Lula

Cape Town

9 poruka u ovoj temi

Требала бих у октобру да идем у Кејп Таун, па ме занима следеће:

Колико дуго се путује (авионом, наравно)?

Шта занимљиво и значајно може тамо да се види (нећу имати пуно времена за обилажење)?

Да ли су цене пристојне или непристојне?:bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

cao,

ne znam da li ce ti ove informacije biti od pomoci ali ja idem za nedelju dana u Joburg i letim iz BG do Minhena (let traje ~2h) pa Minhen - Joburg (~12h). Takodje znam da tamo vladaju male boginje pa ko nije prelezao treba da se vakcinise min 15 dana pre puta. Ako planirqas neki safari na severu obavezno pilule za Malariju. ustvari za te preporuke je najbolje da se javis Batutu (gradski zavod za zastitu zdravlja). Dolazim oko 22 pa cu ti preneti iskustva iz prve ruke.

pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno i srećan put. :) Ja idem tek u oktobru (valjda će do tad proći boginje) i biću baš U Kejpu, ali će mi sva iskustva u vezi sa putovanjem u Južnoafričku republiku biti dobro došla.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno i srećan put. :) Ja idem tek u oktobru (valjda će do tad proći boginje) i biću baš U Kejpu, ali će mi sva iskustva u vezi sa putovanjem u Južnoafričku republiku biti dobro došla.

Колико дуго остајеш у Кејпу? Ја сам био доле у другој половини јуна и био сам ограничен временом (због фудбала, наравно) али опет сам стекао утисак да је један од најјачих градова које сам посетио. Потруди се да посетиш Table mountain- планину изнад града до које вози жичара и са које се пруша ненормалан поглед на град и околини, затим Кејп поинт & Рт добре наде- национални парк који је на неких 50-ак минута вожње од града и за који је најбоље одвојити 1 дан (ја сам нажалост успео да одвојим само неколико сати), плажу Боулдерс- где се налази колонија пингвина, винске подруме у Стеленбошу (јужноафричка вина су ненормално добра и већина потиче из предела у близини Кејптауна), на вечеру иди на Вотерфронт где се риба и плодови мора припремају на најбољи начин, а у излазак у бројне барове и клубове у Лонг стриту, ако те занима близу је и острво Робен где је у затвору лежао Мандела.

п.с.

ако ти досади морска храна- најбољу пицерију у граду држи Србин :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

И да, био сам на сафарију на северу и нисам се вакцинисао против маларије нити гутао пилуле

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da ću ostati svega 5-6 dana, pošto idem službeno, ali nadam se da ću uspeti i puno toga da vidim. Jer ne ide se u Kejp svaki dan. Hvala na informacije. Rt dobre nade nikako ne mislim da propustim. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aj da se prikljucim ,iako dve i vise godina nije se tema mrdnula .:)

Ovih dana bas planiram da se raspitam kod institucija treba li vakcina uopste za Juznu Afriku..bice super ako ne treba, iako sam vec negde procitao na netu da ne treba, ali moram da proverim nikad se ne zna.

Gde ste vadili vizu, posto je Grcka ambasada u Atini zaduzena za nas? Milim ako neko vidi ovaj post od vas :))

Zanima me kako da izbegnem vakcinu ako neko zna, jer sam fobican postao od njih!?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ljubas Nema potrebe za vakcinom kada putujete u Južnu Afriku.Ja sam išla nevakcinisana. Vizu mi je izvadila agencija preko koje sam kupila i avionske karte, ne mogu sad da se setim imena, moguće da sam o tome pisala u nekim ranijim postovima.

Nadam se da nisam prekasno odgovorila.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Љубас, визу сам вадио преко агенције Голден Феникс, они шаљу документа у Атину где је амбасада ЈАР. Кад сам ја ишао (јун 2010) вакцинацију нико није помињао, нити је мени падало на памет.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907231
    Ukupno poruka