boban beograd

Put od Ohrida, preko Bitolja, za Krf

38 poruka u ovoj temi

Ako neko zna kakav je put kada se krene od ohrida preko bitolja pa u grcku, pravac krf. Novi autoput gde se ukljucujem i kako je obelezeno .

Ako je neko prolazio tom trasom ajde nek mu nebude tesko da napise par recenica o toj putanji i da li ima nekih mozda neprijatnih iznenadjenja, posle koje je tesko izbeci kada se vec zapatis na toj putanji.

Veliki pozdrav svima ovde

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Niko ovom coveku nije odgovorio?

Da li neko zna kakav je put od Velesa preko Prilepa, Bitolja do Florine i Kozanija ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Put je odlican. Ja sam inace ovaj koji je pre 2 meseca postavio ovo pitanje ali sam vec prosao tim putem i preporucio bih svima koji idu u tom pravcu da slobodno idu jer je put odlican, dosta brz i bez opterecenja a bogami nisam nesto ni zapazio radnike javnog reda. Jedino je kada predjes u grcku malo neobelezeno ka kozaniju jer se mora proci kroz neka sela a i doradjen je stari put nekim novim koji sece i skracuje putanju , tako da ako ides tim putem cim predjes granicu i dodjes u to selo ti pitaj za pravac. Pazi kada u centru sela ima kruzni tok sa 4 izlaza...sta da kazem..evropa bato ko francuzi hahah salim se...ako te jos nesto interesuje ti pitaj

Pozdrav...i naravno toci benzin u makedoniji..jeftiniji je za 30 centi u proseku

Izmenjeno (DraganV)
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo za gorivo, to svakako ;).

Nego, da te pitam, taj put je magistrala nije auto-put? Pa pitam se da li da idem tuda do Kozanija (prema Krfu) ili ovamo preko Evzonija i auto-putem?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ako idete iz bgde to jest ako vam je pravac auto put onda nastavite na evzoni pa desno atina pa kozani gravena i picis autoutem do krfa. Nempj da se zavlacis onda na izlaz preko ohrida i bitolja. Znacajno je sporije. Mislio samda mozda neces da svracs na ohrid kao sto am ja uradio ali ovako ti je dosta sporije. Mozda je 40 km krace ali satnica duza. Novi auto put ako uzmemo celu duzinu evzoni - igumenica 390km prelazi se za 3.5 sata ako ides 140km na sat gore dole. Pazi da se ne zeznes i odmah prebci sat na napred da ne prodjes kao ja kada sam dosao do trajekta pa mislim da imam sat vremena jos do polaska a on ode jer nisam namestio sat..

Izmenjeno (DraganV)
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Put je odlican. Ja sam inace ovaj koji je pre 2 meseca postavio ovo pitanje ali sam vec prosao tim putem i preporucio bih svima koji idu u tom pravcu da slobodno idu jer je put odlican,

Cao, jel mozes molim te da mi objasnis kuda se ide preko ohrida , bitolja za Lefkadu, odnosno gde se ukljucuje na auto put egnatia odos?

Hvala

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako nije kasno, ja sam vozio od Ohrida do Pefkohorija i mogu ti pomoci za ukljucenje na EgnatiaOdos. Polazis iz Ohrida, slijedi Resen, Bitola, grcka granica (granicni prelaz Medzitlija - Niki), zatim Florina, Ptolomeida i ides prema mjestu: Kozani, gdje se ukljucujes na EgnatiaOdos. Ja sam isao ka Solunu, a ti ces prema Igumenici. Znaci, ukljucenje na EgnatiaOdos, iz pravca Ohrida, je u mjestu: Kozani.

Srecan put (ako u medjuvremenu nisi otputovao)...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mene takodje interesuje ovaj pravac jer nameravam da ostanem u ohridu neki dan..koliko ima (vremenski) od mak. granice do kozanija? Posto ne volim da vozim ovo mi je bitno, takodje jel ima prevoja (planina i sl), kakav je put?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako nije kasno, ja sam vozio od Ohrida do Pefkohorija i mogu ti pomoci za ukljucenje na EgnatiaOdos.

Koliko si proveo u putu od ohrida do pefkohorija? Jel guzva na mak prelzu/granici?

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mene takodje interesuje ovaj pravac jer nameravam da ostanem u ohridu neki dan..koliko ima (vremenski) od mak. granice do kozanija? Posto ne volim da vozim ovo mi je bitno, takodje jel ima prevoja (planina i sl), kakav je put?

Bio sam danas natamo i ponesto merio.

MK granica - Verija je bilo tacno 1 sat 15min.(relativno brzom voznjom)

Do Kozani znaci otprilike 50min.

Nema prevoja,slobodno gazi put je super.Mislim,imas uspinjanje i tunele ali je sve samo pravo po ps-u.

Samo jedna stvar,pazi na policiju posle Mk-Gr granicu,bilo ih je dosta na tom potegu,mene su zaustavili ali mi je policajac samo uzeo podatke sa mog pasosa i se napricao oko svega i svacega sa sinom na izvornom makedonskom jeziku sa toga podrucja(ne mesam politiku kazem da je lokalna policija radila neke kontrole)E posle toga ih je bilo jos dvaput ali saobracajna policija i to sa radarima,stisnula kriza!

Bila je strasna guzva ,kao i skoro svaki vikend subotom na izlasku iz Soluna prema Halkidikiju ako nekog zanima,a na povratku je bilo normalno.

Izmenjeno (zaratustra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko si proveo u putu od ohrida do pefkohorija? Jel guzva na mak prelzu/granici?

Nema guzve bez brige prolazis odmah!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je bilo proslog jula i pisao sam o tom putu (pogledaj temu: Beograd-Ohrid-Solun-Pefkohori): krenuli smo u 10:00 iz Ohrida i stigli u Pefkohori oko 16:00 (po nasem), odnosno, 17:00 po grckom vremenu, ali smo par puta stajali, u Bitoli da se snabdijemo odlicnim (a jeftinim) makedonskim vinima :), na jednoj pumpi u Grckoj pravili pauzu (sladoled, osvjezenje,...), plus zadrzavanje u Lidl-u (u Kalitei) ... put nije tezak za voznju ... racunajte nekih 400 km ... proslog ljeta se na EgnatiaOdos-u, ispred Soluna, placalo 2 E (putarina), kako je sada, zaista ne znam ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izvini, tek sad vidjeh upit za 'guzvu na granici' (mada ti je vec Zaratustra odgovorio): prosle godine ispred nas je bilo dvoje kola, prelaz nije opterecen (daleko manje od Evzonija,...) ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Putarine od Kozanija do Soluna su dve,jedna pre uspona i tunela kod Verie a druga je ona pre Soluna.I obe su po 2,80eur.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da ne otvaram novu temu... da li je neko prošao obe ove rute na slici? Zanima me ova zapadna (levo). Auto-puteva nisam željan, više volim da vidim nešto. :) Ono što me praktično jedino zanima - da nema nekih velikih uspona, serpentina tj. teškog puta? Ove godine ćemo ići preko Ohrida (dva dana tamo), pa do Lefkade. Koliko vidim na maps, na obe rute je izgrađen auto-put do otprilike polovine obeleženih deonica.

Mkd_Egnatia_Odos.jpg

Izmenjeno (banem)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka