Guest Misko

Izleti iz Kušadasija

604 poruke u ovoj temi

Interesuje me koliko su udaljeni Efes i Troja od Kusadasija. Za Efes odprilike znam sta da ocekujem, ali me interesuje Troja, sta tamo moze dase vidi i kakao stici do tamo?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam bio u troji ali sam bio u efesu to ti je nekih 10 min od kusadasija,lepo je ima sta da se vidi ali ponesi vodu i neku kapu jer nema nigde drveta a turci deru za flasu vode

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moze li mi neko dati savet....

Resila sam da ove godine odem u Kusadasi, pa me zanima sta se sve nudi kada su upitanju fakultativni izleti...i kakve su cene. Sta nikako ne treba propustiti. ?!?!

Imali koga da pomogne?!?! :unsure:

Izmenjeno (Infoputnik)
spojene poruke clana, pisane jedna za drugom
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hajde da pokušam. Nisam bio u Kušadasiju nego u Bodrumu. Svakako ne treba propustiti antički grad Efes koji je vrlo blizu Kušadasija. Zaista ima šta da se vidi. Vodite računa da je vrlo toplo i ponesite vodu. U principu bolje je ići sa lokalnim agencijama pošto je dosta jefrinije. Treba izbegavati navlake tipa: poseta fabrikama kože, zlata, ratluka... To je dil vodiča sa tim prodavnicama i cene mogu da budu mnogo veće od regularnih. Uglavnom se organizuju prvih dana dok se ne snadjete. Neću zaboraviti agenciji Matico da su me navukli da kupim ratluk za 9tl a cene svuda 3-5tl. Sitna lova ali zbog toga neću da idem sa njima više nigde. Takodje krstarenje brodom po okolini je bilo duplo skuplje nego kod lokalaca.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bila sam u Kšadasiju prošle godine i idem opet za par dana.

Savetujem ti da obavezno posetiš Aquafantasy jer je doživljaj nezaboravan i mami te da dođeš opet. Tako da i ove godine planiram da odem čak i u Adaland i Aquafantasy.

Preporučujem ti da ne ideš prvih dana dok ne uhvatiš boju da ne bih izgorela.

Bolje idi preko lokalnih agencija, jeftinije je, Aquafantasy je mogao da se nađe za 15eur a Adaland za 17eur, ali se obavezno cenjkaj. Uglavnom dolaze po tebe ispred hotela, i vraćaju te.

I da, tamo je dosta skupa hrana i piće i naravno moraš tamo da jedeš jer nema gde drugo. Treba ti možda još oko 20eur po osobi za hranu i piće. U Aquafantasiju postoji restoran kao McDonalds.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo cena izleta iz Kusadasija od 2004. godine,turske agencije.Efes, Artemidin hram, 25. eura, + kuca device Marije+ rucak,ceo dan oko 35. eura(agencije se razlikuju do 5. eura u cenama).Pamukale, Hijeropolis,rucak 30.eura.Turske noci 35. eura(sa vecerom, ima i bez samo sa picem to je 25.e.).Na ta mesta sam ja isla. Nudi se jos i Aqua park, 20.e, Krstarenje 16.e, Priena, Milet, Didim za 30.e, Samos(ako imas grcku vizu)35.e.Dzip i konjski safari po 30.e,Dalijan 40.e,jedrenje 30.e, Bodrum 35.e, Bafa Laka 30.e i td. Navedene su cene iz turskih kataloga iz 2004. godine. Mi smo najzadovoljniji bili sa njihovom agencijom Madalyon, oni su samo za nas dvoje obezbedili vodica na srpskom, koja je stvarno dala sve od sebe da nam dan u Efesu ostane u secanju za ceo zivot! Na ostale izlete smo isli sa engleskim vodicima, nisu se ni oni pokazali lose, ali Madalyon je ispred svih!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam se vratio prošle nedelje iz Kušadasija. Nikako ne treba da propustiš izlet u Efes koji je veoma blizu Kušadasija.

Ja sam išao sa našom agencijom (Argus) i tebi savetujem isto prvenstveno zbog jezika. Tačno je da su turske agencije jeftinije ali je priča veoma važna, ustvari najvažnija, pa je to ipak bolje čuti na srpskom.

Izlet obuhvata odlazak do Artemidinog hrama, bogorodičine kuće i Efes....To nikako ne propuštaj, sve drugo je manje vredno.

E sad, cena je bila ako se dobro sećam oko 17-18€

Ja ti savetujem i odlazak u akva parkove AquaFantasy i Adalend i to obavezno preko turskih agencija, tu nije važan jezik,:P cene su 15 i 16€

I predložio bih ti da odeš do njihovog Nacionalnog parka Mili koji se nalazi oko 25km od Kušadasija što nije teško jer voze i tamo dolmuši. Ulaz se plaća za 1 osobu oko 1,5€ i to daješ vozaču dolmuša na ulazu u park. Park se sastoji od 3 plaže sa neverovatno čistom vodom, prva je peščana a druge dve šljunak. Sve preporuke ako si željna kupanja u kristalno čistoj vodi bez mnogo gužve..

Uglavnom, EFES OBAVEZNO

:)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Interesuje me gde mogu da uhvatim dolmuš za nacionalni park?

Idem za dva dana i biću na Laides Beach-u tako ako neko zna da li može od LB da se ide u Nacionalni park, neka napiše gde da čekam dolmuš i koja je to linija (odnosno šta piše na dolmušu - kao npr. za Laides Beach - Kadinlar Denizi).

Koliko dugo se putuje do Nacionalnog parka i šta da kažem vozaču ako hoću da idem na tu peščanu plažu?

U koliko sati ima poslednji dolmuš iz Nacionalnog parka?

Da li postoje tamo ležaljke i suncobrani da se iznajme?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dolmuš hvataš bilo gde samo digneš ruku i oni staju. Mislim na onoj glavnoj ulici koja ide od centra grada ka Long beach i hotelima. Na dolmušu sa prednje strane piše Milipark ili Guzelcamli a vozaču pre nego uđeš dobaci samo Milipark? ..i on će ti reći za koliko minuta stiže iza njega ako on nije taj. Zadnji dolmuš se vraća sa treće plaže koja je krajnja u 19h, ali ja ti savetujem ipak da kreneš pola sata ranije za svaki slučaj.

Slamnati suncobrani i drvene ležaljke se ne naplaćuju. Na plaži broj 2 ima i plastičnih ležaljki i suncobrana ispred kafića koji se naplaćuju po 5 lira svaki, ali ima i tih drvenih koji su free.

Putuje se do tamo negde max oko pola sata i to jer staje usput gde god mu putnici kažu.

Ladies Beach niti bilo koja plaža u gradu nije ni prineti Miliparku, tako da se malo duža vožnja itekako isplati.

Peščana je prva po redu i vozač će pitati na kojoj izlaziš ti mu samo reci First beach i nema problema. Na njoj se nisam kupao, samo sam gledao izdaleka i čini mi se da je voda relativno plitka ali ovo uzmi sa rezervom. Ja ti savetujem da probaš i drugu i treću, one su posute sa šljunkom odnosno kamenčićima-oblutcima koji su veoma interesantni. Ja sam doneo kući nekoliko tih oblutaka kao suvenir, toliko su lepi.

Treća plaža je sva u borovoj šumi i to su veoma visoka stabla. Tu su izgrađeni drveni stolovi sa klupama pa može da se sedi na njima u debeloj hladovini. Postoje i WC-i u kojima sam našao i sapun i toaletni papir...

Eto, malo opširnije.. nadam se da će ti nešto pomoći..

:)

Izmenjeno (Branko)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ćao, Branko!

Hvala na opisu.

Još jedno pitanje, da li dolmuš za Milipark prolazi pored onih taksista na početku Laides Beach plaže jer ću biti smeštena u hotelu Ayma, pa mi se ne isplati da se zezam po toploti da prvo idem do centra (odnosno te glavne ulice). :unsure:

E da, i koliko košta piće tamo u Miliparku kao i hrana. Da li može da se unese nešto od hrane i pića?

Izmenjeno (Alejandra)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kad sam napisao "glavna ulica" mislio sam na put koji vodi iz centra grada na jug ka nizu hotela ("Grand Oszelik", "Onura" itd) i koji ustvari vodi na jug ka Bodrumu. To im je glavna saobracajnica. Sad, ne mogu da ti kažem koliko je udaljena od tvog hotela jer nisam bio tamo. Ja sam bio u "Onuri" i tamo sam hvatao dolmuš.

U park može sve da se unese a cene pića i hrane su slične kao u Kušadasiju ništa specijalno skuplje nije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

...HVAAALA NA TAKO ISCRPNIM INFORMACIJAMA.

Svakako, da Efes i Aquafantasy necu propustiti, ali su mi saveti tipa gde cekati prevoz, koje agencije da zaobilazim...i sl. od velike pomoci.

Hvala jos jednom i javicu kako je bilo kad se vratim.

Pozdrav svima!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za ljubitelje arheoloskih lokaliteta, bice interesantna tura i Priena-Milet -Didim. U pitanju je celodvnevni izlet cija je cena negde oko dvadesetak evrica. Ne bi bilo lose obici ni Izmir koji je u neposrednoj blizini. Kada se sve uzme u obzir, ispada da je desetak dana malo za blize upoznavanje svih ovi mesta vrednih paznje. Zbog toga sam ja bila prinudjena da dve godine uzastopno letujem tamo, pa ni onda nisam uspela da vidim bas sve sto sam zamislila, :(

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlicno sto si spomenula Izmir!Verovatno si bila kad vec spominjes.Znam da je na nekih 80-ak km od Kusadasija.Isao bih naravno u privatnoj reziji, pa mi reci gde se ceka bus,detalji...Pozdrav!

I jos nesto...Evo sajtova agencija koje rade izlete od Kusadasija -www.tayftours.com i www.perontour.com.Do duse,nemaju cene na sajtu ali im mozete poslati mail i tako dobiti info.Od prijatelja sam pokupio cenovnike izleta od ranijih godina,pa ako nekoga zanima,mogu da vam napisem.

Uvek se spominju ovi neizostavni izleti (Efes,Pamukale,voznja brodicem...).Da li je neko isao na taj njihov safari,jahanje konja,ostrvo Simos u Grckoj,tursko kupatilo....i sta vredi iskoristiti od ponuda koje se nude.Dajte svoje utiske!

Izmenjeno (Infoputnik)
spojene poruke clana, pisane jedna za drugom
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26983
    Ukupno tema
    905090
    Ukupno poruka