leskovca i ici cu na more preko nashe agencije Simplon turs, cena prevoza je 3200 dinara, a za vize koje ce nam izvaditi agencija koja nam obezbedjuje samo prevoz dajemo 800 znachi ukupno 4000 din.:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li to znaci da ste dobili vizu i bez placenog smestaja preko te agencije?

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovako,mi nismo izvadili vizu ali smo pitali sta treba jer smo hteli da idemo u "sopstvenoj reziji" ali nemoze vise tako jer vam treba ili vaucer od agencije ili garancija nekog Bugarskog drzavljanina da biste dobili vizu bez obzira da li je sami vadite ili vam to agencija odradi!Dakle,morate da uplatite letovanje u agenciji(osim ako poznajete nekog Bugarina) i kad dobijete vaucer idete u konzulat da predate za vizu!To je to,ako neko moze drugacije da sredi vizu,slobodno neka nam javi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li neko moze da mi kaze da li bugari priznaju sengen u tranzitu, ili mi je neophodna njihova viza? leteo bih iz sofije u grcku, pa mi treba ta informacija... hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li to znaci da ste dobili vizu i bez placenog smestaja preko te agencije?

Tako nam je objasnila sluzbenica agencije da put koshta 2400 a agencija vrshi i usligu vadjenja vize i to naplacuje 1600 din.

Izmenjeno (DraganV)
duplo citiranje iste poruke
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

HVALA NA ODGOVORU !Ja sam zvala ambasadu Bugarske i rekli su mi da ne moze da se dobije viza bez potvrde agencije .Ali na svu nasu srecu , pronalasla sam jednu divnu agenciju ,,Barcino tours'' iz Vrnjacke banje , ko hoce ostavicu i njihov br . koja nam je obezbedila prevoz i to na sledeci nacin:nas 8 (6 odraslih+2 dece) ce imati prevoz kombijem do Kraljeva (A INACE SMO IZ VALJEVA)pa se u Kraljevu sastajemo sa njihovom grupom i voze do Burgasa , Nesebra , Suncevog brega i Pomorja(gde je nasa odrednica) i to sve za 3.500,00 din .TAKODJE NAM OBEZBEDJUJU I VIZU (bez upacenog smestaja)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mozda ta agencija moze da nam uradi vize a mi da im platimo za to koliko kazu? B)

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovi Bugari su postali najbezobrazniji.Kada ih zoves telefonom konzulat treba ti pet dana da nekog dobijes,kada ih dobijes oni pricaju jedno a u Bugarskoj je sasvim drugo.Ja sam hteo da idem u Obzor kod neke zene gde sam bio i prosle godine,ali ona ne moze da nadje neki formular za pozivno piosmo koje bi po ambasadi trebalo da se nalazi u Opstini i naglasio mi je da je besplatno.Zena mi tvrdi da ga nema a da joj advokati traze 50 eura da bi ga uradila.Zvao ih ponovo i oni istu pricu,na kraju sam mu rekao da cu doci da donesem papire bez pozivnog pisma ali cu im odneti potvrdu da sam stalno zaposlen,i on mi je odgovorio pa dobro donesite.

Oni su totalno neorganizovana drzava po pitanju drzavnih poslova nemaju sajt ambasade u mnogim zemljama pa ni kod nas,nema nigde da se skine taj formular za poziv.Sto se tice turizma ja sam bio u poslednje tri godine kod njih i to Balcik vozom,Sozopol kolima,Obzor kolima.nikada nisam imao problema.Da rezervisete hotel netom ni to izgleda da ne moze jer ja sam poslao do sda desetak molbi za rezervacije i niko nije odgovorio.Mukotrpna je ova Bugarska.To sto ljudi pricaju da mogu agencije neke da srede to je tacno ali su bezobrazne pa em su nabili cene em zajebavaju cak u Zrenjaninu uzimaju po 400 dinara za vizu a ona je besplatna.Pa zar nisu mogli i to da tave u cenu i gotovo.Ako nemko sredi vizu bez vaucera neka nam se javi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Totalno ti verujem i bugarska administracija je poput nase-dakle, neorganizovana,ali mi smo uspeli da dobijemo pozivno pismo. Upravo danas smo dobili i to mi je ulepsalo dan. Naime, suprug je pronasao nekog Bugarina koji zivi kod nas, ali cesto putuje u Bugarsku, radi sverca. Dakle pravo na buvljak i kreni u potragu za takvima. Covek je iz neke oblasti Pazardzik i kaze da nije bilo nikakvih problema oko formulara, dakle u pitanju je stampani obrazac koji se popunjava osnovnim podacima i platio je taksu u vradnosti od 20 leva(10 eura), cak nam je i prilozio racun. Tako da ipak viza nije besplatna, kako god da okrenes. Pokusaj opet sa tom Bugarkom, mozda da ti nadje nekog iz neke druge opstine. Ipak je odlazak u sopstvenoj reziji ono pravo, bez dosadnih agencija i njihovih praznih prica.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izgleda da cu je dobiti i bez pozivnog pisma,zvao sam ih danas i objasnio da advokat trazi 50 eura i rekao im da li ja mogu da im donesem resenje o godisnjem odmoru,potvrdu o stalnom zaposlenju,osiguranje,kopiju radne knjizice i kopiju pasosa gde se vidi da sam do sada bio tri puta.Na kraju su mi rekli da donesem sve to i da ce mi dati vizu.

javicu Vam se sta je bilo u ponedeljak.

posaljite mi na mail ako mozete da vidim kako izgleda taj formular skeniran.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka