drugarica

PRAZNIK MIMOZE

12 poruka u ovoj temi

Pozdrav :)

Ako neko zna datum "Praznika mimoze" (i eventualno program desavanja) bilo bi super da tu informaciju podeli sa ostalima :rolleyes: .

Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ej, to bi i mene interesovalo :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ja saznah: pocetak je prve subote u februaru a karnevalske feste traju nekoliko dana :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nadam se da si bila u H. Novom i da si se lepo provela. To je nesto sto treba doziveti uzimi na primorju,zajdeno sa zimskim maskenbalom i karnevalom....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao,

Virus gripa mi je pokosio saputnice pa nam je plan propao :( , a cula sam da je bilo lepo i vreme i festa :) .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo sta me zanima:

1. Da li je tacno da pocinje 1. februara u Herceg Novom?

2. Da li se u ovo doba godine moze posetiti Dubrovnik, mislim na one izlete brodom kojih ima leti?

3. Sto se smestaja tice, odgovarao bi mi neki apartmancic, nebitno je skoro, ali se pitam da li mi treba grejanje? Ustvari meni treba, ali da li postoji centralno grejanje ili...? Dobrodosla bi i neka preporuka sa pogledom na more :)

4. Da ne zna neko neki link o programu ovogodisnjeg karnevala i karnevalu uopste na engleskom ili italijanskom?

5. Znam da me je jos nesto zanimalo, ali ne mogu da se setim :huh:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

http://www.hercegnovi.cc/vijesti/index.php

Karneval je odlican, nemoj propustati.

Koliko znam, karneval pocinje uvjek, u prvu subotu u februaru, mada na sajtu imas vise informacija. Ja sam bila prije tri godine i bilo je prelijepo vrijeme. U nedelju je bilo 16 u plusu, sto je za minus 22 kad se sam se vratila, bila strasna razlika. Karneval krece iz Baosica, bar je tako bilo tada. Sluze se girice, pivo, vino, riva je puna. Ako mislis ucestvovati na karnevalu... ja sam mislila da to ide tako, sto se namaskiras i udjes u masu, ali nije...Uvece u hotelu Igalo je festa, mada bude i u hotelu Plaza, a maske prolaze konkurs prije nego se pojave te veceri u konkurenciji. Dakle, mora se biti u toku, ako mislis da budes maskirana i to prije karnevala. Nosim u najljepsem sjecaju taj karneval. Poseban dozivljaj je sto je po okolnim brdima, sad da li je to Orjen ili nije, mislim da jeste, na vrhovima bilo snijega, a dole toplo, prelijepo. Nestvarno.

Na sajtu ces naci da postoji bus veza za Dubrovnik, dva puta dnevno. Meni je bilo jako lijepo u HN, da nisam pomisljala vidjeti Du, a i vidjela sam ga mnogo puta.

Ako ti bude lijepo vrijeme, soba je nevazna, jer je super sjediti u bastama na februarskom suncu. Dobro se pocrni.

Nadam se da ce ti malo pomoci.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao svima!

Evo i ja da dam svoj komentar na ovu temu... Nisam bila na tom prazniku mimoze, ali sam dosla iz HN pre desetak dana, pa se nadam da cu pomoci...

Vreme je bilo ok, oko 15 stepeni tokom dana, suncano, ali u jutarnjim i vecernjim satima temperatura zna da se spusti i na 2-3 stepena, pa ti je moj savet da obavezno uzmes smestaj sa grejanjem< trebace ti! Mi nismo imali cg, ali smo imali klimu, tako da je i to posluzilo. Bili smo u app poznanovic i veoma smo zadovoljni. Apartani su novi, 4*, imaju delimican pogled na more, par minuta hoda do plaze, odnosno setalista. Imas vise informacija na njihovom sajtu www.apartmanipoznanovic.com

Mada mislim da hotel plaza ima neku ok ponudu za taj karneval, tako da mozes i to da pogledas... I ja mislim da karneval pocinje 1. - og februara.

Sto se tice izleta za Dubrovnik, brodici ne idu, ali imas svaki dan polaske autobusom, mislim da je karta oko 8e.

inace tamo je sad prilicno pusto, mada meni to nije smetalo, jer mi je takav odmor bas trebao... Radi svega par kafica i restorana, ali obzirom da sada pocinje taj karneval verovatno ce biti vise ljudi i provoda! :rolleyes:

To bi bilo to, ako se setis jos neceg, pitaj...

I obavezno prenesi utiske kad se vratis ;)

Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo sta me zanima:

1. Da li je tacno da pocinje 1. februara u Herceg Novom?

2. Da li se u ovo doba godine moze posetiti Dubrovnik, mislim na one izlete brodom kojih ima leti?

3. Sto se smestaja tice, odgovarao bi mi neki apartmancic, nebitno je skoro, ali se pitam da li mi treba grejanje? Ustvari meni treba, ali da li postoji centralno grejanje ili...? Dobrodosla bi i neka preporuka sa pogledom na more :)

4. Da ne zna neko neki link o programu ovogodisnjeg karnevala i karnevalu uopste na engleskom ili italijanskom?

5. Znam da me je jos nesto zanimalo, ali ne mogu da se setim :huh:

1.da

2.da,nisam cula brodom, moze autobusom,samo ne znam kojim danima organizovano idu, a cesto imas i obicne buseve

agencija koja radi izlete:

Trend travel

trg hercega stjepana 4

belavista

tel: 088321639

069570027

Saragosa

088322585

Mislim da je ova 2.jeftinija,ali zovi pa vidi.

3.slabo ko ima centralno, ali obavezno mora da ima nesto, radijator ili klima su sasvim dovoljni

4.karnevala nema u HN, nego u kotoru,tivtu i budvi, a u HN je praznik mimoze, mislim da ima na oficijelnom sajtu NTO www.visit-montenegro.org

5.slobodno baci PP kad se setis

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Teana, Kaca i Pute,

hvala puno na svim komentarima i informacijama.

Krecem sutra cim se probudim.

Nisam nikada bila na moru zimi, pa jedva cekam.

Imam plan za nekih pet dana, pa... videcemo sta ce biti od toga.

Kako god, jedino mi je bitno da vidim more i da vidim mimoze, ali na drvecu. Nesto mi malopre palo napamet da bih se razocarala ako su sve obrstili :blink:

Nadam se da ce i meni biti suncano :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo mene, red je da se javim po povratku, ne samo da postavljam pitanja pre polaska :).

I odmah da kazem da je Praznik mimoza vise posluzio kao zakazivanje polaska na zimsko more samoj sebi, nego pravi razlog.

A odmah posle toga da dodam da se ispostavilo da je to i ostao po povratku, samo povod :).

Evo kako je bilo...

.SMESTAJ

Nisam nista unapred zakazala, a onda sam se, dok sam trazila smestaj, umalo pokajala zbog toga. Stigla sam oko 22h, na ulicama nigde zive duse, i ono malo prolaznika nikad culo da neko izdaje sobe i apartmane, pa cak jedva da sam pronasla i par reklamnih tabli. Da sam se prvi put obrela na tim ulicama, gotovo da bih se zapitala da li sam na pravom mestu. Sva sreca pa sam nabasala na predusretljivog gospodina u svojoj laganoj vecernjoj setnji, bio je cak malo zacudjen kojim sam povodom dosla, ali je rekao da nece da ode dok mi ne pomogne i ne nadje neko prenociste, i tako je izasao da se proseta, pa svejdno gde, rece. Onda je pocelo obrtanje telefona i odjednom je sve bilo ili zauzeto ili se nije trenutno izdavalo, ali na kraju apartmani Lalovic, ako smem da reklamiram, bili su pun pogodak. Cisto, novo, opremljeno (i pegla i daska za peglanje :)), ugodno, sa klimom za grejanje i pozamasnim pogledom na more, Lalovici druzeljubivi i ljubazni, a nenametljivi.

.SKVER

Vece otvaranja, bina na skveru, mnogo ljudi. Prvo ljupka priredba sa puno izvodjaca, plesne i pevacke grupe, mazoretkinje i tako to. Cak sam se i zaljubila u kapetana nekakve ladje dok sam promatrala sa strane. U tom ti se markantni kapetan sa svojom posadom pope na binu i zapeva. Avaj, bilo je to najbrze odljubljivanje ikad. Sto jes' jes', lep bariton, ali ipak bi sve seke ljubile mornare, tako stoji u pesmi.

Usledio je, za balkanske prilike, lep i dug vatromet, a onda i koncert Bajage i instruktora. Malo je pocela i kisica, ali nista za to, i dalje su lepi, mladi i veseli. A i bina je pokrivena :). Trg je bio prepun i svi su bili lepo raspolozeni, ali onako odmereno, zimski.

.BAOSICI

Ima neka velika tenda gde je bio slican program kao prethodno vece na Skveru. Za mazoretkinje bi mi vise prilicilo da su neke rasne Mediteranke. A bile su bas devojcice, pa je malo degutantno. Sve van te tende je seoski vasar /guzvanjac oko pljeskavica i trubaca/.

.DUBROVNIK

Niko ne organizuje ture do Dubrovnika, a nije ni cudo, u medjugradskom busu do tamo bio je jos jedan putnik pored mene, a po povratku jos dva. Ispalo je po mene dobro sto zbog kise nisam otisla u nedelju tamo, nego u ponedeljak. Razlog je taj sto je 3. februara proslava Svetog Vlaha, pa se sjati cela Hrvatska na Stradun. Zato je u ponedeljak bilo gotovo pusto u nekim delovima, a grad je jos uvek bio u svecarskom izdanju, ukrasen bujnim srmama od maslinovog lisca koje su se obmotavale oko visokih jarbola duz Straduna, ali i oko reljefnih fasada. I vrata gradskih kuca bila su dekorisana vencicima od maslinovih grancica. Bilo je i trubadura koji su, doduse, pobegli od kise pod trem Knezevog dvora, ali su tu nastavili da sviraju.

Mimoza zaista ima puno, a i kamelije su cvetale i potpuno su neodoljive i prelepe. Svuda ima i stabala limuna i pomorandzi u rodu. I neverovatno je kako je svako drvo lepo, svako bi moglo da bude reprezentativni primerak, tako su lepo rasporedjeni plodovi i tako su toplih i punih boja. I tacno je svaka pomorandza potpuno i na isti nacin narandzasta, nema tu greske. A najvise me je iznenadila ljubicica i to je pronikla iz ugla jednog od stepenika.

Kisa ume da bude dosadna, ponekad ne daje nadu da ce ikad prestati. Samo da sam se na vreme setila kabanice, ma bilo bi me briga za kisu.

More je lepo, mada je meni more uvek lepo. Malo je i neobicno ustvari. Steta sto niko ne isplovljava, bas se retko moze videti tek poneki camac, ne znam kuda idu, verovatno nesto ribolove. Videla sam gnjurca, nekih pet metara od keja roni, roni, pa samo kad dodje do keja i pljesnu ogromnu hobotnicu na beton, fljas. Ovaj koji ga je tu cekao jedva je spakova u kesu. Auuu, kupaci.. sta da vam kazem, verovatno ih nema tu leti ;).

Teleskopi ne rade, samo gutaju novcice.

Jedna stvar me cudi. Setaliste na obali je lepo i uredjeno ili bar nikad lepse i uredjenije, a nema niti jedne mimoze. Da ne govorim o tome da praznovanje tu nije ni prigvirilo. Ili nije dok sam ja bila tamo. Maskenbali se odvijaju po hotelima, a setaliste zvrji prazno. Razumem da treba da se zaradi neka kinta, ali zar ne bi i toga bilo vise kad bi maskenbal predvodjen mazoretkinjama prodefilovao setalistem pa sve do Skvera.

Sve u svemu, bilo je fino i drugacije.

Toliko od mene,

pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel bi mi dala mail ili broj tel tih Lalovica, treba mi za drugaricu smestaj u HN vrlo uskoro.. Moze i na private

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka