Marimar

Paxos i Antipaxos

107 poruka u ovoj temi

Da li je neko bio na ovim ostrvima i kako je bilo?Interesuje me posebno kako se i po kojoj ceni moze stici na njih iz glavnog grada Krfa?Koja je cena izleta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Паксос

Спомињан излет из Парге, који ти изгледа овако: креће се око 10 враћа око 17, коштао је нешто око 20е. Антипаксос је острво без житеља, струје и воде, али познат по плажама на којима се снимао филм Мандолина капетана Корелија, као и Плава лагуна.

Обилази се острво и буде на једној од таквих тиркизних плажа и одвоји време за једну од пећина. После се одлази у Паксос и место Гајос где имаш неких два сата времена за шта хоћеш...

Антипаксос-немир

Паксос-мир

:)

Са Крфа не знам

Izmenjeno (dadolina)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala dadolina na ovoj informaciji.Kako ti se svidele plaze i izlet uopste?Cini mi se da je mozda moguce iz kerkire otici,mislim da sam videla neku strelicu u staroj/novoj luci na kojoj je pisalo ferry to Paxi/Antipaxi...vredi li truda i novaca:-)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vredi vredi :D

posalji mi na pp tvoj mail...poslacu ti neke slike sa ostrva

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Вреди него шта.

Спреми се за куповину маслиновог уља, као и оних разноразних сапуна на бази маслиновог уља (на сечење, са разним додацима-руже, меда...у фазону Лаша)

Плажа на Антипаксосу је била трип, ја сам све време говорила-базен, базен, овакав тиркиз нема у природи :lol:

post-10-1181510131.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala dadolina za sliku,boja je stvarno nestvarna B) Sve vise zelimo da posetimo ta ostrvca,ne znam samo da li cemo uspeti da u luci u Kerkiri nadjemo te hidroglisere i sl.Nadam se da hocemo.Kazes imaju dobre sapune i maslinovo ulje?Sjajno!Dobre vesti. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Знам да је пријатељица летовавши на Крфу, била на излету у Парги...том логиком сигурно ћеш наћи и овај излет, јер су та острва много ближа Крфу, него Парга.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uzdajmo se u logiku onda:-)

Ima li jos neko neka iskustva o ovim izletima?Citala sam na sajtovima drugih agencija da nude celodnevne izlete,uglavnom sa juga ostrva,ali mi cemo biti smesteni u Dasiji,pa nije bas zgodna lokacija za Paxos i Antipaxos cini mi se...bas su im dobra imena nadenuli...Mir i Nemir...meni vise lezi ovaj Anti...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo prosle godine letovali na Krfu i to bas u Dasiji i isli smo na izlet do Paxia i Parge,bila je varijanta i Anipaxos i Plave pecine,ali mislim da izlet konkretno Paxi-Antipaxi nije bio u ponudi,ali nisam bas sasvim sigurna.I da,isli smo organizovamo preko grke agencije i kostalo je cini mi se 28eura.Tako da bez brige,sigurno ces moci da odes i sa severa Krfa,brod krece iz nove luke,samo je pitanje za sta ces se odluciti :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

marimar,

napisao si sve sto mene interesuje,cak je koincidencija da sam i ja smestena u dasiji....

javi sve sto saznas,ja krecem uskoro,a vi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Montoya,Marimar,tj.ja- je zemsko:-)

Pa Dasija je odlicna lokacija za izlete generalno po Krfu...

Mi krecemo sa Argusom 25.06.

A vi?Ajde lepo bi bilo da se organizujemo za neki izlet ako ste u slicno vreme tamo...

Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mishel,hvala ti na odgovoru.Da li se mozda secas imena i/ili lokacije te grcke agencije,i jel` i ona u Dasiji?Da li ste isli brodom u Pargu i na Paxos iz Kerkire ono New Port?Pored stare odakle krecu brodici za Vido?Kakva je veza posle gradskim busom nazad za Dasiju?

Hvala na svakoj informaciji...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vredi vredi :D

posalji mi na pp tvoj mail...poslacu ti neke slike sa ostrva

Marija_bg ,puno,puno ti hvala za slike!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Agencija se zove Ionian cruises i smestena je u Dasiji preko puta hotela Corfu Chandris-cini mi se da je taj posto ima dva,jedan je Dasija Chandris,a drugi je Corfu Chandris pa ih mesam...naci ces je lako posto je u glavnoj ulici i poprilicno je velika,imaju i rent a car.Njihov bus te pokupi na dan izleta ispred tvoje vile,vozi te u tu novu luku odakle krece brod koji je poprilicno veliki,mislim da staje 250 ljudi,ima i otvoreni i zatvoreni deo,a i kafic gde mozes da se osvezis,a mozda i prezalogajis neku grickalicu.Prvo te ostave na Paxiju,imas slobodno oko 2 sata,a posle te vode do Parge gde ostajes oko 1,5h pa nazad za Krf i ponovo te busom vrate do vile tako da ti gradski prevoz u tom slucaju nece trebati :)

Iz stare luke mislim da krecu samo brodici za Vido i mislim da je ona bliza Kerkyri tj.centru,ova nova luka je pre ulaska u strozi centar.

Inace bus br.7 iz Dasije za grad Krf i obratno radi sasvim solidno,ide na svakih 15-tak minuta,jedina je mana sto radi cini mi se uvece do 22h pa bez kola ne mozes da odes u grad uvece a kazu da je prelepo!

Nadam se da sam ti pomogla ovim informacijama,jos nesto? :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mishel,hvala ti puno!

Pa naravno da si mi pomogla.Znam otprilike gde je agencija,a ne moze se promasiti sada kada imamo ime.Da,tacno je,postoje dva Chandrisa,prvi na ulasku u Dasiju je Dassia Chandris,a sledi ga Corfu Chandris,ali su u sastavu istog kompleksa i nece biti problema da pronadjemo agenciju.Pa sjajno je sto je sve organizovano i sto bus skuplja ljude ispred vile i uredno ih vraca posle zavrsenog izleta...sta reci...Grcka je svetska turisticka velesila.

Da,secam se da smo proslog leta zakasnili za poslednji polazak iz Kerkire za Dasiju,te smo platili nekih 12-15 evra taksisti da nas vrati u Dasiju.

Slazem se,bus br.7 je odlican,ide na recimo svakih pola sata i ima sjajne konduktere :D

Ako imas neki savet sta posebno videti na Paksiju ili kupiti,slusham te!

Pozdrav do sledeceg pisanja.

P.S.Slicice sa izleta su also wellcome B)

Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka