marina79

Avionom iz Srbije do Španije

70 poruka u ovoj temi

Da li neko moze da mi kaže nesto vise o putovanju u Spaniju

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Možda mogu nešto da ti pomognem, ali ne znam šta te interesuje.

Ja sam bila u Madridu, putovala avionom, odsela u hostelu, prošla fantastično.

Na raspolaganju sam... :cvetic:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa Zarzuela, mogla bi da napises koju rec o tvom smestaju u Madridu. Shvatam da si odsela u hostelu, a da li si mozda gledala i neke druge smestajne kapacitete tipa hotela sa 2 i 3 zvezdice?

Koja je cena smestaja i kako stoje sa cenama hrane?

Moje jedini boravak u Spaniji (Palma de Majorka) dogodio se dosta davno (bio sam dete i proveo sa roditeljima deo zimskog raspusta tamo), tako da nemam predstavu kakve su im cene (verujem da je jeftinije od FRancuske, Belgije i Nemacke ali bas koliko, ne znam)

Pozdrav

Dragan

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragane, a i ostali, evo moje Španije:

putovala sam Alitalijom, preko Milana i tada (pre nepune 2 godine) karta je koštala 292 evra, a mislim da je preko Air France-a stajala oko 270 evra, tada nije moglo jeftinije. Uzgred, Duty free na španskom aerodromu Barajas je jeftiniji od Malpense (Milano). Moj smeštaj je bio u strogom centru grada, na trgu Puerta del Sol ( gde se tradicionalno dočekuje Nova Godina i jede groždje) i to je otprilike kao da si u Čika Ljubinoj ulici. Aerodrom je u mreži metro linija tako da je lako stići od aerodroma do Puerta del Sol (mislim da se jednom preseda) po ceni jedne vožnje, mislim 1,40 evra. Hostel sam rezervisala iz Beograda, po preporuci drugarice. Hostel se zove Pretorija i rezervisala sam mesta telefonom (tada nisu imali sajt, moguće da su sada napredovali). Cena u dvokrevetnoj sobi bila je 25 evra, u trokrevetnoj 23. Sobe imaju kupatilo, u sobi televizor, klima, svakodnevno čišćenje sobe, menjanje peškira, posteljine, sasvim pristojno. Hranile smo se po njihovim barovima, nekad u Meku, uglavnom salate, što je mislim bilo po obroku možda oko 6 ili 8 evra, mada nisam baš sigurna za te cene.

Dragane , ne znam, kolike su cene piva, ja ga ne pijem ... :) Ali sam non stop pila neki granizado, što je zapravo sok od limuna pun sitno izmrvljenog leda, što je bilo super osvežavajuće, a cena na primer 2,5 evra.

E, a sad, šta da se vidi:

na trgu Plaza Mayor je neki kao turist biro za informacije i vrlo su ljubazni, objašnjavaju do detalja sve što te interesuje. Naravno ima i mapa. Ja sam ponela iz Beograda DK vodič za Španiju, koji mi je super poslužio.

Madridom treba šetati i uživati u uličicama, parkovima, trgovima, restorančićima, u tom divnom duhu grada. Pored šetnji ne treba propustiti muzej Prado (tu su gola i obučena Gojina Maja, pa Velazquesova Las Meninas...). Ulaz je subotom popodne i nedeljom besplatan, a ovako na primer 8 evra. U isto vreme je besplatan i Muzej kraljice Sofije, pa je pametno vikend posvetiti umetnosti (tu je Pikasova Gernika i dosta njegovih drugih slika, kao i veći opus Salvadora Dalija).

Jedna dan ili makar popodne treba posvetiti Toledu. Putuje se autobusom oko 1 čas autoputem ili 1,5 čas ako svraća u okolna mesta, ali je put vrlo prijatan. Detaljno obaveštenje sam dobila u onom informativnom centru. Karte se kupuju na licu mesta i možda je cena oko 6 ili 7 evra u jednom pravcu (svih cena se sećam otprilike). Grad je kao jedno staro utvrdjenje koje je konzervirano, svuda su neki vitezovi, mačevi, kao u nekoj bajci. U Toledu je sniman film Te doy mis ojos (Dajem ti svoje oči), pre neku godinu proglašen za najbolji film u Španiji. Može da se putuje i nekim vozom, čija je prednost što se stiže za možda 30-45 minuta, ali je dosta skuplji i rezerviše se unapred.

Meni je Madrid ostao u divnoj uspomeni i rado bih se vratila.

Pozdrav

:cvetic:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama. Ja sam i ustvari htela da idem na Ibizu, pa me je zanimalo kako se stize tamo, neki govore Beograd-Milano, Milano-Barselona, Baselona-Ibiza, pa ako neko nesto zna nek slobodno napise (i koliko ukupno traje put do Spanije)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragane, a i ostali, evo moje Španije:

Hvala puno, Zarzuela.

Meni je Madrid jedna od potencijalno rezervnih opcija za septembar mesec, svakako idem do Bordoa i San Sebastijana, ali za sada mi se cini da Portugal i Bretanja imaju prednost sto se tice te druge nedelje planirane za odmor.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bila u Madridu i Valensiji 2004 god,putovala sam avionom,ali sam boravila kod rodjaka i prelepo sam se provela,ako te nesto interesuje slobodno pitaj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozes do Spanije korisiti low cost avio komanije. Proci ces jako jeftino. Ako ne mozes da se snadjes ,pomoci cu ti. Ja planiram da idem sledece god u Spaniju, ali ne preko agencija vec u sopstvenoj reziji. Agencije nas deru i smatram da mogu dosta jeftinije da prodjem i ovako mi je zanimljivije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

imam ponudu da u septembru idem u granadu, da li mi moze neko pomoci kako najbrze ili najjeftinije stici do tamo . . . svi vidovi prevoza dolaze u obzir . . . Predlog neke low cost kompanije . . . Bilo kakav savet ili sugestija je dobro dosla!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj http://www.clickair.com/ .. imaju let Budimpesta - Sevilja, mislim da u septembru moze za ispod 200 evra. Od Sevilje ti je Granada par sati vozom ili busom.

Spainair mozda ima i let Budimpesta-Granada .. vredi pogledati.

Ovo je azurna lista svih low-cost kompanija u Evropi, a posebno su oznacene one koje lete za Spaniju

http://www.euroresid...atos/europa.htm

Nadam se da ces naci nesto sto ti odgovara

Pozdrav

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao :)

Uclanila sam se na forum samo da bih ovo pitala, jer su me pre sat vremena isprepadali na mrtvo ime :shokiran:

Kupila sam povratnu kartu za let Beograd-Rim-Madrid sa Alitaliom.

U Rim se stize u 20:00 a let za Madrid (isto Alitalia) polece u 21:15, znaci nekih sat i 15 min izmedju letova... mislila sam da ce to biti sasvim dovoljno (moja logika je bila: sto bi uopste prodavali tu kartu ako je nemoguce :D ) medujtim sad mi ljudi kazu da sam se presla i da je to premalo vremena da se stigne na sledeci let. Ovo mi je prvi put da putujem sama.

Ima li nekog da moze realno da mi kaze kakve su mi sanse? :blush:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

draga nagađam, ali idem tvojom logikom, zašto bi prodavali, ako je nemoguće:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da nema razloga za paniku, 1.5 h bi trebalo da bude sasvim dovoljno vremena. Prtljag ce jos u Beogradu biti cekiran za Madrid, tako da ti treba samo da obavis tranzit do gejta za Madrid. Cak i da zakasnis, prebacili bi te na prvi naredni let za Madrid, ali tesko da mozes da zakasnis.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema razloga za brigu, prošlog leta smo presedali u Rimu i u povratku iz Barselone smo imali otprilike isto toliko vremena - sasvim dovoljno, čak smo i kafu popili.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam imala slicno iskustvo prosle godine, stizes sve, ne brini. Samo sto smo mi imali probleme sa koferom, stigli su tek sutra :), ali Alitalia je poznata po tome, bar su tako nama rekli...Za svaki slucaj, sve sto nam je trebalo za jedan dan, a smeli smo da prenesemo u rucnom prtljagu, spakovali smo, sto se ispostavilo kao odlicna ideja!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka