DudaZr

Kalamos

7 poruka u ovoj temi

Može li mi neko pomoći u vezi smeštaja Erofili aparmani u mestu Kalamos, Pelion, Magnesia. Dobila sam izuzetnu ponudu pa me zanima da li je neko bio u ovom divnom seocetu, bar tako izgleda na slikama. Zanima me kakva je plaža, put do tamo i da li ima problema sa ovim kanalom koji se uliva u more? Kakva je voda, i ima li talasa i komaraca? Dobro bi došla neka slika ;-)

Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I ja sam gledala Kalamos. :)

Drugi smeštaj je u pitanju (Margianou apartments),ali značila bi mi bar i neka informacija o mestu.

                    :thankyou:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Били сми прошле године у Каламосу , писао сам на теми Пелион . Ако волите рибинзонски да летујете (мир , без гужве и без лежаљки у низу на плажи ) онда је то мести за вас . Место нема ни једну продавницу , комби из пекаре пролази од пола 9 до пола 10 и свира кроз место да изађете ако вам треба нешто да купите од хлеба и пецива .Воду можете да купите у Аргаластију и ту се углавном иде у снабдевање па ако кренете у Каламос обавезно понесите резерве воде , јер пут до Аргаластија није за неискусне возаче . Смештај у Каламосу бар нама није био јефтин 667 еур. за 14 дана , место има две таверне и једну пицерију и увече у сезони су увек пуни . Плаже су са шљунком и понеки облутак , патике обавезно понети јер у неким деловима има јежева али увек имате негде кутак само за себе да уживате на миру . Таласа нема , вода није прљава и лепо је за купање , обавезно нешто за комарце јер место има бујну вегетацију има их доста , канал није нешто прљав и ту је место за чамце , ја сам био у њему сваки дан јер ми је ту била једрилица .image.jpg

Каламос

Ненасловљено

Izmenjeno (путујекараван)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 5.2.2017. at 10:38, путујекараван je rekao/la:

Ако волите рoбинзонски да летујете .......

 

376BC204-6F0C-4691-A31A-DDD25D73584B-435

 

Ne volim. :D

Naročito mi ne odgovara ova varijanta sa "pekarom na točkovima".

Imala sam iskustvo sa takvom vrstom snabdevanja hlebom i pecivom jedne godine na Sitoniji i .....ne,nikako.

Jedno jutro dodju u pola devet,sledeće u pola deset,....onda se i ne pojave. :huh:

Celo pre podne prodje u čekanju tog kombija iz pekare. :dosada:

Mesto mora da ima bar jednu "normalnu" pekaru i jednu prodavnicu za osnovno snabdevanje. 

Počela sam detaljno da iščitavam temu "Pelion" (ima "samo" 99 strana :nesvest::laugh:),ima mnogo korisnih informacija,članovi su se baš potrudili, :aplauz: tako da ne sumnjam da ću naći nešto odgovarajuće.

Vama hvala na detaljnom odgovoru. :thankyou:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ha, ha, @BiljanaK

cim sam videla ovu recenicu  

U 5.2.2017. at 10:38, путујекараван je rekao/la:

 Ако волите рoбинзонски да летујете 

pomislih- nema sanse, Bilja sigurno menja lokaciju :D

Meni ona Kala Nera deluje simpaticno, mozda bi ti se dopala.

I ja stalno gledam Pelion, (sto se i vidi, jer sam davno zapocela tu temu :) ), ali, nikako da dodje na red... 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 7.2.2017. at 16:05, suki je rekao/la:

 

pomislih- nema sanse, Bilja sigurno menja lokaciju :D

Meni ona Kala Nera deluje simpaticno, mozda bi ti se dopala.

Kalamos definitivno otpada. :nea:

Pročitala sam skoro celu temu "Pelion" i što se tiče ove Kala Nere,mišljenja su nekako podeljena. :neznam:

Vidim da se putnicima mnogo više dopada istočna strana,pa ću pogledati mesta i pokušati da nadjem smeštaj sa te strane poluostrva. :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo novijeg iskustva iz Kalamosa, malog sela na zapadnoj strani poluostrva. 

Mi smo sticajem okolnosti izabrali ovo mestašce za odmor, nismo znali ni šta da očekujemo, a posle uplaćene kapare (jer se sve nakako dešavalo na brzinu), čitali smo oprečna mišljenja, pa i ova ovde u par postova iznad.

Naime, da ne dužim, odnosno, mimo reda, zaključak ću izvesti na početku. Mesto je fantastično i nismo se pokajali! Da li ima mana? Ima. Vrlina? još više.

Naime, rezervisali smo u Erofili apartmanima, mezonetu, pristojno komfornu, za pristojnu cenu. Ispostaviće se i extra opremljenu (ketler, toster, sokovnik, cediljka za limun, cediljka za testenine... pa možete zaključiti) i izuzetno čistu (čišćenje, menjanje posteljine i peškira na 4-5 dana zvanično, a menjali su svaki put kada je neko i odlazio). Dakle, vrlo dobrih uslova smeštaj, na samoj obali, jer drugačijeg smeštaja i nema, rekla bih. Celo mesto je ulica duž koje su sa jedne strane kuće sa druge plažica. Parkirate na plaži, ili kao nekom placu - parkingu, ali ima mesta i bezbedno je. Samo mesto, ima dve taverne i ostalo su vikendice i eventualno apartmani za izdavanje. Mislim da nam je gazda rekao da samo 15-oro ljudi živi u mestu čitave godine, ostali su uglavnom u Volosu. Razlog tome je put do najbližeg mesta u kome možete nabaviti sve što vam je neophodno - Argalastija. E sad, put je zimi neuslovan, a inače, malo je uži, pristojan, jeste planinski, pun krivina i malo strm, ali ne nešto što je prepreka za prosečnog vozača. Argalasti je od Kalamosa udaljen oko 6 km, ta razdaljina se prelazi za 10-12 minuta. Ne znam da li bi moglo i peške, jer 6 km nije mnogo, ali mi nismo pokušavali, te tako preporučujem mesto za letovanje samo onima koji su motorizovani.

Što se tiče "pekare na točkovima" ona prolazi svakodnevno oko 10 časova i tu možete kupiti hleb (možda i 2-3 vrste), krofne, pite - slane i slatke i druga peciva. Ako to propustite, moraćete do Argalastija. Mi nismo nikada propustili, doduše svi smo se budili pre tog zvižduka pekara. Meni je čak bilo simapatično, kako taj zvižduk izmami sve nas pospane i čupave na obalu. Osim pekare, postoji i pijačica na točkovima, 

Što se tiče Argalastija, to je već mesto. Ima dve-tri apoteke, dva marketa koji su sasvim dobro snabdeveni, dve mesare, poslastičarnicu, nekoliko taverni, prodavnicu raznih delicija i prodavnicu suvenira. Ima i dve benzinske pumpe.

Dakle, ukoliko letujete u Kalmosu ili bilo kom to malecnom seocetu u okolini, snabdevate se u Argalastiju.

E sad ta mestašca. Nama je bilo sjajno. Odmor za dušu, tišina, mir, noći bez buke. Plaže sa prečistom vodom, postepeno dubina, posle kupanja odmah se vratiš na svoju terasu. Prvi put da nismo izgoreli. 

Naravno, nismo celo letovanje presedeli na toj terasi, išli smo  u obilaske i bilo je plažica i uvalica na kojima smo bukvalno bili sami. Voda svuda čista, besprekorna. Ponegde je bilo ježeva, ali smo već prvog dana u toj suvenirnici - svaštari u Argalastiju kupili patofne za vodu (9 eura) i nismo brinuli. Obišli smo i neke posebne plaže i mesta, ali svakako mnogo manje nego što smo planirali iz razloga što nam je u Kalamosu stvarno bilo lepo, pa smo se i ulenjili.

Što se tiče dece, pošto smo putovali sa klincima od 15 i 10 godina, njima je prvih par dana bilo dosadno, dok nisu upoznali neko društvance. Uveče su šetali i išli u taverne na sladoled ili na "večeru" (pomfrit sa cacikijem) :) danju su igrali košarku i plivali, vozili kanue i čamčiće. Mi smo se trudili da se što više porodično družimo, pa smo igrali i neke partije monopola do besvesti.

Pošto baš nisam vična pisanju, rado ću odgovoriti ukoliko bude pitanja, za sada toliko :)

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26983
    Ukupno tema
    905065
    Ukupno poruka