sloba

Plaza Raj

8 poruka u ovoj temi

Elem, pre nekog Vremena nadjem sajt plaze Raj na Dunavu, kod sela Gaj, i ucini mi se "gle! Neko resio da napravi dobru stvar!" Verovatno je neko video i reklamne plakate po Beogradu za doticnu plazu...

I zeznem se u proslu subotu, sednem u kola sa devojkom i krenemo... Do Gaja se brzo i lako stigne, ali od Gaja do plaze ima nekoliko kilometara, ali put je u takvom stanju kao da se vozite kroz Bejrut u najslavnijim danima rata... UZAS! Ako ne vozite Ladu Nivu a ne zelite, u najmanju ruku, sutradan kod majstora na dotezanje trapa, onda ova avantura nije za vas... Vozio sam drugom na vrh gasa a u trenutcima sam mislio da ce automobil da se raspadne od tresenja! I tako par kilometara... U jednom trenutku sam hteo da se okrenem i vratim nazad, al` reko` "aj` kad` sam dovde stig`o"... Sta cu, avanturisticki duh... :-)

Kad najzad stigosmo, imali smo sta da vidimo... Vlasnik u reklami kaze "plaza je dugacka 600-700 metara"- LAZE K`O PAS! "Sredjeni" i ogradjeni deo plaze nema ni 100 metara! Pitam se cime li je merio... Mozda je metar kupio kod kineza...

U reklami kaze "vikendom dodje 2-3000 ljudi" Opet LAZE! Bila je subota a bilo je BUKVALNO izmedju 20 i 30 ljudi... Mozda i cvikere kupuje kod kineza...

Dalje kaze da je neka ustanova proglasila taj deo jednim od 10 najlepsih mesta na Dunavu... XA! Oko plaze je klasicna sikara u kojoj caruju belouske i ostale sandzame i ima je celom duzinom Dunava... Stvarno ne znam sta je tu lepo...

Na plazi TRESHTE narodnjaci iz sve snage... Mislim da je Ceca na Uscu imala slabiji razglas... Aj` sto su narodnjaci, nekako i da se prezivi, ali sto je TOLIKO glasno da je neprijatno za boravak...

A pseto nigde ne pominje da se ulaz na plazu PLACA! Doduse simbolicnih 30 dinara po osobi, a toliko je u sekundama trajao nas boravak tamo... Dinar po sekundi mislim da je skupo...

Da ne pominjem da me je u odlasku zaustavio pokvareni pandur i napisao mi prijavu za prekoracenje brzine- ogranicenje 80 kmh (na pancevackom)- ja 143 kmh... Ne hvalim se nego samo da predocim koliko moze da me kosta odlazak na plazu Raj... :rolleyes:

Sve u svemu, klasicna srpska prica- tresla se gora, rodio se mis...

Svim Beogradjanima savetujem- ni slucajno se ne zaputiti na doticnu plazu, jer je za nju Ada Ciganlija Azurna obala...

Slicnu pricu sam ostavio i na sajtu plaze u knjizi utisaka, ali verovatno ce administrator da obrise...

Koga zanima kako izgleda nasminkana prevara, moze da pogleda na www.plazaraj.com

Toliko...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mozda nije za ovaj forum i ne bih da stajem na muku , ali :

Da ne pominjem da me je u odlasku zaustavio pokvareni pandur i napisao mi prijavu za prekoracenje brzine- ogranicenje 80 kmh (na pancevackom)- ja 143 kmh... Ne hvalim se nego samo da predocim koliko moze da me kosta odlazak na plazu Raj... :rolleyes:

Pančevački put je opšte poznat po policiji, i prekoračenjima brzine koja nastaju usled fenomenalnog puta, koji podseća na auto put, ali ima mnogo zanimljivije ograničenje brzine od autoputa :angry: (60 kroz Krnjaču, a kasnije 80kmh do PA)...

Samo tu možete videti kolonu vozila u desnoj traci koja se kreće 60km/h dok leva zvrji prazna , iako je put poprilično dobar (sveže renoviran sa po dve trake u oba pravca), ali! uvek se nadje neki optimista koji samo proleti pored svih "magaraca" koji poštuju ograničenje (odnosno , ne žele da izbiju sebi iz džepa ). naravno, svega stotinjak metara dalje, vešto rasporedjena policija uzeće mu meru... i to je opšte poznato... kao i ona teretna vaga u zaustavnoj traci i slične stvari

Naravoučenije - na Pančevačkom putu obavezno poštujte ograničenje brzine, ako ne prolazite tuda redovno i ne znate gde i kada ima policije ;)

Izmenjeno (predrag)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svaka izgovorena reč o ovoj, nazovi plaži, je gola istina. To šta je tamo, je blago reći katastrofa. Jedino što nije navedeno su najkrvoločniji komarci koje sam ikada video. To je nešto strašno. Toliko uboda u jedici vremena je jednostavno nemoguće prebrojati. Imao sam "čast" da upoznam i vlasnika koji je, kako kaže, potrošio sto hiljada miliona milijardi evra da uredi to parče Dunava, sa sklepanom građevinom koja ima funkciju restorana. Nisam siguran da li tamo ima tekuće vode. Jednostavno tamo je sve katastrofa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prava je šteta što nisam stao pored puta i pogledao na net-u gde nam je drugarica predložila da pođemo.

Naime , plaža je i Bože pomozi (iako rizikujete u sezoni da vam neko seosko dete skoči na glavu) , ali je lopovluk lokalnog i jedinog kafedžije epskih razmera.

Pošto smo se usudili i da ručamo ,imali smo šta i da vidimo. Dasa nam je najhladnije uvalio hleb koji se oseća na buđ, salatu od paradajza koji je stajao 10 dana , kupusa koji je stajao isto toliko. Riblja čorba razvodnjena sa par trunki ribe i na kraju nešto što je dasa krstio sa "porcijom smuđa" , a ja bih pre rekao da su to dva mlada smuđa (15cm dužine , 2,5 cm širine) ispržena u fretezi . I sve je to papreno naplatio , pošto je .lopov ukapirao da nismo odatle.

Znači: 3 x riblja čorba 600din

2x porcija smuđa 900 din

2 salate

kuver (odbio da mu platim)

i kisela (rosa, manja) 1750 din ?!

Za sedenje na drvenim neotesanim klupama i gledanje u prljavu vodu bezobrazno mnogo!!! Beograđani, ne dozvolite da vam iko imenom "Raj" vređa inteligenciju! Ovu prevaru - zaobiđite!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam bio na ovom mestu, ali poznajuci razna mesta po Dunavu i Savi, mogu da zamislim kako to izgleda i naravno verujem da su opisana iskustva istinita. Ono sto je bitno kada se ide na ovakva mesta su - ocekivanja. Naime u vecini mesta pored reka i jezera u Srbiji, kada se ide treba ici zbog avanture i prirode, a ne zbog sredjenosti. I ja sam negde isao zbog tih laznih reklama kako je uredjeno itd. i onda bi se razocarao, medjutim posle sam skapirao da nije to los provod za vikend samo kada se pripremis i odes opusten ne mozes se razocarati. Druga stvar je naravno, sto ako neki ugostitelj ne nudi uredjenost nego prirodu, mora smanjiti cenu usluga, sto ovde i na slicnim mestima nije slucaj.

Moja poenta - razumem sto nije sve uredjeno (nema se para, ok) ali ne razumem alavost za pare i laznu reklamu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala bogu da ja, (i 1 dan planirala negde) uvek prvo istrazim mesto gde idem, dugo sam trazila plazu Raj. Ono sto sam ovde procitala.... katastrofa, izgleda da je Bela stena Monako za "Raj".

To je pitanje :) za nekog ko je bio na oba mesta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jao Sanjaa, i jedno i drugo je katastrofa ziva, ali mislim da je Raj jos gori ako je to moguce. Ono je dno dna, blato, mulj i Ceca do daske odvrnuta. Tragedija. A Bela stena bi u sustini bilo fino mesto, lepa je priroda, da stoka za sobom ne ostavlja smece i to tone smeca. Posdlednji put kad sam bila sam se toliko iznervirala, sad mi skoci pritisak kad se setim, to je bilo pre jedno 5 godina, i od tad nisam ni pokusala da odem. Znaci vidim porodicu koja onako urednu skupi svoje smece, stavi u kecu i ostavlja je na plazi, jaoooooo, sad bih ih zadavila da mogu. Ko ce to smece da ti pokupi?To je ostrvo, ne idu komunalne sluzbe da kupe smece nevaspitane stoke kojoj je tesko da ponese kesu sa plasticnim flasama i kesama od smokija. S jedne strane od smeca nije moglo da se udje u vodu, kao plutajuca deponija. Mozda se situacija malo popravila, ali ja ne zelim da odem da proverim. A opet pre toga sam jednom sa drugaricom otisla krajem avgusta, radni dan, jedva smo nasli lika da nas preveze, bila potpuno same, e to je onda stvarno bozanstveno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kampovala sam na Beloj steni, pre sigurno 10 god. nas 10-tak, bilo je super,i priroda je prelepa,bila je i mreza za odbojku na pesku tamo na plazi..bas mi je to mesto ostalo u lepom secanju. ocekivala sam slicno od Raja ali corak.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907231
    Ukupno poruka