bebazr

Glifada

58 poruka u ovoj temi

Da li je neko letovao u Glifadi? Preko koje agencije i kakve su cene? ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Letovali smo tamo 2001 godine i bilo je odlicno. Bili smo u hotelu PALACE na samoj obali i jedino je bilo malo bucnije za vikend. Blizu je Pirej odakle ste za 10 minuta u centru Atine metroom. Ovo je odlican spoj ako zelite more i da nesto vidite. Akropolj, Anticki muzej , Stadion, Plaka i jos zaista mnogo toga. Pozdrav i lepo se provedite. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

robins je napisao:
Ovo je odlican spoj ako zelite more i da nesto vidite. Akropolj, Anticki muzej , Stadion, Plaka i jos zaista mnogo toga.

Slazem se!

Odavno planiram ovu kombinaciju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bio sam prosle godine 5 dana pa posle na santoriniju jos 7. glifada je super, skroz fensi.

ove godine je u planu glifada i mykonos!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde ste odseli?

Jeste li isli svojim kolima?

Izgleda mi kao super organizacija otici svojim kolima, pa onda obilaziti celu Atinu i okrug, Peloponez... B)

Samo ne znam sta se vise isplati: svoja kola ili iznajmiti tamo na 3-4 dana?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

svojim kolima... smestaj smo nasli na licu mesta, tacnije nasli su nam prijatelji koji su dosli nedelju dana pre nas...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u hotelu London, Glifada? Planiram tamo da idem krajem jula, pocetkom avgusta, pa sam citala na Trip advisor-u razne komentare, od onih najboljih do najlosijih... Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Daniela, ja nisam bio u hotelu London, ali znam o kom hotelu je rec.

Samo bih zeleo da ti skrenem paznju da se ne obazires mnogo na komentare na Trip advisor-u, jer nisu bas objektivni.

Booking.com je pouzdaniji sto se tice komentara, jer ih iskljucivo pisu ljudi koji su boravili u odredjenom hotelu, za razliku od Trip advisor-a!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gledam ovu glifadu i na milimetar sam da rezervisem hotel, ali me zanima ovaj ulaz na plaže? Ako ja dobro razumem tamo ne postoji plaža gde mogu da dodjem i da se kupam za džabe nego moram da platim ulaz za svaku plažu? Bilo bi dobro da neko ko je upućen objasni :)

hvala unapred.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ima nekoga ko je bio ili planira da ide u hotel Best Western Felix ili Congo Palace u Glifadi?Uzeo sam Felix 4 zvezdice posle svih komentara o grckim hotelima sa 3 zvezdice koji su u ponudi nasih agencija...ali i ova dva od 4 nisu bas slavna po recenzijama.Glifada mi po google maps ne deluje uopste fancy kako svi kazu a plaze su uzas.Ima li neka lepa i da li sta znate o ovim hotelima?Hvala unapred...ako iko zadje u ovu rubriku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam zivela u Glyfadi pre desert godina jer je moj muz tamo imao nekretninu. Dakle , poslednja secanja su iz tog perioda. Ove godine , pre ostrva cu takodje 3 noci spavati u hotely Palmyra Beach..da evociram uspomene . Verujem da nase agencije prodaju pricu o Glyfadi kao o FANCY mestu . Ja bi rekla sledece..... Glyfada je predgradje Atine  , dakle ogromnog grada , gde zivi visa srednja klasa. Razlog su siroki bulevari , nove luksuzne zgrade , stanovi ogromnih kvadratura. Bezbedna u svako doba dana i noci , i to je to . U poredjenju sa nekim delovima centralne Atine , to je jeste luksuzno okruzenje . Zaokruzena celina za sebe koja ima sve za shopping , restorane , nocne izlaske . Ali , plaze, dve...jedna mala iz Lambraky ulice i ona veca su sve samo ne luksuz. Ova veca je ispred Hotela Palmyra Beach. Vidim da su postavili suncobrane , lezaljki nema niti ih ima za iznajlmljivanje. To je  , dakle , gradsa plaza...sljunkovita. Medjutim , postoje Beach Klubovi..tipa BALUX , pa dalje ih ima u Vuli , Vuljagmeniju , Varkizi. Tu ima svega...restorana , barova , kompletno opremljene plaze , sportski tereni ...ali se ulaz placa . Nocu , funkcionisu kao trendi mesta za izlazak. Recenzije za hotele mozete naci na TRIPADVISOR. Ne vidim razlog zasto ici preko agencije.Sami kupite kartu do Atine , bukirate hotel preko Booking.com ili jos bolje direktno na sajtu hotela. Ili , iznajmite stan preko airbnb. Imate liniju X96 od aerodroma do Pireja , prolazi kroz Glyfadu. Dobre veze sa centrom Atine ( autobusi , tramvaj) . Zaobidjite agencije.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mitza hvala puno.Idem da porodicom I lakse je I ispada jeftinije preko agencije.Kada putujemo sami idemo bez agencije.Znaci ostaje nam da trazimo plazu.je l moze tramvajem koji ide uz obalu ili je to dalje?da tripadvisor uvek gledam i felix je bolje kotiran od konga koji je u centru glifade.ali inace grcki hoteli su losi u odnosu na sve mediteranske zemlje gde smo bili.ako je glufada ok za izaci, setati onda ok...mada jos nisam nasao to.Koje su tu glavne centralne ulice? Gde treba biti ili izlaziti?I jos jedno vazno pitanje.Ima li u blizini metro koji vodi do centra?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Glyfada ce vam se dopasti ..to je sigurno , jer nije u pitanju selo na obali mora poput mesta na Halkidikiju . Ne znam kakav je aranzman , ali na Vasem mestu ne bi uzela ishranu u hotelu , jer postoji obilje restorana , pekara , poslasticarnica , kafea i cega sve ne u samom centru . Odlicni , a jeftini restorani : Tsi Tsi  , Zahoulis , Gyro Gyrooloi , Laos kai Kalamaki ..... George 's Steak House- cuvene meatballs , girosi , rostilj i sve na tu foru. Pasta Viva ....italijanski i Vincenzo . Pagotomania-sladoled , Crepa Crepa - palacinke.  Ima ih mali milion ali sam ja par ovih odabrala jer ostajem samo dva dana. Ne znam kolika su deca  , ali ja cu cerku uvece da odvedem u OPUS club..blizu je Tsi TSi restorana - to im je kao neko fancy mesto . Do centra Atine , do Sintagme vozi tramvaj broj 5 ..voznja traje dugo , i do sat vremena , ali ide uz obalu i kazu da je lepa voznja. Brza alternativa je BUS A2 Vula - Syntagma. Do Pireja tramvaj broj 3  ili bus A 1.Karta je 1, 4 eura za odrasle i redukovana za mladje od 18 godina uz pasos , ako udje kontrola 0,60 eura., vazi 90 minuta. Na www.stasy.com mozete videti linije metroa i tramvaja. Plaze : Osim gradse koja je besplatna na kojoj ima suncobrana ali nema lezaljki i koja je prazna radnim danima ...nije uopste losa iako je od sljunka  ali je more cisto , najbliza centru je Aesteria i BALUX klub....www.baluxcaffe.com. Dalje uz obalu Vuljagmeni Beach , zadnja stanica tramvaja , ulaz 4 e ...www.vouliagmeni-akti.gr , Varkiza -Yabanaki Beach ulaz radnim danom 5 e ..www.varkizaresort.gr. Zanimljivo je Vuljagmeni Jezero sa toplom vodom ...www. limnivouliagmenis.gr. O plazama detalno na www.athenscoast .com. Sajtovi za prevoz : www.stasy.com---METRO i TRAMVAJ  , www.oasa.gr ----BUSEVI .Za nabrojane plaze su busevi : 115 , 116 , 117 , 122...pa pogledajte tacne rute . Ja cu u nedelju ici do centra , Syntagme sa cerkom je tad ispred Parlamenta u 11 casova centralna smena garde pa je zanimljivo to videti . Inace , obicna smena je na svakih sat vremena . Nakon toga se spustiti centralnom shopping ulicom ERMOU do Monastiraki kad je takodje nedeljom najveca Ulicna Pijaca- opet zanimljivo za videti . Eto , udavi ja .......ali , nada se da je pomoglo , kao sto su i meni pomogli saveti drugih za ostrva .

Pogledala sam Fenix....nije bas blizu centra. Ja sam u Palmiri , koja je na pola puta izmedju Fenixa i centra. A od Palmyre do centra je nekih najvise desetak minuta hoda . Svejedno , imate tramvaj i buseve :-)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mitza-hvala Vam puno na svim vrlo detaljnim informacijama.Zadali ste mi lep domaci,a ja uzivam u tome.Drago mi je da nece biti razocarenje jer smo opet hteli u Spaniju pa sam presekao da posle Majorke vidimo Glifadu zbog Atine a i da se malo kupamo. Malo me je google earth pretraga po gradu razocarala ali posto ste tamo ziveli, verujem opet da ce biti jako lepo.Dete ima 7 god.i uzeli smo polupansion. Nadam se da ce biti hrana ok,a za rucak cemo ici na mesta koja ste naveli.Kad idete Vi?Pa da pitam onda za sveze utiske?Hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja cu biti samo 3 noci , 29 jul do 1, avgusta. Posle idem na ostrva. Eto slucajnosti , i ja sam bila prosle godine na Majorci .

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka