freestyler9

Tajland, kako ostati?!

29 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima!

Koliko sam video da nema slicna teme pa je tako i pokrecem zainteresovan eventualnim odlaskom i ostankom na Tajlandu, tako da mi trebaju vase informacije, misljenja, saveti i slicno sto bi mi upotpunilo sliku u vezi te ideje. Naravno da nisam preduzetnik sa punim novcanikom, samo covek iz naroda koji bi umeo da se snadje na bilo kom delu planeta. E sad, ima tu svega, da li, zasto, kako itd itd...Svakako imam tu zelju da odem negde, u ovom slucaju sam stavio Tajland na razmatranje ali razmatracu i druge opcije...Znam kako otici, prevoz, viza i sl, samo mi je pitanje ako neko ima iskustva kako ostati i raditi a da to bude sto bezbolnije i vremenom da se predje u legalu...

Hvala vam!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mogu da ti dam kontakt u "Private Message" ako zelis od momka iz Zadra koji se tamo ozenio i zivi na Koh Samui,pa povezi se sa njim,ok je momak upoznao sam ga licno pomaga ljudima.

Izmenjeno (tantal71)
nema potrebe citirati post ako odgovarate odmah ispod
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Tonci, to bi bilo stvarno dobro i korisno, informacije iz prve ruke!

Cekam...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mene bi isto zanimao neki kontakt nekoga tko je otišao na Thailand, jer i sam planiram isto

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo i ja se javljam kao zainteresovan. pozdrav i hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

+1

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa hocemo li? :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nego... :) ja bio 2 puta i lepo u pm :klap:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mene bi isto zanimao neki kontakt nekoga tko je otišao na Thailand, jer i sam planiram isto

Ja sam na Tajlandu - Pattaya

Ukoliko imate pitanja slobodno mi se obratite na email :[email protected]

Ili na tel:++66 38 82 984 7822

Pozdrav

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

razmisljam nesto o odlasku na Thailand ... i ostanku posle da bi nasao posao i ziveo tamo eventualno ....jel ima neko sa slicnim idejama ...ili nekim iskustvom

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dačo ako te i dalje interesuje ista stvar pogledaj malo iznad, jedan momak se javio spreman da pomogne, izgleda da živi tamo..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kao ostati?

Ozeniti se: moze, za "marriage visa" minimum 1,000EUR prihoda koji dolaze sa strane, ne iz Thai, na svoje ime (pismo od ambasade, koju Srbija nema, Dzakarta najbliza).

Zaposliti se: ne moze. 99.99% poslova je zabranjeno za strance, to je zakon. Jedno zanimanje koje je otvoreno za strance - nastavnik engleskog, ako neko hoce da zaposli "non native speaker".

Ili ako te firma posalje u svoju ispostavu, onda bilo koji posao moze. U Thai firmi ne moze i ne moze u stranim firmama ako neko nije poslat iz inostranstva.

Ne moze se biti moler, zidar, konobar, berac voca, nista sto Thai mogu kompetentno da urade.

Sopstveni posao: teske muvaze, mora da se ima 51% Thai akcionara u firmi. Moze i to da se resi, fiktivne firme, ali onda si sirom otvoren za manipulacije.

Turisticke vize, 6 meseci, visa-run. Max 180 dana godisnje u Thai na toj vizi.

Za starije od 50 godina, "retirement visa". 20,000EUR u Thai banci, uvek mora da bude tamo kada se obnavlja viza. Ili, 1,000EUR mesecne penzije ili prihoda od bilo cega (rente na stanove van Tajlanda, akcije, bilo sta) sto moze ambasada da potvrdi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam jednog poznanika, Italijana, koji godinama zivi uTajlandu. Prima italijansku penziju, a pre dve godine se i ozenio tamo. Ipak, koliko sam nacula (mada se nisam dublje upustala, jer nisam konkretno zainteresovana) on povremeno mora da izadje iz Tajlanda, ne znam da li svakih 6 meseci ili redje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa to je to, nema dovoljno para da se tamo nastani na 1-godisnjoj vizi, cak i ako je ozenjen sa Thai national.

I da ima, svaka ta 1-godisnja viza trazi raportiranje imigraciji svaka 3 meseca.

Ja sam ozenjen Tajlandjankom, zivimo u Japanu i imamo 10-godisnju cerku (rodjenu u Bangkoku), ta bi pravila i mene pogodila.

Istina, ne bi bas bile pare u pitanju (da ih u tom propisanom iznosu nema) ali opet.

U BKK imam novi stan, nema to veze. Thai nece "social rejects", znaci nesto kao tetovirane fudbalske huligane ili penzose (mozda sa pony tail i tetovazama a bez para) bez penzije nego dobrostojece strance da zive, trose i imaju osiguranje.

Opasni su Thai: jedina nacija na planeti koja nema rec za "ne". Kazu "nije da", "mai chai". Zato mozda nisu nikada bili okupirani niti kolonizovani (svi oko njih jesu: Burma. Laos, Kambodza, Malezija), skliski su kao ribe. U 2 Sv ratu su za 2 nedelje promenili 3 strane, samo ih niko nije bombardovao niti streljao. Opasni su, jako ih postujem.

Izmenjeno (Genki_des)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam dosta ljidi koji su u toj zemlji boravili godinama - bez problema !

Rešenje: idi u kaluđere... Tada ti crkva obezbedi sve papire...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka