MMarijaMM

Da li je potrebna tranzitna viza za Englesku?!

20 poruka u ovoj temi

Putujem 11.12. za NY preko Londona i nije mi ni na pamet pala ideja da mi mozda treba tranzitna viza za Englesku. Pitacu naravno u ambasadi u ponedeljak, a da bih se malo smirlia da li je neko u skorije vreme putovao u USA (ili neku drugu zemlju) preko Londona, i da li mu je trebala viza?! Imam americku vizu na 10 godina (turisticku).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ukoliko ne menjas aerodrom tj. ne napustas isti, viza nije potrebna; u ostalim slucajevima jeste.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tranzitna viza za Englesku, cak i ako si samo na aerodromu nekoliko sati u tranzitu, je pre nekoliko godina bila potrebna (putovalo se sa validnim vizama i dokumentima za/iz Kanade). Na sajtu Engleske vlade i dalje pise da je putnicima iz Srbije potrebna, cak i ako ne planiraju da napuste aerodrom. Medjutim, naveli su neke izuzetke, da navodno nije potrebna ako imas dokaz (avionske karte) da je Engleska samo deo puta do druge destinacije, kao Kanada, Amerika, itd., i da imas, naravno, validnu vizu za jednu od tih zemalja.

E sad, da ne bi prepricavala vise, pa nesto pogresila i dala pogresne informacije, lepo pogledaj ovde:

http://www.ukvisas.gov.uk/en/doineedvisa/visadatvnationals

Takodje, za svaki slucaj ja bih pozvala Englesku ambasadu i detaljno (a i sigurno) se informisala.

Pozdrav.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako putuješ u neku drugu zemlju preko Londona, ne treba nikakva tranzitna viza. Pošto ni ne izlaziš iz zone međunarodnih letova, niko ništa ne traži. Nema izuzetaka.

U zadnjih par godina, nekoliko puta sam putovao u USA preko Londona i nazad i nikada niko nije tražio nikakvu tranzitnu vizu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam povratnu kartu BG-NY i na Heathrow terminal 4 slecem iz BG a sa terminala 5 letim za NY. Imam americku vizu.Nadam se da ako je potrebna tranzitna da ce mi je dati u narednih 10 dana...sad sam se istripovala jer sam mislila da ce mi agencija preko koje sam kupila karte (Fallow me) reci da treba tranzitna, i pitala sam, rekli su da ne treba...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nemoj da brineš, želim ti ugodan let i prijatno putovanje.

Tranzitna viza ti ne treba, opusti se i uživaj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala! Tako sam i mislila al' reko' da proverim. Zvacu i ambasadu sutra za svaki slucaj ali sad ste me svi smirili. A za ugodan put i let..nadam se da ce biti pa da vas castim ponekom foto turom :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako se iko bude pitao isto sta i ja evo zvanicnog odgovora iz Ambasade, na danasnji dan, 29.11.2010. (mozda se nesto promeni kasnije)

"Ukoliko posedujete vazecu americku vizu , povratnu avionsku kartu i ukoliko se od momenta sletanja u Londonu do momenta poletanja ne zadrzavate duze od 24 sata, onda Vam nije potrebna tranzitna viza za Veliku Britaniju. Ovo pravilo vazi i u slucaju da slecete na aerodrom Heathrow a polecete sa Gatwick-a.

Ukoliko se na aerodromu u Londonu ipak zadrzavate duze od 24 sata ,onda Vam je potrebna tranzitna viza i sve informacije u vezi tranzitnih viza mozete naci na sajtu http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf20transit#23093068 "

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da napomenem, u slučaju da se desi nešto nepredviđeno, pa se važeći let otkaže, onda bez problema dobijate privremenu britansku vizu da bi mogli prenoćiti u jednom od hotela koje vam obezbeđuje kompanija zbog koje niste poleteli dalje.

Meni se to desilo par puta, zadnji put prošlog septembra kad su štrajkovali JAT-ovci i nismo mogli da nastavimo iz Londona do Beograda. Bez problema smo dobili privremene vize i izašli sa aerodroma u hotel.

Inače, varijanta sa zadržavanjem više od 24 sata je samo u domenu teorije, jer ako se to desi, znači da je neki let otkazan, tada odgovorna kompanija preuzima brigu da vam obezbedi privremene vize i smeštaj. Sami, ne verujem da možemo/želimo da odlučimo da sedimo na aerodromu iz ćefa preko 24 sata :kez:

A sad stvarno - srećan ti put i opušteno :kez:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pozz i od mene,

mozda malo kasnije uskacem u temu al ajde dapokusam.

I ja planiram, ali do vasingtona za koji mesec i gledam karte.

ako npr. uzmem sa hitrou-a do vasingtona a do londona preko lutona, uz USA vizu mi je potrebna i britanska tranzitna, right? :huh:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije ti potrebna, isla ja do NY preko Londona. Cak sam u povratku greskom BA (British airways-a) zakasnila na sve letove do BG tog dana, pa su mi dali smestaj u hotelu i privremenu vizu na 24h besplatno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni se cini da je viza potrebna, ne znam da li se moze dobiti na aerodromu besplatno, ti si ipak bila u vanrednoj situaciji, zar ne?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da ali ti nisi isla preko lutona nego na hitrou, ili? za takve letove ne treba viza, ali sa aerodroma na aerodrom u londonu, na to mislim jer ja moram da izadjem sa lutona da bih dosao do hitrou-a, a to je ulazak u grad

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kada sam odlazila bila sam u potpuno standardnoj situaciji i nisam imala vizu, a posto sam imala istu dilemu pitala sam u ambasadi i evo mog maila i odgovora:

"Postovani,

11.12. letim za New York preko Londona, do Londona letim Jatovim letom, a od Londona British Airways-om BA 179. Imam povratnu kartu za 26.12. iz New York-a do Beograda (isto preko Londona). I imam americku turisticku vizu na 10 godina. Moje pitanje je da li mi je potrebna britanska tranzitna viza (oba leta su sa Heatrhrow aeodroma, slecem iz BG na terminal 4, a za NY letim sa terminala 5, u povratku suprotno).

Ako je potrebna viza, sta mi je potrebno za istu i kada mogu i za koliko da je izvadim.

Hvala unapred,"

i odgovor:

"Hvala na Vasem mejlu.

Ukoliko posedujete vazecu americku vizu , povratnu avionsku kartu i ukoliko se od momenta sletanja u Londonu do momenta poletanja ne zadrzavate duze od 24 sata, onda Vam nije potrebna tranzitna viza za Veliku Britaniju. Ovo pravilo vazi i u slucaju da slecete na aerodrom Heathrow a polecete sa Gatwick-a.

Ukoliko se na aerodromu u Londonu ipak zadrzavate duze od 24 sata ,onda Vam je potrebna tranzitna viza i sve informacije u vezi tranzitnih viza mozete naci na sajtu http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf20transit#23093068

S postovanjem"

Tako da najbolje da kontaktiras ambasadu na [email protected]

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka