meda

Krit 2007

111 poruka u ovoj temi

Moze li jos nesto o Kritu.

Sta sve treba videti, koliko kostaju izleti a narocito izlet na Santorini, da li je neko bio u mestu Hani Kokini itd.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bila u Retimnu i grad je sladak sa venecijanskom lukom ali je gradska plaza prenatrpana pa preporucujem rentiranje kola i svaki dan na drugu plazu. Ostrvo je ogromno i za 10 dana ga je nemoguce obici ali svakako treba posetiti sva 4 grada severnih regija, plaze na jugu i Knosos. Izlet do Santorinija kosta 100 evra , ja nisam isla jer se putuje 4 sata u jednom pravcu a vracas se istog dana. Zato sam letos letovala na Santoriniju i ostrvo je fenomenalno i trazi vise dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko može da mi pošalje neke utiske iz Retimna? Htela bih da ove godine idem na Krit, a Retimno mi se čini najinteresantnijim... Takođe, interesuje me izlet do Santorinija (pošto mnoge agencije organizuju jednodnevne izlete sa Krita do ove destinacije)! Da li je to skupo i koliko se putuje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Retimno je sladk grad. Ima slikovitu venecijansku luku i stari grad, dugu pescanu plazu ali prenatrpanu. U svakom slucaju preporucujem rentiranje kola jer je ostrvo veliko i ima divnih plaza i lepih mesta za videti. Izlet na Santorini ne preporucujem jer je jednodnevni i u putu se izgubi 8 sati a kosta 100 evra. Na Santoriniju sam letovala prosle godine i ostrvo je fenomenalno i mnogo vise mi se svidja od Krita.Kada prvi put vidis kalderu dah ti stane. Najlepse ostrvo na koje sam bila i svakao treba otici ali ne izletom sa Krita.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Retimno je pravi izbor! Ja sam bila pre dve godine u hotelu Kriti beach, koji od srca prporucujm. Hotel je na najlepsoj mogućoj lokaciji, najširi deo plaže i nema guzve, a blizu je centra. sa terase je pogled fenomenalan. Plaza je od sitnog peska, more je tolo i cisto, samo se desi da je crvena zastavica zbog talasa, zavisi koji te period uhvati.

Pogledaj slike hotela na www.tripadvisor.com u forumu o Kritu.

Stari grad je lep, jedino duz plaze nisu sredili trotoare. Ostrvo je preleo i obavezno obidji sto vise mozes plaza.

Elafonisi, Falasarna, Matala...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam letovao u Retimnu prošle godine.bio sam u hotelu Retimno bay koji je sasvim solidan što se tiče smeštaja i hrane, a lokacija mu je još bolja. Naime od hotela pa sve do starog dela grada postoji staza koja ide uz plažu, pa iako je hotel udaljen preko kilometar pravo je uživanje uveče prošetati do grada. A gradić je super. Obišli smo i druga mesta ali se nismo pokajali što smo odseli baš u Retimnu. Hotel je praktično na samoj plaži, u stvari od nje ga deli bazen a plaža je široka, čista i peščana. Izleti koji su organizovani su dosta skupi. Santorini je 90E, putuje se katamaranom oko 2 sata i stvarno je veliki doživljaj videti ga. U principu osim Santorinija i palate Knosos, za šta su ipak neophodni vodiči,sve ostalo se može obići u sopstvenoj režiji. Prelepa je plaža Elafonisi tzv. kritski Karibi a interesantno je i mesto Preveli gde se reka uliva u more, mada tu nema ničeg drugog osim jednog malog kafića, priroda je gotovo netaknuta. obavezno obiđi i grad Haniju koji je prepun uskih uličica i mene pomalo podseća na Veneciju. Toliko za sad. ako imas još neko pitanje slobodno priupitaj.

Pozdrav.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi takodje ove godine idemo na Krit ali mesto je Hani Kokini blizu Herakliona, hotel Themisbeach. Ako je neko boravio i nesto zna o ovom mestu volela bih da mi da par saveta.

Inace na sajtu sam videla da katamaran do Santorinija u jednom pravcu iznosi 31 euro i 30 u povratku. Putuje se oko 1,5 s.

Da li se moze u sopstvenoj reziji otici do Santorinija, bez vodica?

Da li se takodje u sopstvenoj reziji - bez vodica moze obici Knosos?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

TASKO, KOJE KONKRETNO PLAZE NA JUGU I KOLIKO KOSTA IZNAJMLJIVANJE AUTOMOBILA

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tasko, gde ste bili smešteni? Meni grad uvek izgleda kao bolji izbor, nego Adele. U kom terminu ste bili? I mene interesuje koliko je rentanje auta u junu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isao bih krajem juna u gore navedeni hotel preko Follow me agencije i to sa zenom i kcerkom od 8 meseci.Jel neko bio tamo,sta mi mozete reci za Follow me agenciju.Ja bih ove godine voleo ici na Krit a ovo sam nasao povoljno,ako neko ima neki drugi predlog neki drugi hotel i sl. JAVLJAJTE! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

iZVINJAVAM SE NISAM NAPISAO KOJI JE HOTEL U PITANJU:Lovely Holidey.Inace mi je bitno da je hotel blizu plaze i da je lepa plaza,cisto more,nije bitan ni nocni zivot a ni shoping.Savetujte!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imas tekst o Hersonissosu...koji sam ja napisao...

http://www.putovanja.info/forum/index.php?showtopic=873

prelistaj tamo...pa ako jos imas pitanja slobodno me pitaj...a za hotel jedino ne znam jer sam bio u apartmanima...A sto se tice opustanja i plaza...bolje da si izabrao neko drugo mesto...jer je Hersonissos bas po nocnom zivotu poznat...i za mlade je...dok su druga mesta na Kritu sa lepsim plazama...i za odmor...ali su naravno i skuplja malo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, ovako...

Bila sam na kritu u Retimnu pre dve godine. Ako te interesuje plaza, onda za tebe nikako nije Hersonisos. Mi smo bili u hotelu Kriti becah preko Follow me i bili smo pezadovoljni. Hotel je pored plaze, na najlepsoj lokaciji, tj. na najsirem delu plaze sa 3+ zvezdice. Pogled sa terase je bio fenomenalan! Ako se odlucite, soba je 303, nama su sve zelje po pitanju sprta i sobe ispunili. Jedino je kupatilo manje i obicno, ali cisto. Ima oko 10 min do centra, tj. starog grada. Retimno je iako ne tako malo mesto mirnija varijanta. Nema nocnih klubova i pijanih Engleza...

Obavezno iznajmite kola da biste videli i druge plaze. Obavezno Elafonisi, Falasarna, Matala, Preveli...

Mirnije je i mesto Platanias, pa mozete i to da pogledate.

Problem sa plaza,a na Kritu je sto cesto ima talasa kada je zabranjen ulaz u vodu tj. crvena zastavica. Pesak je sitan i u vodi nema ni kamenja ni trave. Voda je topla i cista. Kada su talasi, mozete da idete na jug ostrva gde nema talasa.

Pitajte ako vas jos nesto zanima

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ups...teka sam videla da je u pitanju beba od 8 meseci. Pretpostavljam da nista od obilaska drugih plaza. Bila je jedna beba u nasem hotelu, secam se da je bila u restoranu stolica za hranjenje. Inace, playa u Retimnu je gradska ali nemojte da vas to odbije jer je cista i uredjena. Najsiri deo je upravo ispred hotela Kriti beach. Pogledajte slike hotela na netu.

Dosta agencija radi i hotel Jo An Beach koji su 7 km od retimna, ali lepi i imaju svoju plazu. To bi vam isto bilo ok za dete.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E Guru reci preko koje si agencije isao i u kojim apatmanima?Bas i ja razmisljam o takvoj varijanti za ovo leto

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka