jelenabata

Evia-plaže

105 poruka u ovoj temi

 

Moramo da kažemo da na ovom ostrvu ne važi ono "3 plaže na dan" zbog same veličine ostrva, ali "plaža na dan" je sasvim OK!

Mi ćemo se potruditi da pomognemo našim fotkama i videom... o onome što smo videli i posetili ćemo pisati i postvljati AV materijal pa pozivamo i Vas da to isto uradite.

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Severna Evia, plaža Kotsikia... video sa mapom i putovanjem do plaže

 

Izmenjeno (jelenabata)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bas mi se svidja plaza!! Volim kada ima pogled na nesto ;-)

U koje vreme ste bili, posto nema ljudi ?

 

Ja cu staviti slike iz mesta Istiea, koja povezuje Neos Pirgos i Oreoi sa Pefkijem.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Edipsos... temperatura sumporne vode (smrducka sasvim malo... valjda zbog mora i borovine) se kreće od 34 do 70 stepeni.
Ispod ovih "tuševa" je skoro 70 i baš prija a ima izvora i u moru pa je jako prijatno kada naletiš na toplu vodu, ali i u plićaku pa postoji mogućnost i da se opečeš... ne baš, ali nije baš prijatno.

Jedna nestvarna scena... baš kad smo se povukli sa plaže, i krenuli sa slikanjem,na plažu su pristigle skockane bakice, premenule se i ušle u vodu... njih desetak... namestile se iznad jednog od tih podvodnih izvora... i počele da pevaju... žao mi je što nisam bio blizu da snimim ovaj nestvaran događaj, ali sam tada shvatio da sirene postoje... mornari čuvajte se njihove pesme.

 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja nema sanse da odem u tu vodu, bojim se da se ne opecem.

Da li ima neki deo gde voda nije tako topla, a da je ipak lekovita ?

 

Plaža Nisiotisa, nalazi se pre Neos P., do nje vam, sa početka mesta, treba oko 15 minuta peške.

Dobre strane su što ima malo ljudi, kada smo mi stigli oko 10h, bila je samo jedna porodica u šatoru. Ni kasnije nas nije bilo više od 40. Voda je čista, imate lep pogled na ostrvce, prirodni hlad ispod palmi, palme daju poseban šmek celoj plaši. Ima i kafić sa ležaljkama.

Ono što je nezgodno, su talasi, koji se javljaju već oko 12h, veći nego u Neos Pirgosu, mada jako zabavni. Drugo, na ulašu u vodu su neke kamene ploče, malo nezgodne, niko nije pao, ali nisu za malu decu. Posle njih je pesak.

Ako iamte običan suncobran, posle 12 h će vam ga garant srušiti vetar :D Zato je bolje da budete u hladu palmi ili da iznajmite ležaljke. Na poslednjoj slici se vide talasi.

DSCN4646.JPG

DSCN4647.JPG

DSCN4658.JPG

DSCN4680.JPG

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koja je ovo plaza na pretposlednjoj slici ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Plaža sa pretposlednje slike je u Klubu Mediteraneo, blizu je mesto Gregolimano, ubedljivo najlepši prizor viđen na Eviji. Ovo na fotki je samo jedna strana plaže, ima i druga, ka hotelu, isto lepa. Na žalost nisam se kupala na njoj, zbog jedne sitnice- za one koji nisu članovi kluba, dnevni ulaz u ceo kompleks koji pripada klubu je 60 evra. Ako neko zna foru kako ući, makar za manje para neka javi. U klubu su zastupljeni razni sportovi, postoji i veliko golf igralište, vidi se sa puta, kao i plaža-slika je napravljena sa puta. Jedrenje, skijanje na vodi isl.

Odmah pored ove "klubske" je plaža Chrysi Akti, na nju je slobodan ulaz i ona je vrlo lepa, ima i prirodan hlad celog dana. Plažom može da se uđe u Klub, puste vas par minuta da se promuvate, a onda se pojavi obezbeđenje iz senke i morate da se vratite. Putokaz Chrysi Akti.jp2

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala! A prva?

Kada smo sili na Lihadonisiju, vodic nam je pokazao plazu gde dolaze burzuji, mozda je to ta, ima sve to, nego je mani u glavi cifra od 80 evra za ceo dan!

Probacu da nadjerm sliku!

 

A ova prva?

Ima jos jedno pitanje, Bokica1411 i jelenabata, da li ste mozda bile na plazi, koja se vidi iz Neos Pirgosa i Oreoija, kada zumirate aparatom, ako imate veci zum? Stavicu slike, a nalazi se izmedju Oreoija i Kanatadike, tu je neki spic ostrva? ( To su poslednje dve slike, bas  su nejasne, ali ako ste bile u ovim mestima, sigurno ste je primetile u velikoj daljini)

 

O ono sto sam slikala na putu ka Lihadonisiji, kroz prozor, mislila sam da imam vise slika nekih plaza, ali nemam, sve su slike zaliva Gialtra...Druga i cetvrta slika su taj klub i plaza...

DSCN4840.JPG

DSCN4913.JPG

DSCN4885.JPG

DSCN4906.JPG

DSCN4886.JPG

DSCN4335.JPG

DSCN4553.JPG

Izmenjeno (Tirkizna)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Tirkizna

Prva slika u mojoj poruci je bila plaža Chrysi Akti, stavila sam kako izgleda putokaz na putu koji upućuje gde da se skrene, ona se meni baš dopala, najviše zbog prirodnog hlada, muzika je prijatna, predlažem duži boravak na njoj, ko odgladni za klopu imaju neke klub sendviče sa čipsom. Levo plažom su organizovani razni sportovi na vodi, ko voli da proba. Desno plažom dolazite do plaže Kluba Mediteraneo. To je taj klub koji su ti pominjali da je za one dobrostojeće, na mojim slikama je to treća po redu, a na tvojim slikama druga i četvrta slika , evo i nekog linka za  smeštaj tamo http://www.clubmed.co.uk/cm/resort-gregolimano-greece_p-341-l-EN-pe-16E-v-GREC-ac-vh.html. Inače pitala sam na ulazu, dnevno je u julu prošle godine karta bila 60 evra za one koji nisu članovi.

Ne znam za plažu za koju pitaš, koja se vidi iz Neos Pirgosa i Oreoija, a nalazi se između Oreoija i Kanatidike. Svraćali smo u Neos Pirgos, vrlo simpatično mesto. Međutim, glavni put između Oreoija i Kanatidike ne ide uz obalu, pa nismo uopšte zalazili u taj deo obale. Ko je ispitao plaže u tom delu nek prijavi da znamo za drugi put. Na Kanatadiku smo svratili jednom putem pravo iz Istaie, nije mi se sviđala uopšte, bilo je puno trave na plaži, vrlo neuredno i prljavo.

Mi smo najčešće svraćali na plažu koja je druga slika u mojoj prethodnoj poruci (smešteni bili u Edipsosu), mnogo je lepša u realnosti nego na ovoj slici, samo 5km od Edipsosa, ispred kafica Oversee, ima samo dva reda suncobrana, wifi, prijatna muzika, čisto na plaži, ulaz u more odličan....

Na poslednjoj slici je mnogo lepa plaža, Kavos-deo Bora Bora plaže, ispred kafica Breeze, u moru je božanstveno, samo sitan pesak, toplo, nije duboko, za odbojku u vodi, to je preko puta Lihadonizije, desno ka istoku. Malo nam je daleko bila od Edipsosa, samo smo jednom bili na njoj, treba ponoviti.

 

 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na isrpnom objasnjenju!!

Idemo kolima ove godine, pa cemo se potruditi da obidjemo bar jos 2 plaze, posto cemo rezervisati i 1 ili 2 nocenja u Atini, a ne bih bas svakog dana negde da jurimo :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lihadonisisa... grupa ostrva nastala nakon katasrofalnog zemljotresa, ili po mitilogiji, Herakleova ženica Dianeria, izdana od svoga mužića poslala zatrovanog ljubavnika Lichasa pa se gore pomenuti toliko iznervira da ga baci u more i tako nastadoše ova ostrva... eto

Sve u svemu 30km vožnje od skretanja sa puta... tamo imate dečka brodovlasnika, čamdžiju, koji za 5€ vozi... njegova plaža, njegov brod i njegovo more, tako da to naplati po povratku, ali u cenu uračunato uživanje i ležaljke... lepo

P.S. obiđite Manoliu... Nemački brod potopljen u WWII i porodica foka... mama, tata i 3 bebe... neprocenjivo
 

 

 

 
 
Izmenjeno (jelenabata)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Trenutno sam na Eviji. Za sada mi se ubedljivo najvise svidja ceo zaliv Psaropuli Vasilika. Videcemo dalje. Naravno, I Pefki ima super plazu. Posebno mi se svidja sto je bas suncano sve negde do 8 uvece. 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Meni ta plaza nema nista po cemu bi bila super, sem sto svako moze da nadje mesto na njoj...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka