ducka

Ronjenje - Egipat / koje mesto koji hotel?

6 poruka u ovoj temi

Pozdrav,

 

interesuje me (iako ću kasnije guglati i informisati se dodatno) gde je najbolje ići u Egipat i spojiti turu upoznavanja kulturnog naselja + ronjenje?

Planiram sa devojkom da odem, verovatno početak septembra, i to ono varijajanta AI aranžman hotel možda 4 zvezde, ali bih voleo da je hotel na koralnom grebenu i svaki dan sem fakultative ronimo sa sopstvenom opremom (na dah).

 

E sad, Šarm ili Hurgada, i koji hotel da je blizu grada i da je okružen zanimljivostima a da pri tome bude sa plažom pogodnom za ronjenje tog tipa?

Ovo sve pitam jer mi je u startu potrebna smernica u kom pravcu da razmišljam, a kasnije ću dodatno da se informišem za detalje.

 

'ajmo pucajte, ja sam vam unapred zahvalan na odgovoru!

 

Veliki pozdrav!

 

D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako si zainteresovan za ronjenje onda definitivno idite u Šarm jer tamo je većina hotela na koralnim grebenima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio sam 2011. u Royal Sunrise Makady Baz, hotel i AI su odlični, plaža ima neki koralni grebenčić, ne bog zna kakav, ali kad se krene na levo plažom, polako kreću sve bolji korali, i raznovrsniji život. negde 3. ili četvrta plaža odande je fenomenalna za snorkling. Razlog zašto ti predlažen baš ovaj hotel umesto tog sa boljom plažom je što sam kroz razgovor sa našim ljudima koje sam tamo sreo, saznao da sam prošao mnogo bolje što se prvenstveno izbora hrane tiče, a to uopšte nije mala stvar kad ideš na AI. Hotel jeste od skupljih, ali planiram da opet tamo idem osim ako me neko sad ne uputi na drugo mesto, razmišljam o Soma Bayu, sad ću da pregledam šta ima u ponudi.

Još jedno, po meni vrlo važno zapažanje - što si bliže gradu, korali su uništeniji. Makadi Bay je na 35 km od Hurgade i mislim da je to dosta doprinelo kakvom takvom očuvanju korala. Do grada možeš svaki dan šatl busom, bilo je 7 evra tamo i nazad (mada lično me tov iše ne zanima, meni samo ono more trea).

A sad malo ja:)

Planiram početkom septembra da idem da ronim. Znam da bi trebalo da idem u Marsa Alam, al ponuda baš i nema, a ono što ima je prilično skupo.

ako ne nađem bolje, ići ću opet na siguricu - Royal Sunrise, Makady Bay.

Dakle, tražim dobar hotel, sa dobrom, ne polupristojnom hranom, lepom plažom sa očuvanim grebenom i da postoji ronilački centar u hotelu ili bar u neposrednoj blizini. Takođe, ako neko zna otprilike kakve cene ronjenja mogu da očekujem, bio bih mu veoma zahvalan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na onom cenovniku sto sam okacio na temi "izleti" stoji 23 dolara (preko lokalaca). Preko nasih vodica 40 evra ili vise...

Kod lokalaca obavezno je da se cenkas :)

Izmenjeno (putnik99)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li mi neko moze napisati za hotel Desert Rose da li ima neki ulaz van onog kruga za kupanje a da je dobar za snorkeling .Sa koje strane plaze prilazeci iz centralnog dela hotela ka plazi.Da li je dobar ulaz i ima li se sta videti koralni sprud itd.Hvala za svaku informaciju od onih koji su bili u ovom hotelu .

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mene zanima isto ovo vezano za Desert Rose? Dvoumila sam se između Hiltona i ovog i izbor je pao na Desert Rose?

E da i kakva je situacija sa zivotinjicama u moru, da li je bezbedno kupati se van one lagune?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26983
    Ukupno tema
    905068
    Ukupno poruka