deki011

Viza za Madjarsku

47 poruka u ovoj temi

Da li je neko vadio individualno turisticku vizu za Madjarsku(dakle bez uplacenog aranzmana u agenciji)?Koliko dugo se ceka u redu ispred konzulata?Sta je sve od papira potrebno i koliko su rigorozni?Krajem meseca devojka i ja planiramo da vikend provedemo u Budimpesti,isli bismo kolima

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo vadili prosle godine. Tesko je reci koliko se ceka, zavisi koliko imas srece. Kada sam vadila za sebe, zavrsila sam za pola sata, a moj decko je dva dana kasnije cekao 2 sata. Od papira nam je, koliko se secam, trebala potvrda od hotela, potvrda o stalnom zaposlenju i visini primanja, 1 ili 2 slike. Mi isto nismo isli preko agencije, nego u sopstvenoj reziji. Mislim da je to bilo to. Uostalom, imas na sajtu madjarskog konzulata, ne znam tacno adresu, potrazi na google-u.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja sam pokusala da je dobijem pre oko mesec dana i bila odbijena :(

ako im kazes da ides turisticki treba ti:

ako si zaposljen-potvrda sa posla da si stalno zaposljen,

ako si student- potvrda sa faksa da si redovan student i potvrda o zaposljenju(ili primanju)roditelja

treba ti rezervacija hotela i zelena karta od auta kojim ces ici,a ako ne ides kolima onda unapred rezervisana autobuska,ili neka druga karta

i ne pokusaj da ides ako to nemas sve,ja sam cekala ko kreten 3h u redu i svakog su odbili ko to nema.neki covek kaze 3. put dolazi i ovog puta nije rezervisao autobusku kartu jer ceka da vidi da li ce dobiti vizu,pa onda da planira sve ostalo i oni ga vrate sa pricom da mora da donese tu rezervaciju unapred

postali su jako rigorozni!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

e da i ne dobijes vizu istog dana kao sto je bilo pre oko godinu dana,vec za 2 ili 3 dana!

i ako ti daju vizu daju ti tacno na onoliko dana koliko si napisao

npr:moji drugovi su ucestvovali na svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu pre mesec dana i rekli im gde idu,cak im je i sportski savez poslao dopis,a oni im daju vizu tacno na 5 dana koliko traje takmicenje! Ni dana vise,tako da posto su krenuli dan pre pocetka jer od ujotro sutradan imaju trke,morali su da se vrate pre zatvaranja manifestacije da bi uspeli da napuste zemlju na vreme

prvo ti viza za madjarsku nije ni trebala,pa ti je trebala al se lako dobijala i na 6meseci,a sada se jedva i dobije!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A reci Bojana jel su ti trazili i onaj M3a obrazac(da si prijavljena kod PIO) i da li moze neko iz familije da preda dokumenta ili mora bas licno da se ide?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koji je to obrazac?pojasni!Mora licno koliko ja znam!Mi smo svi isli odvojeno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stanovnici Vojvodine ovom prilikom imaju zaista mnogo manje strog tretman, pa Vojvođani, obratite pažnju:

Mađarska viza se može tražiti u kancelarijama za Mađare u dijaspori (i ako niste Mađar), koje se obeležavaju CMH (ukucajte u Google) i nalaze se u svim iole većim mestima po Vojvodini u kojima ima Mađara. Jedna postoji u Novom Sadu u Miletićevoj ulici.

Potrebno je popuniti zahtev, zalepiti sliku, priložiti potvrdu o zaposlenju i visini plate i podneti zahtev u CMH kancelariji. Oni preuzimaju dokumenta i donesu viziran pasoš za 10tak dana do 2 nedelje. To sve košta 100 dinara priloga na žiro račun, i nema čekanja u redovima, osim nekog minimalnog. Mi smo ove godine dobili multi vizu na godinu dana.

Kome je hitno, konzulat u Subotici je mnogo manja gnjavaža od beogradskog, ali prima samo Vojvođane ako se ne varam. Vizu daju isti dan posle podne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiramo da porodično odemo u Budimpeštu turistički na par dana, pa imam par pitanja oko dobijanje vize.

Na sajtu nađoh ovo:

Uz zahteve za izdavanje svih vrsta viza neophodno je dostaviti potvrdu o postojanju finansijskog pokrića za vreme trajanja boravka ili tranzitiranja preko teritorije Mađarske. Navedeno se može dokumentovati na sledeći način:

* potvrda o zaposlenju (na kojoj se navodi datum zasnivanja radnog odnosa i iznos mesečnog ličnog dohotka), kao i radna knjižica (original i overena fotokopija),

* dostavljanje izvoda iz banke o prometu na računu tokom protekla tri meseca,

* za penzionere na uvid poslednji ček od penzije, predaje se fotokopija,

* za privatnike i direktore privatnih firmi rešenje o registraciji firme i potvrda o plaćenom porezu,

* za poljoprivrednike izvod iz katastra i rešenje o plaćenom porezu, ili

* važeća karta, potvrda o rezervisanom i plaćenom putovanju, smeštaju ili

* za maloletnike, đake, odnosno studente izjava staratelja, da je voljan snositi troškove detetovog boravka u Mađarskoj, kao i potvrda o postojanju finansijskih sredstava neophodnih za putovanje, ili

* pozivno pismo overeno od strane Uprave za useljenje i državljanstvo MUP-a Republike Mađarske.

Potvrda kojom se dokumentuje boravak:

a./ za turističku vizu:

* turistički vaučer ili potvrda o plaćenom smeštaju,

* za pojedinačna putovanja karta ili rezervacija karte, odnosno zeleni karton na uvid, predaje se fotokopija istih,

1. Ja trenutno radim preko autorskog ugovora, mogu da nabavim potvrdu o radnom angažovanju, ali nemam radnu knjižicu. Da li da u formularu za vizu napišem adresu/telefon firme i radno mesto ?

Pošto nemam radnu knjižicu, mislio sam da im dostavim izvod sa tekućeg računa kao dokaz o finansijskom pokriću.

2. Rezervisao sam hotel preko interneta, i dobio potvrdu na e-mail. Da li je dovoljno da im to odštampam, ili je potrebno nešto zvaničnije ?

3. Jedan od članova porodice je student, pa me interesuje da li potvrda koju traže neki zvanični dokument ili se samo napiše/potpiše/overi(gde?).

Toliko za sada :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko ima sveže informacije o vađenju madjarske vize, pošto sam danas bio u kancelariji u N.S. i rekli su da su pooštrili izdavanje tj da nema šanse bez pozivnog pisma ili vaučera hotela da se dobije viza, pa da vidim da li je tačno.

Hvala unapred

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iju, a gde je to mogla da se dobije mađarska viza bez garancije smeštaja i kada?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa prošle godine nisu tražili vaučer ili pozivno pismo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa prošle godine nisu tražili vaučer ili pozivno pismo.

Gde to? U Konzulatu u Beogradu jesu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li primaju rezervaciju uradjenu preko Neta (booking.com i sl.) ? Znaci samo email kao potvrda rezervacije? jel imao neko iskustva?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li primaju rezervaciju uradjenu preko Neta (booking.com i sl.) ? Znaci samo email kao potvrda rezervacije? jel imao neko iskustva?

Ja trenutno sakupljam dokumentaciju za Madjarsku vizu pa sam se raspitivao kod prijatelja i uglavnom mi svi kazu da je dovoljno da podneses rezervaciju sa booking.com. Mada nisam ni ja siguran jer u toj potvrdi rezervacije stoji samo ime, period zakupa i cena, bez adrese i nekih detaljnijih informacija pa sam ja upravo posao da posaljem hotelu mail da mi daju detaljniju rezervaciju sa vise podataka i na svom memorandumu, ukoliko hoce.

Pozz, 0

// edit

Mada mislim da je tu najbitnije kakav ti je zivotni status, da li imas para da se izdrzavas dok si tamo i na koliko ti vazi osiguranje. Nece ti dati dan duze nego sto ti vazi osiguranje, ja sam uzeo 6 meseci sa 30 dana boravka kako bi im pruzio sansu da mi daju vizu na malo duze jer se to redovno desava cak i ako podneses za jedan ulazak i nekoliko dana ukoliko si redovno zaposlen sa pristojnim primanjima i posebno ako vec imas neku sengen vizu.

Izmenjeno (ZeroBrain)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka