Nikola S.

Izleti Marmaris

328 poruka u ovoj temi

ines je napisao:
ima li nesto sto bi mi preporucio da ne treba da propustim?

jer bolje da idem preko turskih agencija na te izlete ili nasim agencijama?

Ono što sam ja video tamo - to je jako lepo. Dakle Fetije i plaža Olu Deniz jedan izlet, i Dalajan, brodićem, do Plaže kornjača drugi... Stvarno dva prijatna dana, i to sa kupanjem, ne propuštaš more, a razbiješ monotoniju svakodnevnog odlaska na lokalnu plažu... Dvoumio sam se oko turkosg kupatila - pred polazak sam imao želju da idem, a onda je tamo želja nestala. Nešto mi se se nije ulazilo u paru i vlagu tih dana, ali ljudi koji su bili - kažu da vredi i da se posle jako lepo i relaksirano osećaš...Tursko veče me nije zanimalo, ne volim tu vrstu razonode, ali opet... neko je ovde rekao da je i to lepo. Krstarenje brodićem duž grada... ja to u princpipu volim, ali je onaj celodnevni izlet rekom morem i rekom Dalajan zadovoljio sve moje želje u tom smislu za tu sezonu... Što se izbora agencija tiče, išao sam sa lokalnim. Ima ih valjda 100 u gradu, cene su povoljnije, za 2 izleta ti daju treći... jedina je muka dok se opredeliš za agenciju, jer kao i za sve drugo tamo - ništa nije na brzinu, svuda je Sedite... Kako ste... Odakle ste...Izvolte čaj..., izbegavaju da kažu cenu do samog kraja, pokazuju slike... I SVE TO UME DA IZMORI, pa zato treba imati meru, ne obilaziti baš sve agencije tamo, već se opredeliti posle njih nekoliko...

Nevezano za sve ovo-mislim da ne treba propustiti sveže ceđen sok od pomorandži. Ima ih i po kafićima, ali i u supermarketima, prehrambena roba gde je. U flašama od pola i jednog litra. Neverovatno prija!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako ste u Marmaricu OBAVEZNO idite na izlet "Lazy day" brodićem. Nekoliko sati na brodiću i stajanje da se kupate u fenomenalnim zalivima, sa neverovatnom bojom vode. Uz sve to i rucak, naravno skromniji na brodiću i muzika. Pre tri godine kostalo je 6E!

Neki ljudi iz nase smene isli su skoro svaki dan, jer dobijes i more i rucak za 6E.

Naravno na sve izlete idite preko turskih agencija, ima ih brdo vidicete...Pouzdani su i jeftiniji...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Obzirom da je neko vec spomenu tursko kupatilo...prve godine kada sam bila u Turskoj nisam isla u Tursko kupatilo...ali zato drugi put jesam i to je nesto fenomenalno ...obavezno idite u Tursko kupatilo to je nesto fenomenalno a nije skupo 10-tak e....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ok... izbor je pao, uplaceno je letovanje, snabdela sam se svim mogucim informacijama osim jednom! Koji sve izleti postoje u Marmarisu i na koje od njih ici a na koje ne. Ne mislim zbog novca, nego zbog dozivljaja... Ako je neko isao na skubadajving neka napise kako je bilo ;)

kissssssssssssss

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E,pa ovako.Posto more i nije bas neko u samom mestu,sto je po meni i jedina zamerka za Marmaris,preporucujem izlete lazy day-krstarenje sa brodicem po uvalama sa prelepim plazama i morem u sklopu kojeg je ukljucen i rucak na istom-pravo opustanje citav dan,zatim po meni najlepsi izlet plaza Dalijan i i krstarenje rekom Dalijan,kupanje u lekovitom blatu,poseta kilometarskoj plazi u istom trenutku birate da li cete se kupati u moru ili reci,predivno,Pamukale svakako,malo duze putovanje,ali ako volite da vidite sto vise na letovanju ne propustite,prelep amfiteatar,Kleopatrino kupatilo,u sklopu izleta je uracunat u rucak,i odmor u jednom motelu gde na raspolaganju imate i jedan i po sat da se okupate u prelepom bazenu.Izdvojio bih jos Posetu sa brodom Kleopatrinoj plazi koja ostavlja bez daha kao i okolne plaze sa morem i peskom koje nisam video ni u Egiptu.Izlet traje takodje citav dan.Ono sto meni nije bilo interesantno od izleta je nocni koktel na brodu gde su cene prilicno visoke,i klasicno Tursko vece,jer je bilo dosta predstava u samom hotelu,trbusne plesacice itd,a i dosta obicaja cete upoznati kroz samo letovanje,ali to je vec stvar ukusa.Lep provod u Marmarisu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na izlet u Dalijan idi obavezno, nama se jako svidelo, a koliko znam i ostatku grupe. Cena tog izleta pre dve godine preko Argusa je bila 25 eura po osobi (igrom slucaja jos uvek imam blok gde sam zapisivala sve cene i koji upravo gledam).

Isli smo takodje na nocno krstarenje, i to je onako simpaticno, traje cini mi se 2 sata, a posle cela grupa ide u neki od klubova. Cena je bila 5 eura po osobi, tako da mozez ici i na taj izlet jer je sasvim ok. Cena je bez pica, njega naravno sam placas i na brodu i u klubu, ali je pogled na Marmaris nocu stvarno odlican.

Takodje smo isli i na Tursko vece (ovo nam je bio cetvrti put u Turskoj i nikad nismo bili na Turskoj veceri pa smo smatrali da je krajnje vreme da odemo). Kostalo je 25eura po osobi , u cenu je uracunata vecera (koja je bila zalosna) i domace vino u neogranicenim kolicinama (koje je bilo jos zalosnije), ali je program bio dobar. Tako da neznam sta da ti kazem da li da ides ili ne, realno ne vredi te pare.

E sad posto smo uplatili sve ove izlete dobili smo za dzabe izlet u Tursko kupatilo, koji je u principu bio ok i to najvise zahvaljujuci grupi koja je bila fenomenalna, ali da smo trebali da platimo verovatno ne bi isli. Inace je redovna cena tog izleta bila 7,5eura po osobi.

I sad ide najbolji izlet :D U sopstvenoj reziji smo otisli na ronjenje. Taj izlet je preko Argusa kostao 35eura po osobi, a mi smo ga placali 20 eura po osobi, znaci za nas dvoje ukupno 40. U marini u Marmarisu imas gomilu brodova koji nude taj izlet, isli smo od jednog do drugog raspitivali se o cenama i sta ulazi u tu cenu, i gledali koji nam brod i vlasnik broda ili instruktor uliva najvise poverenja. I mislim da smo odabrli odlican brod. Cena je u pocetku bila za nas dvoje 50eura, ali nam je spustio na 40 jer smo bili jedini ino-turisti, ostali su bili Turski tursti pa mu je kao bilo glupo da nam naplati vise, takodje nam je dao popust na fotografije pod vodom dobili smo 3 za 5 eura. U izlet je uracunato naravno celodnevno krstarenje (tacnije od 9-17 casova), rucak, i dva zarona od otprilike15-20 minuta svaki. Prvi zaron je bio na 5 metara, a drugi na 9 metara dubine. I bilo je fenomenalno :D Pice se posebno placa, ali je bila sasvim pristojna cena. Ovaj izlet preporucujem svima :D FENOMENALNO JE ( mogu tek misliti kako ce nam biti ove godine u Egiptu na ronjenju)

Sad cu ti samo ispisati cene ostalih izleta, ali na njih nismo isli, jer nismo vise imali snage

- Ostrvo Kleopatra 25eura po osobi (kazu da je lepo)

-Aqua park 10 eura po osobi ( ne moze da se poredi sa Kusadasijem, znaci nije neki, bar tako kazu)

- Krstarenje zalivom Marmarisa 10 eura po osobi ( kazu da je ok ali nista posebno).Moje preporuka je da ides na ronjenje, jer tu em ides na krstarenje em na ronjenje, jeste skluplje ali vredi.

Cene za Efes i Pamukale neznam, ali ja mislim da su se kretale oko 40 eura za svaki, naravno po osobi.

Nadam se da sam pomogla, ako te jos nesto zanima pitaj. A o ronjenju bih mogla da pisem roman, koliko je bilo dobro.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala ti puno, meni su rekli da je to ronjenje samo po obali, da ne ides na pucinu i da sve traje pola sata! sad si me jako obradovala, jedva cekam!!!!

Hvala naravno i za prethodni post, ovako cu se lakse odluciti na sta ici na sta ne!

kisssssssssssss

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne ide se sad negde jako daleko na pucinu, ali nije ni na obali. Roni se oko tih malih ostrva u zalivu. Izlet bi otprilike ukratko izgledao ovako. Krece se u 9 ujutru iz Marmarisa, plovi se oko 30-45 minuta. Stize se na prvu lokaciju. Objasnjavaju vam i daju upute o opremi, signalima pod vodom itd. upoznajete se sa instruktorom. Oblacite odela, kace vam tegove oko struka, stavljaju boce i krecete na prvo ronjenje. Mi smo bili prvi par za ronjenje na spisku, naravno ide se u pratnji instruktora. Traje oko 15 minuta i na dubini od oko 5 metara, tu vas u sustini uce. Tu smo jedino videli zvezdu i morskog jeza, odnosno drzali ih, instruktor mi je stavio zvezdu na ruku i ona se nekako kao obmotala oko mog dlana, simpaticno. Zavrsavate sa ronjenjem. Dok drugi parovi rone, vi se kupate, skacete sa broda, suncate itd. Kad svi zavrse sledi rucak. Potom se odlazi na drugu lokaciju, mozda 15-20 minuta plovidbe. Opet odlazimo prvi na ronjenje koje isto traje oko 15-20 minuta i rone se na oko 8-9 metara dubine. Instruktor je poneo hleb i podvodni foto aparat. Pod vodom vam daje hleb i tog momenta se oko vas stvori jato riba u svim bojama i velicina (nije bilo nekih jako velikih riba da nebrinete).Bukvalno hranite ribe, dok se one motaju svuda oko vas, glave, ruku, nogu, kose... Na jednoj fotografiji nam se glave uopste nevide od broja riba oko nas. Vodio nas je da vidimo jegulje, namamio je morunu da izadje iz te pecinice ( e tu sam se ja vec uspanicila malo, nekako smo mu objasnili da nas skloni od morune). Videli smo hobotnicu kako se uvlaci u pesak, i svasta nesto. Zadnjih par minuta pod vodom nas pusta da nas dvoje sami ronimo, dok je on iznad nas i pazi. Inace vas instruktor konstantno drzi za ruku i vodi. Kad smo zavrsili i dok su ostali parovi ronili mi smo se brckali u moru. Zatim ide povratak u Marmaris koji traje oko 30-45 minuta, dok vi uzivate u pogledu na Icmeler i Marmaris koji je prelep.

Sigurno je i samo krstarenje lepo, jedino je ljudima koji su isli smetalo sto je voda jako hladna pa se nisu nesto kupali. Mada je voda tamo generalno nesto hladnija, bar su nasa iskustva takva a i tako su nam rekli. Ali ipak i dalje mislim da je ronjenje sa krstarenjem mnogo bolja varijanta. Tako da obavezno idi pogotovo sto te to vec ionako zanima.

Izmenjeno (mikap)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako sam ja to otprilike i zamislila i super mi je ta varijanta na koju ste vi isli! Jedva cekam da zaronim... Hoce neko samnom? ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mikap je napisao:
Sad cu ti samo ispisati cene ostalih izleta, ali na njih nismo isli, jer nismo vise imali snage

Evo i dodatka od prosle godine:

-Pamukale 30 €

-Efes 40 €

Ako si u mogucnosti idi na sve izlete, neces se pokajati! U Argusovoj ponudi prosle godine nije bilo ronjenje niti bilo sta za dz bez obzira na koliko izleta ides! Mozda su nam to zakinuli, ko zna! U svakom slucaju smo prezadovoljni!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ni onda nije ronjenje bilo u redovnoj ponudi izleta, ali smo mi pitali vodica i on nam je nasao u roku od par minuta (ali se naravno ugradio), ali kao sto sam vec rekla mi smo se ipak odlucili za sopstvenu organizaciju. Te godine je vidis bilo za dzabe, ako uplatite dva skupa i jedan jeftin izlet da dobijate tursko kupatilo gratis.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je super fora! Nama ostaje žal za turskim kupatilom! Ne mislim kao gratis nego generalno. Ipak, nije se moglo sve postici ali bice prilika! :cool:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tursko kupatilo OBAVEZNO.....!!!!!!!!!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A sta ti rade u tom kupatilu? hehhehehe

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ljudski te operu :P i skini ti svu onu boju koju si do tad nabacio :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907229
    Ukupno poruka