snekisneki

Kosmaj

23 poruke u ovoj temi

Planina Kosmaj je najveća i najviša Beogradska planina, na samo 60 kilometara od centra grada, odnosno sat vremena vožnje.Stižete ili starim Avalskim putem, ili autoputem, isključenje za Mladenovac.Takodje na Kosmaj se možete popeti i od Sopota i od Mladenovac.Put je odličan.

Kupovine završite u podnožju, jer na samom vrhu nema, prodavnica.

Usput dok se penjete, od Sopota, obavezno obidjite manastir Tresje, a ako idete od Mladenovca (kod sela Koraćica) posetite manastir Pavlovac.Vredne duhovne svetinje.

Najviši vrh je na 629m, i do njega ne moze, jer ga drži vojska, ali je dovoljno da se popnete do spomenika, do koga možete bez malo kolima, ali bolje je, parkirati se u podnožju, i sada, sredjenim stazama popeti se do njega.Lepa šetnja i dobra rekreacija. Nagrada: lep vidik sa spomenika,i puna pluća kiseonika

Ako vam je jos do šetnje, mozete to kružnom stazom oko spomenika,ili putem ka PTT odmaralištu, ili do Spomen kosturnice borcima iz I svetskog rata.

Milina. Mir, tišina, priorode u izobilju.

Ako vam je ideja , da provedete viknd (jedna ili dve ,noci), jer Kosmaj jos nije za duži boravak, možete odsesti u sad sredjenom konaku,, Piknik,, u podnožju spomenika, koji ima sobe za prenoćište.Noćenje je 1200,00 dinara po sobi, u kojoj je francuski ležaj.Sobe su vrlo dobre, zimi ima i grejanje.Takodje ima i soba za decu, ko dodje sa njima.Doručak je jos 200,00 dinara i tesko ga je svog pojesti (kajmak za 10-ku).

Parking postoji, obezbedjen.

Ali najlepša stvar u ,,Pikniku,, je terasa sa koje puca pogled na celu Šumadiju.Ekstra osećaj.

Takodje treba reći za Motel ,,Tenesi,, ,koji se nalazi odmah sa leve strane kad prodjete Koraćicu ka vrhu.Ima teniske terene i leti radi ,super bazen.Odličan restoran, i on ima sjajan pogled.Sam motel ima 16 ležajeva, u vrlo udobnim sobama i apartmanima. Cene su nešto niže nego u Beogradu.Postoji parking, obezbedjen.

Obavezno posetite i piceriju ,,Verona,, u podnožiju Kosmaja, na samo 5 km (ima jasnih putokaza i dobar asfalt) od spomenika, koja jedina u Srbiji ima svoj veliki, vrlo dobar bazen, i mali sportski centar.Leti je prava oaza.Cene su prihvatljive,a provod dobar.

Jedino je mali parking, ali je bezbedan.

Kosmaj je uvek bio vazdušna banja i oaza za odmor mozga. Kao stvoren za nas napaćene asfalterce.

Dodjite i uzivajte, neće te se prevariti. :)

Izmenjeno (snekisneki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma Kosmaj je carska planina, bolja od Avale.Sredjen je, ima za svakog po nesto, i za mlade i za stare.Cak i dobrih mesta za spavanje i boravak pod satorima.I dobro je sto ne radi hotel.. Crvene zvezde,, samo pravi guzvu.

Steta je sto planinarski dom,, Zlatar,, iza hotela, na putu za spomen kosturnicu, junaka iz I svetskog rata, nije otvoren, kao nekad. Dobar je,a bio je jeftin smestaj, za mlade , na par dana i noci, kao poklonjeno.

O vazduhu da ne pricam.Cigreta izgori za pola minuta.Prava vazdusna banja.I staza za mirnu setnju, bez kola, koliko hocete.To mu je prednost. Kolima ne mozete na mnoga mesta Kosmaja, nego PESKE.To je jedino prava stvar. Ako zelite mir, tisinu i uzivanje.

Dolazim od svoje 9 godine, i dolazicu dokle god budem mogao.Vidimo se !!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

aj postavite neke slike ako imate :)

ja imam vikendicu kod Kosmaja a nikad se nisam penjala gore :blush: :blush: :blush:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vazi, samo da izabrem kolekciju sa vrha.Steta sto se nisi penjala na vrh.

Uostalom ,sad imas preporuku, pa kad sledeci put budes dosla u kucu, u podnozje, iskoristi priliku i popni se.

Pozdrav, od ljubitelja Kosmaja!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa Skaut gde su te slike, ajde nema čekanja !!!!!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

snekisneki, hvala, bas ovaj vikend planiramo da provedemo na Kosmaju.

Nikad nismo bili, a nije daleko. Samo da nas vreme posluzi...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam kucu u Babama vec godinama i stalno planiram da tamo provedem neko duze vreme. Ove godine cu to konacno i ostvariti. Posto imam klince od 4 i 8 godina prikaz snekisneki sa bazenima i zgodnim mestima za proskitati po Kosmaju je pun pogodak. Da li znas kako da stignem do njih od vikend naselja Babe i koje su kilometraze??? Ima li na nekom sajtu dobra mapa ovog kraja?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svezi utisci sa Kosmaja iz Country Cluba Babe

kratko Nezaboravno !!!!

duzi opis

Ko zeli mir itisinu odmor od gradske guzve i vreve pravac Kosmaj (CCB)! Mi smo deca (4 i 6) zena i ja otisli i proveli jedan zaista predivan jesenji dan na Kosmaju. Nedeljni rucak za nas cetvoro (svedski sto) u CCB je bio 3000 dinara a o uzitku da ne pricam. Divna priroda jos bolje mesto za odmor

Mi smo isli putem preko Avale (avalski put) i ima jedan deo loseg puta (4 km). Na sajtu CCB-a imate odlicnu mapu kako stici do Baba. Sajt je: www.country-club-hotel-babe.com

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako neko nije bio na planini Kosmaj, onda ne zna sta je propustio....:) Svima preporucujem da dodju, jer je prelepooooo.....Ja bih opet volela da dodjem, jer su me vezuju prelepa secanja na Kosmaj...:(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svezi utisci sa Kosmaja iz Country Cluba Babe

kratko Nezaboravno !!!!

duzi opis

Ko zeli mir itisinu odmor od gradske guzve i vreve pravac Kosmaj (CCB)! Mi smo deca (4 i 6) zena i ja otisli i proveli jedan zaista predivan jesenji dan na Kosmaju. Nedeljni rucak za nas cetvoro (svedski sto) u CCB je bio 3000 dinara a o uzitku da ne pricam. Divna priroda jos bolje mesto za odmor

Mi smo isli putem preko Avale (avalski put) i ima jedan deo loseg puta (4 km). Na sajtu CCB-a imate odlicnu mapu kako stici do Baba. Sajt je: www.country-club-hotel-babe.com

Postovani,Vi ocigledno mesate ,,babe i zabe,,. Kantri klub babe nije, i jos jednom nije na Kosmaju.Kako su Vas obavestili ,ista su vam rekli ,a vidim da ste pogledali i mapu kako stici u Babe,ja to neznam ,ali mi je poznato da se oni reklamiraju upravo tako ,kako ste Vi stekli utisak,dakle:CCBabe na Kosmaju.Pa Sopot ,Ducina Nemenikuce,Stojnik i da ne nabrajam vise su mu mnogo blizi nego sto su to Babe ,ali nisu na Kosmaju.Selo Koracica ima tu privilegiju da se jednim svojim delom oslanja na njegove padine i jedan mali deo Rogace.Toliko za ovaj put,verujem da je rucak bio dobar.A kad vas put zaista jednom nanese na Kosmaj svratite na jagnjetinu kod ,,Tome i Nade,,(cene -za 4 osobe,nista vece od ,,svedskog stola,,) Pozdrav.

Izmenjeno (ljerka)
spojena dva uzastopna posta
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mnogo toga lepog ste napisali o Kosmaju, na kome sam bio samo za vreme bombardovanja (u uniformi).

Da li postoje oznacene planinarske staze, kako je za snalazenje, da li neko ima da postavi kartu sa pesackim stazama?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima !

Na Kosmaju sam bila samo jednom i oduševila sam se ! :klap:

Lepši mi je Kosmaj nego Avala! Veća planina,vazduh čist,nema puno ljudi ni gužve i našetali smo se !

Ja nisam primetila da postoje staze do samog vrha Kosmaja čak mi se učinilo da je put do vrha eprohodan(ima žbunja,šiblja...)ali je vrlo mirno,nema saobraćaja i ako smo išli asfaltnim putem (hm.... pokušavam da stavim sliku-al nešto se ne snalazim baš najbolje :( )

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mnogo toga lepog ste napisali o Kosmaju, na kome sam bio samo za vreme bombardovanja (u uniformi).

Da li postoje oznacene planinarske staze, kako je za snalazenje, da li neko ima da postavi kartu sa pesackim stazama?

Kartu nemam, planinarske markacije postoje,

a staza do vrha je prohodna. Bio sam u maju

ove godine. Vreme posta je idealno vreme za

obilazak Kosmaja, zato što nema venčanja i

ima mesta u restoranu Toma i Nada. klap.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bio sam na kosmaju za vikend

paaa, ništa specijalno

ne vidim nikakav razlog zašto bi neko išao 60km, isto je ko na avali ili košutnjaku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio skoro u COUNTRY CLUB HOTEL BABE ?

Imaju ponudu za docek Nove godine koja iznosi oko 12500 rsd. Daju 2 polupansiona, I svecanu veceru za docek sa neogranicenom kolicinom domaceg pica.

Secam se pre par godina ovo mesto je bilo prava atrakcija a novijih komentara nesto I nema. Neko ga kudi a neko kaze super mesto.

Da li bi Vi isli tamo za docek N godine?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka