MartinTrajkovic

KRIT-opšta tema

2411 poruka u ovoj temi

Pre 3 sata, Branko J. je rekao/la:

Ja sam kupio karte Ellinair-a, i to preko Mouzenidis agencije, preko njihovog sajta 
https://tinyurl.com/mq8dsom
Cena je bila 200 evra povratna karta Beograd - Heraklion.

Hvala! Smestaj smo nasli malo iznad marine, Mantraki hotel apartments. Ako vam nije tesko, mozete li da mi napisete u par recenica sta vam se konkretno nije svidelo u Ag. Nikolaosu? Jos uvek nisam stigao da proucim sta tamo sve ima, i sve mislim, posle ovoga sto je Shumaca nabrojala, da bi bilo bolje da sam duze u Hanji, a krace u Ag. Nikolaosu.

Branko, na istočnoj obali itekako ima šta da se vidi i bilo bi šteta da za nju odvojite manje od 7 dana. Agios Nikolaos je odlično uporište za sve koji dolaze prvi put na istok (za svaki sledeći preporučujem Sitiju). To što u samom Agiosu nemate kvalitetne taverne, ne treba da vas inhibira. Imate Leskovčanina Bojana koji drži giros joint i njegov giros pre nekoliko godina kad sam svraćala, bio je skroz pristojan. U Agiosu se nalazi mala, na prvi pogled neugledna pekara, koju drži baka Grkinja, sa najboljom spanakopitom na ostrvu (nije zamašćena, savršenog ukusa i verovatno najniže cene od svih pekara u koje sam svraćala). Izbor vam je dobar, ne sekirajte se. Potrebno je samo da napravite odabir mesta za obilazak i za kupanje i u skladu sa tim da bukirate tačno određen broj dana.

Pre 3 sata, smotanko je rekao/la:

Inace na Kritu je skromna ponuda ribe vrlo ,ne znam iz kog razloga

Ne znam odakle vam to, ali ribarnice u gradu Hanji imaju od ptice mleko. Sitija takođe ima odličan izbor sveže ribe. Problem je kad je vetrovito, tad brodići ne mogu da idu u ribarenje i ribe nema u ponudi. Prošle godine kada sam bila u Sitiji, a uvek sam tu u septembru, vlasnik ribarnice mi je rekao da ceo avgust nisu imali ribu jer je besneo vetar. Ponuda im je inače odlična, imaju i šnicle rofosa za koje se štelujem ove godine u slučaju da mi izmakne sfirida :) U Agiosu je izbor uvek bio skroman, orada, nekad brancin, nekad palamida, nekad skuša, zavisi kakve su ribari bili sreće. U Miresu nisam bila zadovoljna, ali to je ipak kontinentalni deo (=riba je imala mutne oči :D) Što se mene tiče, neka je deset dana na programu isključivo orada, više sam nego zadovoljna.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da moguce zbog vetra ,ceo taj period kad smo mi bili je bio vetrovit jako ..nisam razmisljala o tome i bilo mi je cudno da nema ribe 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav :rolleyes:

Putujem na Krit u septembru pa me zanima da li neko ima neke informacije vezano za izlet sa Krita na Santorini? Tacnije sve me zanima...odakle se ide, koliko se putuje, cena, sta se obilazi itd,.. Na forumu nisam uspela da nadjem nista o tome.  Hvala unapred :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 13 minut, Tijana :) je rekao/la:

Pozdrav :rolleyes:

Putujem na Krit u septembru pa me zanima da li neko ima neke informacije vezano za izlet sa Krita na Santorini? Tacnije sve me zanima...odakle se ide, koliko se putuje, cena, sta se obilazi itd,.. Na forumu nisam uspela da nadjem nista o tome.  Hvala unapred :klap:

A ovo?

http://www.putovanja.info/forum/forum/topic/25007-izlet-na-santorini-sa-krita/

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Људи, ако Бога знате, помагајте :)

Где се тачно налази плажа са слике?

Krit.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Blizu Chania aerodroma, .zove se Sejtan plaža..

krit.png

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Plaža je fenomenalna, ali prilično nepristupačna. Spuštaš se niz stene. Ukoliko se neko plaši visine, biće problema. Preporuka je da obuća bude malo stabilnija, ne tanke japanke, kakve mi žene volimo da nosimo. Bar je tako bilo pre 2 godine :)

Svakako, plaža vredi svako cimanje.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 3 sata, Јобана je rekao/la:

Људи, ако Бога знате, помагајте :)

Где се тачно налази плажа са слике?

Krit.jpg

To je plaža Seitan Limania, na nekih 20 km od Hanje. Plaža je prelepa ali je pristup njoj malo problematičan. Imaš na youtube snimke penjenja i spuštanja do nje. Ja se spremam u julu da je posetim

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Пут до Сејтан Лимание је одличан, с тим што се наравно треба спуштати лагано јер је велика висина у питању а не постоји банкина. Од паркинга до саме плаже, обавезне су патике или слична обућа. Плажа је прилично мала, па треба поранити. 

Izmenjeno (bataacanski)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Хвала вам свима од срца :)

Срећи никад краја - волим да се пентрам по дрвећу, планинама, стенама...

И за смештај сам изабрала Хању (јер ми се чини да је то најближе Балос Лагуни).

yhx15jh.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jeste...Balos je fantazija...

Chania jeste "blizu" u odnosu na ostale veće gradove...ali od nje do Balosa imaš:..

- Chania-Kisamos, 20-tak minuta, jako nezgodan put sa 4 trake,..najbolje voziti zaustavnom trakom..grci prestižu i sa leve i desne strane,ako voziš kako treba...Kroz Kisamos zna da bude gužva pre podne zbog prolaska autobusa i kola prema Balosu i Falasarni..

-Posle Kisamosa par kilometara je izdvajanje za Balos....posle.ima još 2-3 km do kraja asfalta...tu se plaća ulazak u nacinalni rezervat ( 1 eur po osobi) i nastavlja se širokim ali jako neravnim putem 7-8 km, oko 30-45 min..ako je parking pun, moraš ostaviti auto u parkiranoj koloni,pa nastaviti pešice do parkinga iznad Balosa...

-sa parkinga se spušta pešice više od pola sata...malo je nezgodno uzbrdo u povratku..ima i varijanta sa magarcem

Sve u svemu od Chanije do plaže imaš do 2 sata...ali vredi svaki minut...

Možeš i brodom iz Kisamosa, mislim da je oko 30 eur po osobi,..ali se  malo zadržava u laguni ..oko 2-3 sata...

Izmenjeno (shonebg)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

"Обилазе и са леве и са десне стране..."  :shokiran:  Ха,ха а ја мислила да смо ми луди!

Којих црних два сата... Морам да се попнем на једну од оних стена и да се сликам као на Титанику. :rolleyes:

Све ћу муке да истрпим само да дођем до тог парчета раја.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

gledaj da budes na balosu pre turisticke najezde ili posle. sva lepote lagune se gubi kad se hiljade ljudi stusti. :(

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907224
    Ukupno poruka