Zorbas

Putno osiguranje

13 poruka u ovoj temi

Da li neko ima iskustva sa plaćanjem putnog zdravstvenog osiguranja kroz Makedoniju. Da li može da se plati samo za tri dana (kao za tranzit) a da ostaneš na letovanju 10 dana :ljutko: . Da li će u povratku tražiti doplatu ?

Žena i deca imaju i makedonske pasoše - da li i oni moraju da plaćaju ? :plesko: :plesko:

Izmenjeno (Zorbas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako si samo u tranzitu kroz Makedoniju i ides za Grcku, onda ti netreba posebno zdravstveno osiguranje, vec ti vazi ono osiguranje sto si izvadio za letovanje u Grckoj. Pozzzz

Izmenjeno (DraganV)
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U povratku iz Grcke produzili bismo 5 dana u Ohrid.Da li nam treba zdravstveno osiguranje za tih 5 dana i da li traze jos nesto.Posto letujemo u Grckoj imamo zdravstveno osiguranje za dane u grckoj,zeleni karton,medjunarodnu dozvolu.Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice osiguranja, niko nije ni pitao, ni trazio na granici. Osiguranje nisam ni imao.

Na granici su samo zagledali zeleni karton.

Otisao pre cetiri dana, vratio se danas sa Ohrida. Dole je prelepo!

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za boravak u stranoj zemlji(bilo kojoj) potrebno vam je osiguranje, za sve dane koje boravite u istoj.

Gde god da uzimate osiguranje, dobicete konkretne i detaljne odgovore.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Makedonci su od 2. septembra 2008. godine uveli obavezu za turiste i one koji makar samo prolaze kroz njihovu zemlju, da moraju imati putno zdravstveno osiguranje. Dakle, na granici mogu da vam traže dokaz da takvo osiguranje imate, a i ne moraju. Moje mišljenje je da je u stranoj zemlji uvek bolje imati osiguranje, nego plaćati visoke cene za zdravstvene usluge, ukoliko bi vam ne daj Bože zatrebale, pored toga, isplativije je platiti u Srbiji 0,9 evra osiguranja dnevno (kolika je recimo cena u DDOR-u), nego, u slučaju da vam na granici zatraže taj papir, trčati noću po graničnom prelazu i plaćati ono što ste u Srbiji blagovremeno mogli nabaviti i do 10 puta više. Naravno, izbor je samo vaš.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imajte u vidu da Vam se u inostranstvu uvek može desiti nešto nepredvidjeno - bolest ili povreda - i da su zdravstvene usluge vrlo skupe. Zato služi osiguranje - da budete u svakom trenutku bezbrižni! Tu statistika nije važna, jer kome se desi nezgoda koja se nikako ne može unapred predvideti - za njega je to 100%. Kao što se u narodu lepo kaže: ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

Izmenjeno (dejzi99)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imate li predlog u kojoj banci je najbolje i najpovoljnije da uzmem osiguranje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U banci se ne uzimaju osiguranja, vec kod osiguravajucih kuca.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja mislim na ono, odem do reiffeisena, trazim osiguraje, oni mi daju i to je to, znam da to moze, ako smo se razumeli:unsure:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je to putno osiguranje obavezno, ili se preporucuje? Po ovome izgleda da nije obavezno -

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/198024/Kako-do-besplatne-lekarske-pomoci---u-inostranstvu

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/47933/Besplatna-lekarska-pomoc-u-18-zemalja

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije obavezno, ali se svakako preporucuje !

Medicinske usluge u inostranstvu su skupe, pa se svakako isplati imati polisu putnog osiguranja.

Ako imas stari, plavi pasos, i treba ti viza za zemlje Eu, u tom slucaju je obavezno uz ostale dokumente koje se predaju ambasadi .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam za vas ali 1 € dnevno ću platiti pre putovanja jer znam da u inostranstvu pregled kod lekara košta i više od 200€, da ne govorim šta sve može da se desi ako se povredite i sl. Pre par godina sam išao sa agencijom i jednog momka ujede neka buba za nogu noga otekne i naravno završi on lepo u hitnoj pa u bolnici i sve cifra za 4 dana lečenja 5.600 €. Agencija platila osiguranje i sve leglo. Pa sad kome je 10-15 € mnogo ne mora da plati samo ne dao vam bog da vas ujede ona buba sve ćete iz svog džepa da platite....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907229
    Ukupno poruka