dadino

Viza za USA

44 poruke u ovoj temi

Za svaku osobu treba poseban pin,mi smo isli porodicno,pa sam i za dvoje male dece morala da imam pin iako oni nisu isli na razgovor sa nama,mislim da je procedura ista za sve.Ponesi sve dokumente koji su navedeni da treba da se imaju.Ako su ti svi dokumenti uredni ne bi trebalo da te odbiju,ja nemam losa iskustva sa americkim vizama,jednom sam trazila studentsku i dobila,drugi put tranzitnu,a dobila turisticku na deset godina,tj cela moja porodica.Srecno,javi kako je bilo!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prvi put idem u Ameriku i to poslovno. Na sajtu američke ambasade pročitala sam šta je sve potrebno za dobijanje vize i koja je procedura. Volela bih da mi ako je neko išao poslovno tj. na seminar, u USA, odgovori na sledeće nedoumice. Kada kupujem PIN potreban za zakazivanje intervjua, mogu li da na jedan PIN zakažem i za sebe i koleginicu koja ide sa mnom potpuno istim povodom? Koliko je lako/teško dobiti ovu vizu ako putujete na poziv veoma ugledne američke korporacije (koja vam i plaća sve troškove)? Da li treba poneti i one silne papire o visini prihoda, kreditima, tj. dokazima da neću da ostanem tamo? :huh:

Nadam se brzim odgovorima, jer sam mislila da sa celom procedurom krenem već od ponedeljka.

Izmenjeno (Lula)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala vam puno. Pisaću vam kako sam prošla.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

u ds 160 za studentsku vizu treba li popunjavat posao ako je na crno i biti ce zavrsen kada se preda za vizu, tj jel dovoljno sto ima osoba stan, novac za studij,familiju (i familiju u usa)?

-jer rizik je da ne ispadne tzv material fact misrepresentation mada imigracijski propis kaze

in order to sustain a finding of materiality, it must be shown

that the information foreclosed by the misrepresentation was

of basic significance to the alien's eligibility for a visa. The

information concealed by the misrepresentation must, when

balanced against all the other information of record, have

been controlling or crucial to a final decision of the alien's

eligibility to receive a visa

or example, if an alien was trying

to establish ties abroad by submitting false evidence of

particular employment in an effort to establish nonimmigrant

status and it appeared that the alien had other ties meriting

favorable consideration, the misrepresentation would not be

considered to be material unless you can state categorically

that, if the true state of affairs had been known, no visa could

properly have been issued.

-al opet ako se izostavi za svaki slucaj onda se treba izostavit i iz formulara aplikacije za skolu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mali doprinos u vezi zakazivanja razgovora u USA ambasadi. PIN sam uplatio u Intezi, dva dana kasnije sam pozvao ambasadu i slušajući uputstva sam došao i do službenika sa kojim sam razgovarao desetak minuta. Traže se podaci iz pasoša, imena, brojevi pasoša i datumi rođenja. Na razgovor za decu treba poneti i njihovu krštenicu, a za roditelje venčani list, naravno pored ostalih dokumenata kojim ćete pokazati i dokazati da imate dobar razlog da se vratite kući. Razgovor u ambasadi je zakazan za nekoliko dana unapred, odmah kažu da li ste dobili vizu ili ne i ostavlja se pasoš koji vam vraćaju DHL-om za oko 2 dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala vam puno. Pisaću vam kako sam prošla.

Ево, само да јавим да сам прошле године врло лако добила визу, интервју је трајао 1 минут, питања су била: зашто идем у САД, колико дуго сам на радном месту на ком сам И ГДЕ САМ СВЕ ПУТОВАЛА. На пола мог набрајања службеник ми је рекао да ми је виза одобрена. После 3 дана ми је ДХЛ-ом стигао пасош и виза на 10 година. Оне силне парпире није ни гледао. Једино је, пошто сам ишла пословно, инсистирао да причамо на енглеском. Колегиница која је ишла са мном била је на другом шалтеру и њу је службеник испитивао јако дуго, да би на крају добила визу, али тачно на онолико дана на колико смо требале тамо да останемо послом (она је иначе месец дана пре тога била одбијена за визу за коју је аплицирала из приватних разлога). Већина људи која је са нама тад била у амбасади, добила је визу после краћег разговора са службеником.

Дакле, само оптимистично! Ја ове године поново идем у САД, не оптерећујем се визом и идем само да уживам. Вредело је.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jednostavno, kratko i efikasno od strane viznog odeljenja USA ambasade. Uz nekoliko pitanja, otiske prstiju i provere dokumenata, osmeh na naša lica izmamila je rečenica - vaša viza je odobrena, pasoše ćete dobiti za nekoliko dana DHL-om.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja mogu dakazem da imam veoma lose iskustvo sto se tice razgovora u americkoj ambasadi, dva puta sam bio na razgovoru i dva puta sam dobio vizu da bi me sutradan obavestili da mi je viza ukinuta :(. Tako da j=necu nista vise da komentarisem

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne mogu da verujem! Kako je to uopšte moguće! Da li su barem obrazložili zašto? To je dodatni stres.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prilikom ulaska kolima u USA prva provera je kod policajca kao i na svim ostalim graničnim prelazima, a zatim nas je poslao na drugu kontrolu koja je u zgradi, kod drugog policajca. Uz par pitanja, gde idete, koliko ostajete, u kom hotelu odsedate, šta ste planirali da obiđete, uz naplaćenih 6 $, fotografiše vas i uzme vam otiske svih prstiju, zahefta karton uz vizu, i :"Welcome to USA". Karton se vraća pri izlasku iz SAD, ili na aerodromu u Kanadi. Boravak sam dobio na šest meseci, a iskoristio sam nekoliko dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja mogu dakazem da imam veoma lose iskustvo sto se tice razgovora u americkoj ambasadi, dva puta sam bio na razgovoru i dva puta sam dobio vizu da bi me sutradan obavestili da mi je viza ukinuta :(. Tako da j=necu nista vise da komentarisem

Uf. Iskustva su različita i ja sam imao neprijatno iskustvo sa ambasadom jedne druge zemlje i tome sam pisao. Nažalost, tako će nam bit dokle god postoji taj famozni šareni papir i njihov strah od imigranata.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima

Sestra mi je u NY skoro tri godine, dobila je turisticku vizu na 6mes ali je ostala preko i sad se udaje u avgustu. Naravno zelim da idem na svadbu sa roditeljima i sestrom pa ne znam bas koje su nam sanse da dobijemo vizu. Moji rade, nas dve smo studenti s tim sto ja imam potvru da moram da zavrsim fax do oktobra il gubim pravo na studiranje, a sestra je redovan student ostalo joj je jos 3 ispita do kraja. Ako se uzmu u opstini pre vencanja da li te podatke onda ima amasada da je ona tamo udata? Predpostavljam da proveravaju ostale canove porodice tako da ne mogu da se napravim luda i trazim samo turisticku.. ne znam koji je najbolji nacin...Ako je neko imao slicnu situaciju bicu zahvalna na odgovoru :) pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima :)

Zamolila bih one koji znaju odgovor na moje pitanje da mi odgovore.

Vec treci put cu aplicirati za C1D vizu. Prvi put sam dobila na godinu dana, drugi put na 3 godine. I ta zadnja mi istice u julu i treba opet da apliciram za nju.

E sad...znam da kada se drugi put uzima c1d moze se traziti i B2.

Ja bih sad trazila i C1D i B2. Zelim posle zavrsenog ugovora na brodu putovati malo po Americi.

Zanima me kako da trazim obe u isto vreme? Je li treba to da kazem kada budem zvala da zakazem razgovor ili tamo na razgovoru?

Takodje me zanima da li mogu uci i u Kanadu sa Americkom turistickom vizom, jer bi zelela da posetim i Kanadu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

Ja sam juce dobila vizu i mogu vam reci da sam prezadovoljna kako je prosao intervju u ambasadi i odnosom sluzbenika koji mi je odobrio vizu. Intervju traje krace od 2 minuta, pitaju vas zasto idete u USA, koliko cete ostati, da li imate nekoga od rodbine tamo i cime se bavite u Srbiji. Prikupljanje gomile dokumentacije je zabluda. Pre nego sto dodjete do sluzbenika sa kojim imate intervju, zena koja tamo radi pregleda vase papire i uzme samo ono sto smatra vaznim i sa tim idete na intervju. U mom slucaju od dokumenata koje su izdvojili je bila potrda od firme da sam u stalnom radnom odnosu i podatak o visini primanja, izvod iz PIO fondai izvod sa tekuceg racuna i naravno pasos. Ostalo, zdravstvena knjizica, radna knjizica, vozacka, potvrda da nisam osudjivana, rezervacija hotela....sve mi je to odmah vraceno, pre samog intervjua. Tako da za ljude koji su zaposleni, potvrda o zaposlenju je najvaznija i na to treba da se fokusiraju a ostalo je nebitno. Ako vas jos nesto zanima slobodno pitajte. POzdrav svima i srecno!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka