LukaNS

Vozacka dozvola?

17 poruka u ovoj temi

Pozdrav! Da li neko zna da li je za voznju u Makedoniji potrebna medjunarodna vozacka dozvola (posto neki kazu treba, neki ne treba) i kolike su kazne za ne posedovanje iste? I kakav je odnos policajaca prema gradjanima iz Srbije?

Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Treba, ali je ne trazi niko. Veoma su ljubazni, i to od 10 E pa navise...sto vise to su vise ljubazni biggrin.jpg

Izmenjeno (DraganV)
Nije potrebno citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

bas tako,po zakonu treba ali njima ne znaci nista.letos su me zaustavili,trazili naravno dokumenta ja im dam saobracajnu i medj.vozacku a pandur mi trazi srpsku iako je ova bila uredna vazeca.

moj brat prosle nedelje tri puta vozio do Skoplja i niko mu nije pominjao medjunarodnu.

sto se ljubaznosti tice takodje se slazem sa Iskrom.vec od pet evrica ljubaznost krece da prija.ali ne preterivati.nikako preko deset evrica.sem ako bas ne vozis auto- putem u kontra smeru pa te navataju e onada daj do petnaest :bez-zuba:

Izmenjeno (talija)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja nemam loših iskustava sa makedonskom policijom.

Svake godine putujem barem 3 puta u Grčku, znači 6 puta vozim kroz Makedoniju.

Znajući da vrebaju (posebno prilikom ulaska iz Srbije kod Tabanovaca par kilometara, gde je iz meni nepoznatih razloga ograničenje na glupih 60), pazim na ograničenja brzine i nemam priliku za bliski susret sa njima.

Dozvoljavam sebi da na autoputu vozim između 125 i 130 ili namestim tempomat na 125 i ne brinem.

Tako već skoro 10 godina.

Naravno, ako bih nagazio više nego što je dozvoljeno, svakako bih bio počastvovan pričom sa njima. Ne dam im priliku..

A da namerno zaustave i gnjave, stvarno nemam iskustva ni saznanja. Jako mnogo pota sam prošao kraj njihovih patrola i pošto nisu imali nekog konkretnog razloga da me zaustave, nisu to ni uradili.

Moje iskustvo je takvo

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

slazem se potpuno da su sasvim korektni.

mene su letos zaustavili iz dva sasvim opravdana razloga

1.    prekoracenje nekih 15km/h

2.    upaljene maglenke iako sam prosao deo puta koji je bio pod maglom.

Izmenjeno (talija)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E super! Hvala vam puno ljudi!

Jos jedno pitanje, generalno za inostranstvo.. Kakve su kazne za neposedovanje one medjunarodne dozvole za upravljanje tudjim vozilom sto se overava u supu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

NE razumem čemu to uopšte pitaš.

Ako nameravaš da putuješ u inostranstvo tuđim kolima, šta je normalnije nego da svakako bezuslovno nabaviš dozvolu za upravljanje tuđim vozilom. Zašto da sebi praviš bilo kakve bepotrebne probleme.

Ma kakva je kazna za neposedovanje te dozvole, svakako će ti celo putovanje presesti a može se desiti i da ti uopšte ne dozvole nastavak sa sve komplikacijama koje iz toga mogu proizići...

Lepo overi u SUPu to i ne brini kakve su kazne. Ne trebaju ti.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da cu da vadim to, necu da se igram glavom.. Nego znam ljude koji idu u HR vozilom takodje registrovanim na ime roditelja, a nemaju punomoc nikakvu. Nisu im do sad trazili nikad (radi se o prelazu BP) pa me navelo na razmisljanje kakva je kazna za to... smajl.jpg

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

najveca bi ti kazna bila da te vrate u NS.po ovlascenje.

pre par godina su nam na ulasku u Bugarsku trazili to ovlascenje.da ga kojim slucajem nismo imali ne bi smo mogli da udjemo.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E super! Hvala vam puno ljudi!

Jos jedno pitanje, generalno za inostranstvo.. Kakve su kazne za neposedovanje one medjunarodne dozvole za upravljanje tudjim vozilom sto se overava u supu?

Za upravljanje tuđim motornim vozilom van granice Srbije  ovlašćenje se uzima u Auto Moto Savezu i to je bilo 2000 din i obavezno prisustvo vlasnika automobila(ako auto nije na lizing kuću).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako auto nije vas, moze da se putije i bez vlasnika, ali se uzima ovlascenje takodje u AMS i to moze da uradi vlasnik bez vas....i bilo je prosle godine oko 1500 din.

Izmenjeno (INFOPUTNIK)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To ovlascenje u Makedoniji policija nece traziti.Ali koliko znam,nemoguce je izaci iz maticne drzave,u vasem slucaju iz Srbije bez istog.A medjunarodna dozvola je nepotrebna...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pozdrav!

planiram da za 2 dana krenem put Ohrida, pa me zanima, sta ako na granici ipak traze tu medjunarodnu vozacku dozvolu? da li se moze izvaditi na samom prelazu ili 5-10evra resava sve probleme? I da li saobracajna policija po makedoniji trazi na uvid istu kad zaustavi auto u saobracaju? ako treba svakoj patroli da tutnem evrice, onda bolje da je izvadim...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam se pre par dana vratio iz Ohrida. Pri ulasku u Makedoniju trazen mi je samo zeleni karton. Nisam imao iskustva sa policijom. Njih sam slabo vidjao, ako se pridrzavas ogranicenja brzine neces imati nikakvih problema. Ja sam za svaki slucaj izvadio i medjunarodnu dozvolu da mi ne bi preselo letovanje:)

Inace, 1.8. kad sam isao na Ohrid, na granici smo cekali 1.5 sat. U povratku 8.8. smo cekali 3.5 sata po najvecoj vrucini. To je jedina stvar koja moze da ti presedne na putovanju:) Zato planiraj da ne ides vikendom i u povratku ako mozes da izbegnes glavni granicni prelaz.

P.S Neka ti uvek budu ukljucena oborena svetla

Poz!

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nase iskustvo u vezi medjunarodne dozvole za Makedoniju je sledece:

U AMS-u cete dobiti zvanicnu informaciju da vam je za MK potrebna medjunarodna dozvola. Da li cete je izvaditi- stvar izbora. Na granici traze zeleni karton. Policija nas je jednom zaustavila(mada ne znam zasto, postovali ogranicenje i sve bilo po ps-u). Trazili su "dokumente". Dali  smo nasu vozacku i saobracajnu, covek pogledao i rekao "u redu". To je bilo sve.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka