srkikg79

Prevareni u crnoj gori

25 poruka u ovoj temi

Ove godine letovao sam u Crnoj Gori, Susanj sa porodicom ( citaj supruga i dvoje male dece). Naime, prethodne godine bio sam u istom mestu, gde sam se proveo lepo. Iz tih razloga tokom maja tekuce godine resio sam da boravim kod istog gazde, pa sam u pomenutom periodu pozvao njegovu suprugu i potvrdio dolazak i ove godine. Medjutim kada sam se u avgustu pojavio pred njegovim vratima, doziveo sam sok. Pomenuti ''gospodin'' je apartman koji je bio namenjen meni izdao nekim italijanima, za znatno visu cenu. Tako da sam ostao na ulici sa dvoje male dece. U tom trenutku nisam znao sta da radim. Srecom nasla se neka ljubazna ''crnogorka'' koja mi je nasla drugi smestaj. Cuo sam da je bilo dosta ovakvih primera.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa sve se dobro svrsilo, nije smak svijeta. Mozda se supruga u medjuvremenu posvadjala sa 'gospodinom', pa mu nije prenijela da vi dolazite. :-P

Meni se nedavno nesto slicno desilo u sred Beca i to u prilicno uglednom hotelu. Doduse, gospodjica sa recepcije, koja ja se tek tog jutra 'dosjetila' da je napravila double booking (iako je rezervacija bila potvrdjena mjesec dana prije), se potrudila da nam nadje drugi (malo udaljeniji) hotel, tako da ta mala neprijatnost nije uspjela da nam pokvari boravak u tom gradu.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vrlo neprofesionalno.

Inače povodom ovog tvog poslednjeg, da je gost svetinja, ja sam imao tamo sreće da su oni MENE ubedjivali u taj stav...situacija gde stvarno nisam želeo određeni tretman, da se cimaju nešto...i dočekale su me te reči: gost je gost! A odmah i akcija.

Tako da...neki to po prirodi zdravog razuma znaju...neki su naučili a neki nisu.

Možda nauče a možda i ne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iskreno nikad to nece nauciti. U prilog tome govori i moje proslogodisnje iskustvo gde su imali malko gostiju i bili su veoma ljubazni. Medjutim, ove godine kada je ponuda porasla, totalno su drugaciji. Opet im smetaju ''paradaјz'' turisti iz Srbije. Takodje, poznato mi je da je dosta porodica iz Srbije prevareno.

Izmenjeno (DraganV)
Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na zalost,ali nasim ljudima je potrebno da dodju u neprijatnu situaciju da bi rekli da im je dosta....Placate apartmane isto kao i u nekim drugim,kolima dostupnim zemljama i kupate se u moru koje je daleko strokavije od svih okolnih,da ne govorimo o cenama i vanpansionskoj potrosnji kao i o proveravanju da paradajz turisti iz Srbije ne unesu koji gr hrane...Mozda bi trebalo da nam ne dozvole peskire i kupace,sve to mozemo i kod njih da kupimo,zar ne?

I zasto to raditi i trpeti?A o udaljenosti i "blizini" nema ni govora s obzirom na kvalitet putovanja Ibarskom magistralom i kanjonom Morace...

Sta reci,malo vise parica za neku daleko lepsu destinaciju i nema brige...

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne desavaju se takve stvari samo u CG, nazalost. Nije da ih branim, ali je tako. Davno je na ovom forumu (cini mi se) bila tema gde je covek na isti nacin prevarenu nekom motelu/hotelu u Srbiji. A to sigurno nije usamljen slucaj.

Hoteli svasta rade, sto zbog pogresnog bukiranja, tj overbukinga, sto namerno usled bolje ponude (najcesce kada im zafali soba ili dve kako bi smestili citavu grupu).

Ovo nije opravdanje, daleko od toga. Papir je cudo (pricam o hotelima) - potvrda rezervacije. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ove godine letovao sam u Crnoj Gori, Susanj sa porodicom ( citaj supruga i dvoje male dece).

Prvo pozdrav Srki. Drugo, jako bezobrazno s njihove strane. Bio si prosle godine, ove te ispalili.Ej, vozio si 500km sa dvoje dece, dosao im na vrata i oni tako. Nece doveka biti italijani ili rusi gosti naprecac. Nece uvek biti pozara u Moskvi i Grckoj. A da ih preporucis svojim prijateljima ? O tome oni ne misle nimalo. Bio i ja ove godine u CG, i dalje ista prica u mnogim stvarima> udjes u prelep restorancic, dodje namrsteni matori konobar i pita : Jel ste teli nesto ? Jok, dosli tebe da vidimo !!! I posle gleda gde mu je baksis. U Mojkovcu glavna pekara u mestu, mi svratili da doruckujemo, kifla sa kremom 50 centi, a kad deca pocela da jedu, u jednoj nema krema, u drugoj ko za lek. Morao sam da kupim u prodavnici krem. Ko da objasni deci ...... Otisao sam malo off, ali ajd jos malo. Nije sve bilo tako lose, recimo sve pohvale konobaru na Djurdjevica tari, odmah prihvatio salu moje zene kako su lepe soljice za kafu i poceo da je savetuje kako da ih drpi. Naravno, obostrana sala i zaradi covek od mene 2 eura baksisa. I jos nesto> nisu vise crnogorci divlji u voznji, ne mogu da pridju vozacima sa BG tablama.

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kao prvo, pozdrav svima...

Srkikg79, to što ti se dogodilo je za svaku osudu naravno, ali ipak nije sve tako crno bijelo!

Iskreno nikad to nece nauciti. U prilog tome govori i moje proslogodisnje iskustvo gde su imali malko gostiju i bili su veoma ljubazni. Medjutim, ove godine kada je ponuda porasla, totalno su drugaciji. Opet im smetaju ''paradaјz'' turisti iz Srbije. Takodje, poznato mi je da je dosta porodica iz Srbije prevareno.

Ovo boldovano me je najviše "natjeralo" da pišem na ovoj temi.

Ako je iko svjestan toga koliko stvari u Crnogorskom turizmu treba da se promjeni, počev od infastrukture pa do kadrova (još bitnije od prvog) to sam ja, ali ipak se ne bih složio sa ovom boldovanom konstatacijom! Nego je još i više vlasnika smještaja kojima se najavljeni gosti nisu ni pojavili!

A na to sam i mislio kada sam rekao da nije sve tako crno-bijelo, uvjek postoji i ona druga strana medalje... ;)

Jer u dosta slučajeva ljudi zovu, bukiraju smještaj, daju časnu pionirsku da dolaze, a onda kad dođu traže po gradu jeftiniji smještaj, i ako ga nađu naravno da se i ne pojave na zakazano mjesto!

Ali to se sve rešava jednostavno, uplatom avansa! Onda su i gost i domaćin sigurni u ono što su obećali... (;

Avans je normalna stvar bilo gdje u svijetu, i stranci sa kojima uglavnom radim (90%) sami pitaju koliko treba da uplate!

Dok domaći gost (i iz CG i iz SRB ) počne da se mršti čim mu pomeneš uplatu unaprijed... (;

I Srki, niko nije oslobođen uplate avansa, ni stari ni novi gost! ;)

I još i da kažem i to da je prošle godine bila još i veća navala gostiju...

Na zalost,ali nasim ljudima je potrebno da dodju u neprijatnu situaciju da bi rekli da im je dosta....Placate apartmane isto kao i u nekim drugim,kolima dostupnim zemljama i kupate se u moru koje je daleko strokavije od svih okolnih,da ne govorimo o cenama i vanpansionskoj potrosnji kao i o proveravanju da paradajz turisti iz Srbije ne unesu koji gr hrane...Mozda bi trebalo da nam ne dozvole peskire i kupace,sve to mozemo i kod njih da kupimo,zar ne?

I zasto to raditi i trpeti?A o udaljenosti i "blizini" nema ni govora s obzirom na kvalitet putovanja Ibarskom magistralom i kanjonom Morace...

Sta reci,malo vise parica za neku daleko lepsu destinaciju i nema brige...

Imam dosta drugara među "paradajz turistima" i moram da ti kažem da su i ovog ljeta dolazili punim kolima! ;)

Toliko o tome da se provjerava svaki gram! Ja nemam ništa protiv toga, ali mi je žao da ljudi trpaju kola stvarima koje

koštaju potpuno isto ako ne i jeftinije u Crnoj Gori! Ipak se na more dolazi 10-ak dana i mislim da zelena salata ili paradajz iz

bašte i neće da ti naprave neku uštedu...

Sve u svemu, pozdrav za ekipu iz Kragujevca gdje sam prezimio zimus... :)

Izmenjeno (<Greg>)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pravu ste da nije sve crno-belo, ali ako su vec zabrljali trebalo bi, i ljudski je pomoci i naci slican smestaj. Svi se oni tamo znaju i trebali bi odmah izaci u susret a ne ...

Ja sam dozivela niz neprijatnosti u Crnog Gori i mene vise videti nece. Recimo, u restoranu gde smo imali uplacene obroke morali smo da cekamo 10-20 minuta za sto, pa neprijatnost da nas konobar podize sa stola gde staje pet osoba a nas je troje - tipa cekajte da se oslobodi sto za troje i sl. a najbolji stolovi do mora zvrje prazni i cekaju one bez pretplate a placaju rucak evro vise...i da se ne prisecam ni sama vise ...

Cast izuzecima kojih ima cinimise jos jedino u Boki

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prevara naravno ima dosta.

Ja nemam naviku da idem u privatni smeštaj, pa nemam iskustva, ali sam čuo neke stvari.

Sestru mog najboljeg druga su 2008. godine (te godine je bila najveća potražnja) 2-3 dana pre zakazanog dolaska zvali i rekli da je cena skočila za 50% i pitali je da li prihvata, ili da izdaju drugome. Naravno, tada je već bilo kasno za nov smeštaj, pa je prihvatila, što ja nikada ne bih uradio.

Ipak, čini mi se da je prošle, a pogotovo pretprošle godine, situacija bolja (smanjena potražnja, pogotovo 2009).

Čini mi se i da policija više ne maltretira turiste iz Srbije. Do pre par godina bilo je gotovo nemoguće proći patrolu ako imaš BG teblice, dok sada zaustavljaju samo za veći prekršaj. Čak mi se čini da su prema svojim državljanima rigorozniji.

Što se tiče komentara da je svuda običaj da se da avans, dok se turisti iz Srbije na to mršte, kao i da vlasnici izdaju duplo apartmane zato što im se dešavalo da turisti ne dođu - to je prosto obična glupost. Na vlasniku je da odluči da li će tražiti uplatu avansa, ili ne, ali ako ne uspe da izda sa avansom, pa prihvati da izda bez avansa, onda mu to ne može kasnije biti izgovor da izda drugom. Takođe, ako mu se desilo da turista ne dođe, on ne sme sebi dozvoliti da kasnije, za svaki slučaj, izda duplo, već se mora ponašati profesionalno. Ako mu se ne sviđa taj način izdavanja, on može prestati da izdaje putem oglasa i interneta i početi da izdaje preko agencija ili može čekati da mu neko dođe na vrata. Međutim, oni ne bi želeli da daju proviziju agenciji, a želeli bi sigurnost. Želeli bi i da izdaju unapred, ali i da izdaju za koji evro više, ako se neko pojavi. To je zaista nemoguće. Prosto, moraju postati profesionalni. Mada, kao što sam rekao, čini mi se da se situacija malo popravila.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Најбоља ствар која нам се догодила је укидање виза, тако да ме Црна Гора неће видети веома, веома дуго. И даље не схватам све ређе ентузијасте који летују тамо поред Грчке која је јефтинија, неупоредиво лепша, плаже чисте. Иако је мало даља ( и то не свим деловима Србије) лакше и безбедније је доћи до Грчке. После тешких стомачних инфекција које су ми покосиле децу једне године и тешке кожне инфекције коју сам зарадила наредне године, заклела сам се себи да ме тамо више неће бити.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jesu skuplji ali su u istoj klasi neuporedivo bolji, racunajuci i uslugu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Нисам ни рекао да је цена најбитнија.

Само сам исправио констатацију Сање 71 да је Грчка јефтинија од Црне Горе, а написао да је Грчка обала лепша и чистија.

Свако треба сам да одлучи где жели да летује, али коректно је дати му тачне информације.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice prevara....da bi se to izbeglo ja gde god idem,idem na bumOdem i tamo nadjem smestaj.....nema sanse da se smestaj ne nadje.A i nekako mi je bolje da ja to sve vidim gdje je sta drugo je kad se vidi uzivo a drugo na slikama.

Evo ovih dana sam zvala CG cisto da se raspitam koliko se krecu cene apartmana sta mi vredi ako mi kaze da je to blizu neceg kad ja ne znam gde je sta u kojem mestu.Zato najbolje na licu mesta sve......

Jedino sto je malo zeznuto je juriti smestaj posle tolikog puta,ali ja kad god sam isla nasla sam smestaj za manje od sat vremena...i bila sam zadovoljna.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka