Kamillica

Nijagarini vodopadi

11 poruka u ovoj temi

Da li je neko bio na Nijagarinim vodopadima?

Ono sto me zanima je, da li mora da se ode na kanadsku stranu da bi se osetilo i videlo sve sto vodopadi pruzaju?

Koja je razlika izmedju americke i kanadske strane?

Nezgodno mi je da prelazim u Kanadu, jer moram da vadim vizu, a volela bih da ne budem uskracena za neki predivan prizor samo zato sto nisam presla na kanadsku stranu.

Ako je neko bio, molim vas da mi napisete vase misljenje koliko je dobro ostati samo na americkoj strani i da li i tu ima dovoljno sadrzaja? Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Био сам ја и идем у септембру опет! :don-t_mention:

Оно што могу да ти кажем је следеће:

Лепо је видети са обе стране водопад али је канадска страна она права страна која се налази на свим америчким филмовима, на свим разгледницама, репортажама итд... Овај пут ћу ићи оним бродићима до водопада а можда одем и иза водопада, не знам још... Али свакако је лепша и занимљивија канадска страна.

Поздрав и пази, лепо ће ти бити и са једне и са друге стране ;)

п.с./ а мислим да ако имаш амер.визу да ти не треба виза та канаду...али то провери, можда сам ја лоше повезао а можда је и стара информација

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nazalost treba viza, a bas mi je cimanje da sada trazim i kanadsku, jer treba milion papira i dokaza, a ja bih bila tamo samo dan-dva!

Znaci da mi ne preporucujes da idem ukoliko ne mogu da vidim kanadsku stranu?

Ima mozda mogucnost da se ode u Buffalo i da se tamo trazi, samo ne znam da li je tamo lakse dobiti vizu, posebno sa srpskim pasosem.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

паааа.... не кажем да нема смисла ићи.... лепо је и ту нема шта али је лепше са канадске стране мада, ако можеш да одеш бродићем, ако постоји нека "фирма" која вози те бродиће са амер.стране доле, до самог водопада то је као да си била на канаској страни...можда и боље. Распитај се (знам да на канадској страни има) и ОБАВЕЗНО тим бродићем, по узбурканој води, приђи на пар метара тој сили водопада! Нисам био али контам да је екстра доживљај! ...а рекох да ћу и сам то да приуштим себи... једва чекам! :klap:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da cu to i da uradim. Voznja brodicem kosta otprilike malo manje od kanadske vize, tako da odustajem od papirologije :) Inace postoji ta voznja i sa americke strane tako da je to to.

Evo jedan sajt koji opisuje sta ima na jedno, a sta na drugoj strani:

http://nyfalls.com/niagara/niagara-falls-vs.html

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bila sa obe strane, vise puta.

Predlazem ti da ides svakako, jer ces same vodopade moci da vidis i dozivis.

Na Kanadskoj strani ti je tu jos brdo nekog totalno komercijalnih sadrzaja koji meni nije interesantan, tipa luna parkova, kuca strave i svega redom, kazina, onaj toranj, itd. Sve to nema veze sa vodopadima i mozes naci bilo gde.

Naravno najinteresantnija je voznja brodicem do samih vodopada.

Ako to moze i sa Americke strane onda to nije razlog da prelazis granicu.

Ali ono sto je mene godinama kopkalo da predjem na Americku stranu je jedinstveni dozivljaj spustanja pesice medju njihove slapove. Oni jesu manji, ali postoje staze kroz same slapove, ispod i tik uz njih, i to je zaista fenomenalan dozivaljaj! Daju ti neku kratku zutu kabanicu i sandale, i na kraju nema sanse da ne budes skroz mokar, ali je meni ovo bio nezaboravan dozivljaj!!!

Zelim ti lep provod!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na savetima! Odustala sam od kanadske vize, jer sam saznala da se sa Goat Island vidi i kanadska strana vodopada.

Takodje, Maid of the Mist brodic ide i sa americke strane, tako da je i taj deo pokriven.

Slazem se za stepenice, stvarno izgleda fantasticno sto moze da se dodje ispred samih vodopada, evo vidi se i na ovom video snimku - Cave of the Winds!

http://www.niagarafa...OfTheWinds.aspx

Izmenjeno (Kamillica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Osecaj vodene pare po celoj kozi na brodu Maid of the mist dok prilazi tik uz vodopade je neponovljiv!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Oh, ja sam gledao vodopade sa Kanadske strane

nisam isao brodicem ili bilo sta... posto sam nekako 'u prolazu' bio

:(

sta znam... iskreno, na mene nisu ostavili neki utisak

ili ga se ne secam

a ... ako se ne secam

onda definitivno nisu

:P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam odusevljena :)

Ako nekog zanima za ubuduce, ne znam da li je steta sto nisam bila na kanadskoj strani, jer mi se cini da se i sa ove strane sasvim lepo vidi.... A kada odete brodicem Maid of the Mist ispod samih vodopada, osecaj je zaista neverovatan.,

Takodje i stepenicama Cave of the WInds... posebno Hurracane Deck, wow :)

Ne treba planirati ostanak vise od dva dana, jer nema potrebe, dva dana su sasvim dovoljna da vidite sve sto vas zanima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nijagarine vodopade sam posetio 2009.godine i to sa Kanadske strane.

Osećaj je stvarno neverovatan. Zadivila me je pre svega silina, snaga i količina vode koja se niz liticu obrušava. Sa Kanadske strane mnogo ste bliži vodopadima u obliku potkovice. Praktično je početak potkovice na 1 do 2 metra od vas, a krećete se uređenim kejom - šetalištem sa koga posmatrate vodopade. Vodopadi se mogu videti i sa američke strane, čak postoji i izgrađeni polumost, na kome je osmatračnica sa koje se mogu videti kako američki deo nijagarinih vodopada, tako i kanadski deo u obliku potkovice. Međutim, ta osmatračnica je mnogo bliže američkom delu vodopada, a dosta daleko od kanadeskog dela, pa se vodopadi u obliku potkovice mnogo bolje vide sa kanadske strane. Nisam išao brodićem do ispod vodopada. Mogu samo da zamislim koliko je osećaj neverovatan. Ukoliko mi se ponovo ukaže prilika da posetim vodopade, vožnju rodom do podnožja vodopada neću propustiti.

Sa kanadske strane se nalazi stara zgrada hidrocentrale, kao i spomenik Nikoli Tesli.

Ali na kanadskoj strani su izgrađeni i mnogobrojni komercijalni sadržaji. Ima dosta hotela, restorana, delfinarujum, ali ima i puno zabavnih parkova, kuća strave i užasa itd.

Predveče se prilikom zalaska sunca često može videti i duga, koja nastaje od prelamanja svetlosti kroz čestice vode u vazduhu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907231
    Ukupno poruka