Tasha:)

Istanbul-Princevska ostrva

9 poruka u ovoj temi

da li je neko vec isao na princevska ostrva i kakvi su vam utisci? nije bas mala cena pa me zanima vredi li...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bio tamo, utisci su sjajni, a cena nije bila velika.

Išli smo bez ikakve organizacije, brodom iz luke, kao i svi drugi koji tamo recimo stanuju.

Lepa je promena u odnosu na gužvu i haotičnost Istanbula, nema sumanutog saobraćaja (vozili smo se fijakerom!), puno je zelenila i bogataških vila.

Put do njih takodje zanimljiv, panorama grada iz različitih uglova.

I ponavljam: karta na pristaništu, sića neka. Važi za bilo koji povratni brod, onda i ne kontrolišu na ulasku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala ti puno! dakle, najbolje da se sami organizujemo sto se tice ovog izleta, preko agencije uzimaju 45e za ovo zadovoljstvo a mi bi sve da vidimo i svasta nakupujemo :))) pa da se ustekamo gde mozemo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pljačka. Sve i da uključuje ručak na brodu ili tamo na ostrvima.

Sednete na brod kad hoćete, vratite se kad hoćete, jedete gde hoćete tamo... i to je to.

Koliko ja znam nema nekih znamenitosti za koje bi vam priča vodiča nešto posebno značila, a o pomoći u snalaženju da ne govorimo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio tamo, utisci su sjajni, a cena nije bila velika.

Išli smo bez ikakve organizacije, brodom iz luke, kao i svi drugi koji tamo recimo stanuju.

Lepa je promena u odnosu na gužvu i haotičnost Istanbula, nema sumanutog saobraćaja (vozili smo se fijakerom!), puno je zelenila i bogataških vila.

Put do njih takodje zanimljiv, panorama grada iz različitih uglova.

I ponavljam: karta na pristaništu, sića neka. Važi za bilo koji povratni brod, onda i ne kontrolišu na ulasku.

Ja sam lane bila, u organizaciji agancije i, verujte, nista nisam saznala, bar ne nesto zanimljivo.Mnogo vise sam saznala ove godine od vodica koji je vodio nasu grupu u Istanbul, i to dok nam je u busu uopsteno pricao i Turskoj, pa se dotakao i ovih ostrva.

Dakle, nikako preko agencije, prosetajte sami, jeftinije je, a svoj ste gazda.Tamo lepo iznajmite kociju, a ima ih na stotine, provozace vas po ostrvu, zaustaviti se negde nasred puta da se slikate i vratiti na polaznu tacku.I nikako ne propustite ovakav izlet.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li brod polazi sa Eminonu?

Planiram da obiđem Prinčevska ostrva pa pretpostavljam da odatle polazi. BTW da li su to ona ostrva koja se vide odatle u Mramornom moru?

Prošle godine sam išao brodom ka Kadikoy pa su se videla neka ostrva u blizini...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

[/ i mi smo bili na ostrvima u sop reziji karta 10 lira povratna super za setnju a krecu brodovi iz luke koja je blizu Talsim skvera. tranvajem do poslednje i tu su brodovi. ima vise polazaka i do i sa ostrva. ima cak i vise prevoznika. nikako sa agencijom samo u sop reziji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preporučujem da na Prinčevska ostrva idete u sopstvenoj režiji, put će vas izaći 8 tur. lira (4+4), to vam je oko 3.5 evra. Ne znam koliko će vam turističke agencije uzeti? Kupujete žeton (novčić) na automatu kao i kad prelazite brodom na Azijsku stranu. Brod za Prinčevska ostrva ne polazi sa pristaništa Eminonu kako je ovde neko pisao, već sa pristaništa Kabatas. Do Kabatasa ide vam tramvajska linija T1 i upravo vam je ovo prva ili poslednja stanica na trasi linije T1. Linija tramvaja T1 vam prolazi kroz centar Istanbula - Sultanahmet. Trg Taksim vam je takođe blizu Kabatas pristaništa, samo se od trga spustite na Bosfor. Evo vam neki termini polaska brodova 6:50, 8:40, 10:40, 12:00, 14:00, 16.30, 18:30, 19:40. Put brodom traje oko sat i po. Po polasku sa Kabatasa svraćate i na pristanište Kadikoy na Azijskoj strani, tako da možete se i tamo ukrcati. Osim ova dva pristaništa brod za Prinčevska ostrva polazi i sa pristaništa Bostanci, koji je na Azijskoj strani i dosta je južnije od Kadikoya. Prinčevska ostrva udaljena su dvadesetak kilometara i sastoje se od dve grupe ostrva ; 9 manjih, 4 veća, od kojih su 5 nastanjena. Prvo ostrvo na koji će brod pristati je ostrvo Kinaliada (posle 55 min. vožnje), zatim Burgazada (70 min.), pa Heybeliada (85min.) i na kraju Buyukada (95 min.). Preporučujem izlazak na Buyukadu jer je ovo ujedno najveće ostrvo i većinom svi turisti izlaze na ovo ostrvo. Po meni 5 sati biće vam dovoljno da se promuvate po ostrvu. Na ostrvu nema motornog saobraćaja , možete iznajmiti kočije ili bicikli. Ako ste u kondiciji možete ga obići i peške (slučaj sa mnom). Ja sam krenuo na ostrvo u terminu 8:40 i vratio se u terminu 15:00. Evo satnice za povratak sa Buyukade za Kabatas : 6:00, 6.50, 8:35, 10:20, 12:40, 15:00, 17.20, 18.15, 20:00. Možete obići i sva četiri ostrva, mada na predhodna tri će vam biti dovoljno sat, sat i po za obilazak. Moraćete stalno kupovati žeton (novčić), nisam siguran da li je stalno 4 tl, moguće da i manje košta između ostrva. Evo možete ovako; krenete u 8:40 u 9:35 ste na Kinaliadi, u 11:35 krenete sa Kinaliade za Burgazadu (11.45), sa Burgazade krenete u 13:05 za Heybeliadu (13:20), i sa Heybeliade krenete u 15:20 za Buyukadu (15:35). Sa Buyukade se vratite onnim poslednjim u 20:00. Sve u svemu preporučujem posetu ovim ostrvima, sama plovidba i atmosfera na brodu vredne su posete ostrvima.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

s obzirom na to da bih pored obilaska Istanbula voleo neki dan i da se okupam, kakva je vode na ovim ostrvima, čistoća? da li ima uticaja sama blizina megalopolisa na kvalitet vode na Kinaliadi recimo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka