vanja1

PARIZ sa agencijom

190 poruka u ovoj temi

Pronašla sam rusku, jer mi je privukla pažnju dok sam gledala Ponoć u P.

Ima radnji na La Chapelle gde drže neke naše proizvode.

Izmenjeno (Eowyn)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Jel obisao neko srpsku Crkvu u Parizu i uopste tu srpsku ulicu da je tako nazovem?

Ulica je malo vise od kilometra sjevernije od cuvene  Sacre Coeur ime ulice je Rue du Simplon  i osim Crkve tamo ima nekoliko restorana koje drze nasi ljudi tipa Zavicaj,Kod Suzane,Kod Tece a ima i u prodavnicama ponesto odavde kome je zelja da u Parizu gricne cips ili jafa keks.

Ne vidim niko da je pisao o tome nesto ili mozda nisam vidio pa ako je ko bio molio bih par slova da napise :)

 

Naša crkva u Rue du Simplon

Srpska crkva.jpg

Bili smo ovde 2013.g. Radni dan, jutarnji sati. Crkva je bila zatvorena. Okolo par naših prodavnica-marketa sa prehrambenom robom iz Srbije. Jedna je bila otvorena, pa smo ušli. Sva roba iz Srbije. Suhomesniti proizvodi, sirevi, slatkiši, grickalice, piće... Baš je bilo simpatično, a sve to usred Pariza. Sa prodavačicom lepo pričali na naškom jeziku. Kaže da redovno dobijaju robu iz domovine. Za cene se više i ne sećam. Verovatno malo jače nego kod nas.

Izmenjeno (koldar)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Disneyland

Sa opisom našeg puta u Pariz sam stao još u junu i nikako da pisanje završim. U medjuvremenu smo bili i na letovanju, pa je bilo krajnje vreme da opis konačno završim.

Posle doručka, spakovali smo kofere u bus, napustili hotel i krenuli na naš poslednji celodnevni izlet u Dizneyland. Izlet je preko agecije bio 80 eura. Karta je koštala 79 eura, a agencija je morala  da plati prolaz kroz naplatnu rampu, posle koje je imala mogućnost parkiranja na velikom parkingu. Ulaznica je podrazumevala da kada izvršimo izbor i  udjemo u jedan od dva posebna dela Diznilenda, da ne možemo da se predomislimo i idemo u drugi deo Diznilenda. Naime, postoji Diznilend studio, koji je predvidjen za decu nižeg uzrasta i Diznilend park, sa ozbiljnijim rolerkosterima, koji je predviđen za decu starijeg uzrasta. Svi smo naravno izabrali Diznilend park i agencija nas je ostavila, vratila se u Pariz, kako bi posle celodnevnog boravka, mogla da pokupi putnike, koji nisu išli u Dizniled i dogovorili smo vreme, kada će posle  zatvaranja Diznilenda autobus da dodje po nas.

Diznilend je zaista organizovan i ušminkan, a sve to čini jedan veliki biznis. Ali moram odmah da kažem, da su svuda veliki redovi i da se svuda dosta dugo čeka. Čekali smo čak i na voz koji obilazi oko celog Diznilend parka, mada ta vožnja nije ništa posebno, ali dobijete utisak o veličini samog parka i nakon te vožnje možete da napravite neki plan gde ćete prvo da idete.

Mi smo prvo krenuli prema, dvorcu, tu smo se i fotografisali, i nakon toga obavili manje zahtevne vožnje vozićem i brodom, kao neku vrstu zagrevanja, za ozbiljnije vožnje.

Posle toga, otišli smo na prvi ozbiljniji rolerkoster Big tunder Mountain. Redovi su zaista nesnosni, puno se čeka. Međutim, ovaj rolerkoster je interesantan i popularan. Prilikom vožnje, često i naglo se menja smer kretanja, levo, desno, gore, dole, pri čemu s na primer ulazi u mračan tunel, pa je doživaljaj neverovatan. Imate utisak da propadate.

Nakon, toga otišli smo do rolerkostera Indijana Jones. Ovaj rolerkoster je još zahtevniji od prethodnog. Mnogo su češće i naglije promene kretanja, želudac vam se pri vožnji zaista diže do usta, a u jednom momentu, se vozite tako, da se pri kretanju unapred, vozite tako da napravite ceo  krug,  pa se  u nekom momentu nalazite bukvalno tako da vam glava visi, pri čemu na momenat izgubite, osečaj za prostor. Međutim, u sledećoj vožnji, već vam je lakše. Kod ovog rolerkostera i nema tako velike gužve, verovatno zato što je opasniji od ostalih. Na ovaj rolerkoster, mislim, da smo ištil 3 puta, a na Big Mountain, smo bili 2 puta.

Sa rolerkosterom Star Wars Hyperspace Mountain nismo imali sreće. Taman smo sačekali red i trebali da udjemo u voz, kada nas je obezbedjenje bez nekog objašnjenja izvelo izvan prostora za ulazak u voz. Kasnije smo saznali da se ovaj rolerkoster pokvario. Zatvorili su ga i nisu ga popravili do kraja dana.  

Kako tu nismo imali sreće, otišli smo do 5D Star tours bioskopa. Ovde nije bila tako velika gužva, a 5D film je zaista Ok, i nije u pitanju samo 1 film, već više varijanti, pa smo film vožnje kroz svemir, sa raznim iznenadjenjima, ponovili više puta, sa više različitih verzija. Pri tome, sama sedišta su tako koncipirana, da njihovim naginjem unapred, nazad i levo desno, zaista imate utisak da putujete svemirskim brodom, pri čemu   je ispred vas staklo, kroz koje se vidite raznorazne zaplete.

Pred veče smo otišli i na vožnju brodom Petra Pana. Zaista, je utisak neverovatan, vožnja koja je bezazlena, ali je čitav brod zakačen na šinu iznad vas, na plafonu, pa imate utisak da pri vožnji lebdite.

Bilo je tu i vožnje ringišpilima, vožnje na konjima, koji se okreću, a završili smo naš boravak u Diznilendu vožnjom električnim automobilima, koji se kreću po stazama, pri čemu imate smo papučicu gasa kojom upravljate vozilom.

Uveče je po nas došao autobus, koji je opet morao da plati prolaz kroz rampu, sličnu kao na autoputu. Na ovom izletu, naša agencija verovatno nije zaradila ništa. Pre će biti da su bili u gubitku. Izlet smo agenciji platili 80 eura, a ulaznica je koštala 79 eura. Agemcija je morala 2 puta da plati prolaz kroz rampu, verovatno oko 30 eura, pa je pri odlasku nas 30-trak u Dizniled, najverovatnije bila na gubitku. Posebno što je ovaj izlet već u sledećem terminu bio 100 eura po osobi.

Generalni utisak je da Diznilend vredi videti, ali da je u pitanju veliki biznis. Naime, kada udjete, možete da koristite sve sadržaje, ali se svuda prilično čeka u redu. Ako ovaj zabavni park uporedite sa drugim zabavnim parkovima u Italiji. Španiji i dr., shvatićete da u tim zabavnim parkovima za skoro duplo manje para možete dobiti više, ali Dizniled je više izreklamiran i na glasu. Deca će sigurno uživati, ali ako bi se stariji pitali, verovatno bi izabrali jedan dan više u obilasku Pariza.

Nakon Diznilenda, cela grupa je imala noćnu vožnju i usputnu prepodnevnu posetu Minhenu. Minhen smo tek uzgred, posetili, pri čemu je vremena bilo i  mogli smo obići samo najuži centar. Ipak, i prilikom dolaska do centra, mogli smo videti interesantne fasade zgrada, zgradu Gradske kuće sa čuvenim muzičkim satom, gde se pokreću figure i na kraju se čuje petao, (slično kao u Pragu), Kateralu sa dve kule, kao i mnogobrojne čuvene stare  pivnice u centru grada sa dugogodišnjom tradicijom.

Kasno posle podne smo stigli do Slovenije i do Kranja, gde smo u hotelu Kreina imali još jedno noćenje. Većina nas je prošetala po pešačkoj zoni Kranja, koja je zaista uredjena i zaista lepa za šetnju. Takođe, skoro svi smo nakon, usputnih obroka uplatili po 10 eura po osobi za bogat i ukusan švedski sto za  večeru u hotelu.

Sutradan smo na kraju našeg putovanja posetili Ljubljanu. Prošetali smo šetalištem pored obale Ljubljanice, i stigli do Prešernovog trga i  čuvenog tromostovlja, gde smo dobili slobodno vreme. Moram da kažem da sam bio iznenadjen lepotom Ljubljane i njenog užeg gradskog jezgra. Posetili smo čuvene zmajeve na jednom od mostova preko Ljubljanice, prošetali smo pešačkom zonom koja, se proteže sa obe strane reke Ljubljanice, i koja  je neverovatno čista i uredjena. Ko je želeo mogao je da se prošeta i do tvrdjave iznad Ljubljane, a sa koje se pruža lep pogled na centar grada. Popili smo piće na jednoj od mnogobrojnih terasa  brojnih kafića i restorana na obali reke i uživali u sunčanom danu. Žao nam je bilo što je naše putavanje bližilo kraju, te smo vožnjom kroz Hrvatsku stigli kući.

 

 

 

 

 

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Opet Pariz, opet agencijski. Tako nam je odgovaralo zbog vikenda i smeštaja, malo okolo naokolo, ali se nismo pokajali. Ovog puta smo iskoristili da s grupom posetimo Ajfelov toranj. Velike i rigorozne mere provere, ali gužva kao i uvek. Jedino nas dan nije poslužio. Jeste bilo sunčano, ali u Parizu to znači belu izmaglicu nad gradom. Videli smo samo Senu, drvorede koji poprimaju boje jesni i tek poneku zgradu koja nije belo-siva. Pariz živi u vanrednom stanju, policije svuda ima, posle Marseja još veće i jače obezbedjenje svuda, ali to turistima ne smeta. Sve funkcioniše normalno.

Hoteli u ponudi agencije odlični za te pare, bus i vozači, vodič i pauze na putu su nam olakšali putešestvije po EU. Jedino nas put preko Švajcarske, zatvoren tunel, razbudio i onespokojio. Veliki minus za taj deo puta. Ranije smo išli drugim tunelom i iz Italije zaobilazili Švajcarsku, bar ovaj deo koji je iz filmova strave i užasa :(

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Planiram da sa momkom odem za Uskrs u Pariz ili Rim. Više bih volela da odem u Pariz, nekako mi je privlačniji (ali i dosta skuplji). Za oko mi je zapala tura Pariz preko Praga a u povratku preko Minhena.

Jel išao neko na tu turu? Kakva su vaša iskustva i koliko je naporan put. Pogotovo u povratku kada se putuje bez noćenja. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko ide sad za prvomajske praznike? Mi idemo sa Filipom u subotu rano ujutru je let

Izmenjeno (LanaDada)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima,

Uzeo sam sa devojkom aranžman Nova Godina u Parizu preko Viva Travel agencije, više o aranžmanu ovde. Mislim da je ovo najbezbolnije moguće putovanje do Pariza autobusom, s obzirom da imamo noćenje u Pragu, i ne spajamo dve noćne vožnje do Pariza, što je slučaj sa aranžmanima koje smo gledali, po meni je to haos, neko može da izdrži ali ako već idem na odmor, ne treba mi lomljava u autobusu od 30h. Ja sam dosta vremena proveo na google-u, organizovajući slobodne dane, pošto računam da je zima i da neke stvari nema smisla posećivati u ovo doba godine, pa time i uštedeti par desetina evra za nešto drugo. Najviše sam se koncentrisao da to budu neki pub-ovi, restorani ne preskupi a opet tradicionalni francuski, muzeji, građevine (uglavnom unutrašnjost), jer nisam siguran kakva će biti temperatura oko 31. kada budemo tamo. Mogu reći da sam našao baš dosta zanimljivih stari, i koliko toliko organizovao dan, jedino u šta nisam siguran je kako ćemo proći sa prevozom, i koliko ćemo vremena izgubiti dok se ne uhodamo sa metroom, jer bi svašta da vidimo. Hotel je Ibis Bobigny Pantin, rekao bih da je ok, ali za metro linije nisam siguran, koje vode ka centru. Kada se vratimo sa puta, napisaću neke utiske, kao i šta smo posetili a šta nismo, i na šta da neko ko želi da ide u Pariz u ovo doba godine obrati pažnju.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima li neko skorije iskustvo sa aranžmanom za Pariz preko agencije?

Pošto hoću da obradujem gospođu majku :),ova varijanta mi je isključiva opcija,inače bih naravno išao u sopstvenoj režiji...Dakle,vodič i sve to..

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pariz septembar 2019.g. preko Argusa.Odlucio sam da pisem uglavnom o manje lepim utiscima sa putovanja iako je Pariz poseban,prelep.Pariz treba videti, tesko se moze prepricati..O njemu je sve vec napisano .Ja cu pisati o propustima u organizaciji.Pokusacu da budem realan.I naravno,ovo je iskljucivo moje misljenje i moj stav.Aranzman je u osnovi imao znacajan potencijal.Prosle godine nam je otkazan slican aranzman preko agencije Omniturs plus,5 dana pre realizacije istog iako su nam izricito tvrdili da je polazak siguran.Losa iskustva sa pomenutom agencijom,pogotovo posle natezanja od dva meseca da nam vrate novac od nerealizovanog putovanja stvarala su nepoverenje i sumnju i u ostale agencije.Posle nekih komentara na raznim forumima odlucili smo se za Argus.Ali opet prosek i ispod proseka.Po mom misljenju aranzman je ipak u nekim krupnim detaljima lose isplaniran i osmisljen.Pre svega termin okupljanja (5:15h) je za vecinu putnika neprihvatljiv.I za nas iz Beograda ,a da ne komentarisem za one iz unutrasnjosti.Putovanje je bilo potrebno zapoceti oko 21h prethodnog dana kako bi imali vise vremena za obilazak Verone.Ovako vi stizete u Veronu oko 21h  kada je  vec sve uglavnom zatvoreno,kada je uveliko pao mrak.Mi smo vec bili u Veroni,ali smo zeleli opet sve  to da dozivimo pa smo bili razocarani ovim brzinskim  obilaskom ovog izuzetnog grada.Onda sledeci dan provodite u Milanu(nemam primedbi).Pre ovoga izuzetno negativan utisak ostavlja na nas prelazak iz Italije u Svajcarsku preko granicnog prelaza Chiasso uz prelepo jezero Komo (koje na zalost ne vidite posto je mrak) jer vodic i soferi evidentno izbegavaju autoput i tunel Gotard ili Monblan (Mont Blanc) kroz svajcarske Alpe (zbog placanja putarina) navodno zato sto su isti zatvoreni (zalosno opravdanje,tj.prica za malu decu i plitkoumne).Naravno sve to nije istina jer su nas vozeci se nekim prevojima,serpentinama,livadama  i vukoj.....ma obisla samo dva automobila!Zamislite opterecen pravac Milano -Bazel-Cirih , navodno tunel i autoput zatvoreni i vi vidite usput samo dva automobila?!Da ne pricam da nam se utroba prevrnula od te Need for speed  voznje (kroz Svajcarsku) koja je trajala oko 6h i 45 minuta bez pauze i stajanja.Onako izmrcvareni i sa kasnjenjem stizete u Pariz i onda sledi voznja Senom (preporuka),poseta Luvru u trajanju od nekih 1,5h-2h po ceni od 40e po osobi(pljacka)Mi idemo u obilazak ( dan kada je padala kisa) po ceni od 15e u trajanju oko 6h.Pariz ,prelep,jedinstven,izuzetan, nema sta da se doda ,a vremena uvek malo.Krstarenje Senom,voznja turistickim autobusom,Opera.Poseta fantasticnom  Versaju i njegovim vrtovima (carolija).Povratak preko Nemacke i Austrije,dolazak u Sloveniju,blejanje po nekim benzinskim stanicama umesto obilaska Bleda (rado bi doplatili da moze) kad vec prolazite pored istog.Dolazak u Kranj.Sledeci dan (ili bolje reci 2h )u Ljubljani (bleda senka posle Pariza).Sledece razocarenje je vreme koje nam je ukradeno u Ljubljani jer se vodic navodno brine za putnike iz unutrasnjosti pa svojevoljno  skrati aranzman za citavih 3h (suprotno od satnice koja je  navedena u programu putovanja).I povrh svega prosjacenje u autobusu da se skupi od putnika po 2e kako bi se nagradili vozaci i vodic za skracenje aranzmana i prevrtanje utrobe preko prevoja i serpentina u Svajcarskoj.I pored svega toga, vesela ekipa putnika (pozdrav svima),prelepe uspomene,predivan grad,grad svetlosti i naravno vidimo se ponovo u Parizu.

 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sad kad procitam sta sam napisao...Mozda sam malo bio preostar!?Jednostavno nisam zeleo da mi ovu magiju i caroliju sa Parizom nista pokvari.Nemojte dozvoliti da vas moj komentar obeshrabri.Pariz se mora videti (naravno ako imate mogucnosti).Samo dobro razmislite kome poveravate organizaciju puta.Mozda jednog dana i organizatori putovanja kod nas  (agencije) shvate da cemo mi sa njima putovati i neki sledeci put naravno pod uslovom da nam pri tom najprimitivnije ne vredjaju  inteligenciju i ne koriste prljave trikove kako bi neposteno i gramzivo ustedeli jos koji evro na nama zbog njihove alave zarade.Neka naplate,ali neka i pruze korektnu i adekvatnu  uslugu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26984
    Ukupno tema
    905137
    Ukupno poruka