Vizas

Izlet na Rodos

42 poruke u ovoj temi

S obzirom da su vize ukinute,novi izlet ce sigurno biti Rodos.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Topla preporuka.... Izleti Marmaris - Rodos se obicno organizuju tako sto je polazak ujutro oko pola 9 - 9 a povratak je oko 18h. Prvo mozete se provozati gradskim vozicem, kosta 5 eura, voznja traje oko 1 h, da steknete uvid gde se sta nalazi. Polazak je ispred pozorista, kod luke Mandraki. Za jedan dan mozete videti Arheoloski muzej (nekadasnja bolnica Vitezova Sv. Jovana) pod obavezno Palata Velikog majstora ....popiti kafu ili nesto pojesti na Sokratesovom trgu... sve to u starom delu grada. Stari deo grada je mnogo lep, preporuka da se nosi nesto ravno, jer je grad poplocan sitnijim kamenjem. Ili tu kaficu uz neki kolac popiti dole na obali, u luci Mandraki... a ako vam se bas i kupa, grad Rodos ima lepu gradsku plazu, Eli... uzivaj te...

post-9075-1271226636,3_thumb.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je jedan od obaveznih izleta ove godine :wub:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene zanima jel neko zna otprilike cenu ovog izlete.

Ja sam u obrnutoj situaciji, bicu smestena na Rodosu, pa bih mozda skoknula do Marmarisa. Nije mi obavezan izlet jer smo pre 4 godine letovali u Marmarasu, ali opet s druge strane zasto da ne odemo da se podsetimo kako je :) Gde god sam naletala na cene tih brodova (feribota ili cega vec) su jako velike, cini mi se da taj izlet izadje 60-70 eura po osobi, sto je bas puno.

Pa ako neko zna iz prve ruke cenu , ili je vec isao bila bih mu zahvalna da tu informaciju podeli sa nama:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cena povratne karte za katamaran iz Marmarisa je 35€ + 15€ taksa koja se placa u luci.Toliko kosta kada se ide iz Marmarisa,za obrnuto ne znam.E sad ne znam kakava ce biti agencijska cena ako budu imali neko strucno vodjenje i sl.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Vizas.

Ma videcemo vec kad odemo, ja sam te cene gledala na tom nekom njihovom zvanicnom sajtu luke, tako nesto, ne secam se sad koji je sajt u pitanju, bilo je cini mi se 50 eura + 20 eura lucke takse,pa mi malo to puno, ali mozda postoje neke jeftinije varijante, ma videcemo vec.

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene zanima nesto :) Posto imam stari (plavi) pasos, da li je moguc taj izlet do Rodosa :)))

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moze ako imas i Grcku vizu. Za plavi pasos je ona obavezna ako ides u zemlje EU i Rusiju

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam cini mi se obecala svoj izvestaj, pa nisam nista napisala ...:o

Mi smo isli preko Turskih agencija koji vode Catamaronom do Rodosa svaki dan sem nedelje, kostao nas je prevoz tim brodom 28 eu + 15 eu lucka taksa ... Efektivno vreme na Rodosu je nekih 5,5-6 sati ...

To je za obizlazenje starog grada, sat vremena kupanja i malog gubljenja dok ne nadjete na nekog finog da vas uputi sasvim dovoljno ...

Oni koji su isli preko Argusa imali su i vodica, ali cini mi se da su oni platili izlet 37 eu ... Taj vodic je super stvar jer se necete gubiti po centru i dobicete korisne informacije, ali to prosto nije my cup of tea :plesko: prosto, decko i ja smo bez ikakve mape prosetali donjim delom starog grada, prosetli kopleksom hotela i taverni i nekako stigli do vetrovite plaze gde smo se kupali nekih sat vremana ( i da, uzivali u sjajnom plavom talasastom moru kakvog NEMATE u Marmarisu) ... Posle smo setali lagano uz plazu i stigli do Starog grada gde imate onu sjajnu kaldrmicu i malo taverni i dosta mali radnjica, ma kao iz bajke ...

Tako da po meni vodic je nepotreban, jer sve te istorijske stvari imate i na Wikipediji, ali ko voli ... Nek izvoli ;)

Grci su bili ljubazni i mnogo je prijalo to nenametljivo obilazenje radni bez cimanja za rukav i prijatan razgovor i tako ... Cene su sta znam, nasli smo Giros za 2 eu, ali smo pojeli malu kuglu sladoleda za 1.3eu ...

Stvarno nam je bio lep dan i preporucujem, slike cu okaciti veceras.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao,

posto mi idemo kolima do Turske a jedna od stanica nam je i Marmaris, razmatrali smo odlazak do Rodosa ali bez kola. E sada culi smo da ako udjes u Tursku kolima moras i da izadjes iz nje na isti nacin tj kolima, pa samim tim ekskurzija do Rodosa nije moguca. Da li ste culi nesto o tome tj da li je to istina?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da,tacno je da ako si u Tursku usao kolima mozes samo s njima i da izadjes.To se naravno odnosi samo na vozaca jer je u njegov pasos zaveden auto prilikom ulaska u zemlju.Druga stvar na koju treba da obratite paznju je red voznje trajekta tokom sezone jer koliko znam voze samo 3 dana u nedelji,i do Rodosa putuje nesto malo vise od 3 sata.To znaci da u startu planirate bar jedno nocenje na Rodosu jer u protivnom nemate racuna da idete jer vam ostaje max 2 sata za obilazak ako se vracate isti dan.

Ovo vazi ako idete kolima do Rodosa za sta vam treba trajekt.Katamaran stize za malo jace od sat vremena i ide 7 dana u nedelji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vizas hvala puno na odgovoru. Puno mi znaci ta informacija zbog planiranja puta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko je prošle godine koštao izlet na Rodos i da li neko može da mi opiše kako je bilo na izletu? :)

Hvala!

Izmenjeno (mikap)
Prebacivanje u drugu temu
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@xciter

Mi smo do Rodosa potrosili sve pare na druge izlete,a on sam je kostao ko svi oni zajedno.

Posto su isli prijatelji iz grupe, potrosili sup 100e za put i hranu.

Izmenjeno (mikap)
Obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam pre 2 god bila iz Marmarisa na Rodosu na izletu preko Argusa sa Damirom kao vodicem. Izlet je kostao oko 60 eura tj 58 eura. A ta 2 eura imas kad dodjes na Rodos za gradski prevoz. Prelep je izlet, dosta se vidi i cuje. Divno organizovan rucak u jednoj od najlepsih taverni gde vas cekaju rezervisana mesta. Vidikovac sa najlepsim pogledom na plazu i otvoreno more za slikanje (imali smo 15 min koju su tako proletili al ostale su najlepse slike). Tako da misli da vredi sve pare. Pozz i uzivaj te :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka