Dragan

Low cost varijanta za Bordo

11 poruka u ovoj temi

Dragi forumasi, ili li neko iskustva sa putovanjem nekom od low cost aviokompanija iz Beograda/ Brisela za Bordo.

Znam za kombinaciju preko " German wings-a " sa presedanjem u Kelnu, ima li jos neka varijanta?

Iz Brisela moze da se ide " Virginom " do Poa.

I to bi trebalo da je to.

Vukad, imas li ti kao iskusan ekspert za ovu problematiku neko dodatno resenje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja bih na tvom mestu do Pariza, barem to nije problem, a onda TGV-om za 3 sata si u Bordou, 22 eur karta ako rezervises mesec-dva unapred: voyages-sncf.com

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala, mada mislim da ce uslediti mala promena plana, prvo avionom do Brisela (da obidjem brata i njegovu porodicu), pa onda TGV-om do Bordoa.

ZAsto iz Budimpeste/ ZAgreba nema jeftinih letova do Brisela/ Bordoa/ Bijarica/ Poa/ San Sebastijana/ Bilbaoa?

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam u JAT/u pre 2g,uzela povratnu kartu za Brisel od 55e+taksa,tada je bila valjda 4000 din.

Do Pariza ove god.povratna 260/uracunate i takse.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

VErovatno si imala srece da dodjes do karte u onom terminu januar-mart, znam da je tada moglo jeftino da se prodje, ipak 105 eur do Brisela mi se ipak cini dosta niskom cenom, znam da su ljudi u tom terminu placali 170-200 eur. Ja vec skoro 20 godina letim na toj relaciji i nikada nisam cuo da je neko platio tako nisku cenu leta.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam ni ja kako,prijateljica mi je to nasla tada,neke promo karte koje su bile izasle pocetkom meseca,bio je decembar i ja sam isla na 8 dana.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitanje za Vukad-a:

Posto iz Bordoa planiram da obidjem i spanski deo Baskije (PRe sevega San Sebastijan i Bilbao/ Pamplonu), ima li jos neko mesto na obali a da je juznije i ne tako daleko od San Sebastijana koje vredi posetiti?

Imas li predstavu koliko je vozom udaljena La Corunja (generalno Galicija) od San Sebastijana?

Pozdrav i unapred hvala na odgovoru

Dragan

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao Dragane,

na zalost taj deo Spanije nisam imao prilike da obidjem tako da ti ne mogu pomoci.

Pozdrav.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ja da odgovorim, od San Sebastijana do La Korunje trebalo bi da je nesto vise od 12 sati vozom, ne znam koliko ce ti biti prakticno.

U svakom slucaju poseti San Sebastijan, grad je bozanstven (po meni uz Alikante, Segoviju i Barselonu sigurno jedan od najlepsih), a sto se Pamplone tice, ne znam koliko je ona zanimljiva u ovom delu godine. Mi smo u Pamplonu naciljali da idemo kad je bio San Fermin (ono kad bikovi jure adrenalin ovisnike), neverovatno veliki broj ljudi se okupio (stranaca), svi obuceni u belo-crveno-zeleno, feste, parade, grad okicen, opstenarodno veselje. Ovako nema bog-zna-sta da se vidi tamo, imam utisak da je tokom godine situacija daleko od atmosfere kakva je za San Fermin.

Ne razumem ovo pitanje da bi da posetis neko mesto juznije od San Sebastijana, a na obali. San Sebastijan je na samom severu, ako ides juznije nikako ne mozes i dalje da si na obali. Eventualno mozes da posetis Vitoriju, tamo smo bili samo u presedanju i ne videh nista posebno. Dakle, to sto si ti nabrojao, to je to bitno.

Od Galicije smo bili samo u Vigu, taj deo Spanije je po svemu slicniji Portugaliji, i naravno cene su daleko nize od preskupe Baskije. Pripremi se .

Za Bordo imas moje preporuke, a ako imas vremena kad si vec u Pirinejima poseti gradic Ortez. Ja ljupkiji gradic sa ljubaznijim stanovnistvom nisam videla.

Izmenjeno (Clara)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa, hvala na ovim informacijama.

Elem kada sam rekao juznije mislio sam uz samu obalu, ne prema kopnu.

Pa, ako u Pamploni nema bogzna sta da se vidi ne racunajuci San Fermin, onda bolje da provedem jedno prepodne u Bilbaou.

U San Sebastijanu planiram da ostanem 3-4 dana (vec sam rezervisao smestaj), a u Bordou nekih 6-7 dana kod prijateljice koja tamo zivi a sa ciljem da obidjem i La Rochelle, Biaritz, San Jean de Luz i.t.d.

Sto se gradica Po tice, malo je falilo da Ryan air-om letim do tamo iz Brisela za svega 65 eur, vidim da je lep, ko zna mozda i tamo odem na jedan dan (znam da se tgv-om ide oko 2h).

Ajde, ako ima jos nesto lepo za videti u Pou da mi preporucis, pa da bas imam dobar razlog da se vrnem do tamo (video sam par fotografija i na njima izgleda kao jako lepo i pitoreskno mestasce na obodima Pirineja)

Pozdrav

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molim, i drugi put. Doduse, do sada si mozda vec krenuo.

Bravo, PITORESKNO, upravo je to rec koju bih ja upotrebila da opisem Ortez! Do Poa nisam stigla, samo do Orteza, pa smo odatle jurili prvu konekciju da zbrisemo ka Spaniji (putovali smo u okviru Interraila). Vrlo moguce da su u slicnom fazonu.

Pamplona kao sto rekoh nije nista wow, ali ipak jeste simpatican gradic. Secam se da je u Pamploni bilo dosta da se pesaci od zeleznicke stanice do centra.

Eventualno ako trazis ljupko mesto da posetis u Spaniji na dan-dva, a da nije skroz na drugom kraju od Baskije, preporucujem srednjovekovnu Segoviju (ako vec nisi bio), na 1h od Madrida. Tamo ima dosta toga da vidis, Alcazar, zamak cijim se izgledom posluzio Diznilend za dvorac Uspavane lepotice, rimski akvadukt, poznogotsku katedralu, stari grad je pod zastitom UNESCO-a. Mi kad smo se cekirali u hotelu nisu mogli da se nacude otkud neko iz nase zemlje u njihovom gradu. Cak su se nasalili da smo verovatno prvi Srbi koji su ikada krocili u Segoviju.

Ortez

ortezbp1.jpg

San Sebastijan

sansebastijanwd0.jpg

Izmenjeno (Clara)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka