nina_u

pomoc... austrija + francuska :)

17 poruka u ovoj temi

e ovako...

sa drugaricom planiram da putujem sredinom jula. razmisljale smo o becu nedelju dana, a zatim bismo 5-6 dana otisle u pariz. u becu bismo odsele u nekom hostelu, dok bi u parizu bile kod drugaricinog brata koji ide tamo na mesec dana u skolu jezika da uci francuski.

sve smo mi to lepo izmastale :)

problem je naravno viza...

koju vizu traziti? kako je dobiti? .........

inace, nas dve smo studenti trece godine arhitektonskog fakulteta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Austrijska viza se dobija uz obavezno lično prisustvo u ambasadi u dogovorenom terminu.

Dokumenta neophodna za dobijanje austrijske vize

• Važeći pasoš - Pasoš mora biti potpisan, imati praznu stranu sa oznakom viza i važiti min. 3 meseca po isteku vize.
  • Fotokopija prve strane pasoša i prethodnih šengenskih viza
  • Stari pasoš na uvid
  • 1 novija fotografija pasoškog formata
  • Polisa međunarodnog zdravstvenog osiguranja
  • Potvrda o posedovanju deviznih sredstava tokom boravka (dokaz o kupovini valute, stanje na deviznom računu, devizna potvrda o podizanju gotovine sa računa i sl.)
  • 35 eur taksa za vizu

• potvrda o redovnom školovanju (ukoliko se putovanje realizuje mimo raspusta i saglasnost škole o odsustvu sa nastave) prevedena na nemački/engleski jezik kod sudskog tumača
  • indeks (original na uvid i fotokopija : prva strana sa slikom, poslednja upisana godina i poslednje ispiti )

da li to znaci da ne treba potvrda o rezervaciji hostela...?

na koliko dana je moguce onda dobiti ovu vizu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

obavezno treba rezervacija hotela koja pokriva sve dane boravka u EU osim eventualno onih provedenih u putu. ovo gore je za putovanje preko agencije.

pošto cete u Parizu biti u privatnom smeštaju moj savet ti je da pariz ne pominješ pri viziranju. rezerviši hostel u beču na onoliko dana koliko ti treba viza, obezbedi neku povratnu kartu do beča, apliciraj za vizu, pa kad je dobijes otkazuj nepotrebne dane u hostelu.

Inače - odlično zamišljena tura! Dva najlepša grada u Evropi po mom mišljenju.

Javi ako ti treba preporuka za hostele u Beču.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala :)

pa i nama je zelja da vidimo upravo ta dva grada, jer smo dosta ucili o njima, posebno o becu :)

dobro bi mi dosla preporuka za hostele... a da li se mora i unapred platiti deo i kako?

najvise bi mi odgovaralo kada bi se mogao rezervisati hostel bez placanja unapred, ali ne znam (ne verujem) da je to moguce...

inace, ovo je prvi put da organizujemo nesto na svoju ruku, a ne preko agencije... pa, svaka pomoc i savet je dobrodosao!! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

www.hostelworld.com za hostele, najcesce naplacuju 10% rezervacije, ali procitaj booking conditions and cancelation policy, zavisi od hostela do hostela... recimo bukiraš 15 dana, a onda kad dobiješ vizu otkazuješ 7 poslednjih dana, i ne bi trebalo da ti onih 10% od tih drugih 7 dana propada, vec ti to oduzmu od duga za ovih prvih 7 koje koristis. To sve placas na dolasku u hostel.

moja preporuka su ti:

wombat vienna

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.p...ge/Vienna/13911

odlicna lokacija, cvoriste gradskog, prigradskog saobracaja kao i zeleznice, do centra mozes i pesaka... uredno, nije skupo. imas jos jedan wombat u blizini, ali u njemu nisam bio.

vienna city hostel

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.p...el/Vienna/20250

prosle godine otvoren, nov prelep hostel, nije losa lokacija

pročitaj i ovaj tekst u magazinu: http://www.putovanja.info/sr/zanimljivosti...radovi/288-Beč a za sve što te zanima o beču - pitaj, to mi je drugi home town posle beograda :)

kako putuješ od beča do pariza?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno na informacijama!! sad sam videla Wombats City Hostel Vienna, ali ne nude na vise od 7 dana smestaj... sta sad?

razmisljala sam o vozu, ali ne postoji direktan za pariz.. sta mi preporucujes?

takodje sam mislila vozom do beca, sta mislis?

jojjjj... sve planiram, ali uvek postoji ali :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moze direktno sa sajtova da rezervises:

http://www.wombats-hostels.com/

http://www.viennacityhostel.at/english/index.php

Do beca mozes vozom, iz bg ti je povratna karta oko 80 eur. Autobus isto tako, ide svakog dana. Nista lakse nego otici do beca.

Beč - Pariz vozom preskupo - odrace te ako ne koristis neku povlasticu. Najjeftinije ti je www.skyeurope.com ako na vreme rezervises mozes da prodjes oko 100 eur povratno sa svim taksama! gledaj let iz beča za pariz orly ali opušteno i iz bratislave, to je samo oko 80 km i sat vremena busom od beča, a veza je odlična. aerodrom u bratislavi je kao drugi bečki aerodrom. :)

nemoj da odustaješ! lako je organizovati, ja sam pravio istu takvu turu za novu godinu. ne znas sta ces propustiti ako ne odes. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ne nude rezervaciju preko 7 dana... jedino da rezervisem tu npr 5 nocenja, koliko i planiramo, a da u drugom hostelu rezervisem jos, pa da njemu otkazem sva nocenja..?

zanima me, sto se tice placanja, ja kao student ne mogu da izvadim ni visa, ni maestro karticu. kako to da sredim?

nasla sam pariz-bratislava 336 e povratna (za 2 osobe). to se takodje placa preko kartice, ceo iznos?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ma moze 14 dana evo ovde http://www.reservations.bookhostels.com/wombats-hostels.com/

mozes da izvadis visa internet karticu u nekim bankama, u intezi ili rajfajzen na primer i, kao depozitnu karticu, dopunis je i placas

ja nasao u agustu povratnu 100 eur po osobi na skyeurope :) to se placa odmah ceo iznos i nema otkazivanja.

za vozne karte pogledaj na www.bahn.de ili na http://www.raileurope.com/index.html ali nema sanse da prodjes jeftinije od aviona.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

saznala sam, ispitni rok mi se konacno zavrsava 12.jula, tako da planiramo 14. da krenemo put evrope!! u ponedeljak zovemo da zakazemo razgovor u ambasadi.

jel rizicno da pokupujemo sve te karte preko interneta, pre nego sto dobijemo vizu? mislim, sta ako nas odbiju? :(

inace, iz pariza planiramo da odemo na hvar 7 dana... jel imas neku preporuku, kako stici do tamo? gledala sam na skyeurope, nema direktan let do splita iz pariza.. neki drugi nacin?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

zanima me, sto se tice placanja, ja kao student ne mogu da izvadim ni visa, ni maestro karticu. kako to da sredim?

Jedan jako konkretan odgovor: mora da može sigurno.

Maestro ne, ali visa ili master može.

Šteta što ćete zamalo da promašite 14. Juli u Parizu, al nema veze.

Izmenjeno (Nikola S.)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ne nude rezervaciju preko 7 dana... jedino da rezervisem tu npr 5 nocenja, koliko i planiramo, a da u drugom hostelu rezervisem jos, pa da njemu otkazem sva nocenja..?

nasla sam pariz-bratislava 336 e povratna (za 2 osobe). to se takodje placa preko kartice, ceo iznos?

Mozes da izvadis gift card iz sistema maestro u Intessa banci, i sa njom mozes da placas svugde u svetu.Kartica se dobija za 5 minuta u vecim poslovnicama banke.Ne mozes da dizes novac sa bankomata ali mozes da placas.

Takodje mozes da dobijes studentski paket visa+dina u Univerzal banci, takodje bez puno administracije.Dina moze da placa u Srbiji a visa svugde+ mozes da dizes novac sa bankomata.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eto, može i Maestro.

Sad samo da uporediš provizije za plaćanja u inostranstvu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

easyjet leti od pariza do dubrovnika, ali njima cene bas i nisu low :(

iz nemacke vec mozes jeftino do hrvatskog primorja preko germanwings-a ili ryanair-a, ali treba doći do kelna ili frankfurta, pa ti ispadne isto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka