McMillan

Autom oko Jadranskog mora!

16 poruka u ovoj temi

Cao,

Molim vas za malo strpljenja i nekoliko saveta.

Plan je da sa devojkom krenem na put oko Jadranskog mora, pa preko "Bari-Bar" trajekta, nazad do Srbije.

Napravio sam rutu koja otprilike izgleda ovako:

Beograd, preko Zagreba, Istra (Rijeka, Opatija, Pula, Rovinj, Porec, Umag - sve u dva dana), zatim Trst, Venecija, preko Verone do Milana, pa na jug Djenova, Piza, Firenca i na kraju Rim i trajektom Bari-Bar u CG, pa Srbija.

Jos nismo isplanirali koliko cemo dana u kom gradu provesti, ima vremena(idemo krajem juna), pa me interesuje da li je neko isao na ovaj put i ako jeste, vasa iskustva, savete, predloge... Mozda ste citali negde ili pricali sa nekim ko je isao, pa i to moze da pomogne. Plan je da se uklopimo u 15 dana.

Izracunao sam da cemo preci od Beograda do Barija nesto preko 2500 km.,tako da znam otprilike koliko ce mi trebati para za gorivo, ali me interesuje trosak za putarine (okvirno), koliko je trajekt Bari-Bar za dvoje i auto (imam samo sumnjiv podatak da je oko 200e) i mozda jos nesto sto sam prevideo?

Jos mi je "booking" smestaja ostao, ali o tome cemo tek kad se dogovorimo gde cemo koliko dugo ostajati, pa u skladu sa tim.

Svaki savet je dobrodosao.

Unapred zahvalan!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja ti predlažem da se umesto iz Barija spustiš još 100km južno do Brindisia a odatle ferry za šest sati do Krfa! Lepši će vam povratak biti kroz Grčku nego CG.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice putarine na toj relaciji ili na etapama puta ( od mesta do mesta ) moze ti pomoci ovaj sajt

http://www.viamichelin.com/

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja sam prosle godine putovala tim trajektom pa ako mogu da pomognem tu sam. cene mozes da pogledas i na www.montenegrolines.net, a ako ti nesto nije jasno mozes i mailom da ih pitas, jako su ljubazni i brzo odgovaraju na mail. imas i drugog prevoznika azzuro lines, pretpostavljam da su njihovi brodovi bolji i moderniji, ovaj crnogorski iznutra i nije bas najreprezentativniji:))

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala svima, pomogli ste!

Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene zanima da li ste ostavrili putovanje oko Jadrana, i ako jeste kakvi su utisci. Vidim da je to bilo aktuelno pre dva leta, ali ne vidim zakljucak :) odlicna ideja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanima i mene, pošto je jedna od ideja za sledeću godinu slična tura, s tim što bi proveli i 7 dana na Siciliji. Okvirne cene putarina i trajekta imam, kilometražu izračunah preko ViaMichelina, ali iskustva sa terena bi bila korisna.

I još jedno pitanje, da li je neko bukirao smeštaj preko: http://www.homeliday...ustomSearch.asp, pošto mi cene deluju vrlo prihvatljivo, ali nisam sigurna koliko je pouzdano.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

toriamos, koliko dana imati ukupuno i kakav je plan za trajekte. Nešto sam gledala ovogodišnje cene Bar-Bari i dosta su bile visoke, one iz hrvatskih luka takođe. Mislim da ih poskupljuje za 30 do 50 evra samo lučke takse koje se ne plaćaju na domaćim linijama, rekla bih. Kakva su Vaša iskustva?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imati duplo jeftiniji trajekti iz Barija do Durres (Drac) u Albaniji, a to je mnogu blize i do Bar ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

toriamos, koliko dana imati ukupuno i kakav je plan za trajekte. Nešto sam gledala ovogodišnje cene Bar-Bari i dosta su bile visoke, one iz hrvatskih luka takođe. Mislim da ih poskupljuje za 30 do 50 evra samo lučke takse koje se ne plaćaju na domaćim linijama, rekla bih. Kakva su Vaša iskustva?

Nemamo iskustva, zato i pitah. Ideja je da kopnenim putem dođemo do luke gde hvatamo trajekt za Siciliju i da za nekih 7 dana obiđemo sever i eventualno provedemo dan-dva u Rimu, a onda 7-10 dana na Siciliji.

Trajekti za Siciliju su najpovoljniji iz Villa san Giovani (oko 50 evra povratna), jer je tu vodeni put najkraći, oni iz luka koje su severnije su oko 400 evra (auto i nas četvoro, deca su preko 12 god, pa uglavnom plaćaju cene karata kao i mi). Iako moramo da prođemo bukvalno celu Italiju da bi hvatali trajekt, varijantu iz luka u Genovi ili Napulju smo odmah odbacili zbog cene.

Pošto je to velika kilometraža, mislili smo da u povratku presečemo preko Jadrana. Bari-Bar trajekt u najjeftinijoj varijanti (sa palubnim kartama) izađe 330 evra, + još nekih 100 evra za put do Barija i od Bara do Beograda.

Ovo su sve informacije sa interneta i ViaMichelin-a, dakle približne, ali okvirno nam treba oko 800-900 evra za prevoz, što je opet povoljnije od bilo koje druge varijante (razmatrala sam i Inter rail i low cost kompanije).

Bojane, proveriću za Drač.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sjajno! Moram priznati da je ukupna cena za prevoz dosta povoljna, ako se uzme u obzir da idete okolo. Da li je u navedenu cenu uračunat i benzin i putarine? Mi smo jedne godine išli za San Marino, pa presekli prema Livornu, u povratku preko Firence do Zadra, starom cestom (što bi rekli Jadranskom magistralom). Dosta je to kilometara. Voziti u Italiji je posbeno zanimljivo iskustvo, još ako jevreme jakog saobraćaja zamor je prisutniji čak i kod iskusnih vozača. Naše iskustvo je da se bolje podnosi i održava koncentracija ako se dnevno prelazi do 500-600km km. To je iskustvo vožnje i autpoutevia i magistralnim putevima (imaju dve trake i vozi se 100. I cene benzina u Italiji su različite od pumpe do pumpe. Znam da smo mi npr. plaćali 1,57-1,62e bezolovni u jul-avgust 2011, a ove godine u Grčkoj je bio 1,77-1,89e.

Poredim sa Grčkom u smislu turizma i krize :)

Da li ste planirali negde usput da odmorite?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Viamichelin obračunava putarine i gorivo, sad ne znam tačno po kojoj ceni, zato i kažem da je orjentaciono. I meni se čini da je 500-600km dnevno prihvatljiva kilometraža, a oboje smo vozači. E sad, imamo dovoljno vremena da osmislimo gde prenoćiti, šta videti. Forum je od velike pomoći, kao i kod planiranja drugih naših putovanja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko skorije putovao trajektom Bar Bari, i koliko izadje to putovanje (povratno) za auto i 4 osobe? Takodje, varijanta sa Albanskom lukom Drac zvuci zanimljivo, ali ne znam koliko je to jeftinije uopste!?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve imaš na netu:

Bar:

http://montenegro.forth-crs.gr/montenegrian/npgres.exe?PM=BB

Drač:

https://ssl.directferries.com/ferry/secure/multi_price_detail.aspx?stdc=DF10&grid=0&rfid=560&psgr=4&curr=2&retn=True

okreni-obrni, izađe na isto povratna karta za auto i četiri osobe: iz Drača je meni dao 550€ u junu, a iz Bara nešto manje od 600€. (Gledao u petak, sad sam već zaboravio).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka