Jelena Cizmic

Hotel Fort Arabesque Makadi Bay 4+*

855 poruka u ovoj temi

Meni je more prelepo, a tek podvodni svet, divan, pitom ????

Plaža i more je mnogo lepša u našem istočnom delu, u Westu je kamenjar u plićaku i loš ulaz za decu, tako da je super što smo u ovom delu.  Ima ovde i muzika, zumba na plaži, rastezanje, djuskaju bakice :D

Bili smo danas u akvarijumu, baš je lepo

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tu prema Westu gde je ogradjen ulaz u vodu je čist kamenjar, ne može da se mrdne, tu je ležaljka 104, to se sećam. Zato smo se i prebacili u središnji deo, jer je svuda samo pesak i divota za decu.

Ukusi su različiti.

Ja sam hotelom impresionirana :srce:

Meni je sve lepo, ono što mi je najbitnije : plaza, more i podvodni svet je prelep. Deca uživaju, to mi je takodje najbitnije.

Namćor babe mi uopše više ne smetaju (to mi je bio šok, jer sam navikla na omladinu i decu u Grčkoj), bolje i matorci nego neki pijani drogirani dziberi.

Babe mi merkaju muža, sad ga zezam da ga utrapim nekoj bogatoj bakici, al neće čovek, ne da se. Pih :D

Ona devojka iz Odeona što je ubedila mog muža za ovaj hotel, a ne za Sea Gull (koji sam ja, neinformisana htela), je bila sve u pravu :srce::srce::srce:

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zaboravih da dodam, za nas sa malom decom, porodice, a i za sve ostale kojima je bitno : jako je čisto, uredno, sve je kulturno, čak imaju i kante sa odvojenim otpadom.  Radnici fini, nisu smarači. 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Takodje za nas sa malom decom bitno, ne treba trotinet za setnju do plaze :D Uz to, u okviru mreze wiener osiguranja je hotelski lekar,pa za manje stvari imate lekara odmah tu. Ako zatreba bolnica, salje se prevoz i ide se u Hurgadu (nije rekla kazala, isprobane sve varijante :rolleyes:) Osiguranje pokriva sve, pregled, lekove, sve. Lakse je ako imate istampanu polisu,ali nije problem ni da se prosledi mailom lekaru. 

Ovaj East deo jeste najstariji deo hotela, stariji nameštaj i to, ali zaista cisto sve. Kvadratura superior sea view sobe i terase na zavidnom nivou. Koliko sam cula, da se produzi boravak poslednjeg dana,iznosi 10e po satu. Videcu da li ce biti uslova da i mi produzimo za sutra. AI ostaje do kraja boravka, neovisno o tome kada je check out. 

Sto se plaze tice, odmah ispred bazena jeste lepsi ulaz u vodu,ali vise lezaljki i nekako zbijene. U delu, posle beach bara, ka westu postoje ogradjene "staze" za ulazak u vodu, ali je prostor izmedju suncobrana i lezaljki daleko veci. Uz to, kad se udje u vodu, i prodje taj kamenjar pesak je na dnu. 

 

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ćao svima,

Zanima me ko je bio ove godine da mi odgovori na pitanje.

Da li su vratili uslugu pića u limenkama/flašicama ili i dalje toče u čaše?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Ćao svima,

Zanima me ko je bio ove godine da mi odgovori na pitanje.

Da li su vratili uslugu pića u limenkama/flašicama ili i dalje toče u čaše?

Nama je sve toceno u case

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@SaleNBG nije, bojim se i da neće, primetna je štednja poslednjih godina, ne samo u Fortu. U sklopu all inc. u limenci možete dobiti samo pivo stellu. Takodje u sobama West baya svakoga dana besplatno dopunjavaju mini bar (2 stele, 2 gazirana soka, 2 sokića i mleka u malom tetrapaku i vodu). Ne znam kako je u vilama i klubu 159,nismo zalazili. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dobro je u vilama i klubu - ima limenke ima sve :)

U East w. se ozbiljno štekari, u west w. imate po par limenki u frižider dnevno.

Ako eksplicitno tražite, možete dobiti pivo u limenci u baru kod starog bazena u west wingu.

Uopšte ne kapiraju koliko ta politika odbija goste. Ja npr pijem samo pivo od pića koja nisu voda, i to mi je bitno i utiče na izbor hotela. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za family deo, ili kako vi kažete Istočni deo :

Svaki dan sobar nam je ostavljao pun frižider : 4 vode, sokići na slamku, limenke koka kole, sprajta, stella. 

Mi gazirano ne pijemo, jako retko , ja uzeh jednu koka kolu za 10 dana, tako da smo koristili samo vode, sokiće, i poneko pivo. 

Kad smo rezervisali ležaljke (10 e je jedan dan, 7 dana je 60 e), onda nam je svaki dan donosio frizider, isto u njemu stella, voda, koka kola, sokići (kažete mu šta hoćete i koliko komada).

Sve ostalo je u čašama i na točenje, iz tetrapaka itd.

Uveče smo pili koktele, pivo, vino za večeru.

Meni je to baš nebitno, nikad ne bih birala hotel po piću. Žedni nikad nismo bili :D Naprotiv, najbitnija mi je voda i samo voda.

Birala bih možda hotel po sladoledu, pre nego po piću , šalim se malo..

Nelogično mi samo šta će mlekca u Westu, osim ako nije mleko za kafu, logičnije mi je da su mlekca za malu decu.. 

Mi smo jutros sleteli u 5:22, bilo nam je mnooogo lepo :) 

Ono što je meni najbitnije : putna apoteka se vratila neotvorena.

Probiotike nismo pili, eto koja neodgovornost, al srećom i mi i deca super. 

Baš nosimo lepe utiske, i iz Forta i iz Egipta :srce:

 

Izmenjeno (Sanja*)
4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mleko je za kafu, posto ostavljaju i nes u kesicama. 

Ne radi se o tome, niko žedan ostao nije, ali naravno da je lepše na stolu videti npr. limenku fante ili cole sa slamkom, nego one plastične izgrebane čaše. Plus ta flaša kad se 3x otvori, piće nije više gazirano, a plaćeno je da bude. Sreća pa su sokovi u litarskim flašama, u šetnji do Labranda hotela, vidjali smo beach barove gde se toči iz flaša koje su 2,5 litre. Vi pijete Sanja vodu i prakticnije je kada je u flasicama od 0,6, nego da idete po hotelu i sipate sa aparata u male plastične case, lakše je u baru uzeti 4 flašice nego nositi 4 case vode. Jakša pije pivo i to mu je bitno, mi sokove, svako se češe gde ga svrbi. Naravno da nije presudno u odabiru hotela, ali se svakako gleda na to. 

Mi smo stigli juče, sleteli u 4:10 (oko 1 i po sat kasnjenja), nauk za ubuduće, AS izbegavamo u širokom luku jer može biti kašnjenje i mnogo, mnogo veće , dok AC poštuje satnicu letenja čitave sezone. Jedino je naš let blinkao na monitoru aerodroma u Hurgadi, ni jedan drugi nije kasnio. 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa u 99 % slučajeva smo uzimali samo vodu iz flaše, ne kapiram šta je sporno? I na plaži i u baru, u sobama, itd. 

Samo se u restoranu služi sve u čašama. A to koliko je to ekoloski loše, toliko na hiljade i hiljade plastike, i na hiljade limenki, to neću ni da spominjem. Da smo normalni ko sto nismo, bilo bi nam normalno da pijemo iz čaša, a ne iz plastike i konzerve, mislim bljak i fuj. 

Drago mi je da Fort ima razdeljene kante za metal, papir, plastiku , čak vidim da turisti pomešaju i trpaju konzerve u plastiku itd, eto koliko ih baš briga:angry:

I moram da napomenem jedan lep plus za Fort : niko nas nije pitao za narukvice, stigli smo u Beograd sa njima :smajl:  znači koristili all incl do 23 h dok nisu dosli po nas, bukvalno smo kafu pili na terasi u 22:30 h. U lobiju kod recepcije je ledara, frizider, a nama deca zaspala na onim trosedima.

Sto je bas lepo sa njihove strane, čula sam da drugi hoteli zadnji dan odma skidaju narukvice, cim vratis kljuc od sobe. Ta pitomost ovog hotela me je kupila.

 

Air Cairo je tačan u minut.

 

Izmenjeno (Sanja*)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala svima na ovako detaljnom opisu hotela, baš ste se potrudili:srce:.

Jedino se ne bih složila da u Makadiju nema i drugih lepih plaža. Meni je npr. sama plaža u susednom SRM lepša od Fortove. Mnogo je lepši i kvalitetniji plažni mobilijar, plaža je veća, lepša i uređenija. Suncobrani su moćni i veliki toliko da stanu 4 ležaljke ispod njih i prave odličan hlad. Osim u središnjem delu gde je jedan mali pojas korala koji se lako obiđe, duž cele plaže je fenomenalan prilaz u  vodu, gazite po mekanom pesku kao po tepihu. Takođe se ne bih složila da boja mora nije dovoljno lepa. Bila sam u Caribbeanu Soma Bay koji ima lepu plažu i more, ali nama je u Makadiju more bilo lepše i čistije, a boja intezivnija i fascinantnija. U Sheratonu nisam bila pa ne mogu da poredim, ali u odnosu na Caribbean plaža i more su nam bili lepši u SRM. Podvodni svet je bogatiji u Fortu, tu nema dileme, bili smo nekoliko puta da snorkujemo, i Fort nam je prvi u planu kada se budemo vraćali u Makadi. Međutim, da nema i ograđeni peščani deo, ne bismo ga razmatrali jer nam podvodni svet i snorking nije prioritet i ne biramo hotele spram toga, važniji nam je lep prilaz u vodu kao i samo more, a snorking nam je samo dodatni užitak.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislilo se na pravac od Forta prema Sahl Hasheeshu da nema lepe plaze, sto potvrđujem da je apsolutno tačno (ne mislim na ležaljke i sunocbrane, nego na koralne ploče u vodi ili beskrajno dug plićak). Ovu boju mora nećete videti u Makadiju. 

Screenshot_20230920_234716_com.android.gallery3d.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sličnu boju mora sam videla ispred hotela Palm Royal u Soma Bay, ali sa druge strane gde jako duva vetar i gde su mahom bili samo surferi, Nisam videla da se neko tamo kupa. U Caribbeanu i Solymaru već nije takva boja iako su pored Palma, pogotovo posle podne, jer se i boja mora menja kako se sunce pomera i posle podne bude uvek tamnija, nema te svetle zelenkaste "maldivske" boje.

Meni je bitno da nema korala i kamenja u plićaku da sečemo noge kad ulazimo, i da nije dugačak plićak. Volim i kad postoji lep mobilijar na plaži, sa što manje plastike. Išla sam od SRM na desnu stranu skroz do Labrande, i na levu iza Forta, mislim da su tu hoteli Prima Life i Makadi Palace, dalje nisam išla. Obe Labrande imaju lep prilaz u more ali izgledaju kao lagune, nema te širine, mada je lepa boja mora. Hotel Stella, čini mi se, ima plićak bar 200-300m, ko hoće da pliva mora u more preko pontona. Za mene je to, npr, neprihvatljivo. Xanaduova plaža je jako mala i suncobrani su malecki kao kišobrani a ležaljke plastične. Na toj strani prema Labrandi, kao i na drugoj strani iza Forta, nisam videla nijednu plažu da je kompletno lepa, znači i sama plaža i prilaz u more. Po mom mišljenju, u Makadiju (od ovih plaža koje sam videla) na prvom mestu je plaža SRM a na drugom Fort, iz ugla nekog kome snorkeling i ronjenje nisu prioritet nego ugođaj na samoj plaži i lep prilaz u more. Boja mora nije "maldivska" ali je svakako prelepa.

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26983
    Ukupno tema
    905068
    Ukupno poruka