bubamara

Nova godina u Istanbulu

327 poruka u ovoj temi

Planiram docek u Istanbulu, pa me interesuje da li je neko bio, kakav je provod, sta raditi i sta ne, kao i koja je agencija pouzdana za takve stvari. Osim toga, da li ce bilo sta raditi u toku novogodisnjih praznika?

Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav. I ja bih isao al ne preko agencije. Isli bi individualno jer je sigurno jeftinije. Negde sam procitao da je Ramazan u to vreme pa me interesuje kakav je docek?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ramadan im je vec prosao

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od svih,do sada uradjenih "tura" za Novu godinu,Istanbul jeste najjeftinija varijanta.Mada,mislim da je prilicno cimanje ici na tako malo dana,put je duuuug....Razmisljao sam i ja o ovoj kombinaciji ali cu se pre opredeliti za neku drugu.Preko Argusa ima jeftina Atina...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja sam odlucio da sigurno sa devojkom idem u istanbul ali neznam koji hotel da rezervisem sa 4*.idem sa argus toursom i da li moze neko da mi pomogne.unapred hvala dalibor

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam pre 3 godine u Istambulu za docek Nove godine.Isla sam autobusom preko Argusa.Krenuli smo 30.12. uvece oko 21h i bili ujutro tamo u 06h.Put nam je veoma brzo prosao,a nije bilo ni zadrzavanja na granici.Bili smo u hotelu sa 3* i bio je sasvim dobar.Sto se samog doceka tice,Turci NE SLAVE Novu godinu,tako da nema euforije kao kod nas.Najnormalnije su radile radnje i restorani do kasno u noc.Mi nismo hteli da idemo organizovano na docek preko agencije(sto se ispostavilo kao dobro,jer se bas i nisu nesto proveli)vec smo sami izabrali restoran kojih ima stvarno mnogo.Argus je imao dobro organizovano razgledanje grada(ukljuceno u cenu aranzmana) autobusom,a na sve ostale obilaske smo isli sami.Nasi vam traze da platite ulaz za Plavu dzamiju,a kod Turaka se ne naplacuje gledanje verskih objekata!!!!Hoteli se nalaze u blizini Kapali carsije, Aja Sofije.... i stizete peske za nekih 15 min.Sto se tice sopinga,zaobicite Kapali carsiju,jer je preskupa.Kupujte iskljucivo u Laleli carsiji.

Ako imate jos neka pitanja,rado cu vam pomoci.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

interesuje me da li si bila u egipackon bazaru i grand bazaru?

za koliko si mogla kupiti koznu jaknu na primer

hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam bila u egipatskom bazaru,ali je u blizini naseg hotela bio kao veliki podzemni prolaz u kome su bili samo butici.Kozne jakne su bile nesto smesno jeftine(od 40 evra)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

31 decembra i 1 januara nerade bazari ?da li je to moguce

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nekoliko puta sam bio u Istanbulu i uvek se proveo kao u snu. Volim taj grad.

Nikada nisam bio za docek, moji roditelji idu sada.

Slazem se sa svime izrecenim gore. Dodajem jos Princevska ostrava koja su jako blizu, sa voznjom brodicem po Bosforu - jako lepo. Topkapi obavezno. Jagnjetina u svim varijantama

31 decembra i 1 januara nerade bazari ?da li je to moguce

Nisam expert, ali to mi je jedino zamislivo ako se ti datumi bas poklope sa nekim njihovim pokretnim praznikom.

Inace ce Turcin do pola noci da ti drzi otvorenu radnju, svakog dana, ako misli da si kupac.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre 2 dana sam se vratila iz Istanbula, u pitanju je novogodišnji aranžman. Volela bih da se ponovo vratim tamo, ali nikako neću putovati preko agencije "Conte", tako da nemojte ni vi, jer ne poštuju dogovor i ono što je plaćeno. Naime, aranžman je obuhvatao hotel sa 4 zvezdice. Dan pred put mi je javljeno da je hotel promenjen, doduše imao je ****, ali nije bio u kvartu Taksim. Grupa je podeljena na dva hotela od kojih jedan (Intersport) jedva da ima ***. Vodič nije ispoštovao panoramsko razgledanje grada, koje je trebalo da bude obuhvaćeno aranžmanom, pa samo uskraćeni za isto, a nije davao ni tačne informacije što se svega ostalog tiče. Obećavao je krstarenje Bosforom, a na kraju su moji saputnici bili prinuđeni da se sami priključuju nekoj grupi. Sve u svemu, organizacija je bila katastrofalna.

Da ne spominjem da sam pre putovanja dobijala najrazličitije informacije za iste stvari od zaposlenih u agenciji.

Istanbul preporučujem, ali se dobro raspitajte o agenciji! :angry:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jelena, nisi jedina. Ja sam putovala preko jedne druge agencije koju za sad necu imenovati. Istanbul bi navodno trebao da bude najlepsi grad na svetu, a ja sam ga dozivela kao nocnu moru i to samo zahvaljujuci vodicima. Agencija nije ispostovala ni panoramsko razgledanje koje je trajalo oko 10 ak minuta, davali su nam pogresne informacije, nabijali tenziju dok na kraju nisam pomislila da sam sasvim nesposobna da se samostalno krecem. Stalno su nas opominjali kako moramo da se krecemo u velikim grupama, kako ce nas sigurno odzepariti, silovati ili kidnapovati tako da smo na kraju bili sasvim zavisni od prilicno nestrucnog vodica. Tek kad smo se odvojili od vodica i sami poceli da se krecemo po gradu osetili smo da Istanbul ima dusu, lepotu, sarm jedne metropole i tek tad poceli da se dobro osecamo. Naravno da me niko nije mrko pogledao, da mi nisu oteli tasnu, niti kidnapovali - vec su svi vrlo ljubazni prema turistima i spremni da pomognu. Zao mi je samo sto se nismo bolje sami pripremili za put nego smo se oslonili na vodice.

Inace, kad sam se vratila sa puta, ulozila sam reklamaciju na sve sto mi je smetalo u vezi sa organizacijom puta i trazila da mi vrate deo novca. Cekam njihov odgovor, pa ako bude pozitivan - necu da ih olajavam, ali ni da ih preporucujem, a ako ne bude tuzicu ih turistickoj inspekciji.

Do sad nikad nisam ulozila bilo kakvu reklamaciju ali mi se cini da je to jedini nacin da prestanem da se osecam prevarenom. Mozda bi i tebi nesto slicno pomoglo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo i ja sam novu godinu docekala u istanbulu i ponela sam sve najlepse utiske putovala sam sa kon tikijem sve su ispostovali!!

jedino sto nisam uspela da nadjem neku koznu jaknu koja mi sve svidja!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moj drugar se pre neki dan vratio sa doceka iz Istambula,isao je preko ag. VIVA i kaze da je organizacija bila katastrofalna.U busu nije dobro funkcionisalo grejanje,nekompetentni vodici,hotel bez dnevne svetlosti,ocajno organizovano razgledanje grada...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam pre dve godine bila na dočeku preko Argusa. Bilo je ok. Stvarno bez zamerki. Samo nekako me nije Istanbul oborio s nogu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907231
    Ukupno poruka