intruder

Vozom do Bugarske

26 poruka u ovoj temi

Da li je neko putovao vozom do nessebra?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mene zanima. Razmisljam o toj soluciji.

Ako je neko putovao do crnomorske obale (Nesebar, Suncev Breg) vozom neka prenese svoja iskustva...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Išla sam vozom iz Beograda do Burgasa pre tri godine. Krenuli smo iz Bg ujutro, u Sofiji smo bili oko 19h. Pošto se sat pomera unapred, tamo je bilo 20h. Voz za Burgas je bio uveče oko 23h, ako se ne varam. Taj voz je bio gori od našeg najgoreg, jedino nije smrdeo WC. Vagon kao od pre drugog svetskog rata. Zaista nisam neko zakeralo da tražim neku super komfor, ali taj voz je bio strašan. Mi smo kupili kartu za I razred koja je nešto skuplja od II, razlika u komforu je nikakva. Znam da je nešto bilo drugačije između I i II, ali ne mogu da se setim šta. Karta do Burgasa je bila, mislim, oko 20 evra za dvoje u jednom pravcu. Jako smo se zeznuli što nismo kupili povratnu koja je skuplja svega par evra. Odspavali u kupeu, ujutro oko 7-8 smo stigli u Burgas, a to je i bio cilj našeg putovanja. Od Burgasa stalno imaju autobusi do Nesebara i Primorskog. Stoje odmah pored Žel. stanice, karta je bila oko 2-3 evra. Sad ne znam jel se u međuvremenu šta izmenilo što se tiče cena..

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako je najpametnije ici do Varne vozom? Da li postoji neka varijanta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja kuma se prekljuce vratila iz Varne vozom, putovala je Beograd-Sofija nocnim, pa je cekala sat vremena otprilike za voz za varnu. Putovanje joj je trajalo oko 24h, kaze da to iskustvo sebi nece priustiti nikad vise, a ja joj verujem :)

Autobuska karta preko Odeona je oko 70 evra

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam isla vozom pre nekoliko godina, zbog toga ne mogu precizno da kazem koliko kosta..

Putovala sam Nis - Sofija, Sofija - Burgas vozom pa od burgasa do sozopola taksijem jer nas je tako manje kostalo nego 5 autobuskih karata..

Pica na zeleznickoj stanici u sofiji je odvratna i to je jedina moja zamerka sve ostalo je i vise nego savrseno...

Ove godine idem u nesebar krecem 19.08 pa cu vam reci ovogodisnje impresije

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo, ja sam najsvezija-isla sad u julu u Nesebar ovako: po uputstvima sa foruma (hvala svima koji su delili svoja iskustva), kupila kartu vozom Bg-Dimitrovgrad, povratnu, a posto u Dim.ulaze ti bugarski kondukteri, njima dala 200din. (ali je trazio 300, pa da ne bih komplikovala, dala sam) u kupeu bila gomila Roma, I svi su spremili tako pare, niko nije imao kartu do Sofije :). Iz Bg jedini voz za Sofiju u 21 50, u Sofiju stigao u 8 16; na stanici ima toilet (msm da sam se toga najvise naplacala po Bugarskoj-cene su ili pola ili 1 lev), menjacnica (tu sam zamenila deo para vodeci racuna o tome koliko evra dajem, koliko leva dobijam (u povratku u jednoj menjacnici u Sofiji u gradu, je pokusao da mi kao slucajno ne vrati 5e), gomila mini kioska sa nekim banicama (kao pita sa sirom)I sl. Nastavicu kasnije

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje iznenadjenje je bila duzina puta Sofija_Burgas (oko 7 sati vozom; ja po netu trazila samo sta mi je najpovoljnija opcija za letovanje, predstavu nisam imala koliko traje taj put vozom od Bg do Nesebara), I iz Burgasa busom do Nesebara-cena 6 leva (to otprilike podelite sa 2, I dobijete koliko je u evrima

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odnos evro-lev je bio 1.920. Pica u Nesebaru je bila 2-2.4 lv, kafa oko 1, 1 I nesto lev-uz napomenu da tamo normalnu kafu-nes, poila nisam, u 3 maha sam je na razlicitim mestima narucivala I posle odyustala definitivno, jer su mi doneli ne nes kao u Srbiji, sa puno pene I mleka-nego bez mleka I nemucen, kakav mogu I kuci da ne smuckam, nego samo prelijem vrucom vodom, uzas. Ima neka glavna ulica koju seku manje sa restoranima, fast fudom, kaficima; ima I stari grad gde skoro na svakom koraku imate da kupite za pojesti I popiti, ali restorani su mi bili skupi, a I one ponude kao menza gde je hrana na meru mi nije bila nesto povoljna-jednom sam tamo htela veceru, jer sam cula da je ok, I kostalo me 12 leva, a nisam uzela nista specijalno-msm, za te pare sam mogla I neki fastfud, I pice I slatko, itd; I jos jedna ispala sa kafe restoranom kad sam narucila spagete u paradajz sosu, a dobila kao neke makarone sa malo neke mesavine kao paprike I luka, a kackavalja nije bilo uopste; pileca corbica je bila bas bistra, sa mirodjijom, tako da je I to bilo iznenadjenje u odnosu na ono sto sam trazila I ocekivala.

Plaze: najcesce bila ne nekoj lepoj, pescanoj, sad ne mogu da se setim da li je to bila Severna ili juzna, pored kafea na plazi "Musai" , bila I na nekoj kod Starog grada koja je od ne znam cega, lici mi na bezbroj izlomljenih skoljki, ali tu se nesto more osecalo, mozda samo taj dan kad sam ja bila.

More stvarno deluje manje slano nego npr.Jadransko, ne ostaje ona so na kozi posle kupanja, ali more je more, divno, nedostaje mi :(

Smestaj isto nisam nasla kako su ovde neki pisali da moze za 5-6 leva, nazalost, ja tako nesto nisam uspela da nadjem, bila sam polovinom jula, I 20 leva je najpovoljnije sto sam nasla (za 2 osobe, znaci 10 leva (lv) po jednoj, a prostorija je bila sa 3 kreveta, I to od 15.jula je I skuplje). U ulici Hristo Botev, paralelna sa tom glavnom, prometnom sto se tice turista, a sama je opet mirna, vrlo zadovoljna smestajem-kupatilce, terasica, tv (koji mi nije ni trebao, malo za svetsko fudb.prvenstvo), ormari, stocic, Wifi hvata od neceg pored-dali su mi sifru, sve cisto, lepo, slatko, gazdarica neka simpaticna zena, koju sam videla samo taj dan kad sam nasla I poslednji kad sam napustala (inace, do 12 sati treba da se izadje tog poslednjeg dana), koga zanima, to je preko puta kafica Cherry, malo ukoso, ulaz sa ulice

Znaci, iskustvo sa Bugarskom lepo, jedino sto taj prevoz dugo traje: Bg-Sofija (voz) 21 50 do 8 16,Sofija-Burgas-voz 10 45-17 45 I Burgas-Nesebar (bus) 18 20-19 00, provedoh dan I noc na putu, a povratak je isto u toj varijanti malo smor, jer je jedini polazak iz Sofije za Bg uvece u 20 30, a u Sofiju sam stigla ujutru (iz Nesebara za Burgas krenula uvece oko 19, to nije dugo-oko 40 minuta), Burgas Sofija voz je jos duze putovao nego kad sam dolazila-oko 8 sati, ali je bilo uvece pa sam spavala, I u Sofiju stigla ujutru, trebalo je izblejati ceo dan tamo (ptljag veci deo, sam po uputstvima odavde ostavila na zeleznickoj (2 leva=1evro, ali samo za 1TORBU, ne za sve, ako imate vise pokusajte sa smestite u jednu, dve, da biste manje platili); u Sofiji imate neke radnje sve za 1 lev-bukvalno-muska, zenska I decija garderoba, mozda bolje to nekom da kupite nego suvenircic, moze svasta da se nadje; razgledanje grada, Mek (skup malo), kafici, trgovi, I kod frizera sam isla, ubih nekako to vreme od oko 12 sati do polaska voza

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E bravo za avanturu!!!Jel bas bila zelja da putujes vozom ili je moralo tako?Busom je duplo brze a i moguce da je jeftinije.

Kafu kao nasu nigde u bugarskoj ne mozes da popijes.To je neka instant kafa katastrofa prava kao sto kazes.A hladan nes oni zovu frape,e on lici na ovaj nas ovde i moze da se popije.Znaci sledeci put 200gr kafe u kofer i malu plinsku bocu obavezno.

U expres restoranima odavno nisam bio pa neznam cene ali u kafanama su slicne cene kao kod nas.Ja nebih reko da je to skupo jer na moru smo majku mu...

Ko hoce jeftinije od expres restorana ima market mladost,sve na merenje,kuvana gotova jela,salate,rostilj,peceni pilici...Pa lepo na terasicu uz domacu rakiju(nasu) i bude duplo jeftinije nego u menzi.

Sto se tice smestaja odlicno si prosla.Za 6lv je mozda moglo pre 10 godina u nekoj supi.Nema vise toga odavno.Zamisli za 10 dana da platis 30e smestaj!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Reci mi koliko su te kostale vozne karte? I moze li malo vise detalja gde se taj smestaj nalazi? Kako se vila zove? Pa smestaj i nisi puno platila, to mu dodje 10 eura za dve osobe sto je mnogo jeftinije nego preko agencije

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za smještaj si odlično prošla.

Ja sam 10 leva po osobi plaćao prije dvije godine i to na kraju avgusta.

Prošle godine isti smještaj samo u špicu sezone sam jedva dobio za 15 lv po osobi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad tek vidim ove ovde komentare na post. :( sto nisam znala da treba da trazim frappe, ostala sam zeljna nes kafe-normalne po mojim merilima :)-kao kod nas po kaficima.

Drago mi je da je znaci cena smestaja zapravo ok, jer sam imala na umu to sto su ovde neki pisali, I bilo mi prosto krivo kako nisam uspela da nadjem te extra povoljne varijante-koje znaci izgleda I ne postoje, vise. Isla sam na "bum", ako treba nekom, imam br.od te gazdarice; na mnogooo mesta nude smestaj

ma nije mi bila zelja da putujem vozom, u principu svejedno, mada u vozu mogu bar da prosetam; prosto sam nasla da mi je to najpovoljnije, mozda sam I pogresila, po ovom sto sam nasla na netu voz je. Cene: Beograd-Dimitrovgrad povratna vozom: 1740 din, Sofija (od Dimitrovgrada do Sofije das nesto(300din (5lv)) kondukteru)-Burgas povratna vozom: 30.3 leva (oko 15 evra), I Burgas-Nesebar autobusom 6 leva (oko 3evra).

Novi Nesebar, ulica Hristo Botev (to sam vec napisala gore), paralelna je sa tom glavnom "setackom". Soba je u pitanju (kao dnevna, spavaca I trpezarija-3 in 1), sa kupatilom, terasicom, tv, frizidercic (kuhinja mi nije bila potrebna, nemam pametnija posla nego da spremam hranu na moru..tamo imam druge prioritete :) kupovala sam, u toj "Mladosti" ima i gotovih jela, njam salatica kojekakvih..., ok fastfudovi, kao expres restorani, restorani, pa ko sta voli I moze), wifi dobar hvata, ulaz sa ulice, ali sve ok, posto je ta ulica mirna, iako je blizu ove glavne gde je gungula, guzva; rekoh, zadovoljna sam smestajem, cisto, uredno, lepo, ono koliko je potrebno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Путовање од Софије до Бургаса возом може трајати од 6:30 до 12 часова, најдужи варијанте укључују трансфер између возова. Можете да проверите време и цене на сајту Бугарске државне железнице:

http://razpisanie.bd...site/search.jsp

Такође, можете да проверите и распоред Централне аутобуске станице у Софији:

http://www.centralnaavtogara.bg/#b

Налази се на 250 метара од Централне железничке станице. Два од највећих аутобуских превозника:

http://www.etapgroup.com/

http://www.union-ivkoni.com/raz_home

Време од Софије до Бургаса је око 5 сати, од Софије до "Сунчев брег" 7 сати. Цене су сличне, око 30 лева.

Izmenjeno (Bugar)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo da i ja napisem nesto o mom putovanju :) Isla sam 15 avgusta za Nesebar vozom. Iz Beograda za Sofiju voz krece u 21:50, kupila sam povratnu kartu do Dimitrovgrada oko 1800 dinara. Kad smo usli u Bugarsku, kondukter mi je trazio 250 dinara do Sofije, inace povratna karta Beograd - Sofija vozom je 4800, isto toliko i autobusom. U Sofiju smo stigli oko 9:30 ujutru jer je voz kasnio. Iz Sofije smo prvi voz za Burgas za koji moze da se kupi povratna karta imali u 13:30, karta je 15 eur. Stigli smo u Nesebar oko 22 h. Smestaj smo nasli jako brzo, kuca u ulici gde se nalazi market Mladost, nisam ni pogledala kako se zove :) 7 eura po osobi, soba, kupatilo, terasa, frizider, klima, wifi. Gazda jako fin covek. Boravisnu taksu nismo platili niti su nam trazili u povratku na granici, cak su i pasose samo pogledali, pitali kako smo se proveli i vratili nam. Hrana je jako jeftina, mozete se hraniti i po restoranima, i u ekspres restoranu, u marketu Mladost imaju gotova jela i lepe salate. Najjeftinij je market Cerno more koji takodje ima gotova jela. Nigde nisam jela lepsi ajvar od Bugarskog. I cufte su im lepe a prave ih na razne nacine. Sto se shopinga u Nesebru tice, tu nema sta da se kupi, osim peskira koji su prelepi. Plaza Nesebar je lepa, i lepsa je boja vode nego u Suncevom bregu, ali opet to nije boja mora kao u Grckoj i Turskoj. Suncev breg nista posebno, samo hoteli. Stari Nesebar je prelep, pritom smo bili u vreme medjunarodnog festivala pa je svako vece bilo puno ali uglavnom puno Rusa posto su samo oni nastupali, osim jedne veceri kad je bilo vece Turske kulutre. Bugari su jako ljubazni, pomazu cak i kad ne pitas za pomoc. U povratku smo iz Burgasa imali voz za Sofiju u 22 h. Ujutru smo bili u Sofili, prosetali kroz Sofiju, bili do TC Sofija i Istanbul, naravno nista nismmo kupili jer su cene kao kod nas, nema razlike. Bili smo i do njihove pijace Ilinci, tamo sam samo kupila trenerku bratu, eto da potrosim leve, da mi ne ostaju, i jedan kupaci, jer sve sto tamo ima sam kupila ranijih godina u Turskoj, po mnogo nizoj ceni, a i nista mi se posebno nije ni svidelo. Inace su dosta jeftinji u odnosu na Srbiju. Imaju i Kineze, kod njih su cene kao i kod nas. Pored tog trznog centra ili kako se to vec zove se nalazi i pijaca na kojoj se kupuje na veliko ali tamo nismo isli. I ako volite da pijete kafu, ponesite je odavde, i kuvalo obavezno. Tamo nigde ne mozete popiti tursku kafu. Espreso im je jako jeftin u odnosu na Beograd, mi smo u Sofiji platitl kratki espresso nekih 30 dinara.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907229
    Ukupno poruka